Dodaj do ulubionych

Czy posłowie wezmą po 8 000 euro/m-c, czy...

IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 10:27
...wybiorą krajowe diety poselskie? Taki wybór będą mieli przyszli polscy
posłowie w Parlamencie Europejskim. Każdy poseł PE będzie otrzymywał po 8000
euro/m-c. Do tej pory zróżnicowanie było bardzo duże od 2500 euro (Hiszpanie)
do 12 200! euro(Włosi). Teraz ma być dla wszystkich po równo. UE pozostawia
jednak poszczególnym parlamentom decyzje w tej sprawie. Nasz parlament może
przegłosować, aby nasi posłowie do PE otrzymywali tyle, ile ich koledzy w
kraju. Ciekawe jak zagłosują. Czy przyzwoitość i głęboka solidarność ze
społeczeństwem nakaże im wybrać polską "mizerną" dietę?
Obserwuj wątek
    • Gość: kibicWKS Re: Czy posłowie wezmą po 8 000 euro/m-c, czy... IP: 213.199.238.* 05.06.03, 10:33
      To ja już teraz wiem czemu oni jeżdżą od kilku tygodni po Polsce i agitują za
      wejściem do UE.
      • Gość: Obserwator Prosty rachunek IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 10:58
        Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> To ja już teraz wiem czemu oni jeżdżą od kilku tygodni po Polsce i agitują za
        > wejściem do UE.

Wiadomo: kasa, kasa, kasa - tylko, niestety, nie dla wszystkich.
        Prosty rachunek: 8000 X 4,4zł = 35 200 zł! (wprawdzie brutto, ale zawsze)
        A koszty przelotów i przejazdów płacone są tam oddzielnie!
    • Gość: mr_pope Re: Czy posłowie wezmą po 8 000 euro/m-c, czy... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 12:10
      Kiedy zmienili przepisy?
      • Gość: Europejczyk Re: Czy posłowie wezmą po 8 000 euro/m-c, czy... IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 12:35
        Gość portalu: mr_pope napisał(a):

> Kiedy zmienili przepisy?

O ile wiem, ma to chyba wejść od przyszłego roku. Na TVN coś mówili na ten
        temat.
    • Gość: lisek Wezmą, wezmą! IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 14:49
      Pewno, że wezmą! Za tak "ciężką" pracę. No i przecież pracują dla naszego
      dobra! :-)
    • truskawa1000 Re: Czy posłowie wezmą po 8 000 euro/m-c, czy... 05.06.03, 14:58
      Kurcze, tez chce byc poslem - zaglosujcie na mnie a moge Wam obiecac co sobie
      chcecie. Nawet po wybramniu mnie moge zrobic bibe na Rynku - piwo za darmo!
      Przeciez byloby mnie stac. Ach... posel, coz za piekny zawod.
      • Gość: Europejczyk Truskawa, obawiam się, że miejsca już zostały... IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 20:59
        truskawa1000 napisała:

> Kurcze, tez chce byc poslem - zaglosujcie na mnie a moge Wam obiecac co sobie
        > chcecie. Nawet po wybramniu mnie moge zrobic bibe na Rynku - piwo za darmo!
        > Przeciez byloby mnie stac. Ach... posel, coz za piekny zawod.

..... rozprowadzone. I kto wie, czy w ławach PE nie zobaczymy osób, co do
        których mieliśmy nadzieję, że już dawno powinny odejść w polityczny niebyt.
        • Gość: Parasol A jednym z pierwszych będzie Giertych! IP: localhost:* / 192.168.1.* 05.06.03, 22:10
          Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

>
          > ..... rozprowadzone. I kto wie, czy w ławach PE nie zobaczymy osób, co do
          > których mieliśmy nadzieję, że już dawno powinny odejść w polityczny niebyt.

I to mnie nie zdziwi!

• Gość: mr_pope Re: A jednym z pierwszych będzie Giertych! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 23:12
            Jeśli za nim zagłosujesz to na pewno. Deputowanych do parlamentu wybierają
            narody, nie partie polityczne.
    • Gość: K. Donald Temat bardzo na czasie IP: localhost:* / 192.168.1.* 07.06.03, 10:43
      w kontekscie dzisiejszego referendum.
      • Gość: Rafis Re: Temat bardzo na czasie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.03, 10:50
        Wiekszośc posłów będa stanowili tzw. Eurosceptycy hehe z Giertychem na
        czele.Do tego jeszcze Samoobrona.Ale będzie siara :) a jak Gabryel zacznie
        skakać.hihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka