Dodaj do ulubionych

Wrocławskie uczelnie poza czołówką

13.06.07, 22:14
a od kiedy mamy Wydział Matematyki na Politechnice? Czyżbym o czymś nie wiedział?
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek23 Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.07, 22:37
      polityka ma zawsze jakies lipne te raporty.

ciekawe ze wg innych [wprost, perspektywy] PWR jest najwyzej notowana uczelnia technicna w kraju i generalnie 5ta ogolnie bez podzialu na rodzaje.
      Zreszta jak ktos chce pokazac ze jakas tam szkola gdzies tam ejst dobra to zawsze dobierze odpowiednie kryteria. obiektywne jedynie chyba tylko jest to ile % absolwentow nie sprzedaje hot-dogow i jest zadowolona ze swojej płacy.
    • Gość: ja Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:42
      a czy tam napisal ktokolwiek, ze chodzi o politechnike?
      • Gość: happygapy Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.wro.vectranet.pl 13.06.07, 23:01
        A Njusłiku jakoś PWr i AE w czubie...
        Rankingi, sondaże, badania - o kant... można je tłuc.
        Widziałem jak się robi badania w renomowanym SMG KRC - takich nieudolnych i
        nasyconych błędami ankiet ta firma powinna się wstydzić. A do tego wypełnianie
        na "chybił-trafił" części pytań przez ankiewterów (bo nieprzeszkolony)
        ech..
    • Gość: xyz Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.07, 22:10
      Jedna z uczelni wrocławskich znalazła się w czołówce.
      Chodzi o DSWE TWP w pedagogice na uczelniach prywatnych (3 miejsce).
      Dziwi mnie to ignorowanie prywatnego sektora edukacyjnego przez GW.
    • Gość: p Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.elektrosat.pl 22.06.07, 17:56
      Najlepszy komentarz w sprawie rankingu informatyki uwr vs. pwr:

www.iis.pwr.wroc.pl/zp/_zp.jsp?seq=6&id_section=228&id=216&ed=10
      • Gość: ktostam Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.korbank.pl 22.06.07, 18:32
        :D
    • Gość: josip Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:01
      A wroclawski WPAiE jednak w czolowce wg Gazety Prawnej.
      www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1987.204.0.39.2.1.0.1.htm
    • hummer Pacholski jest Dumny 22.06.07, 22:42

• mr_pope Re: Wrocławskie uczelnie poza czołówką 23.06.07, 00:40
      Ciekaw jestem co oznaczają kryteria "pozycji akademickiej", "siły kadry" i
      "przyjaznego studiowania". Ja bym proponował oceniać uczelnie pod kątem "miłych
      wspomnień". Ciekawe czy ranking zachowałby swój kształt.
    • nfa05 Wrocławskie uczelnie poza czołówką 23.06.07, 14:06
      A czy nie jest tak, ze te rankingi to lipa ? Przecież nie ma dobrych jawnych
      baz danych
      www.nfa.pl/articles.php?topic=43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka