Dodaj do ulubionych

trzeci migdal

02.06.07, 10:33
jaki polecacie szpital do wyciecia 3 migdala we wroclawiu
moj synek ma poglebiajacy sie niedosluch i niestety musimy sie zdecydowac na
taki zabieg
ktos moze byl w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • chaza Re: trzeci migdal 02.06.07, 21:22
      Dwójka moich dzieci miała wycięty 3 migdał. Córka 4 lata temu na Klinikach (po
      znajomości) a synek miesiąc temu w Prywatnej Klinice na Krzyckiej. Zdecydowanie
      bardziej polecam tę drugą opcję- czysto, schludnie, wspaniała opieka, dla
      dziecka zero stresu (z uśmiechem na ustach synek szedł do kontroli tydzień po
      zabiegu), pobyt w Klinice trwał 4-godziny, zabieg w narkozie (inaczej w ogóle
      nie radzę robić)...Niestety są i koszty- 1200 zł...
    • jorawi Re: trzeci migdal 04.06.07, 16:27
      Witaj,moja córka miała w marcu wycinany trzeci migdał również w Mediconcepcie
      na Krzyckiej.Jestem bardzo zadowolona z tego zabiegu i obsługi tamtejszych
      lekarzy - nas operował dr. Ryszkowski.Pozdrawiam.J.
    • polanka71 Re: trzeci migdal 04.06.07, 21:06
      Właśnie wróciliśmy z zabiegu w prywatnej Poliklinice na Grobli (na pl
      Hirszwelda). Mają punkty z NFZ więc był to zabieg bezpłatny, tyle że czekaliśmy
      na niego 3 mies i wizyta u dr Gul kosztowała 80 zł. Zabieg był o 13 a wieczorem
      już w domu. Paweł dostał najpierw tabletkę na uspokojenie i potem już poszło
      gładko, narkoza i zabieg. Wszyscy bardzo troskliwi i opiekuńczy dla płaczącego
      pięciolatka, a w dodatku sala z kablówką, więc te 4 godziny po zabiegu się nam
      nawet nie dłużyły :-). Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pytaj śmiało!
      pozdrawiam!
      • babsee Re: Polanka 06.06.07, 10:24
        Ja mam pytanie.ile bylo wizyt u tej dr Gul i czy mialas juz wczesniej wskazania
        od innego lekarza, czy ona ta Gul o tym zadecydowala. Ja mam skierowanie do
        szpitala na zabieg - czy na podstawie tego i wizyty u dr Gul mozna skorzystac u
        nich z NFZ?
        Czy narkoza byla pelna?, czy tylko jakies znieczulenie miejscowe? - chodzi mi o
        to, czy dziecko bylo zupelnie nieswiadome?
        • polanka71 Re: Polanka 06.06.07, 22:02
          Już odpowiadam: jedna wizyta u dr Gul poprzedzona o 3 mies wcześniejszą ale
          gdzie indziej, wcześniej próbowaliśmy leczyć lymphomyosotem, ale pojawił się
          płyn w uszach i to wg dr Gul było wskazqniem do zabiegu.
          O NFZ sama zapytałam i termin był za 3 mies, a pewnie szybciej byłoby za
          pieniądze.
          Narkoza była pełna, b miły anestezjolog "z podejściem", nie byłam pewna czy
          narkozę obejmuje NFZ ale zapomniałam się dopytać i w końcu był za darmo. Paweł
          pamięta tylko moment brania tabletki i potem już nic i to jest super!
          Wszystko? Jakby co to pisz na priva, pozdrawiam.
          • elkas22 wycięcie migdała 12.06.07, 08:42
            Ja miałam chyba szczęście, bo synek dostał się do doktor Gul na zabieg po
            miesiącu oczekiwania. Miałam skierowanie na zabieg NFZ od naszego laryngologa.
            Objechałam ze 3 szpitale i w większości odesłano mnie z kwitkiem. A u dr Gul
            krótkie badanie potwierdzające konieczność zabiegu i wyznaczenie terminu.
            Dostałam nr telefonu komórkowago w razie gdyby trzeba było przenieść zabieg na
            inny termin. Warunki w klinice bardzo dobre, anestezjolog z podejściem do
            dzieci, synek pamięta tylko wkłucie, nie bał się w ogóle. Jedyne za co
            płaciliśmy to wizyta u doktor i badanie histopatologiczne, bo NFZ tego nie
            obejmował.
    • babsee Re: Polanka 11.06.07, 21:35
      Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz.Moją chrześnice czeka wlasnie taki zabieg w
      lipcu.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka