Dodaj do ulubionych

Walić to wszystko....

29.04.07, 01:01
mam w d.upie wszystko, co się dzieje obecnie. To nie mój kraj, , choć mówimy
tym samym językiem. Mam w w d.upie Leppera, , Giertycha, Kaczki, Dorna,
Olejniczka, ..... To chyba już nie moja ojczyzna. Walić to wsztsko w ryj.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Cztan od Jagienki Re: Walić to wszystko.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 01:07
      TeRZ siem wqrviem i teRZ oleję tę krainę przygłupów
      • Gość: bea Ogólnie popieram IP: *.bredband.comhem.se 29.04.07, 12:17
        Nie warto tam siedziec. Niestety.
    • Gość: Emeryt Re: Walić to wszystko.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 13:55
      Nie przesadzajcie. Zapowiadana jest uczciwa waloryzacja rent i emerytur oraz
      likwidacja starego portfela. Szkoda tylko, że pośmiertnie.
      • aleksandrawu Re: Walić to wszystko.... 29.04.07, 14:18
        Widze ze nastroje wiosenne:))
        A ja, mimo wszystko chcę wrócić do Wrocławia. Jestem w Anglii od 7 miesiecy,
        niby wszystko gra, ale czegoś brakuje. I tak się właśnie zastanawiam...Oglądam
        sobie zdjęcia na fotoforum i tak mi się ckni:( Co wy na to, wracać?
        • Gość: cwok Re: Walić to wszystko.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.07, 14:32
          a z fiskusem sie rozliczylas? bo jesli niebałdzo
          to radze jeszcze chwile sie wstrzymac :)
          • Gość: aleksandrawu Re: Walić to wszystko.... IP: *.range217-44.btcentralplus.com 29.04.07, 14:58
            Z tutejszym oczywiscie tak:) A z naszym to jeszcze nie do konca. Trzeba troszke
            pozałatwiac. Ale moze warto zaplacic ten bezsensowny podatek zeby spokojnie wrocic?
      • Gość: bea Re: Walić to wszystko.... IP: *.1310-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.04.07, 15:53

ostatnio zauważyłam, ze wielu moich znajomych, nie mówiac o rodzinie już w
        Polsce nie mieszka. To dobrze, mozna trochę popodróżować nie wydajac kasy na
        hotele;) Za Wrocławiem się tęskni, oczywiscie, ale przecież latają
        samoloty,istnieją wakacje. Natomiast obserwuje też niebezpieczne zjawisko....po
        kilku latach na emigracji mało kto spedza wakacje w Polsce. I nie wyjeżdżamy za
        chlebem, nikt przecież głodny nie chodził. To pogoń za normalnością,o którą
        ciężko w naszym pięknym kraju.

o
        • Gość: abc "w naszym pięknym kraju"? IP: *.tbcn.telia.com 29.04.07, 18:10
          Tu chyba troche przesdziles. Polska nalezy do najnudniejszych i najbrzydszych
          miejsc w Europie. Do tego dodajmy agresywnych ludzi z ktorymi ciezko sie
          dogadac w innym jezyku niz polski, fundamentalizm religijny, ciemnota pogladowa
          i antysemityzm. Polska tak wyglada jak jej przywodcy i ich "pierwsze damy".
          Koszmar poczatku XXI wieku.
          • aleksandrawu Re: "w naszym pięknym kraju"? 29.04.07, 18:28
            A przepraszam ze pytam, czy zwiedziles Polskę tak dokładnie, że masz aż tak
            negatywne o niej zdanie? Ja zbyt wielkiego porównania nie mam:Anglia, Grecja,
            Turcja, Ukraina, Dania i oczywiscie Niemcy. ALe mysle że Polska jest na prawdę
            piękna, i bardzo zróżnicowana jeśli chodzi o typy krajobrazu. Zdecydowanie jest
            na co popatrzec. Inne rzecz , jesli chodzi o ludzi. Polska monoreligijnośc byla
            jednym z powodow naszego wyjazdu. Rzomawiając z tutejszymi polakami utwierdzam
            sie tylko w przkonaniu, ze jestesmy nietolerancyjnym, zamkniętym narodem.
            Ogólnie rzecz biorąc, bo przecież nie wszyscy. Pracowalam w Polsce w szkole i
            powtarzalam to moim uczniom i powtorze tutaj: jesli ma cos sie zmienic w naszym
            kraju, to tylko jesli mlodzi zaczna brac udzial w zyciu politycznym.Niech
            glosuja, niech sie udzielaja spolecznie. Wszystko w rekach mlodziezy. Troche to
            patetyczne, ale mysle ze prawdziwe.
            Jak ja sie stesknilam za moimi uczniami:((
          • Gość: bea Re: "w naszym pięknym kraju"? IP: *.1310-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 30.04.07, 04:55
            Nie to nie prawda. mieszkalam tam ponad 30 lat, bo glupio napisac, ze prawie
            40.......hehe.Wiesz w Polsce jest tylko jeden problem, za malo sie zarabia.
            Cala reszta ok. I rozmawialam o tym z moim bylym mezem ktory mieszka w
            Holandii, z siostra i mama, Niemcy. Mam kolezanki w Stanach, niedlugo sie
            zobaczymy, bardzo sie ciesze. Australia, Rpa, Brazylia, o Europie nie ma co
            pisac.Wszyscy tam juz mieszkaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka