Dodaj do ulubionych

Kontuzja przedramienia

03.12.01, 20:57
Z powodu choroby byłem ostatmio uziemiony w domu i główna rozrywką stał się
komputer. Spędzałem przy nim co najmniej kilka godzin dziennie.Po kilku dniach
tego maratonu pojawiły się bóle w przedramieniu i jego zesztywnienie. Mam rekę
jak beton. Czy was , którzy spędzacie też dużo czasu przed klawiaturą też bolą
ręce od myszki i klawiatury?
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: Kontuzja przedramienia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 22:15
      chuck napisał(a):

> Z powodu choroby byłem ostatmio uziemiony w domu i główna rozrywką stał się
      > komputer. Spędzałem przy nim co najmniej kilka godzin dziennie.Po kilku dniach
      > tego maratonu pojawiły się bóle w przedramieniu i jego zesztywnienie. Mam rekę
      > jak beton. Czy was , którzy spędzacie też dużo czasu przed klawiaturą też bolą
      > ręce od myszki i klawiatury?

Póki nie zaczniesz nam grać na gitarze ... ;)))
      To kwestia treningu. Bóle przedramienia przejdą na kręgosłup. Zesztywnienie zaś
      przesunie się w kierunku szyi i może skończyć się przykurczem.
      Życzę dużo zdrowia.
      Gosia
      • Gość: wędzonka Re: Kontuzja przedramienia IP: 156.24.231.* 03.12.01, 22:22
        Gość portalu: MKK napisał(a):

> chuck napisał(a):
        >
        > > Z powodu choroby byłem ostatmio uziemiony w domu i główna rozrywką stał się
        > > komputer. Spędzałem przy nim co najmniej kilka godzin dziennie.Po kilku dniach
        > > tego maratonu pojawiły się bóle w przedramieniu i jego zesztywnienie. Mam rekę
        > > jak beton. Czy was , którzy spędzacie też dużo czasu przed klawiaturą też bolą
        > > ręce od myszki i klawiatury?
        >
        > Póki nie zaczniesz nam grać na gitarze ... ;)))
        > To kwestia treningu. Bóle przedramienia przejdą na kręgosłup. Zesztywnienie zaś
        >
        > przesunie się w kierunku szyi i może skończyć się przykurczem.
        > Życzę dużo zdrowia.
        > Gosia

Potem dostaniesz tez zwyrodnienia nadgarstka, od myszki, ale jesli pierwotna
        choroba jest dosc ciezka to moze nawet tego nie zauwazysz... :)
    • Gość: bromden Re: Kontuzja przedramienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.01, 22:28
      to sie nazywa RSI - repetitive strain (lub stress) injury,
      co jakis czas trzeba sie oderwac i poruszac reka np. tak jak sie rozgrzewa
      nadgarstki do koszykowki albo siatkowki,
      jak sie tego nie pilnuje, to mozna sie nabawic powaznego schorzenia nadgarstka,
      mozna takze kupic sobie tzw. pamele - podkladke z poduszka zelowa pod nadgarstek
    • marsha Re: Kontuzja przedramienia 03.12.01, 22:34
      chuck napisał(a):

Czy was , którzy spędzacie też dużo czasu przed klawiaturą też bolą
      > ręce od myszki i klawiatury?

przyzwyczaisz się... :)
      rób krótkie przerwy na rozruszanie całego zesztywniałego od siedzenia w jednej
      pozycji ciała...i z powrotem przed monitor... pozdrawiam i zdrowia życzę!
      • Gość: Birbant Re: Kontuzja przedramienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.01, 22:55
        Znam ten ból. Ja sobie zrobiłem "niedźwiedzią przysługę" stawiając kolejny set
        komputerowy w sypialni (do tej pory komputery stały tylko w pracowni). Niestety
        nie mam tam miejsca na biurko więc siedzę w bardzo niewygodnej pozycji. Po
        kilku godzinach mam ręke jak zbrojarz-betoniarz.
        • Gość: (*) Re: Kontuzja przedramienia IP: *.mw.mediaone.net 04.12.01, 10:17
          dziekuje wszystkim za przydatne komentarze. Sprwdzilem swoj nadgarstek i BYLO
          dokladnie jak opisujecie.
          • Gość: olo Re: Kontuzja przedramienia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 12:05
            bola was rece od bicia konia i juz
            • Gość: (*) Re: Kontuzja przedramienia IP: *.mw.mediaone.net 05.12.01, 01:32
              Olo,

Ty jestes niesfornym chlopczykiem, ty, ty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka