just-do-it 02.06.07, 10:33 jaki polecacie szpital do wyciecia 3 migdala we wroclawiu moj synek ma poglebiajacy sie niedosluch i niestety musimy sie zdecydowac na taki zabieg ktos moze byl w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaza Re: trzeci migdal 02.06.07, 21:22 Dwójka moich dzieci miała wycięty 3 migdał. Córka 4 lata temu na Klinikach (po znajomości) a synek miesiąc temu w Prywatnej Klinice na Krzyckiej. Zdecydowanie bardziej polecam tę drugą opcję- czysto, schludnie, wspaniała opieka, dla dziecka zero stresu (z uśmiechem na ustach synek szedł do kontroli tydzień po zabiegu), pobyt w Klinice trwał 4-godziny, zabieg w narkozie (inaczej w ogóle nie radzę robić)...Niestety są i koszty- 1200 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
jorawi Re: trzeci migdal 04.06.07, 16:27 Witaj,moja córka miała w marcu wycinany trzeci migdał również w Mediconcepcie na Krzyckiej.Jestem bardzo zadowolona z tego zabiegu i obsługi tamtejszych lekarzy - nas operował dr. Ryszkowski.Pozdrawiam.J. Odpowiedz Link Zgłoś
polanka71 Re: trzeci migdal 04.06.07, 21:06 Właśnie wróciliśmy z zabiegu w prywatnej Poliklinice na Grobli (na pl Hirszwelda). Mają punkty z NFZ więc był to zabieg bezpłatny, tyle że czekaliśmy na niego 3 mies i wizyta u dr Gul kosztowała 80 zł. Zabieg był o 13 a wieczorem już w domu. Paweł dostał najpierw tabletkę na uspokojenie i potem już poszło gładko, narkoza i zabieg. Wszyscy bardzo troskliwi i opiekuńczy dla płaczącego pięciolatka, a w dodatku sala z kablówką, więc te 4 godziny po zabiegu się nam nawet nie dłużyły :-). Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pytaj śmiało! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Polanka 06.06.07, 10:24 Ja mam pytanie.ile bylo wizyt u tej dr Gul i czy mialas juz wczesniej wskazania od innego lekarza, czy ona ta Gul o tym zadecydowala. Ja mam skierowanie do szpitala na zabieg - czy na podstawie tego i wizyty u dr Gul mozna skorzystac u nich z NFZ? Czy narkoza byla pelna?, czy tylko jakies znieczulenie miejscowe? - chodzi mi o to, czy dziecko bylo zupelnie nieswiadome? Odpowiedz Link Zgłoś
polanka71 Re: Polanka 06.06.07, 22:02 Już odpowiadam: jedna wizyta u dr Gul poprzedzona o 3 mies wcześniejszą ale gdzie indziej, wcześniej próbowaliśmy leczyć lymphomyosotem, ale pojawił się płyn w uszach i to wg dr Gul było wskazqniem do zabiegu. O NFZ sama zapytałam i termin był za 3 mies, a pewnie szybciej byłoby za pieniądze. Narkoza była pełna, b miły anestezjolog "z podejściem", nie byłam pewna czy narkozę obejmuje NFZ ale zapomniałam się dopytać i w końcu był za darmo. Paweł pamięta tylko moment brania tabletki i potem już nic i to jest super! Wszystko? Jakby co to pisz na priva, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elkas22 wycięcie migdała 12.06.07, 08:42 Ja miałam chyba szczęście, bo synek dostał się do doktor Gul na zabieg po miesiącu oczekiwania. Miałam skierowanie na zabieg NFZ od naszego laryngologa. Objechałam ze 3 szpitale i w większości odesłano mnie z kwitkiem. A u dr Gul krótkie badanie potwierdzające konieczność zabiegu i wyznaczenie terminu. Dostałam nr telefonu komórkowago w razie gdyby trzeba było przenieść zabieg na inny termin. Warunki w klinice bardzo dobre, anestezjolog z podejściem do dzieci, synek pamięta tylko wkłucie, nie bał się w ogóle. Jedyne za co płaciliśmy to wizyta u doktor i badanie histopatologiczne, bo NFZ tego nie obejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Polanka 11.06.07, 21:35 Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz.Moją chrześnice czeka wlasnie taki zabieg w lipcu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś