Dodaj do ulubionych

A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE??

IP: *.kom / 10.104.36.* 22.05.03, 11:25
I Mapet? i Nalichowska i Babcia Morozowa i inni?
do dziś Sni mi się Nalichowska jak mówi że nie mam ocen i zostanę na drugi
rok..
Albo Morozowa że załatwi mi szkołę fryzjerską bo liceum to ja napewno nie
skończę,i tysiąc innych powiedzonek(np.kręcą się jak słoneczniki a kapusta w
głowach rośnie)
Obserwuj wątek
    • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 22.05.03, 14:37
      Za moich czasow "czworka" byla pomalowana na rozowo, a Mrozowa nie byla jeszcze
      taka babcia. Moze powinienem udzielac sie na forum "dinozaury," a nie "szkolne
      wspomnienia.
      P.S. Znam fryzjerki, ktore zarabiaja duzo lepiej niz kilku humanistow zlozonych
      razem.
    • Gość: ruda Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.mst.gov.pl 28.05.03, 11:37
      Za moich czasów Muppet uczył informatyki. Mój jedeyny "mierny" na swiadectwie
      maturalnym był z tego przedmiotu. Horror! A najlepszym nauczycielem był pan
      Robert Kisiel od historii, którego serdecznie pozdrawiam!
    • ewencja Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 14.07.03, 16:49
      A Pani Szczukiewicz???!!!
      • Gość: D_Aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 13:01
        ewencja napisała:

> A Pani Szczukiewicz???!!!

No tak, kiedyś była młoda i piekna.....,
        ale tych co fizyki nie umieli (humanistów z klasy c r.uk.1977), spacjalnie nie
        gnębiła.
        Totez zawsze miałam dostateczny z małą literką k (czytaj: na kredyt.
        Jednym słowem kobitka była na medal - Narodowej Edukacji
    • ewencja Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 15.07.03, 15:17
      Hm, Panią profesor znam od strony prywatmnej, chociaż raz mi nie co tłumaczyłą.
      MOgę z nią rozmawiać godzinami o muzyce, i o filmach i ogóle:-)
    • Gość: pas Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 08.08.03, 19:29
      Przyzwoita, kameralna szkoła, mnóstwo pieknych wspomnień.
      • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 12.08.03, 18:50
        A w jakich latach tworzyly sie te "piekne wspomnienia?"
        • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 03.10.03, 20:28
          O tym wlasnie mowilem.
          • Gość: eric Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: 195.20.110.* 13.10.03, 10:19
            babcie morozową znam tylko z opowieści. ponoć sprawdzała czy w zimie chłopcy
            chodzą w kalesonach ;)) he he he. dla mnie de best - alicja badowska !!!
            • Gość: absolwent Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.10.03, 20:35
              Tu małe sprostowanie. Kalesony sprawdzała Freda- nieodżałowana Alfreda
              Michałowska. Zdawałem maturę w 19981r. Pani Szczukiewicz była wychowawczynią
              mojej klasy. Historia z Henrykiem Strzybnickim, rosyjski z P. Repelowską,
              niemiecki z Frau Sarnowską. Piękne czasy! Coroczne złazy (rajdy turystyczne),
              zimą narty pod opieką prof. Strzybnickiego. Naprawdę z przyjemnością wspominam
              tamte czasy.
              • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 14.10.03, 19:29
                Nareszcie ktos z mojej zaprzeszlosci! Ja zdawalem mature w 1984, tak ze sa to i
                moje wspomnienia. Buzka
                • reniaszka Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 15.10.03, 19:10
                  Gość portalu: Swistacki napisał(a):

> Nareszcie ktos z mojej zaprzeszlosci! Ja zdawalem mature w 1984, tak ze sa
                  to i
                  >
                  > moje wspomnienia. Buzka

Witam współtowarzysza matury z 1984 roku! Ja tam też byłam:-)
                  Pozdrawiam serdecznie - R.
                  • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 16.10.03, 19:44
                    WITAM!!!
                • Gość: lyla Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.kogeneracja.com.pl 21.04.04, 12:25
                  a ja powinnam zdawac w 1984, ale konczylam gdzie indziej. no i teraz problem,
                  jak was z 1984 identyfikowac. musze przyznac, ze wiele to ja juz nie pamietam z
                  tamtych czasow. Pamietam Frede i psorow Strzybnickich. ja chyba zaczynalam z
                  klasa A w 1980
                  • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 23.04.04, 15:28
                    No to ja czuje sie zidentifikowany. Ja rowniez zaczalem w 1980, tyle ze w "B,"
                    bo byla z niemieckim, a "A," jak sama nazwa wskazuje, z angielskim. Byla
                    jeszcze i "C," ale szczegolow nie pamietam. Prawdopodobnie znamy sie wiec z
                    widzenia, co nie oznacza wcale, z moglibysmy sie rozpoznac. Pozdrowienia, Lyla!
                    • Gość: lyla Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.kogeneracja.com.pl 20.05.04, 07:35
                      dawno nie zagladalam na ta strone, a tu odpowiedz. przyznam szczerze, ze zbyt
                      wiele osob nie pamietam. dawna klasa "a" spotkala sie jakies 5 lat temu i
                      dopiero jak wszystkich zobaczylam to ich rozpoznalam. bylo bardzo sympatycznie.
                      ludzie sie pozmieniali, ale byli rozpoznawalni. a wasza klasa? robiliscie
                      jakies spotkanie po latach?
                      • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 25.05.04, 19:39
                        Wiem, ze byly takie spotkania naszej klasy organizowane i mimo, ze w nich nie
                        uczestniczylem, dostalem z nich wyczerpujace relacje, czasami podparte
                        zdjeciami. Zawsze byly to te same osoby, ktore organizowaly te spotkania; za
                        kazdym razem bylo tez coraz mniej osob zainteresowanych uczestniczeniem w nich,
                        bo czas i zycie robia swoje. Wydaje mi sie, ze zdarzaja sie jakies jednostkowe
                        znajomosci, ktore moga przetrwac proby czasu, ale ogolnie wiekszosc
                        znajomosci "klasowych" to zwiazki koniecznosci i praktycznosci rozpadajace sie
                        dosc szybko.
                      • Gość: ela Re: A czwarte liceum ogólnokształcące? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.06.06, 22:35
                        Byłam w IV a, matura 84. Przypuszczam, że widziałyśmy się na owym spotkaniu
                        klasowym.Pozdrawiam
              • Gość: D_Aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 10:50
                Tak, pamietam dokładnie....sprawdzała kalesonki, ciepłe majtki, nakrycia
                głowy...a logika rozumowania była bezbłęna:
                ,,(...)Jeśli nie dbasz o swoje zdrowie,(...) tzn. ze nie chcesz chodzic do
                szkoły, tzn, że chcesz uniknąc pytania, więc na wszelki przypadek
                przepytamy..." - to tak w skrócie.
                Na 50 leciu szkoły rozpoznawała byłych uczniów i tych ,,starych" i tych , co
                to ,,dopiero co".
                Nie ma juz takich nauczycieli jak FREDKA... wiem, bo opowiadam o niej moim
                uczniom - wychowankom. Pozdrawiam wszystkich absolwentów
                • Gość: Uczennica Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.03, 19:09
                  Witam serdecznie :)
                  Ja teraz jestem w 1 klasie IV LO :)
                  Uczy mnie pani Badowska,Szczukiewicz a nawet pan Zeman,który wyzywa nas od
                  idiotow:)
                  Rzeczywiscie całkiem przyjemne:]
                  Nasz złaz był im. "FREDY" :]]
                  Ps.Wygraliśmy beania;)
                  • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 04.11.03, 19:58
                    Sprawdzala, sprawdzala. Musialem sie zestarzec, by zauwazyc, ze te cale
                    sprawdzanie szlo reka w reke z systemem totalitarnym, w ktorym nam wtedy
                    przyszlo wzrastac. W normalnym kraju Freda by sobie na to nie pozwolila, a w
                    komunie homo sovieticus odbieral to jako taki jowialny zarcik. Zreszta, gdyby
                    miala normalne zycie i zajecie (chlop i dzieci), to by nie tracila energii na
                    takie pierdoly.
                  • Gość: D_Aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 19:29
                    Droga Uczennico
                    Nic dziwnego, że złaz nosił miano ,,Fredy". To Ona organizowała złazy i obozy
                    w latach ,,przede mną" i jeszcze jakiś czas ,,po mnie". I chyba nie dlatego,
                    że czuła się ,,dążaca do komunizmu" (uwaga dka kol. Świstackiego).
                    Panią Ewę pozdrów serdecznie przy najbliższej okazji i przekaż jej
                    pozdrowienia od byłych uczniów internautów (45-letnich).
                    Pani Badowskiej i pana Zemana (Panie daj mu mu cierpliwość...)nie
                    znam....szkoda, pewnie sa młodsi ode mnie.Na 50 urodzinach szkoły też nie
                    miałam okazji ich poznać.
                    Gratuluję wygrania beanii....(? nie wiem, czy dobrze odmieniłam).
                    Pozdrawiam wszystkich absolwentów.
                    D_Aga ;-)
                  • Gość: GOOST Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.03, 00:00
                    Zeman,jak ja Cie.........
                    • Gość: anita Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.e-wroc.com 27.03.04, 13:17
                      ja też... (fuu)
                  • metnia Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 06.07.05, 18:02
                    Zeman co roku, przez 4 lata mojego jestestwa w tej szkole odgrazal sie, ze odejdzie bo ma nauczania serdecznie dosyc :) uwielbial sprosne dowcipy i robil jednoznaczne uwagi w strone dziewczyn. czy uczy jeszcze wredota Mrugalska? a Przybylski?
                    • Gość: Przybylski Re:?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:22
                      Jak można moją koleżankę Mrugalską wredotą nazwac?:) Myślę, że to li tylko z
                      przekory! Anyway, nie uczy już! Odeszła do OKE. Na jej miejsce przyszła Justyna
                      Janus nasza niedawna absolwentka. A ja uczę i mam nadzieję, że "wredota" nie
                      tyczyło się wszystkich nazwisk po tym słowie!
              • lightny Strzybniki i Tarkowska 22.12.06, 23:04
                Co prawda moja matura to rok 1990 ale tez pamietam wszystkich.
                Strzybnicki - wiele mu zawdzięczam. Każda z tych osób miała wyjątkową osobowość.
                Dla mnie najpiękniejsze wspomnienia- lekcje u Tarkowskiej.
                Dzieki jej determinacji dziś ładne mówienie i rozwój języka przekazuję synowi.
        • Gość: pas Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 14.11.03, 22:03
          Bardzo dawnych. Fredka uczyła nas geografii, na wycieczkach z dużym entuzjazmem
          prowadzała nas po kościołach.Nauczycielką była świetną, do dziś sporo pamiętam
          z wiedzy, którą nam przekazywała, a na egzaminie wstępnym na prawo dostałam "5"
          bez przygotowania.Wydaje mi się, że jest ona jedną z nielicznych nauczycieli,
          którzy nas uczyli.Moja wychowawczyni, Pani Wanda Rożnowska - matematyczka i też
          legenda tej szkoły zmarła bodajże w 95r.
    • Gość: bbbjbk Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: 212.127.78.* 05.11.03, 11:57
      Ja tż chodziałam do tej szkółki. Było super Zeman był moim wychowawcą, miłe
      wspomnienia
      • Gość: Uczennica Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.03, 16:58
        Oj ten Zeman...śmieszny jest ;)
        • Gość: Golarkin Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.ipartners.pl 07.11.03, 19:29
          Ludzie
          • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 13.11.03, 18:15
            juz nikt wiecej?
      • Gość: GOOST Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.03, 00:03
        Ty tez biedactwo,zeman za wychowawce, to tak jak ja,ale i tak bylo,jak by to
        ujal M.Wisniewski,zajebiscie
        • Gość: Gipson Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: 81.210.125.* 20.11.03, 16:21
          A jest jeszcze pani Girulska od muuuuzyki???
          • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 20.11.03, 19:15
            No wlasnie, ciekawe? On mnie uczyla.
            • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 22.11.03, 20:05
              Nie miałam muzyki, tylko wychowanie plastyczne z panią Halicką (kto pamieta?.
              Pani Girulska prowdziła szkolny chór.....udało mi się wymigać, ale to było w
              czasach, kiedy mój kot był dinozaurem...
              D_Agusia ;-)
              • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 19.12.03, 21:16
                Mnie uczyla wlasnie muzyki, ale chyba nienajlepiej, bo zabil bym was moim
                koledowaniem. Dlatego ograniczam sie do wypowiedzianych zyczen: Wesolych
                Swiat!!! dla wszystkich "czworkowiczow."
    • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 20.12.03, 21:12
      Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz pieniędzy dla wszystkich absolwentów...
      i jeszcze niech wspomnienia o naszej szkole zawsze ubogacają wewnętrznie, a
      przyznawanie, że w jej murach zdawaliśmy egzamin dojrzałości nieh będzie
      powodem do dumy..... d_agusia...;-)*
    • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 20.12.03, 21:35
      www.wjsgjzx.com.cn/person/lingyaoru/newyear.swf ...wesołej zabawy !
    • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 27.12.03, 19:43
      Czy jest jeszcze ktoś ( chyba z epoki dinozaurów), kto pamięta prof.
      Aleksandra Syneńkę? Śmiało...... ;-)
      • Gość: Hej Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 20.01.04, 17:55
        Hej!
      • Gość: pas Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wlb.vectranet.pl / 81.15.135.* 26.02.04, 22:18
        Prof. Syneńko uczył nas polskiego i był dyrektorem, matematyka - prof.Wanda
        Rożnowska (wychowawczyni), fizyka - prof. Buczak, geografia - prof.
        Michałowska "Fredzia".
        To były bardzo piekne czasy i.... bardzo dawno temu - matura 1969.
    • d_aga Re: tylko nas tak niewiele...? 12.02.04, 22:00
      • bazima Re: tylko nas tak niewiele...? 26.02.04, 15:04
        Dobrze by było , aby ta strona trafiła do jak najwiekszej liczby odsób, które
        ukonczyły szanowną " czwórkę", szcególnie do rocznika 58. My to mamy
        wspomnienia. I c, pierwsza " humanistyczna", a więc i Syneńko i Strzebniccy i
        dyr. Barbara i prof. Hołyńska i pan od PO, prof Halicka i "Szczuka".Odezwijcie
        sie i rozsyłajcie tą stronę do wszystkich znanych absolwentów IV.
        pozdrawiam
        Barbara
        • d_aga Re: tylko nas tak niewiele...? 26.02.04, 18:48
          Brawo Basiu !
          Czekamy na następnych.
          Oczywiście nastepne spotkanie w szerszym gronie....?
          ;-)
        • Gość: ela Re: tylko nas tak niewiele...? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 14:36
          Pozdrowienia dla rocznika 58 i klasy c, której wychowawcą był znany ze
          specyficznego poczucia humoru prof. Syneńko. My faktycznie mamy co wspominać.
          Pozdrawiam Basię.
          Ela
          • d_aga Re: tylko nas tak niewiele...? 16.06.04, 21:27
            Gość portalu: ela napisał(a):

> Pozdrowienia dla rocznika 58 i klasy c, której wychowawcą był znany ze
            > specyficznego poczucia humoru prof. Syneńko. My faktycznie mamy co wspominać.
            > Pozdrawiam Basię.
            > Ela
            Witaj w gronie!
            Czyzbyś mnie nie rozpoznała?
            No....to jest na juz Trzy z jednej klasy
    • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 19.03.04, 15:16
      ?????
      • Gość: ??? Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 31.03.04, 18:46
        !!!
    • Gość: A. Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.133-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 07.06.04, 18:15
      Uczyła tam kiedyś taka franca Tarkowska... Paskudny babsztyl; napsuła mi
      nerwów...
      • lightny Tarkowska 22.12.06, 23:12
        Jak tak można mówic o Tarkowskiej, dzięki niej pisaliśmy i mówiliśmy naprawdę
        po polsku !!!
    • mbednarczuk Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 07.06.04, 22:06
      A pamiętacie Wojciechowskiego? Był moim wychowawcą. A Niedźwiecka???? Pamiętam
      bułki z serem w piwnicy..... Studniówka w Oku..... A teraz mam już 30 lat i
      niewiele pamiętam. Pozdrawiam
      • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 08.06.04, 18:18
        A ja sobie wyrzuty robie, ze ja majac 40 lat niewiele pamietam z
        mojej "czworkowej" przeszlosci.
    • Gość: mbednarczuk Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 19:03
      Przypomniałam sobie Panią Styś - Język Polski i Panią Pruś - sexbomba - również
      uczyła polskiego.... Pamiętam też wąsiastego nauczyciela z geografii.
    • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 12.06.04, 18:49
      Oooojjj...kolejna rocznica za nami...
      Nie powiem która.....bo dosć dawno to było....;-)
      W kazdym razie jest okazja, by znów się spotkać...
      • bazima Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 12.07.04, 19:50
        Cos mi umknęło.Która to juz rocznica ? Pozdrowienia od Eli,która pamięta Ic
        rocznik 58 bardzo mnie zaskoczyły.Może sie odezwiesz? Kto jeszcze jest z
        pokolenia "prawie dinozaury"
        Moze warto pomyslec o spotkaniu. Było by co wspominac, nie mówiąc o naszych
        zaniedbanych ostatno spotkaniach klasowych.
        Pozdrawienia dla wszystkich " czwórkowiczów"
        Basia
        • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 19.07.04, 17:51
          Do równej rocznicy jeszcze troche brakuje. Co nie przeszkadza, że we wrzesniu
          mozemy się spotkać....;-)
          Myslałam, że Ela odezwała się za Twoja sprawą....
          Całuski...;-)*
          • polackowski Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 14.05.05, 13:46
            No wlasnie, a co?
            • mira11 Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 16.05.05, 09:03
              zapraszam wszystkich także do IV LO we Wrocławiu. tam znajdziecie więcej
              wspomnień i być może znajomych
              • Gość: Swistacki Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? IP: *.sympatico.ca 08.07.05, 19:01
                Nareszcie znalazlem:
                lo4.wroc.pl/
                • d_aga Re: A CZWARTE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE?? 11.07.05, 06:07
                  Dzieki; miło było zajrzeć i powspominać
    • Gość: ewa Re: IP: *.magma-net.pl 24.08.06, 20:20
      łza się w oku kręci...
      pamiętacie prof. Tarkowską? "to proste jak umysł kobiety..."
      pozdrawiam maturzystów 1995

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka