Gość: zdesperowana IP: 195.205.44.* 04.05.07, 12:06 kto we wrocławiu może pomóc w ustaleniu czy dziecko ma wrodzoną wadę genetyczną, typu Zespół Downa lub inną nieuleczlaną. Proszę o kontakt do specjalistów... zdesperowana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: amniopunkcja 04.05.07, 20:27 tu zapytaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20515 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: amniopunkcja IP: 195.205.44.* 07.05.07, 10:04 dzięki za namiar, zalogowałam się już. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś z Wrocławia, kto będzie w stanie mi pomóć i pokierować w tych trudnych chwilach. Przejrzę oczywiście też wypowiedzi innych kobiet. aga Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: amniopunkcja 07.05.07, 11:06 Z całym szacunkiem dla wrocławskiej ginekologii amnio radziłabym zrobić poza Wrocławiem. Zajrzyj na tę stronkę: www.genetyka.hg.pl/ Spokojnie możesz zadzwonić do Dudarewicza i poprosić o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: amniopunkcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:25 Poradnia Genetyczna przy AM ul. Chalubińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: amniopunkcja IP: 195.205.44.* 07.05.07, 13:47 A kto konkretnie na Chałubińskiego jest najbardziej kompetentnym i przyjaznym pacjentce? Boję się jak mnie potraktują, gdy okaże się jednak że test Pappa nie kłamał i wada jest... albo jeszcze gorzej, że wada będzie, a wynik amniopunkcji powie że wszystko jest ok i kolejne miesiące będę żyć w nieświadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: amniopunkcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:38 Zapytaj o p. prof. Malgorzate Sasiadek lub prof. Olge Haus,to sa genetycy,nie ginekolodzy i na pewno kobiety z klasa. Niestety nie wiem kto aktualnie przyjmuje w tej poradni. Poszukaj na stronach Akademii Medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: amniopunkcja 07.05.07, 14:39 Czy usg genetyczne robiłaś razem z testem Pappa? Gdzie poszły próbki do analizy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: amniopunkcja IP: 195.205.44.* 07.05.07, 15:30 tak, usg robiłam w czwartek wieczorem ok. 18:00 - ale jestem bardzo rozczarowana jakością tego usg - dwuwymiarowe, małoczytelne w Corfamedzie we Wrocławiu, przezierność karkowa wyszła 2,17 i niby wszystko w normie, a test krwii na drugi dzień rano, na czczo, o 7:30. Wyniki wysyłają chyba wszyscy do tego samego labolatorium Diagnostyka sp. z o.o. ul. Weigla 12 Wrocław. A czy to ma jakiś wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: amniopunkcja 07.05.07, 20:58 tak myślałam, masz wiadomość w poczcie gazetowej Odpowiedz Link Zgłoś
liton ehh 08.05.07, 00:51 katedra GENETYKI nie zajmuje się robieniem amniopunkcji, ani testu PAPPa zwróć się do GINEKOLOGA prowadzącego ciążę, oszczędzisz sobie spaceru na Chałubińskiego - tam kieruje się do porady GENETYCZNEJ, oraz przysyła tkanki do hodowli na badania GENETYCZNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ehh IP: 212.2.101.* 09.05.07, 19:47 ja robiłam amniopunkcję w Poliklinice na Grobli u dr Gizlera (mój lekarz, który mnie tam prowadzi powiedział, że on zrobi to najlepiej)- i choć nie miałam do niego zaufania na początku to potem to odszczekałam: zrobił to profesjonalnie, szybko i prawie bez bólu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś