Dodaj do ulubionych

Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu!!

29.04.07, 10:26
Mialo byc centrum handlowe z ekzluzywnymi sklepami,wyszla galeria,ktora
wewnatrz wyglada jak blaszak TESCO.Za co Czarnecki ukaral Wroclaw takim tanim
badziewiem?Kto mu pozwolil na postawienie betonowego blaszaka?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: 212.203.138.* 29.04.07, 12:49
      betonowy blaszak ha ha ha, człowieku co ty piszesz...
      • zwyczajnyczlowiek Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 29.04.07, 12:53
        Wojtek, to zawiść, ZAWIŚĆ, zwykła głupia polska zawiść.
        • ib_k Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 29.04.07, 17:28
          no niestety futurus ma rację!! Po wejściu do środka poczułam się jak w blaszanej hali targowej Arena! Z
          zewnątrz Arkady wyglądają całkiem fajnie i "bogato" ale środek to porażka! Duże rozczarowanie!!!!!
          • Gość: pestka009 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.07, 17:31
            Ciekawa jestem na czym to Twoje rozczarowanie polega,chyba na zwykłej
            zazdrosći,że nie masz kasy,aby ją wydać w Arkadach;/.Projektantowi Arkad udało
            się wreszcie coś innego zaplanować we Wrocławiu. Wspaniały pomysł z lokacją
            akwarium. Gratuluje!:)
            • ib_k Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 29.04.07, 17:36
              Gość portalu: pestka009 napisał(a):

> Ciekawa jestem na czym to Twoje rozczarowanie polega,chyba na zwykłej
              > zazdrosći,że nie masz kasy,aby ją wydać w Arkadach;/.Projektantowi Arkad udało
              > się wreszcie coś innego zaplanować we Wrocławiu. Wspaniały pomysł z lokacją
              > akwarium. Gratuluje!:)
              Dziecko! Niewiele widziałaś jeżeli dla ciebie to miejsce atrakcyjne! Zauważ że nie pisałam o ofercie
              handlowej (zresztą mocno nieciekawej) ale o wyglądzie wnętrza, które poraża brudem, niechlujstwem i
              tandetą.
              • Gość: rr Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.lanet.net.pl 29.04.07, 19:11
                Nie da się ukryć że trochę w tym racji jest. Jakoś nie za fajnie. Pomysł z
                akwarium to inna sprawa, która moze się podobac, ale te białe kafle na
                podłodze, jarzniówy, ogólnie właśnie jakoś tak supermaketowo.
                • tarkiina.arawis Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 29.04.07, 19:12
                  Grunwaldzki to jest dopiero klęska... chociaż arkady też nie powalają
                  • Gość: Arni Re: O gustach sie nie dyskutuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:10
                    Jezeli to sie architektowi i Czarneckiemu kojarzy z elegancja to znaczy ze to
                    nowy kanon elegancji!Nie badzcie okrutni, moze mial szare dziecinstwo a moze
                    tak odregowuje >Kto to wie?
                    • Gość: uzun Re: O gustach sie nie dyskutuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:20
                      Jak dla mnie dominikańska jest najładniejszą galerią w naszym mieście i
                      większość sie ze mną zgodzi lub też nie ale takie jest moje zdanie :) Arkady
                      niczym mnie nie powaliły, akwarium mogę skomentować krótko , wiele hałasu o nic.
                  • Gość: kaja Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.e-wro.net.pl 29.04.07, 20:13
                    Byłam, widziałam te Arkady. Większość butików to sklepiki z wywieszonymi pod
                    ścianami kilkoma badziewnymi szmatkami, którymi pies z kulawą nogą się nie
                    zainteresuje ( na co liczą właściciele tego kuriozum?). Delikatesy oferują to
                    samo, co każdy osiedlowy sklepik, tylko o wiele drożej.Lody Barton o niebo
                    gorsze od tych z galerii dominikańskiej- zapłaciłam 14 złotych za furę
                    roztaptanej galaretki z dwoma gałkami byle jakich lodów i paroma byle jak
                    pokrojonymi plasterkami pomarańczy.W dominikańskiej za taką kasę jest masa
                    różnych przepysznych owoców i różnych dodatków.Kiepścizna.
                    • rollciaster Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 29.04.07, 20:23
                      Najgorszy jest chyba jednak wjazd na parking. Ciasno ciasno ciasno. Aż się słabo
                      robi i w głowie się kręci. W całym centrum wszędzie jest ciasno. Ciasne
                      korytarze, małe sklepy. Newet ruchome schody były jakieś wąskie.
                      • Gość: slabo Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.korbank.pl 29.04.07, 20:47
                        Nie czepiajcie się Czarneckiego. On pozbył się tego w stanie surowym a teraz
                        się z Was smieje.
                        • Gość: anapos Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: 85.128.107.* 29.04.07, 21:03
                          Nie rozumiem . Co to znaczy "pozbył" się ? Na czyją rzecz ?
                          Czy możesz sprecyzować swoją wypowiedź ?
                          Ponadto zgadzam się z opinią , że wewnątrz jest trochę niedopracowana i
                          niedopucowana , ale może jeszcze to się zmieni ?
                          • llukiz Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 02.05.07, 21:04
                            byłem tam wczoraj i jest zupełnie normalnie... Zwykłe sklepy, schludnie...
                            Nie wiem o co chodzi choremu na głowę autorowi wątku
                      • Gość: dd Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.core.lanet.net.pl 04.05.07, 12:45
                        Arkady to fajna galeria dla ludzi ceniącą dobrą jakość. To dobrze, że we
                        Wrocławiu jest coraz więcej takich miejsc. Najlepiej głosuje się nogami, nie
                        masz ochoty, nie wydawaj tam pieniędzy. Proste, prawda? Lepiej jednak jak się
                        ma wybór. Dlaszego MY zawsze musimy krytykować?
                        A propo lodów Barton, to znane są one od wielu lat w naszym mieście.Cechuje je
                        to, że są robione z naturalnych składników - jakość musi kosztować. Ponadto do
                        wyboru są dobre ciasta, przecież nie zawsze ma się ochotę na lody.
                        Pozdrawiam
                        Wrocławianin
                      • Gość: dro Re: Arkady wroclawskie naj... we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.07, 09:20
                        rollciaster napisała:
                        > Najgorszy jest chyba jednak wjazd na parking. Ciasno ciasno ciasno. Aż się
                        > słab o robi i w głowie się kręci. W całym centrum wszędzie jest ciasno. Ciasne
                        > korytarze, małe sklepy. Newet ruchome schody były jakieś wąskie.

co do wjazdu to ostatecznie sie jestem w stanie zgodzic ze dosc ciasno ale to
                        jest wjazd na parking dla samochodow osobowych wiec po pierwsze mieszcza sie
                        spokojnie a po drugie jada wolno. sam parking za to mistrzostwo wrocka - jasny,
                        przestronny, kazde miejsce szerokie i oznaczone, nad kazda alejka informacja o
                        ilosci wolnych miejsc i TANI - dla mnie rewelacja ! porownanie do tego parkingu
                        w rowniez nowej galerii grunwaldzkiej to jakby porownywac niemiecka autostrade
                        do drogi polnej - tam jest dopiero syf, bajzel organizacyjny i ciasnota. juz sam
                        wjazd i wyjazd ze skrzyzowaniem za szlabanami wola o pomste do nieba ! kto to
                        zaprojektowal ! i kto na to pozwolil !!! ?

co do sklepow to ogromnie pozytywne wrazenie zrobila na mnie alma z estetyka i
                        asortymentem zachecajacym do zakupow - ceny daleko nizsze niz np w epi (choc
                        drozej niz w supermarketach no ale bez przesady - za jakosc trzeba zaplacic)
                        wiec konkurencje jest przynajmniej na razie realna - 1 liga z Piotrem i Pawlem
                        oraz EPI. reszty sklepow nie ogladalem za dokladnie bo nie jestem typem
                        zwiedzacza - jak cos bede potrzebowal to pojde poszukac i wtedy wyrobie sobie
                        opinie - na razie sa jeaszcze malo okrzepniete wiec i to ma jakis na pewno wplyw
                        na ogolna ocene klientow.
                    • homo-vratislaviensis Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 30.04.07, 08:28
                      Gość portalu: kaja napisał(a):

> Byłam, widziałam te Arkady. Większość butików to sklepiki z wywieszonymi pod
                      > ścianami kilkoma badziewnymi szmatkami, którymi pies z kulawą nogą się nie
                      > zainteresuje ( na co liczą właściciele tego kuriozum?). Delikatesy oferują to
                      > samo, co każdy osiedlowy sklepik, tylko o wiele drożej.Lody Barton o niebo
                      > gorsze od tych z galerii dominikańskiej- zapłaciłam 14 złotych za furę
                      > roztaptanej galaretki z dwoma gałkami byle jakich lodów i paroma byle jak
                      > pokrojonymi plasterkami pomarańczy.W dominikańskiej za taką kasę jest masa
                      > różnych przepysznych owoców i różnych dodatków.Kiepścizna.

Masz prawo do oceny-ja nie, gdyż nie byłem w tym "centrum handlowym".
                      Nie żal Ci głodnych i bosych , nawet w naszej krainie? Szamasz badziewiaste
                      lody po 14 zł, wiedząc, że w mieście glodni czekają na talerz zupy. Ech, ta
                      rozpusta.
                    • ratel Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 30.04.07, 10:24
                      Kaja, delikatesy są super! I to nieprawda że oferują to samo co inne sklepy. To
                      są pierwsze delikatesy z prawdziwego zdarzenia. Nigdzie przecież nie masz
                      takiego wyboru kaw, oliw (najwyższe gatunki a nie jakieś popłuczyny) i nawet
                      jaja które tam sprzedają nie są z hodowli klatkowej tylko przynajmniej ze
                      ściółkowej, kawiory z wyższych półek, wędliny naturalnie wędzone, pełen wybór
                      serów (w końcu), herbatki ziołowe bez sztucznych dodatków, w końcu też we
                      Wrocławiu można kupić produkty Braci Benedyktów z Tyńca. NO i pierwsze we
                      Wrocławiu stoisko z cygarami z prawdziwego zdarzenia! Pewnie, że będzie drożej,
                      no i ma być drożej, ale najwyższej jakości i na to liczę! Tu się nie zawiodłam.
                      A te warzywa w Dominikańskiej, no cóż, ładne są, ale tylko ładne, bo ze smakiem
                      już jest gorzej, a i chemia widoczna na nich, że prawie świecą w ciemnościach.

A co do reszty, no cóż, rozczarowałam się bardzo niestety. Weszliśmy od strony
                      parkingu, no i rzeczywiście porażka, te posadzki, niedomykające się drzwi,
                      włączające się alarmy, nie działająca klimatyzacja, wyciekająca woda. No nie za
                      dobrze! Galeria Dominikańska rzeczywiście jak na razie pod względem jakości i
                      wrażeń estetycznych bije ciągle o głowę pozostałe galerie. Szkoda!
                      • Gość: Sanchali Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:25
                        Nie zgodziłabym się. W EPI jest naprawdę świetny wybór delikatesów, a co do
                        owoców i warzyw, no cóż takie rzeczy po prostu najlepiej kupować na placu a nie
                        w hipermarkecie, gdzie leżały długo długo w przechowalni
                        • ratel Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 02.05.07, 11:26
                          W poprzedniej mojej wypowiedzi chciałam tylko wyrazić wątpliwość co do
                          zasadności porównania z "osiedlowym sklepikiem". Popełniłam nietakt pisząc o
                          tym, że Alma jest jedynym sklepem delikatesowym, powinnam była napisać, że
                          drugim po EPI, ale jakoś tak chciałam zachować zwięzłość wypowiedzi, no i mi
                          trochę nie wyszło:-(
                          Martwi mnie natomiast bliskość rozmieszczenia tych dwóch sklepów. Żałuję
                          bardzo, że Alma nie umiejscowiła się np. na placu Grunwaldzkim. Wybierając
                          Arkady nastawiła się najwyraźniej na konfrontację z EPI. A wydaje mi się, że
                          oba te sklepy spokojnie mogłyby współistnieć, co widać po tłumach w EPI mimo
                          wysokich cen. A tak będziemy mieć niezdrową konkurencję. A mi z kolei dalej nie
                          po drodze :-(
                • Gość: kitek Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.prw.pl 29.04.07, 23:12
                  A zauwazyliście, że ruchome schody sa jakby z ruchu lewostronnego. Jadą w dół
                  zamiast prawym pasem, jedziemy lewym i na odwrót. Dziwne uczucie, ale chyba się
                  coś komuś pomieszało.
                  Brudno to fakt. I ciasno. Nisko. Obskoczyłem z ciekawości wszystkie piętra w 20
                  minut i wybrałem jednak Galerię Dominikańską. Czekałem na te Arkady a tu takie
                  rozczarowanie. Pan Architekt się nie popisał, szczególnie jesli chodzi o
                  rozplanowania wnetrza. Nie zachęca!!!!!!!Nie polecam!!!
                  • Gość: anapos Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: 85.128.107.* 29.04.07, 23:34
                    Z tymi schodami masz rację .
                    Nie ma jak niemiecki "ordung" w Galerii Dominikańskiej .
                    Szkoda , że tyle krytyki jest na ten temat , nie spodziewałam się tego.

• Gość: dziobak Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:30
                Jak coś się poraża brudem dziecko to idz do Galeri Grunwaldzkiej. Jak sie
                nieopatrznie dotkniesz ściany to wychodzisz biały. I co za bezmózg
                zaprojektował schody na każdym poziomie w innym miejscu.
            • mia2006 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 11.05.07, 16:45
              no nieee.... akwarium to właśnie największe rozczarowanie :((( małe, o dziwnych proporcjach, nieciekawe wizualnie no i ogląda się go z odległości dobrych kilku metrów...

zgadzam się że z zewnątrz budynek jest poprawny i nawet dość elegancki, ale środek jest rzeczywiście kiepski: tanie materiały, mało przestrzeni, brak miejsc do siedzenia poza lokalami, ale najgorszy jest BRAK ATRIUM I PRZEZ TO ZAMKNIECIE PRZESTRZENI, to poważny błąd przy tak dużej powierzchni... szkoda :(((
          • Gość: Gość portalu Zewnątrz fajnie? Przecież to wygląda jak silos! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.07, 19:49
            Szczególnie od strony wiaduktu. W 100% zgadzam się, że to "blaszak".
            No i co wspólnego ze świdnickimi "Arkadami" ma nazwa tego centrum? Żeby choć
            jakieś nawiązanie, odniesienie ... A tu nic. Wiadć, że zadziałał tylko
            marketing, a reszta wyszła trochę grotesko ...
            Ciekawe czy równie efektownie będzie się prezentować wieża?
          • von_lewir Arkady nie sa zle 09.05.07, 17:24
            Niewiedziec czemu, wszyscy chyba spodziewali sie ogromnego prepychu i wnetrz
            urzadzonych z barokowym rozmachem i gustem... Jak dla mnie jest fajnie, nie sa
            za duze, nie sa za male. Sa w sam raz, proste bez zbednych ozdobek i innych
            takich. To jest tylko kolejna galeria i uwazam, ze spelnia swoje zadania bardzo
            dobrze.
            • Gość: E Chyba cię nie było w Pasażu Grunwaldzkim IP: *.dialog.net.pl 12.05.07, 14:09
              To jest dopiero porażka, zaczynając od wykończenia na kondygnacjach, przez
              obrzydliwą fontannę wyglądającą jak podłoga pod bardzo brudnym prysznicem a na
              części restauracyjnej kończąc gdzie jakiś inteligent połączył jasne drewno z
              kawałkami luster.
          • Gość: zgadzam sie !! Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 15:23
            stan jakby surowy... pazaz grunw. o wiele ladniejszy i bardziej przyciaga,
            arkady chyba tylko z zew,
        • dakusia WOW zwyczjny jak ty fajnie po kolonsku 01.05.07, 13:18
          slangujesz!

kölle alaaf
      • Gość: marylka Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.prw.pl 08.05.07, 02:25
        cos w tym jest, bo byłam raz zaraz po otwarciu. Nawet nie zdawałam sobie
        sprawę, że automatycznie omijam Arkady wielokrotnie tamtedy przejeżdzający. A
        kiedy podczas długiego weekendu chciałam sobie kupić buty to bez chwili namysłu
        pojechałam do Galerii Dominikańskiej, chociaz do Arkad mam3 razy bliżej z
        Krzyków to nawet do głowy mi nie przyszło żeby tam zajrzeć. Przejechałam i
        nawet nie spojrzałam. Straszne musiało być to moje pierwsze wrażenie chyba....
    • heraldek A jak Czarnecki wywroci Poltegor i zbuduje drapacz 30.04.07, 00:58
      .....to wezma go za elewator zbozowy....wieze remizy strazackiej......
    • hobbitfrodo betonowy blaszak???? 30.04.07, 08:01
      ciekawe stworzenie....
    • Gość: Malkontent Co, za darmo niczego nie dali i się nie podoba? IP: *.crowley.pl 30.04.07, 08:19
      A co to jest "futurusie" wg Ciebie - znawcy, sklep ekskluzywny w Polsce? Oświeć
      mnie i innych niebywałych na prawdziwych salonach (czyt. w centrum handlowym
      Goerlitz np.) Ma mieć powierzchnię boiska olimpijskiego i towary po 22,50 zł
      wyprodukowane w Chinach albo przez panią Ziutkę w swoim domku koło miasta Łódź?
      • Gość: misiuncio Ekskluzywnie czyli jak w Browarze lub Złote Tarasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:10
      • Gość: gg Re: Co, za darmo niczego nie dali i się nie podob IP: *.e-wro.net.pl 02.05.07, 01:21
        i towary po 22,50 zł
        > wyprodukowane w Chinach albo przez panią Ziutkę w swoim domku koło miasta
        Łódź?

A myslisz, że te po 220 zł to są produkowane w Rzymie czy Paryżu ? Wszystkie
        markowe ciuchy we Wrocławiu są made in China, te najdroższe także.
        • wielki_czarownik Dokładnie 06.05.07, 11:28
          Wszystkie te ekskluzywne marki są made in China albo made in Pakistan i u producenta kosztują mniej niż dolar za sztukę. Wartości nabierają jak ktoś do nich metkę przyczepi z napisem np. Gucci.
      • tedepes Re: Co, za darmo niczego nie dali i się nie podob 06.05.07, 10:18
        Gość portalu: Malkontent napisał(a):

> A co to jest "futurusie" wg Ciebie - znawcy, sklep ekskluzywny w Polsce?
        Oświeć
        >
        > mnie i innych niebywałych na prawdziwych salonach (czyt. w centrum handlowym
        > Goerlitz np.) Ma mieć powierzchnię boiska olimpijskiego i towary po 22,50 zł
        > wyprodukowane w Chinach albo przez panią Ziutkę w swoim domku koło miasta
        Łódź?

wczasach głębokiej komuny gdy brakowało materiałów to w psołem wieszali
        kratownice i nad nimi świetlówki, wykładano białe kafle. Teraz liczyliśmy
        no..... delikatnie mowiąc na coś więcej niż najtańsze materiały :) i
        przepraszam za wszystkich oburzonych.
    • Gość: Piotr A kogo to? IP: 82.160.28.* 30.04.07, 14:34
      bo mnie nic a nic...
    • Gość: wic Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.chello.pl 30.04.07, 16:52
      Projektant zapomniał, że wnętrze galerii handlowej powinno być strzeliste i
      przestrzenne, jak przystało na świątynię. Tymczasem wnętrze arkad przypomina mi
      ciągi handlowe w dużych portach lotniczych
    • Gość: Arkadius Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.aster.pl 30.04.07, 18:31
      Bez przesady, należy też dostrzec te pozytywne walory Arkad - niezła
      architektura i fajne sklepy. Przestronne i bardzo jasne korytarze. Akwarium -
      ganialne. Widzieliście takie gdzieś w Polsce. Pasaż to jest dopiero przy tym
      porażka. To oczywiście moja opinia.
      • Gość: a Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:47
        a jaka linia metra dojezdza pod te arkady? ;)
      • ib_k Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 30.04.07, 19:42
        Gość portalu: Arkadius napisał(a):
        "Przestronne i bardzo jasne korytarze."
        Arkadius, czy na pewno byłeś w tym sklepie?
    • Gość: pestka009 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.07, 19:42
      Zauważyłam,że umiecie tylko krytykować. Zamiast cieszyć się,że Czarnecki chce
      Krzyki przeobrazić w najbogadszą dzielnicę Wrocławia to narzekacie. Ale czego
      można się spowdziewać.Co Polacy to Polacy niestety..potem się dziwić.
      • Gość: g625 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: 212.127.94.* 30.04.07, 22:17
        chyba najbardziej blokowa;)
        • Gość: ZEN Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 30.04.07, 23:01
          jeb.ć to ch..stwo!
        • Gość: klementyna niebezpieczny wjazd na parking? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:06
          e tam, nie jest tak źle, wreszcie niektóre marki nieobecne wcześniej we
          Wrocławiu. Tylko dojazd na parking koszmarny taka karuzela (spirala) w górę, że
          się wystraszyłam - zakręciło mi się w głowie (fakt byłam po nieprzespanej nocy,
          bo mnie Młode budzi do karmienia)bałam się, ze stracę panowanie nad kierownicą.
          Czy tylko ja tak miałam? czy ktoś jeszcze miał takie wrażenia?
          • lola211 Re: niebezpieczny wjazd na parking? 13.05.07, 09:36
            >czy ktoś jeszcze miał takie wrażenia?

Ja na przyklad.IMO to jest niebezpieczne, naprawde kreci sie w glowie, ten
            slimak zdaje sie nie miec konca.
            Bylam tam wczoraj po raz pierwszy i oto moje wrazenia :
            Po pierwsze ten koszmarny wjazd na parking, po drugie bardzo waskie schody
            ruchome, po trzecie niesprawne czytniki kart parkingowych- mimo wniesionej
            oplaty czytnik nie chcial mi i innym kierowcom przyjac karty- bylo zamieszanie,
            rzad kilku aut musial cofac, bysmy mogli podjechac pod drugi szlaban.Szukalam
            toalet- zajelo mi to 5 min., nawet obsługa miala problem, gdzie mnie pokierowac-
            z poziomu, gdzie znajduja sie restauracje musialam zjechac nizej, gdzie w
            koncu toalete zlokalizowalam.
            Co do akwarium- wiedzialam juz, ze nie bedzie to gigant, ze rekin to tak
            naprawde rekinki, dlatego nie rozczarowalam sie.Dziecku sie podobalo- tym
            bardziej, ze trafilismy na moment czyszczenia akwarium.Poogladalismy sobie
            płetwonurka w akcji:).
            Pustawo wczoraj w Arkadach bylo, ciekawa jestem, czy to stan przejsciowy:).

Ale za to lody u Grycana super:).

• Gość: ltw Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.as.kn.pl 01.05.07, 09:23
        Gość portalu: pestka009 napisał(a):

> Zauważyłam,że umiecie tylko krytykować. Zamiast cieszyć się,że Czarnecki chce
        > Krzyki przeobrazić w najbogadszą dzielnicę Wrocławia to narzekacie. Ale czego
        > można się spowdziewać.Co Polacy to Polacy niestety..potem się dziwić.

Widzę że bywalczyni targowiska na Świebodzkim wszystko co tylko jest zadaszone
        się podoba.
        • Gość: pestka009 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.07, 11:14
          Twoja wypowiedż nie trzyma się kupy,więc zastanów się co piszesz.
          • Gość: Camparis Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:27
            hehehe
            jego wypowiedź lepiej sie trzyma niż Twoja

kobito z "najbogadszej" dzielnicy ROTFL
      • Gość: ja Re: pestka009 IP: *.magma-net.pl 02.05.07, 12:43
        "Zamiast cieszyć się,że Czarnecki chce Krzyki przeobrazić w najbogadszą
        dzielnicę Wrocławia to narzekacie"
        A myślisz że to powód do radości? Jakie korzyści będzie miał przeciętny szary
        wrocławianin z tego że Krzyki będa najbogatszą dzielnicą Wrocławia?? Może to że
        mieszkania będą jeszcze droższe i trzeba będzie brać kredyty, które będą
        spłacały 2 albo 3 pokolenia? Dla kogo są te drogie galerie i planowany Sky
        Tower? Chyba nie dla przeciętniaków. Czarnecki nie buduje dla zwykłych biednych
        szaraków (których ma głęboko gdzieś), tylko dla ludzi bogatych.
        • Gość: Zbychu Re: pestka009 IP: 84.40.217.* 08.05.07, 10:57
          Sęk w tym, że we Wrocku nie ma jeszcze tylu bogatych żeby Arkady sie z nich
          mogly utrzymac. EPI to spozywczak i zupełnie inna branża. Arkady nie dadzą rady
    • Gość: kolowr nie jest tak źle, choć fuszerka i pośpiech wyłazi IP: *.as.kn.pl 01.05.07, 15:20
      mam do czynienia z większością centrów handlowych w Polsce, muszę przyznać, ze i
      arkady i "pasztet" grunwaldzki są designersko na europejskim poziomie, nie są z
      najwyższej półki jak manufaktura w łodzi, czy stary browar poznański, ale powiew
      nowości we wrocław tchnęły. Nie wiem jak przy tym wytrzymają konkurencję
      blaszaki typu tesco czy auchan, chyba tylko i wyłącznie dzięi hipermarketom, bo
      do delikatesów (których dotąd brakowało we wro, poza epi) przecietniaki za wiele
      chodzić nie będą ;)

duży plus dla arkad za system informacji parkingowej (diodowe lampki pokazujące
      gdzie jest jakie miejsce oraz liczniki wolnych miejsc przy wjazdach pomogą przy
      okazji korków swiątecznych itp, na czym mocno cierpiała dominikańska, gdzie
      czasem i półtorej godziny się wyjeżdzało)

grunwald mi się podoba - we wnątrz - jest na wysokim poziomie, z zewnątrz -
      wygrywają arkady, choć galeria dominikańska i tak ma swój niepowtarzalny we wro
      styl - najlepszy.

duży minus dla obu galerii, za pospiech - niedopracowane miejsca, brud, wiele
      pozamykanych sklepów jeszcze itp. Tak nie powinno być w cywilizowanym świecie.

i tak ja się najlepiej czuję w dominikańskiej, kóa podobnie jak warszawska
      promenada jest zbudowana na prostokącie, stąd idąc w jedną stronę may w zasiegu
      wzroku wszystkie punkty, żadnych zakamarków, żadnego błądzenia, prosto i
      efektynie można maszerować po piętrach - taki styl wnętrz odpowiada mi
      najbardzej - czytelny i szybki.
      jednym z najgoprszych roziwązań, a zarazem bardzo łądnych to galeria mokotów,
      ilekroć stanę w różnyh miejscach na parkinhgu, zawsze mam probelm z piruszaniem
      się po niej, gubie orientację, a już najgorzej po piętrach parkingu klatką
      chodzić - murowane pomyłki ;)

generalnie - za kika tygodni ruch w dominikańskiej wróći do normy :)
      • Gość: cer Re: nie jest tak źle, choć fuszerka i pośpiech wy IP: *.lanet.net.pl 01.05.07, 17:19
        > duży plus dla arkad za system informacji parkingowej (diodowe lampki
        pokazujące
        > gdzie jest jakie miejsce oraz liczniki wolnych miejsc

Dokładnie to samo jest w pasażu.
        A dzisiaj byłem po raz drugi w arkadach (po ciasteczka Blike:)) i utwierdziłem,
        ze brzydko tam po prostu jest. I zimno przeraźliwie, na poziomie 0, koło lodów
        Grycan.
      • Gość: A n g l i k Re: nie jest tak źle, choć fuszerka i pośpiech wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 17:31
        Bylem dzisiaj i bardzo jestem rozczarowany. Inwestycja na ta skale zrobiona
        przez jednego z najbogatszych Polakow powinna byc lepsza niz niska-srednia
        europejska (jak takie cos jest), a nie byc tylko "OK". W srodku, Arkady sa
        NUDNE jak "normalny" shopping centre w np. srednich angielskich miastach
        budowany 20-30 lat temu. Ale to jest 2007, i myslalem ze Arkady beda wizytowka
        Wroclawia...

Mam zapisane nazwisko na apartment w Sky Tower, ale jak Arkady pokazuja
        standard Czerneckiego, to chyba zrezygnuje...

• Gość: Martix Re: Gdzie ładniej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.07, 18:30
          Nie byłem w Arkadach i z tego co tu o nich czytam to mnie do nich nie
          ciągnie.Byłem za to dziś w Grunwaldzkiej i podobało mi się tam nawet lepiej niż
          w Dominikańskiej.Czy Arkady są podobne czy brzydsze?
          • Gość: as Re: Gdzie ładniej? IP: *.e-wro.net.pl 02.05.07, 18:50
            brzydsze o wiele
          • Gość: A n g l i k Re: Gdzie ładniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:58
            Na zewnatrz Arkady sa lepiej - w srodku Grunwaldzki jest duzo lepiej.
            • Gość: Lilka Re: Gdzie ładniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:24
              nie mówcie, ja tam pracowac niedlugo będę w tym wysokim biurowcu-niech go
              porządnie wykończą !!!
              • Gość: kaktus Re: Gdzie zakupy IP: *.as.kn.pl 02.05.07, 23:34
                Odwiedzilam ostatnio obie galerie w nadziei, że będzie coś podobnego do browaru
                w Poznaniu, ale bardzo sie rozczarowałam. Kiepska architektura, wykończenie i
                zaopatrzenie. Najgorszy jest wszechogarniajacy chałas, a zwłaszcza
                psudomuzyczny łomot z każdego sklepu + łomot centralny z reklamami w Arkadach.
                Jakoś w Poznaniu udalo sie zrobic to tak ,żeby nie płoszyło kupujących.
                Kupujących zresztą nie udało mi się spotkać w sklepach, nie widziałam też tez
                ludzi obładowanych torbami na korytarzach. Większość cen z księżyca a jakość z
                Indii. Niczego nie kupiłam, chociaż poszłam z bardzo konkretnymi planami
                zakupowymi. Obawiam sie,że dalej bedzie tak jak z Solpolami, niestety.
                • Gość: Ania Re: Gdzie zakupy IP: *.ztpnet.pl 03.05.07, 21:27
                  Zgadzam się. Arkady nie sa zbyt ładne, a sklepy takie same jak wszedzie. Tez
                  liczylam na cos lepszego od Browarow w Poznaniu-nie ma porownania. Natomiast
                  P.Grunwaldzki mile mnie zaskoczył, jest tam bardzo ładnie, duzo kawiarni i duzo
                  przestrzeni. G. Dominikanska nadal ma swoj klimat i bede tam najczesciej robila
                  zakupy-pewnie tez ze względu na odległość.
    • Gość: leszek cz. Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.as.kn.pl 04.05.07, 08:18
      futurus napisał:

>Mialo byc centrum handlowe z ekzluzywnymi sklepami,wyszla galeria,ktora
      >wewnatrz wyglada jak blaszak TESCO.

ROTFL Nie dość, że pieprzysz głupoty, to w dodatku nie potrafisz ich wyrazić
      poprawną polszczyzną. Doprawdy, "ekzluzywny" z ciebie forumowicz ! :P
      • Gość: Gallardo Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: 195.187.134.* 04.05.07, 12:55
        We łbach się wam przewraca. Nie podoba się, nie musicie tam chodzić ani
        kupować. Na tym polega wolny rynek, demokracja, wolność wyboru. Po co te cały
        wątek? Żeby wylewać swoje frustracje? coś wam w życiu nie wychodzi? To
        spójrzcie na siebie, a innych zostawcie w spokoju.
      • ludendorf Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu 04.05.07, 18:43
        Arkady- za architekturę
        Grunwald- za wnętrze i czytelny układ
        Dominikańska- obroni się genialną prostotą oraz najlepszym położeniem
    • Gość: tk123 Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.07, 21:37
      Spytam tylko, gdzie jest to rozreklamowane jako ósmy cud świata oceanarium? Bo w
      Arkadach jest jakieś małe akwarium z miniaturowym rekinkiem :)
    • Gość: piszonka Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:44
      moje wrażenia:
      - nie wykończone wejście do wind na poziomie 3 (nawet nie wiedziałam czy można
      nimi jechać) - brak posadzek, kable wystające ze ściany
      - brak oznaczenie miejsc gdzie są kasy iletowe (przy windach ich nie było)
      znalazłam je dopiero przy schodach ruchomych
      - fajnie jakby udało sią postawić jakieś fotele przy akwarium - było by sobie
      można było odpocząć
      - podobało mi się "wyposażenie" jednego ze sklepów z tych bardziej eksluzywnych
      (rozmiarówka sukienek 34 i 44 - tylko te dwa :) )
      - zauważcie w ilu sklepach jest skaszanione tzn źle wykończone wejście do
      sklepów
      Ale tak poza tym fajnie, że jest. Będą mieli studenci AE bliżej do kina.
      Szkoda, że ja już nie student.

Pozdrawiam
    • Gość: Zdenek Czas pokaże IP: 84.40.217.* 07.05.07, 11:57
      ale wydaje mi sie ze jak czegos nie zrobia juz teraz to Galeria ta będzie
      miala kiepskie powodzenie. Za droga i przereklamowana. No może jedynie kino
      ktore ma byc otwarte wkrotce uratuje sytuację.
    • Gość: fifi Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:26
      Najfajniejsza jest dalej Galeria. Pasaz Grunwaldzki jest na drugim miejscu, jest
      w miare przyjazny chociaz nie rzuca na kolana. A Arkady to masakra, zwlaszcza
      to ich akwarium - badziewne do potegi 10!
      • Gość: WB Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:33
        Nie dowierzałam własnym oczom, widząc w "ALMIE" kapustę pekińską w cenie 9,99
        zł. za kg.To skąd ona do nas zawitała?
    • Gość: sorrry Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:04
      A swoją drogą, kto by pomyślał na przykład 30 lat temu, że we Wrocławiu
      bądziemy toczyć tego rodzaju spory? Coś się chyba jednak zmieniło przez tem
      czas!
    • Gość: majtaj Bardzo duże rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 11:15
      mnie spotkało. Jestem mamą. Jako mama muszaca czasem zrobić zakupy a nie mająca
      z kim zostawić dziecka, robię zakupy z dzieckiem. Małe w wózku.
      W całej Galerii Arkady nie ma ani jednego pomieszczenia dla matki z dzieckiem,
      nie ma nawet przystosowanej toalety, ani jednego przewijaka, ani jednego kosza
      na pieluchy. Kończy się tym, że dziecko przewija się na podłodze, a karmi w
      toalecie dla niepełnosprawnych (bo do zwykłej kabiny wózek nie wjedzie) siedząc
      na zamknietym kibelku. Dodatkowa atrakcją jest to, że kabina dla
      niepełnosprawnych nie ma zamka, więc co rusz zaglądała do niej inna mama z
      wózkiem. A takich wózkowych dzieci w godzinę naliczyłam tam kilkanaście, więc
      nie jestem jedyna.
      • Gość: ankas Re:Galeria Dominikańska najlepsza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:23
        Nie będe krytykować innych galerii , bo to bezsensu, kazdy ma prawo wybrac co
        mu odpowiada, jednak ja najlepiej czuje sie w Dominikanskiej, potem pasaz
        Grunwaldzki a na koncu arkady.... juz argumentuję: Dominikańska jest prosta w
        zamyśle , jak sie wchodzi widzi sie całą Galerie i przez to czuję się jakoś
        bezpiecznie , w Pasażu Grunwaldzkim mam wrażenie klaustrofobiczne, a szczególnie
        w jednym korytarzu prowadzącym do toalety ( waski korytarz, potem rozwidlenie i
        znowu dwa do wyboru wąskie korytarze - jeden prowadzi wlasnie do Wc ale trzeba
        tam trafic metodą prób i błędów , bo oznaczenia niestety nie ma),Pasaż
        dodadtkowo nie wiem czemu ale częśc bufetową ma na samej górze - co jest dla
        mnie zupełnie niezrozumiałe, bo wiadomo ,że najchętniej udają się tam rodzice z
        dziecmi ( czyli często z wózkami)i muszą wdrapać się na ostatnie piętro...
        wDominikańskiej sensownie pomyślane zostało miejsce do jedzenia , bo najbardziej
        przystępnie szczególnie dla starszych osób i rodziców z małymi dziecmi , nie
        trzeba sie wspinać na ostatnie piętro na szćzescie) , Arkady średnie , mceny
        straszne! i tyle , tak więc jesli spędzic miło czas to wybieram Dominikański ,
        na zakupy Pasaż Grunwaldzki a z braku mozliwosci ( inne sklepy z jakiegoś powodu
        zamkięte:) - Arkady!
        Pozdrawiam
        • Gość: zet Re:Galeria Dominikańska najlepsza! IP: *.core.lanet.net.pl 08.05.07, 19:48
          Ale jak wdrapywać się??? Przecież schody są ruchome (spokojnie wózkiem się
          wjeżdża) i windy są.
          Wydumwany problem nieco.
          A oza tym lody w Dominiakńskiej są też na samej górze.
          • Gość: ankas Re:Galeria Dominikańska najlepsza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:34
            Winda jest owszem ale juz widzialam do niej kolejkę mam z wózkami, poza tym jak
            dla mnie logiczne jest , ze jedzenie + cały kącik dla dzieci powinien być jak
            najbardziej dostępny a nie n a samej górze, a lody w dominikańskim faktycznie
            są na gorze ale sensownie to przemyslane .bo obok kawiarni, a na dole jest tylo
            chyba jedna kawiarenka przy supermarkecie.
            • Gość: Jola schody ruchome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 11:48
              Ludzie schodami nie wolno jeździć wózkiem. Są naklejki, znaczki. Trochę
              wyobraźni! Sama widziałam w Arkadach jak się mamusia z dzieckiem wywaliła
              wjeżdżając na górę po schodach. Miała przed sobą spacerówkę z niemowlakiem, na
              samej juz górze kiedy schody zjeżdżają i robią się "płaskie" jest jeszcze taki
              mały wał. Wózek nie podjechał i się przechylił, szczęście że dziecko przypięte
              było.
              • Gość: terii Re: schody ruchome IP: *.prw.pl 09.05.07, 12:44
                Chyba dosć oczywiste jest usytuowanie ciagu restauracyjnego na górze, bo tam po
                prostu jest kino, ludzie sobie czekają na film, mogą coś przekąsić, kawę wypic.
                Rzeczywiście bzdurny zarzut. Zresztą patrząc na ilość dzieci na placu zabaw,
                jakoś nikogo nie odstraszyło to 2 piętro.
    • Gość: fi Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:10
      I w końcu ja zjawiłam się w nowym przybytku zakupowym ;)
      Generalnie: rozczarowanie :((((
      - braki wykończeniowe, od parkingu idziemy po betonie
      - okropnie głośno, muzyka dudni, reklamy ogłuszają, nawet w toalecie nie ma spokoju
      - tam jest brzydko!!! tandetnie!!! fuj mam na myśli ściany, podłogi, sufit i oświetlenie
      - wejścia do sklepów to szyby a na każdej niemal odręczny napis "uwaga szyba" :DDD
      - ma ta tam gdzie usiąść
      - wjazd i wyjazd z parkingu w wrażliwszych może skończyć się wymiotem ;)

+ jest parking ( cieszę się, że przejazdy są jednokierunkowe w przeciwieństwie do Pasażu Grunwaldzkiego :( )
    • jurek181 [...] 09.05.07, 18:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: dochodzenowiec Re: Arkady wroclawskie najgorszym CH we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:13
      Mimo tego i tak podziwiam Pana Panie Leszku!!!
    • Gość: Gość ...WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:37
      mieszkancy oczekiwali, zeby bylo chociaz przyzwoicie.
      Czarnecki okazal Wroclawianom brak szacunku.
      Smutne to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka