Dodaj do ulubionych

Fałszywy profesor

18.06.07, 08:23
Kiedy W.Bartoszewski uzyskał tytuł profesorski ( prof.), którym posługuje
się od kilkunastu lat w wywiadach medialnych ?
Z oficjalnej biografi wynika,ze nie ukończył żadnych studiów magisterskich.
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Fałszywy profesor 18.06.07, 08:35
      Cyt.: "W latach 1983-1984 i 1986-1988 gościł z wykładami w Instytucie Nauk
      Politycznych Wydziału Nauk Społecznych Ludwig-Maximilian Universität w Monachium
      (na tej uczelni także w Instytucie Nauki o Mediach w latach 1989-1990). Rząd
      Bawarii przyznał mu tytuł naukowy profesora."
      • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:10
        ..A wiec w Niemczech mozna uzyskać tytuł prof. bez obrony doktorati.Ciekawe ile
        taka operacja kosztuje w Niemczech?
        • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 18.06.07, 13:34
          To ja zamówiłbym sobie w Niemczech tytuł profesora ekonomii niebalcerowiczowej.
        • Gość: dudi Re: Fałszywy prymaas IP: 213.172.177.* 18.06.07, 13:40
          kazdy sadzi po sobie. ty na pewno musialbys tytul kupowac i zapewne sprzedali by
          ci go w Moskwie lub na Bialorusi.
          zeby dostac taki tytul w Niemczech trzeba soba reprezentowac pewien poziom i
          wiedze, ktorych ci najwyrazniej brakuje
          • Gość: Robek Re: Fałszywy prymaas IP: *.chello.pl 18.06.07, 13:45
            > zeby dostac taki tytul w Niemczech trzeba soba reprezentowac pewien poziom i
            > wiedze, ktorych ci najwyrazniej brakuje

To Bartoszewski ma poziom i wiedzę,a ja nie?
            • Gość: dudi Re: Fałszywy prymaas IP: 213.172.177.* 18.06.07, 13:54
              Robek napisał(a): > To Bartoszewski ma poziom i wiedzę,a ja nie?

:DDDDDDDDDDDD

wez facet przestan, bo o malo nie spadlem z krzesla
              • Gość: Robek Re: Fałszywy prymaas IP: *.chello.pl 18.06.07, 13:59
                > Robek napisał(a): > To Bartoszewski ma poziom i wiedzę,a ja nie?
                >
                > :DDDDDDDDDDDD
                >
                > wez facet przestan, bo o malo nie spadlem z krzesla

To podaj konkretny przykład.Chyba,że masz wiedzę i poziom,jak Bartoszewski,to
                Cię rozumiem.
            • Gość: Robek Re: Fałszywy prymaas IP: *.chello.pl 18.06.07, 13:56
              Na pewno nie dorównuję Bartoszewskiemu w sztuce kabaretowej.Ale to mnie nie martwi.
            • Gość: ktostam Re: Fałszywy prymaas IP: *.korbank.pl 19.06.07, 19:27
              > To Bartoszewski ma poziom i wiedzę,a ja nie?

Co tu duzo mowic, jestes zerem koles.
              • Gość: Robek Re: Fałszywy prymaas IP: *.chello.pl 19.06.07, 21:48
                > > To Bartoszewski ma poziom i wiedzę,a ja nie?
                >
                > Co tu duzo mowic, jestes zerem koles.

Pewien pan też tak mówił,a póżniej okazało się,że nie jest mężczyzną.
          • Gość: prymaas Re: Fałszywy prymaas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:02
            Aby zarobić na tytuł naukowy w Bawarii wystarczy status pokrzywdzonego wieźnia?
            Dziwny to kraj ta Bawaria.
            • darek.mitel Re: Fałszywy profesorek 18.06.07, 14:17
              ja jako postępowy socjalista i liberał uważam, iż profesorem powinniśmy nazywać
              np. Tadeusza Mazowieckiego. Być może jest On już profesorem , ale jak nie jest
              to zostanie, bo:
              1. jest Prawdziwym Polakiem
              2. jest autorem "grubej kreski".
              Ja teraz prowadzę swój mały biznesik i chciałbym następną "grubą kreskę" tak
              mniej więcej za pół roku, bo już wierzyciele mi grożą.
              3. Pan Tadeusz nie lubi za bardzo Kaczyńskich, tak myślę , a to jest duży plus!
              4. no i na koniec, warto dodać, iż Pan Tadeusz Mazowiecki jest Prawdziwym
              Polakiem,.... aaaa zapominałem - to już było na początku, ale jest przecież
              tyle bankrutów politycznych, zwykłych chuliganów i pospolitych łobuzów, którzy
              mówią iż np. Pan Taduesz Mazowiecki czy Bornisław Geremek to nie do końca
              Polacy. Gdyby Oni teraz rządzili w Polsce , to nie bylibyśmy izolowani, tak jak
              teraz , chociaż "Financial Times" napisał: Matematyka jest po stronie Polski,
              Polacy mają rację ( W sprawie głosowania w Radzie Unii Europejskiej matematyka
              jest po stronie Polski - napisał w komentarzu brytyjski dziennik "Financial
              Times".)

Ale ten paskudny PiS i ta chęć rozliczenia przeszłości, po co?
            • Gość: plisak Re: Fałszywy prymaas IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 18.06.07, 14:23
              Lipa. Rządy nie przyznają tytułow naukowych. Rządy nie od tego są. Poziom wątku
              kretyński, wybywam co prędzej. Kogucie jaja.
              • Gość: prymaas prymaas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:28
                Sam jestes kretynem, ktory nawet nie umie obronic swojego falszywego profesora.
                • beretelwi Re: prymaas 18.06.07, 15:46
                  spadaj assurze w okolice swego Adasia i tam zadumaj sie nad istota rzeczy
    • Gość: kamil Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:39
      Pan Bartoszewski to nie prof. tytularny, ale błazen zwyczajny.
      • Gość: EWa Re: Fałszywy profesor IP: *.CNet.Gawex.PL 19.06.07, 06:54
        A wy po amnestii giertycha romana najwyzej.
        • Gość: kamil [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Bonzo Re: Fałszywy profesor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 10:20
            W. Bartoszewski nie jest Żydem - odsyłam do ostatniej książki - wywiadu oraz
            oficjalnego życiorysu. Był synem polskiego chłopa, który został dyrektorem banku
            oraz matki polki - urzędniczki pocztowej.
    • Gość: gość Re: Fałszywy profesor IP: *.e-wro.net.pl 19.06.07, 10:07
      czy ten post nie powinien być usunięty, jest poprostu obraźliwy
      • Gość: kamil Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:21
        Prawda obraza kłamcow.
    • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:39
      Pokażemy historie Polski bez pardonu.
      Zdemaskujemy oszustów.
      Polacy dopiero zobaczą, kto rzadził przez 18 lat
      trwania bękarta okrągłego stołu.
      Jeszcze raz powstanie Solidarność Walcząca, aż do dnia pełnego zwycięstwa.
      • Gość: JK Re: Fałszywy profesor IP: 212.55.210.* 27.06.07, 14:59
        Błazen z ciebie i tyle. Bartoszewskiemu nie jestes godzien butow pastowac, wiec
        daj sobie na wstrzymanie.
    • Gość: wróbel Ćwirek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 19.06.07, 13:50
      To nazywa się brakiem "kręgosłupa".
    • prymaas Re: Fałszywy profesor 19.06.07, 18:42
      Plejada nieukow podajacych sie za intelektualistow.
      ( Mazowiecki,Bartoszewski,Michnik,Tusk,Frasyniuk... )
      • Gość: jekdok To się nam śledczy hunwejbin objawił no,no ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:46
        Jeśli jesteś tym samym prymaasem, który głównie uprawia żebractwo umysłowe (cokolwiek w twoim przypadku miałoby to oznaczać) np tu:

matematyka.org/forum/search.php?search_id=1418641312&start=0
        to napiszę tak:
        Zanim smutna pętaczyno zaczniesz kąsać po piętach Ludzi, którym nie sięgasz do kostek nawet, poproś kogoś, np. jakiegoś logika, żeby ci wytłumaczył różnicę między fałszem i prawdą, jakiegoś prawnika co to znaczy zarzucić komus fałszerstwo i może jakiegoś etyka co oznacza trudne słowo przyzwoitość. Jeśli w jakiś nadprzyrodzony sposób za kilkadziesiąt lat ukończysz jakiś etap edukacji i być może dowiesz się troszkę więcej o świecie, być może dowiesz się, że w latach 1939-1945, w których człowiek urodzony w roku 1922 mógłby zdobywać uniwersyteckie wykształcenie, na tych ziemiach te możliwości były mocno ograniczone z powodów być może trudnych do zrozumienia dla ciebie. Spróbuj przebrnąć przez biografię Profesora Bartoszewskiego choćby stąd:

pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski
        może ci być ciężko bo tekstu sporo ale od dnia założenia wątku, jakbyś się skupił być może dałbyś radę. Dotarłoby może do główeńki, że są np. ludzie, którzy - mówiąc w skrócie - nie muszą uczyć się historii bo ją tworzyli, nie muszą pisać pracy magisterskiej, doktorskiej, habilitacyjnej bo ich dorobek naukowy i publicystyczny jest dostateczną miarą wiedzy i kompetencji, a egzaminy życiowe jakim byli wielokrotnie poddawani - zdawane w wyśmienitym stylu mają często większą wartość niż najbardziej zażarta obrona doktoratu. A miarą autentyczności autorytetu jakim On cieszy się w świecie (chyba bardziej niż w kraju, ale to już chyba taka miejscowa egzotyka) są nie tylko kontrakty uniwersyteckie, ale również udział w rozlicznych konferencjach i sympozjach naukowych.
        A tak sylwetka Profesora Bartoszewskiego jest prezentowana przez niemiecki kanał edukacyjny BR-alpha, który kilka dni temu w trzygodzinnym niemal programie relacjonował m.in. pełny wykład Profesora i dyskusję z Jego udziałem:

www.br-online.de/alpha/forum/vor0702/20070219.shtml#Zur Person

Ale to oczywiście żaden argument dla mendy dowartościowującej się poniewieraniem autorytetów. Nihil novi sub sole, tak wygądała m.in. tzw. rewolucja kulturalna w Chinach, do której coraz częściej można znaleźć różne asocjacje.
        Więc nawet jeśli nie potrafisz się pochwalić jakimś własnym dorobkiem i dokonaniami poza żebractwem forumowym uprawniającymi cię do oceny cudzego dorobku, postawy, wiarygodności i autorytetu to po prostu złóż doniesienie do prokuratury. Przecież teraz jest doskonały czas dla takich małych "demaskatorów" może cię przyjmą do pisu a może nawet i posadkę w ipn dadzą. Pętaczyno.

• Gość: prymaas odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:38
          Prawdopodobnie falszywe wielkosci coś znaczą dla takich małych klakierow
          uprawiajacych kult na dworze Michnika.Tam gdzie Zydzi rozdają darmowy haszysz
          zanika trzeźwy stosunek do rzeczywistosci.
          Przekleta, podrzedna rola malego klakiera.Tyle dostales od możnych na swoją
          miarę,miarę ktorą doprowadza do samozadowolenia balwochwalstwo wobec pustych
          bożków....

Moja rodzina została bardziej poszkodowana przez Auschwitz i nie licytuj się
          martyrologią,maly klakierze mitomanów.

Jakaś farsa.Rząd kraju, ktory nadaje najwyzszy stopień czlowiekowi bez żadnego
          formalnego dyplomu.To chyba bajka szalonego Ludwika Bawarskiego.

W polskim ustawodawstwie nie przewidziano odpowiednika bawarskich tytułów.
          Przytaczanie w mediach przedrostaka prof. tytularny bezpodstawnie sugeruje
          status naukowca.Bartoszewski nie posiada liczacego sie dorobku.Literackie gawedy
          na temat historii trudno uznać za dzielo naukowe wysokiej rangi.

Bartoszewski zasłyzyl sie bardziej Zydom niż Polakom.Niech zatem w Izraelu
          szuka wiernych chasydow.
          W zdradzieckim rządzie Buzka, ktory podpisał korzystne dla Niemcow warunki
          wyplaty rekompensat wojennych ze szkodą dla Polakow nie było glosu sprzeciwu.
          Wowczas Bartoszewski nie zabiegał o zadoscuczynienie dla polskich ofiar
          nazizmu.Zabraklo takze jego protestu, gdy badycki plan Balcerowicza wprowadzany
          na żadanie MFW przygniótł wiekszośc spoleczenstwa powodujac wzrost liczby
          samobojstw.

Bartoszewski wykorzystywał polski MZ do uprawiania polityki sprzyjającej Żydom.
          Tam wiec lokował swoj osobisty interes.Polacy niczego nie zawdzieczają
          Bartoszewskiemu.

• Gość: brunorc Re: odpowiedź IP: *.159.34.73.dyn.user.ono.com 26.06.07, 16:11
            Gość portalu: prymaas napisał(a):

> Tam gdzie Zydzi rozdają darmowy haszysz

GDZIE??? Boże, nareszcie dożyliśmy! NIECH ŻYJĄ ŻYDZI!!!

prymaas, podaj namiary, darmowy haszysz jest OK.
            • Gość: prymaas Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:49
              Darmowy haszysz - ciemne religie zydowskie i zabobony.
      • 1410_tenrok i po co to piszesz????? 19.06.07, 23:11
        jestes esbecką łajzą, ponieważ to własnie esbecy uniemozliwili karierę naukową
        temu człowiekowi. Tak, to prawda, nie ma on tyułu profesorskiego. Oprócz
        tytulatury wolnego panstwa bawarskiego, w którym obowiązuje taki zwyczaj, iż
        doświadczeni i zasłużenie ludzie z różnych dziedzin proszeni są o prowadzenie
        wykładów uniwersyteckich. Właśnie Bartoszewskiego o to poproszono i właśnie
        dlatego może się tytułować profesorem. Ciebie gnojku o to nikt nie poprosi,
        nawet na wyższej szkole gotowania na gazie.
        Odwalcie sie wreszcie, wy postubeckie gnidy, od porządnych ludzi. Zajmijcie się
        sobą. Kiedy czyta się te teksty, to widać jak humer, borejsza i reszta tej
        ubeckiej bandy klaszczą w łapki. Jedno im się z pewnością udało. Ich wredne
        brednie i paszkwile nadal żyją w waszych pyskach.
        • darek.mitel nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 08:18
          ja jako nowoczesny socjalista i liberał uważam, iż nie wolno pisać pewnych
          rzeczy na temat pewnych ludzi. Autorytety takie jak: Mazowiecki, Frasyniuk,
          Geremek czy Michnik nie powinni być atakowani, ponieważ młodzi ludzie nie będą
          mieli już autorytetów i nie będą wiedzieli jak mają się zachowywać.
          Moim największym autorytetem jest Pan Władysław Frasyniuk (demokraci.pl, czy
          LiD- już nie pamiętam). Jest to intelektualista wrocławski, absolwent technikum
          samochodowego, a kiedyś nosił nawet wąsy i brodę, teraz tylko zarost(czasami).
          Nie lubi chyba Kaczyńskich i PiS-u , bo jest intelektualistą. Widziałem Go z
          bliska, jest niższy niż ja.
          • mr_pope Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 09:24
            Atakować czy krytykować można. Dziwnym jednak trafem argumenty pisowców
            przypominają te w rodzaju "zapluty karzeł zdrady". Stać was na więcej?
            • darek.mitel Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 09:45
              przecież wyraźnie napisałem , że moim autorytetem jest intelektualista
              wrocławski Pan Władysław Frasyniuk - absolwent technikum samochodowego. Jak Pan
              Frasyniuk mówi w telewizorze to moja babcia się tylko patrzy i uśmiecha. A ma
              już 89 lat(moja babcia , nie Pan Frasyniuk).
              Na drugim miejscu jest Pan "mgr" Aleksander Kwaśniewski. Podobno nie jest mgr,
              ale podobało mi się, że Pan Aleksander przyznał się, że nie wiedział, iż nie
              jest magistrem. On myślał, że jest magistrem (dlatego dodał sobie "mgr" przed
              nazwiskiem), ale faktycznie nie jest magistrem.
              A może ja to jestem już profesorem tylko o tym nie wiem?
              Ja to nawet ożeniłem się dlatego bo Pan Aleksander obiecywał mieszkania dla
              młodych małżeństw. Raz się mu nie udało dotrzymać obietnicy, to zagłosowałem
              jeszcze raz na Pana Kwaśniewskiego. Bo przecież trzeba iść za ciosem. Drugi raz
              też Mu jakoś nie wyszło. Teraz zagłosuje na Niego po raz trzeci jak obieca
              mieszkania dla młodych małżeństw, bo razem z żoną mieszkamy u teściów, tylko
              jest jeden problem , bo my chyba już nie jesteśmy młodym małżeństwem:( Z 15 lat
              już mineło i czekamy na te mieszkania dla młodych małżeństw.
              • mr_pope Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 11:24
                Jedni obiecują mieszkania dla młodych małżeństw, inni obiecują 3 miliony
                mieszkań dla wszystkich. A tymi innymi rządzi profesor, który wykształcenie
                zdobywał w czasach peerelu co powinno go zgodnie z prezentowaną doktryną
                dyskwalifikować jako autorytet w jakiejkolwiek sprawie.
                • darek.mitel Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 11:32
                  ja właśnie się obawiam wszelkich rozliczeń, obawiam się również prawa a także
                  sprawiedliwości. Skoro prawie magistrowi udało się rządzić dwie kadencje, to w
                  przypadku profesora możemy się spodziewać, że będzie nam miłościwie panował
                  przez minimum 8 lat.
                  • Gość: prymas Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:11
                    Dwor Michnika starał sie wmowić spoleczenstwu, iz normalny wymiar
                    sprawiedliwosci w przypadku stalinowskich katow rowna się "rozliczeniom,
                    polowaniem na czarownice".
                    Nowomowa saczyla sie do życia publicznego od autora obarczonego rodziną o
                    stalinowskich zaslugach.
                    • mr_pope Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 12:22
                      Kurde, niby brunatni a więcej mówią o stalinie i jego kolegach niż lewica. Jakim
                      cudem?
                    • 1410_tenrok Prymas, uważaj co mowisz 20.06.07, 13:39
                      tatuncio gaya oraz prezydenta robił przeze 30 lat jako politruk na PWR. Tak,
                      tak - wkładał ludkom do głowy wysoce naukową teorię marksizum-leninizmu. Taki
                      to był zawód Rajmunda K.
                      I co ty na to?
                      A znienawidzony przez Ciebie Bartoszewski siedział w tamtych czasach w pierdlu,
                      za politykę. A tymczasem synkowie Rajmundzia w swoich doktoratach (hm, hm)
                      dzielnie cytowali lenina, który jak wiesz był wodzem rewolucji, a żywota
                      dokonał na syfa (III stadium kiły).
                      I co ty na to prymas? mowę odjęło?
                      Albo taki Dobraczynski, ulubieniec Giertycha - wierzący komuch i gzeczny, nigdy
                      nie przeczytał bibuły. I szefen PRONU przy WRONIe. To są fakty koleś, fakty.
                      Więc fak-ty.
                      • Gość: prymaas Re: Prymas, uważaj co mowisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:47
                        Jaki tu zwiazek z pseudouczonym i bawarskim tytułem?
                        • 1410_tenrok a ma, albowiem 20.06.07, 16:30
                          tatuncio, był wedle twoich przekonan komunistycznym zdrajcą!

Ale najpierw napisz 26 ksióżek i ponad 500 artykułów. Jak będziesz to już miał
                          za sobą to przyjdz tu.
                          A propos dalszego postu. Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi, tyle ze twoja
                          krytyka przypomina mi esbeckie numery i tyle na ten temat.
                          Kapujesz mały. On też sie go tak samo czepiali jak ty. Ciekawi mni, któż to cie
                          do takich działan animuje. Czy to nie ten goopek Łorsak z ligi miłych godzin???
                          • prymaas Re: a ma, albowiem 20.06.07, 16:53
                            Rzeczywiscie trafiles w sedno, chodzi o - "26 ksióżek" i 500 nudnych artykułow
                            mitomana - wydanych nakladem Żydów, i ktorych nikt nie chce czytać.
                            Oto informuje ciebie, iz moja rodzina zostala znacznie bardziej poszkodowana
                            przez Auschwitz niż wielki Bartoszewski, i nie nosi sie z tego powodu z flagą
                            meczeństwa grajac na polskich emocjach.

Twoje fałszywe oburzenie moralne z powodu krytyki wymierzonej przeciwko bajdom
                            starego marudy,ktory przypisuje sobie wszelkie zaslugi walki i meczenstwa,
                            powtarza wciaz metody chamskiego dysktredytowania krytyki żywe w rodzinie
                            Michnikow.
                            Czy zatem według ciebie brat Michnika był zacnym Polakiem?
                            • 1410_tenrok A co byli Kapo? 20.06.07, 21:00
                              Cóż, zdarza sie. Takie życie.
                              Nikogo twoja rodzina nie obchodzi. Gdyby obchodziła - byłoby o nich głośno. Ale
                              nie jest!
                              Małe zawistne esbeckie weszki. Ot co. Pokaż mi jakąś swoją książkę. Zeby
                              chociaż była w 1/10 taka nudna jak książki Bartoszewskiego.
                              Powiem ci cos mały, między nami. On jest wielki i będzie wielki. A tym i tobie
                              podobnie, możecie sobie sikać na niego. Pokazujecie jedynie waszą małość i
                              żadność. O tym świadczy nick - "prymaas". Cierpi na manię wielkości gamoniu, ot
                              co. Podstawiasz weszkowatą nóżkę tam gdzie konie kują, uważaj, życie może ci ją
                              przetrącić.

A propos brata Michnika. To taka sama łajza jak ty i tobie podobni. Szechter,
                              Humer i inni walczyli z Bartoszewskim. Tacy ludzie wsadzali go do więzienia i
                              katowali go. Ale Szechter to tylko brat Michnika. Michnik gościu, w czasach ,
                              kiedy tacy bohaterowie jak Piasecki i Dobraczynski lizali pupcie czerwonym, z
                              nimi walczył. Tak, matołeczku. Za walkę siedział w pierdlu. I teraz on ma prawo
                              wybaczać, a wy możecie sę szczekać. Macie guzik do gadania. Wyrośliści na
                              PRONIE. Jestście nikim. Dopiero kiedy ucichły armaty i pola bitew się
                              uspokoiły, zaczynacie krzyczeć: TO MY! Nie to nie wy. Wy w tamtych czasach
                              siedzieliście jak szczury i trzęśliście portkami ze strachu. A niektórzy z was
                              śmiali sie do komuchów i wyciągali łapy po przydziały, stypendzia, samochody.
                              to jest prawda o was, wy budowniczowie bolszewizmu na modłę petryjotyczno-
                              narodową.
                              Czy to że premierunio jest gayem, ma jakieś znaczenie dla jego
                              heteroseksualnego brata? Szukaj lepszych argumentu esbeku.
                              • Gość: prymaas Re: A co byli Kapo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:48
                                Oczywiscie, ze tych co zgineli w komorze gazowej w Auschwitz nikt nie obchodzi.
                                A ci, ktorzy przeżyli nie mieli poparcia organizacji żydowskich,ktore kreowały
                                fikcyjnych profesorów, honorowych obywateli i podstawionych bohaterow
                                narodowych działajacych w interesie Żydów.
                                Tak samo mnie nie wzrusza martyrologia Bartoszewskiego, poniewaz moja rodzina
                                doswiadzcyla wlasnej martyrologii.
                                Bo oni zgineli w wyniku glupkowatej polityki sanacji,ktora wydała Polskę na
                                samobójcza smierć i z gory przegraną wojnę z Niemcami.
                                Mojej rodziny nie obraźisz, ponieważ jesteś kosmopolityczną wszą , ktora wlazi
                                Żydom w d... bo nastała taka moda.Tylko z powodu mody wsrod ludzi holdujacych
                                szmatlawej gezetce Michnika znajdujesz poparcie dla swoich plytkich postaw.
                                Wielu Polakow mysli inaczej,a ktorym Michnikowe szmaty rodem z KC chcą
                                zakneblowac usta nawet na forach.

Czy twoj honorowy obywatel Izraela skrytykował eksterminację Palestyńczykow na
                                ziemiach okupowanych i napaść izraelską na Liban?Nie....
                                Czy bohater narodowy Bartoszewski walczył o godziwe odszkodowania dla Polakow
                                poszkodowanych przez nazizm?Nie , nie walczył , bo taka przysluga nie daje
                                osobistych profitow i swiatowego uznania żydostwa.
                                Takie małe pacholki Żydów jak ty robią z niego idola na swoją miare.
                                Taki z niego naukowiec jaki mitoman.
                                • 1410_tenrok i kolejny dowód na to, że jestes esbecką łajzą 21.06.07, 12:13
                                  kłamiesz, kłamiesz, kłamiesz

Ps.
                                  Zydzi wiszą mi generalnie, ale nie znoszą świnstwa, które uprawiasz ty i tobie
                                  podobni. A o historii guzik wiesz i tyle. A o roli Bartoszewskiego w sprawie
                                  odszkodowan lepiej poczytaj, ponieważ sie osmieszasz. Ale w waszych kregach
                                  postesbeckich to już taka maniera. Rzucic w kogos łajnem, to na pewno sie coś
                                  przyklei.
                                  A propos wszy. Poczynając ten post próbowałes obrazić człowieka bardzo dla
                                  naszej najnowszej historii zasłużonego. Robiłes to metodami esbecji. Nic dodac
                                  nic ująć. Czy mogą obrazić twoją rodzinę? Nie mogę - to jasne. Jej potomek robi
                                  za nią to dużo lepiej, kolo. Chyba, że jabłuszko nie pada zdala od jabłoni,
                                  misiu.
                                  • Gość: prymaas Re: i kolejny dowód na to, że jestes esbecką łajz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:40
                                    Zdemaskowalismy przed Polską załganego agenta Wielgusa.
                                    A co zrobił swietnego tenrok,milosnik szmacianych autorytetow?
                                  • Gość: prymaas drogi tenrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:45
                                    Moją inspiracją był zawsze zdrowy rozsadek, ktory stal sie towarem deficytowym w
                                    zaklamanej III RP.
                                  • Gość: prymmas Re: i kolejny dowód na to, że jestes esbecką łajz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:47
                                    A kurat ja to wiem lepiej że mojej rodzinie zablokowalły szmaty Buzka
                                    odszkodowania wojenne.
                                    Nie musze czytać bo wiem co zrobił w tej sprawie Bartoszewski.Nic klamco.
                                    • 1410_tenrok łajza okazała się kurą 21.06.07, 16:18
                                      co to jest akura t? Czy to kurara? A może kura tt?
                                      szmaty Buzka? Od kiedy to kapo dostają odszkodowania, esbeczku??? W Niemczech
                                      esesmanom i gestapowcom renty zabrali. No, ale w Polsce rządzą goście z nopu....
                                      Oczywiście, że nie musisz czytać, ta wiesz bez czytania. Nauczyli was na
                                      akdemii nkwd w w vjelikom gorodje moskvie! Esbek wie, nie czyta.

kłamczuszek.
                  • mr_pope Re: nie atakujcie Autorytetów!!!! 20.06.07, 12:21
                    Profesora, który wykształcenie zdobywał w PRLu. Wg jego poglądów powinien sam
                    siebie podejrzewac o współpracę z sb. Jak sądzisz, robi rachunek sumienia?
          • 1410_tenrok Re: nie atakujcie dittla albo mittla 20.06.07, 13:32
            kolejny półgłówek, który nie może wysiedziec, aby kogos nie opluc. A sam
            niedawno temu był dumny z faktu, że jego rodzina brał udział w Drang nach Osten
            po stronie pana z wąsikiem i nie próbował ani razu uciec z jego oddzaiałów,
            lecz dzielnie do konca reprezentował mysl wypisaną w "Mein Kampf". Ja osobiście
            sikam na zdrajców, którzy aktualnie udają superpapieskich.

Dittel, Mittel - jeden pies sio na stryczek!
        • Gość: prymaas odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:01
          Jesli ktoś był beztalenciem nie mogl zrobić kariery naukowej nawet w czasach
          PRL.
          Dlatego moze ktoś taki zabiegał o "tytuł bawarski " z pomocą Żydow.
          Bezpodstawne slowa o "esbekach" padają z ust "tenroka..", polecznika dworu
          Michnika.
          Tego samego Michnika, ktory w napadzie alkoholowego zacmienia nazwał probę
          wymierzenia sprawiedliwosci stalinowcom "polowaniem na czarownice".
          Tym samym idol Michnik zrownał status stalinowskich katow z niewinnymi ofiarami
          ludobójstwa katolickiej inkwizycji.
          Bartoszewski robił dla Żydow , a nie dla Polakow.Trzeba umiec rozroznić.
          Polacy wiec niczego nie zawdzięczają Bartoszewskiemu.
          Bartoszewski z luboscią tworzy wokól siebie mit kogoś waznego i umeczonego
          przez totalitaryzm.
          W rzeczywistosci to tylko kolejny mitoman , ktory prowadzi dzialalnośc
          pseudonaukowca.
          • hen Re: odpowiedź 20.06.07, 12:33
            A niektórzy oburzają się, że Polaków nazywa się antysemitami :-)
            • Gość: ktostam Re: odpowiedź IP: *.korbank.pl 20.06.07, 19:35
              Antysemityzm w Polsce jest niski w porownaniu z innymi krajami europejskimi.
          • 1410_tenrok jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą 20.06.07, 13:33
            i tyle.
            Beztalencie. Rozumiem, że mu zazdrościsz
            • Gość: prymaas Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:43
              Nie ma czego zazdroscić starym nudziarzom i mitomanom.
              Jeszce raz potwierdziles ,ze metody dyskredytowania wszelkiej krytyki sa
              popularne na dworze propagandy Michnika.
              • mr_pope Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą 20.06.07, 22:13
                Nie wszelkiej tylko na twoim poziomie.
                • Gość: prymaas Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:19
                  Twojego poziomu nawet nie udaje sie dostrzec, bo upadł za nisko.
                  • mr_pope Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą 21.06.07, 08:03
                    I to powiedział człowiek, który potrafi jedynie o komunistach, Żydach i
                    esbekach. A ja miałbym się tym przejąć.
                    • Gość: prymaas Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:23
                      Dwór Michnika kontynuuje zaklamaną propagandę rodem z PRL.
                      Posługuje się wyrachowaną metodą obliczoną na ukazanie stalinowców oraz Żydow
                      jako ofiary polskiego nacjonalizmu.
                      Dwor Michnika zahamował w Polsce normalny wymiar sprawiedliwosci, ktory powinien
                      objac stalinowcow.
                      Dwor Michnika robi z Polakow agresorow winnych coś Żydom.A prawda byla
                      calkowicie odmienna.To Zydzi winni są Polakom gesty pojednania za stalinowskie
                      UB.
                      Jakakolwiek krytyka skierowana na dwor Michnika spotyka się tutaj z agresywnymi
                      atakami jego fanatycznych chasydow.
                      • mr_pope Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą 21.06.07, 10:18
                        Żaden faszysta mnie nie obrazi tak więc nie staraj się nawet. Wypowiedzi tego
                        typu zachowaj na następną balangę z kumplami z nazifrontu.
                    • Gość: prymaas Re: jak powiedziełam, jestes esbecką łajzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:31
                      "Sa w polsce rachunki krzywd i obca dloń ich tez nie przekresli".
                      Moja rodzina ginęla w Auschwitz.A taki Bartoszewski wykorzystuje symbol
                      Auschwitz i robi z siebie masochistycznego bohatera obliczonego na wywolanie
                      odruchow unizenia wobec rzekomo uciesnionych Zydów.
                      To Żydzi zawdzieczaja zycie Polakom, a pomawiani sa o antysemityzm w Izraelu.
                      Kiedy hiszpanska inkwizycja wypedzała Żydow z Hiszpanii za pomoca plonacych
                      stosow polscy królowie przygarnrli diasporę.
                      A Żydzi odwdzieczyli sie zawlaszcenie polskiego handlu i proba stworzenia
                      wlasnej republiki w oparciu o stalinowskie UB.
                      I co mamy z tego dzisiaj?
                      O tych faktach nie mowi zafałszowany "profesor" Bartoszewski.
                  • Gość: dudi prymaas to SB-ecki prowokator IP: 213.172.177.* 21.06.07, 09:34
                    > Twojego poziomu nawet nie udaje sie dostrzec, bo upadł za nisko.

poziom nie może upaść, baranie :)))
                    • Gość: prymaas Re: prymaas to SB-ecki prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:40
                      jescze jeden glupawy logik michnika
                      • Gość: dudi Re: prymaas to SB-ecki prowokator IP: 213.172.177.* 21.06.07, 12:24
                        logika, głupku, jest uniwersalna
                    • 1410_tenrok prymaas to esbecki prowokator, czeka lepszych 21.06.07, 12:19
                      czasów. "Bud gatov, vsegda gatov" i "źdi mjenja ja vernus" - czyli: bądz zawsze
                      gotów i czekaj, aż ja wrócę. Aktualnie esbecy robiom w polskiej prawicy (nie
                      wiadomo co to znaczy), która przyjęła ich z otwartymi rękomi. Tak jak kiedyś
                      komuchy przyjęły falangistów piaseckiego. Te dwa sytemy dobrze się roumieją,
                      ponieważ są na przeciwległych biegunach i stanowią ekstrema wariactwa.
        • Gość: von Graaf Re: i po co to piszesz????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 23:29
          Masz całkowitą rację !
          A nie zastanawia Cię po co ten post został dopuszczony ???
          Myślę że nie tylko by FEKALIA NARODOWE jawnie propagowały antysemityzm !!!
    • Gość: gość Re: Fałszywy profesor IP: *.e-wro.net.pl 21.06.07, 12:32
      Usuńcie wreszcie ten post jakiś idiota nie zdał matury i będzie obszczekiwał
      ludzi którym nawet do pięt nie dorasta. To, że wolno mówić wszystko nie znaczy,
      byle anonimowy gnojek może zabierać głos w sprawach o których nie ma pojecia.
      • Gość: gość Apeluję do normalnych! nie odzywajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:37
        • Gość: prymaas Re: Apel tego krzykacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:43
          Tak , to jedyny sposob kneblowania prawdy na dworze Michnika.
          Dyskredytowanie krytyki wymierzonej przeciwko szmacianym autorytetom.
        • Gość: nop Re: Apeluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:02
          Nudny jest gość, tak jak W.B.
      • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:38
        Nie widac tej jego fałszywej wielkosci wieczniego wieźnia, ktora nawet nie
        wyrosła z ziemi.
        To wielkość na miare takiego zydowskiego pucybuta jak ty,ktory obrazasz
        prawdziwych patriotow.
        • Gość: von Graaf Re: Fałszywy profesor IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 23:33
          Jestem Niemcem ( etnicznym ) ty zaś jak widzę reprezentujesz
          FEKALIA NARODOWE czyli nacjonalistyczny szowinizm.
      • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:53
        Zdemaskowalismy przed Polską zalganego agenta Wielgusa.
        Nie potrzeba nam szmacianego autorytetu fikcyjnego profesora.
      • prymaas Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 19:27
        Zastanow sie co mowisz małpo.
        Tym Polakom co zgineli w Auschwitz nie dano szansy tworzenia historii.
        Pozostał ktoś kto masochistycznie obnosi sie krzywdami, a nie dowiadczył w
        czesci prawdziwej tragedii, jak była udzialem wielu bezimeinnych ludzi.
    • Gość: wolny strzelec Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:36
      W jakim drugim kraju człowiek o podwojny obywatelstwie dostał tekę MSZ, aby
      prowadzić swoją schizofreniczną politykę ustępstw wobec Żydów?
      Jakis pomieszany hybrydowy typ ten Bartoszewski.
      Wydajes ie jakby siedział już we wszystkich mozliwych wiezień.
      Traktuje to jako zaszcyt, zamiast zapaść się pod ziemię ze wstydu.
      • 1410_tenrok kolejny doopek sie dołączył 21.06.07, 16:25
        Otóż słuchajta kretyni z z mładjezy weszpolskiej, nopu czy jakiej innej
        elperowskiej chaljery!
        Pan Władysław Bartoszewski jest z pochodzenia Polakiem. Wystarczy to sprawdzić
        i się wie. Przy waszych wpisach goście ze Stuermera by dostali spazmów z
        radości. A Adzio hytler byłby gotów nawrócić się na waszą religię. Są w
        Polszcze żelaźni wyznawcy jego idei. I to bardziej ortodoksyjni niż jego właśni
        wpółobywateli. Gdyby adzio to wiedział, nie zatakowałby Polski w 1939, tylko
        takich jak prymaas & co z pocałowaniem rączki wcieliłby do ulubionej
        organizacji prymaasa - do ss totenkopf.

Ps.
        Co bierzecie. Macie taką super fazkę!
        • prymaas Re: kolejny doopek sie dołączył 21.06.07, 19:40
          Mnie nie interesuje egzaltowany etos Pana Bartoszewskiego, lecz konkretne fakty
          o tym , co zrobił dla Polakow z pominieciem Żydow?
          Jak widać,nic.
          Ma martyrologiczny zyciorys pelny kabotynskiej egzaltacji.
    • Gość: jekdok Luuuudzie nie szkoda Wam czasu na takie nic? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:04
      Ja na takie szambonurskie wątki zaglądam rzadko i jeszcze rzadziej się w nich wypowiadam bo nie ma to większego sensu, przecież ipregnowani na wszelkie argumenty idioci zdarzają się w każdej populacji. Interesujące jedynie może być to czy rzeczywiście ich procentowy udział jest podobny w każdej (istnieje taki pogląd ;-)).

Bidulek, który założył ten wątek zaciekawił mnie szczególnie. Poklikałem sobie przez chwilę zainspirowany jego "dociekliwością" w poszukiwaniu jakichś enuncjacji o nowym "objawieniu intelektualnym" lub publikacji potwierdzających jego szeroką i głęboką wiedzę oraz kompetencje pozwalające oceniać wartość naukową cudzych publikacji. I znalazłem!!! Mnóstwo!!! Wprawdzie tych publikacji jest znacznie mniej niż ma Pan Bartoszewski na swoim koncie, ale prymaas zaczął stosunkowo niedawno i już jest poważnym specjalistą. Specjalizacja to wąziutka jest nieco bo dotyczy tytułu profesorskiego Pana Bartoszewskiego i prezentowana jest głównie na forach regionalnych GW, ale obejmuje swoim zasięgiem prawie cały kraj ;-))). Przyznaję ze wstydem, że nie szukałem publikacji zagranicznych, ale nie przypuszczam, żeby na tym etapie jakieś się pojawiły. Może przy habilitacji... ;-)))

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?VE_szukaj_a=&index=2007&autor=prymaas&slowo=&ile=10&sort=&ktory=2
      Drugi ważny nurt działalności naukowej prymaasa to matematyka, co wydaje się oczywiste. Wprawdzie ponad setka publikacji na forum matematyków jest rozpaczliwą prośbą o pomoc w rozwiązywaniu zadań, ale przecież to tylko dobrze świadczy o autorze, który najwyraźniej kieruje się biblijną wskazówką "szukajcie a znajdziecie" nie zważając na jej żydowską proweniencję. Mnie szczególnie ujął post zatytułowany "Hej, niestety to zadanie mnie przerosło :/", na który odpowiedź brzmiała "To jest proste" ;-))), bo wydaje się to najlepszym (auto)komentarzem tej "publicystyki"

matematyka.org/forum/viewtopic.php?t=31403&highlight=
      Reasumując wyszło z tej kwerendy, że prymaas jest ubiegłorocznym maturzystą, który zaczął studia na Politechnice Wrocławskiej, a zwiększona aktywność na forum GW przy zmniejszonej na forum matematyków pozwala mi wyciągnąć następujące wnioski (przy uwzględnieniu wprawdzie tylko skromnego wycinka "publicystyki"):
      1. Prawdopodobnie maturę zawdzięcza giertychowej amnestii, więc czuje się zobowiązany do wdzięczności (na miarę swoich możliwości ;-) i być może aspiruje do jakich funkcji organizacyjnych.
      2. Prawdopodobnie studia skończyły sie na pierwszym semestrze stąd więcej czasu by uzewnętrznić swą niechęć do autorytetów w ogóle a profesorskich w szczególności.
      3. Niechęć do publikacji Profesora Bartoszewskiego i ich ocena ("nudne" itp.) wynika prawdopodobnie z małej liczby kolorowych obrazków i w ogóle mało komiksowego ich charakteru, bo trudno uwierzyć, przy tak miażdżącej krytyce, że ich wszystkich biedactwo nie przeczytało.
      4. Pryma to inaczej interwał (pauza w muzyce), czyli "prymaas" (nie prymas ani prymus) to inaczej interwałas i coś w tym rzeczywiście jest. Wał mianowicie ;-)
      5. Sugestie jakoby prymaas miał coś wspólnego z SB są chyba nietrafione (z wyjątkiem może pochodzenia) nie tylko ze względu na wiek tego nieszczęśnika. Nie przypuszczam, żeby SB stać było na umysłowość tego rodzaju.
      W PRL jeden z popularnych dowcipów o milicjantach wyjaśniał dlaczego patrole milicyjne skladają się najczęściej z dwóch (czasem trzech) milicjantów i psa.
      Bo co dwie głowy to nie jedna ;-)
      Gdyby zatrudniano tam takich prymaasów to do każdego psa trzeba byłoby dodawać co najmniej pluton lub kompanię by uzbierać na tę drugą głowę ;-)

A podsumowaniem prymaasowej publicystyki niech będzie to (proszę włączyć głośniki i popatrzeć na to zjawisko z właściwej perspektywy ;-)))

www.kakofonia.pl/PL/PLcomizr/hahaha.wav
      • oels Re: Luuuudzie nie szkoda Wam czasu na takie nic? 21.06.07, 18:22
        Postarałeś się;)Ale płodny z niego chłopak, nie ma co.Produktywny że ho ho
      • prymaas Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 19:37
        Jednak jestes kretynem,ktorego zawiodła pseudointelektualna pewność siebie
        okazywana w wielu postach tego forum.Niestety, kretynie, sam udowodniles swój
        niedorozwoj intelektualny,ktory stac tylko na pochwały wobec pustych bozkow.
        Po pierwsze nigdy w życiiu nie pisalem na forum matematycznym.
        Po drugie, akurat posiadam wiecej prawdziwych tytulow niz Pan Bartoszewski.
        Nie musiałem wisiec na lasce Żydow, aby wypocic martyrologiczny tytuł bawarski.
        Po trzecie mamy zasługi, ktorych ty nigdy nie osiagniesz, bo jestes za mały i
        skarlały pseudointelektualista, zdolny bić tylko w pusty dzwon.
        Pochodzę z Warszawy i tam w styczniu pisalem o sprawie Wielgusa.
        My wlasnie zdemaskowaliśmy przed Polską zalganego agenta Wielgusa.
        • oels Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 19:53
          A jakie to zasługi?Można wiedzieć?p.s. szmalcownictwo za okupacji się nie liczy
          choć pewnie duma was rozpiera
          • prymaas Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 19:57
            Jeśli umiesz czytać i cos rozumieć spójrz na artykuły o Wielgusie.
            • oels Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 20:03
              Jakbym nie potrafił czytać, to bym nie odpowiedział na twój post.O myśleniu się
              nie wypowiem, bo ono cię boli zapewne
              • prymaas Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 20:11
                Chodzi o czytanie ze zrozumieniem, jakbys nie wiedział.
                Wielu tutaj okazuje nadete pozy nic soba nie reprezentując.
                Zachowuja sie jak babcie moherowe obrazone na slowo krytyki wobec świętych
                mężów.
                Widze w waszych slowach:polskie , zasciankowe - "nie bluźnij".
                Sam zascianek,ktory mieni sie postepowym Wroclawiem.

• prymaas Re: Luuuudzie jkdok 21.06.07, 20:02
            Sprawa otarla sie o Watykan.Prawie osmieszono na forum miedzynarodowym autorytet
            papieża poprzez nieudolnośc polskiego episkopatu,ktory winien dokladnie
            zlustrowac Wielgusa.
            Wtedy takze odsadzano nas od czci i wiary, a zaklamany moralista Rzycinski
            wytoczył nam sąd inkwizycyjny.
            Ostatecznie wybuchł skandal miedzynarodowy i skompromitował sie episkopat
            Polski.
        • Gość: jekdok <a href="http://www.kakofonia.pl/PL/PLcomizr/hahaha.wav" target="_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:29
          prymaas napisał:

> Jednak jestes kretynem,ktorego zawiodła pseudointelektualna pewność siebie
          > okazywana w wielu postach tego forum.Niestety, kretynie, sam udowodniles swój
          > niedorozwoj intelektualny,ktory stac tylko na pochwały wobec pustych bozkow.
          > Po pierwsze nigdy w życiiu nie pisalem na forum matematycznym.
          > Po drugie, akurat posiadam wiecej prawdziwych tytulow niz Pan Bartoszewski.
          > Nie musiałem wisiec na lasce Żydow, aby wypocic martyrologiczny tytuł bawarski.
          > Po trzecie mamy zasługi, ktorych ty nigdy nie osiagniesz, bo jestes za mały i
          > skarlały pseudointelektualista, zdolny bić tylko w pusty dzwon.
          > Pochodzę z Warszawy i tam w styczniu pisalem o sprawie Wielgusa.
          > My wlasnie zdemaskowaliśmy przed Polską zalganego agenta Wielgusa.
          ===================================
          prymaas napisał:
          > Jednak jestes kretynem,ktorego zawiodła pseudointelektualna pewność siebie
          > okazywana w wielu postach tego forum.

www.kakofonia.pl/PL/PLvaba/inteligentna.wav
          Masz słuszność, świat jest zaludniony kretynami podobnymi do mnie, zdradzieckimi szujami, fałszywymi autorytetami, niedorozwojkami pseudointelektualnymi (ooops, pardon niedorozwojki są intelektualne a pseudointelektualne pewniaki i karły of course ;-)), a tą całą menażerią sterują z ukrycia żydzi, handlujące tytułami, spiskujące wszędzie i oczywiście przerabiający dzieci na macę a biskupów na kapusiów. Ale ty ich wszystkich wykryjesz i zdemaskujesz, przepraszam wy ich zdemaskujecie prymaas jak to już zrobiliście z Wielgusem, za co przyznano wam pewnie jeden z rozlicznych tytułów jakie macie ;-)))).
          Bardzo przepraszam i współczuję, że musiałeś czytać wiele moich postów, żeby doszukac się tego pustego dzwonu, w który muszę bić, aby mnie dostrzeżono na Michnikowym dworze i rzucono jakiś ochłap. Przepraszam tym mocniej, że ja twoich publikacji nie czytałem tak uważnie, a mówiąc otwarcie w ogóle ich nie czytałem tylko prześlizgnąłem się po nagłówkach i to tylko dlatego, że pogoda była tak podła, że mój pies zakotwiczył się pod biurkiem i nie dało rady go wyciągnąć na żadną wycieczkę.

> Po pierwsze nigdy w życiiu nie pisalem na forum matematycznym.

Patrz pan jak te prymaasy sie mnożą, ani chybi pączkują. No ale to nic dziwnego - przy takim wzorcu ;-)))

> Po drugie, akurat posiadam wiecej prawdziwych tytulow niz Pan Bartoszewski.

Nie wątpię, już wykazałeś, że bardzo ci na nich zależy wdając się z lubością w forumowe pyskówki. Jakość przeszła w ilość?

> Nie musiałem wisiec na lasce Żydow, aby wypocic martyrologiczny tytuł bawarski.

Zaciekawiłeś mnie jak się wisi "na lasce Żydow" i czy od tego się poci? To może nie trzeba inwestowac w saunę? Hmmm, a gdzie takie laski bywają i dlaczego są takie drogie?

> Po trzecie mamy zasługi, ktorych ty nigdy nie osiagniesz, bo jestes za mały i
          > skarlały pseudointelektualista, zdolny bić tylko w pusty dzwon.

No pewnie, że macie, nie denerwujcie się nikt ich nie neguje. Pamiętajcie, że prawidłowe ciśnienie tętnicze kształtuje się w granicach 120/80 – 130/85, a ponad jedna trzecia Polaków ma nadciśnienie tętnicze, które potrafi zabić. I kto wtedy będzie tak ofiarnie tropił fałszywe profesury i autorytety i tak pięknie pisał o dworze Michnika?

> Pochodzę z Warszawy i tam w styczniu pisalem o sprawie Wielgusa.

Trudno, nie przejmuj się, są na świecie gorsze nieszczęścia i przypadłości.

> My wlasnie zdemaskowaliśmy przed Polską zalganego agenta Wielgusa.

Czyżby te sugestie o SB, były jednak prawdziwe? Dużo macie jeszcze kwitów w zanadrzu? Kto będzie następny?

Muszę cię jeszcze raz serdecznie przeprosić, że nie będę ci życzył sukcesów w dalszej "działalności na niwie", i nawet nie będę więcej komentował twojego dorobku intelektualnego (cokolwiek w twoim przypadku mogłoby to oznaczać) bo przecież ten deszcz nie będzie padał wiecznie, a ja co miałem do powiedzenia w tej sprawie skrótowo napisałem w swoim pierwszym poście i twoje "odpowiedzi" są mi głęboko obojętne.Nie mam wątpliwości, że jak prawdziwy impregnat będziesz dalej ofiarnie tropić wszelkie nieprawości i zdobywać kolejne tytuły, więc jedyne co mogę na koniec zrobić dla ciebie to zadedykować bardzo pogodny utwór w dwóch odsłonach:
          "Always Look on the Bright Side of Life" Monty Pythona (chyba nie będzie ci trudno wybaczyć kretynowi takie asocjacje ;-)))

www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo
          www.youtube.com/watch?v=SFK9Vtj-Tzc&NR=1
          • Gość: prymaas .kakofonia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:45
            Wiem dobrze jak deficytowym towarem jest prawda w zaklamanym kraju.
            Trudno...Jeszce nie raz prawda zaboli obrażone moherowe babcie.
    • beretelwi Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 20:13
      kaczystom faszystom mowimy won!!!
      • prymaas Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 20:16
        Na klamstwie nie wyrosną prawdziwe autorytety.
        Widac ,iz wasze zamilowanie do falszu dlawi zdrowy rozsądek.
        • oels Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 20:25
          Hmmm, jeśli chodzi o autorytety to chyba twój ulubiony?
          www.youtube.com/watch?v=r1LiMFKhHsI
          • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 21.06.07, 22:00
            Cześć OELS!Znowu demonstrujesz swoje ulubione teledyski?Jesteś wszechstronny!
            • oels Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 22:15
              A jakże!
              • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 21.06.07, 22:40
                Kontynuuj!!!
                • oels Re: Fałszywy profesor 21.06.07, 22:50
                  Nie mam weny.Może po weekendzie
                  • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 22.06.07, 01:11
                    OK.Tylko postaraj się o coś lepszego,bo z niemieckich prekursorów rapu cenię
                    bardziej Falco od Adolfa.
                    • oels Re: Fałszywy profesor 22.06.07, 13:24
                      No to masz już coś dzisiaj,ale pewnie i tak skrytykujesz
                      www.youtube.com/watch?v=whB2-8vYZVI
                      • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 20:16
                        Cześć Oels!Co zagrasz nam jeszcze ze swojego repertuaru?
                        • oels Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 12:34
                          ............/´¯/)...........(\¯`\
                          ............/....//..............\\....\
                          .........../....//................\\....\
                          ...../´¯/..../´¯\.........../¯`\....\¯`\
                          .././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\..
                          (.(....(....(..../.)..)..(..(.\....)....)....).)
                          .\................\/.../....\...\/................/
                          ..\................. /........\................../
                          ....\..............(............)............../
                          ......\.............\.........../............./
    • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 06:56
      Bartoszewski stanął w przeciągu historii.
      Musiał więc miec pełną swiadomość nieuchronnej kleski swojej postawy.
      Chyba że lubi odgrywać postać masochistycznej ofiary silniejszych od siebie.

Świat zdominowała gra politycznych sił.
      W.Bartoszewski nie rozumiejac historii uprawiał szkodliwą politykę zagraniczną.
      Nie widać argumentow do pojednania z Żydami, ponieważ Polska w niczym nie
      zawiniła wobec Żydów.
      Akurat stało sie odrotnie, gdy Żydzi szkalują Polskę niesłusznie pomawiając o
      antysemityzm w wiadomym celu.
      Nie ma takze podstawy do pojednania z Niemcami, ponieważ nie wywiazały się z
      wyroku sądu w Norymberdze probujac zbyć w niegodny sposob sprawe odszkodowań
      wojennych wobec Polski.

• 1410_tenrok nslpr płaci kupe kaski za prowadzenie akcji na fo 22.06.07, 21:20
        rach Gw. To taka kampania. ulubione temat: to np. Bartoszewski. Nudne. Nie
        mając nic do powiedzenia, nslpr próbuje wzorem swoje starszej siostry, niszczyć
        przeciwników politycznych. Ale dlaczego za pieniądze podatnika? To podatnik
        finansuje głupoty wypisywane przeze aktyw nslpr, jako działenie polityczne.
        Jest to jednak działanie psychiatryczne i nadaje się bardziej na scenariusz
        jednego z odcinków serialu, oby powstał jak najszybciej, pt. "Mała Polska".
        Co przyniesie ten odcinek: Oto mamy jarmark w porządnym moherowym mieście,
        najlepiej gdzieś na Podlasiu, a tam stoiska. Przy jednym z nich, opatrzonym
        napisem: "Ostatni prawdziwy Polak w okolicy", stoi ładny chłopiec (ca.
        Wierzejski albo Łorsak) w mundurze, z kijem bejsbolowym oraz w krawacie w
        kolorach (chyba Indonezji???). Podchodzi skromnie ubrany nauczyciel z kolegą.
        Na to OPPwO zrywa sie z krzykiem "Ty gayu wynocha stąd". Takich nam nie trzeba!
        I zaczyna wywijać kijem bejsbolowym, trafiając tego i owego. Po chwili do
        nauczyciela i jego kolegi dołączają ich żony, który właśnie zakupiły dla
        czeredki swoich dzieci po precelku. Widząc to, ładny chłopak w mundurze, rzuca
        się z płaczem w kierunku szefa swojej organizacji i złączeni w miłosnych
        uścisku, krzycząc oraz wyjąc, rzucają się z podręcznej skarpy do przypadkiem
        płynącej niedaleko Wisły, krzycząc: "Nie, tylko nie to! Nie chcemy tu Niemców".
        Koniec odcinka.
        Ps.
        Kogoś trzeba nienawidzieć: jeżeli nie Zyd, to pedał albo Niemiec. Dla każdego
        coś dobrego z tej trójki. Od biedy może być Bartoszewski.
        • Gość: prymaas prowadzenie akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 17:09
          Tenrok bardziej zorientowany w metodach SB , czesto z braku innych argumentow
          posluguje się zwrotami psychiatrycznymi.Czy ma to być ktoś wiecej niż tylko
          adwersarz polityczny, moze nawet nieskalany lekarz zbladzonych dusz?
          W myśleniu takich jak:tenrok, jekdok i inni... tkwi powazny defekt, ktory
          kazdego kto krytykuje narzucone z gory autorytety klasyfikuje do leczenia.
          To sa wlasnie metody totalitarne.
          Bartoszewski nie jest niewinnym chlopcem do bicia.Jego los nigdy nie był tak
          straszny jak wielu Polakow pokrzywdzonych przez nazizm i stalinizm.
          Bartoszewski ma możnych protektorow, ktorzy wykreowali go na sztuczną gwiazde
          polityki.
          Sam fakt posiadania podwojnego obywatelsta powinien dyskwalifikować kandydata
          na ministra MSZ.
          Bartoszewski opowiada od lat kilkudziesieciu nieskończone glupstwa o
          pojednaniu ofiar z katami.
          Jaki czart zlecił mu takie zadanie?
        • Gość: prymaas Re: nslpr płaci kupe kaski za prowadzenie akcji n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:53
          Skandal...
          Jakis zydowski slugus został szefem polskiego MSZ.
    • Gość: Alan Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:49
      Bartoszewski mataczy.
      Stopień honorowego profesora zupełnie wystarczy na jego poziom umyslowy.
      Razem z protektorem Wałęsą ( honorowym doktorem ) rozplyną sie we wlasnej
      nicosci opowiadajac ludziom bajki.
    • Gość: Alan Re: Fałszywy profesor...i gapa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:51
      Bartoszewski mataczy.
      Stopień honorowego profesora zupełnie wystarczy na jego poziom umyslowy.
      Razem z protektorem Wałęsą ( honorowym doktorem ) rozplyną sie we wlasnej
      nicosci opowiadajac ludziom bajki.
    • Gość: kanar Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:07
      Pan Wladyslaw Bartoszewski to taki stały bywalec rozmaitych więzień zmiennej
      władzy w Polsce.
      Czy IV RP wynajdzie jakies nowe wiezienie dla ministra Bartoszewskiego?
    • Gość: kość Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:37
      Upadek bohatera Dolnego Śląska Wladysława Frasyniuka.
      Frasyniuk zdradzł i poszedł na słuzbe do skompromitowanych idiotow z SLD.
      Teraz wodzi rej wsród byłych towarzyszy SB-ków.
      • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:53
        Wladyslaw Frasyniuk upadł do sld-owskiego szamba.
        Nasz bohater z Wroclawia,ktory ukonczył technikum samochodowe.E...cholera,taki
        z niego wał zrobił sie bez opamietania.
      • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:21
        W.Frasyniuk upadł do szamba SLD.Taki wał z niego nieprzejednany.
    • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 20:23
      Dlaczego wsrod michnikowcow czcczą tego brzydala Pana W.Bartoszewskego?
      Był przecież zakałą polskiej dyplomacji,która pofolgowala Niemcom.
    • Gość: patriota Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:07
      W publikowanych wypowiedziach Pana Bartoszewskiego nie słychać glosu
      przychylnego Polakom.Zawsze ta sprawa żydowska na pierwszym miejscu.
      Pytam sie grzecznie:komu potrzebny dyplomata na uslugach obcego narodu?
    • prymaas Fałszywy profesor 25.06.07, 10:05
      Profesor bez naukowego dzieła.Ktoś z bajki o Janku muzykancie i czerwonym
      kapturku.Dziwny mieszaniec dwóch narodow.Na jeden został skazany metryką.Drugi
      umilował z wyboru.Wolna droga.Kazdy moze kraj opuscić dobrowolnie.
      • Gość: dro Re: Fałszywy profesor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 10:46
        czy kazdy kto umilowal sobie jakies inne miejsce na ziemi lub kraj czy narod ma
        sie wynosic z Polski ? To nie jest twoja Polska wiec mnie nie wkurzaj.
        sa tu tysiace ludzi ktorzy zakochali sie w Afryce i pomagaja glodujacym dzieciom
        lub po prostu tam jezdza. zakochali sie w azji czy innym miejscu na ziemi ale
        nie ty bedziesz za nich decydowal gdzie maja zyc i co robic ze swoim zyciem.
        jestes jak ratlerek - szczekasz bez sensu za to glosno zeby cie kazdy zauwazyl
        bo jestes maly jak mrowka przy tych ktorych obszczekujesz. przykre to ...
    • Gość: prymaas Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:22
      Izrael działa jako państwo totalitarne, ktore prowadzi politykę okupacyjną, a
      sluzba wojskowa obejmuje wszystkich obywateli.
      Obluda Bartoszewskiego polega na tym , iż przyjał honorowe obywatelstwo państwa
      totalitarnego.
    • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:59
      Bartoszewski reprezentuje niski poziom dyplomacji jak na bylego szefa MSZ.
      Opowiada niewiarygodne bajki o pojednaniu ofiar z katami.
      • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:03
        masz pecha.....
        psychiatrzy we Wroclawiu strajkuja......
        • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:07
          To twój problem skoro szukałeś informacji o psychiatrach.He-he
          • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:10
            nie szukalem info o psychiatrach, ale jak ktos poniewiera jednego z niewielu
            prawdziwych patriotow to mi sie noz w kieszeni otwiera
            • Gość: artix Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:18
              To uważaj,żebyś sobie jaj nie uciął.
              • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:20
                no wlasnie
                czasem zabawa źle sie konczy gdy nóz w kieszeni sam sie otwiera
            • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:18
              Mnie sie noz w kieszeni otwiera, gdy ktoś w umieniu narodu mowi o pojednaniu
              ofiarz katami, ktorzy zbudowali Auschwitz, uznają nadal granice III Rzeszy i
              unikają placenia odszkodowań wojennych wobec Polakow.
              Dziwny to patriota i bojownik walki z totalitaryzmem, ktory przyjmuje
              obywatelstwo totalitarnego panstwa Izrael.
              • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:31
                nedzny potomek ludow wschodniej Polski.... zal mi Cie bardzo
                tylko po co piszesz swe brednie na forum kosmopolitow wroclawskich co??
                rozumiesz cos z tego??
                chyba nie....
                debilku.....
                zal mi Cie naprawde bardzo
                • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:30
                  tropie takich jak ty kosmopolitow zaprzedanych interesom obcych
            • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:23
              Na czym polega ów patriotyzm, jakoś nie moglem doszukac sie w biografii.
              Czy mamy bic poklony wobec Żydow , bo nazisci zbudowali nam tutaj Auschwitz?
              • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:32
                Gość portalu: nop napisał(a):

> Na czym polega ów patriotyzm, jakoś nie moglem doszukac sie w biografii.
                > Czy mamy bic poklony wobec Żydow , bo nazisci zbudowali nam tutaj Auschwitz?

Ty katoliku wschodniej Polski masz cos przeciw zydom??
                Toz Chrystus to Zyd
                Matka Boska to Zydowka
                czy nie tak??
                • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:33
                  żydzi nie sa w Polsce nam potrzebni
                  won do Izraela
                  cala ta chalastra kosmopolity michnika pana
                  • Gość: dro Re: Fałszywy profesor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 10:49
                    nop-owcy nie sa nam Polakom potrzebni w Polsce.
                    won do ... no wlasnie dokad by was wygonic zapluci jadowita nienawiscia faszysci.
    • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:24
      Cześć beretelwi! Widzę ,że chcesz śpiewać cienkim głosem.
      • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:37
        Robek = assur
        assur = Robek
        • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:42
          To układ równań do rozwiązania?
          • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 17:44
            Gość portalu: Robek napisał(a):

> To układ równań do rozwiązania?
            Nie to rownanie juz mi kiedys przedstawiles Ojcze assura
            • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:47
              Nie przypominam sobie,abym miał dzieci z nieprawego łoża.
              • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:57
                Co nie wyklucza,że jesteśmy bratnie dusze.
    • Gość: toja Re: Fałszywy profesor IP: *.biol.uni.wroc.pl 25.06.07, 17:55
      macie w dupie prof Bartoszewskiego, dobrze
      ja wypie..m szybciutko z tego kraju do Niemiec gdzie mam lepsze zarobki i
      calkowite zrozumienie swoich przemyslen, czego brakuje adminom GW
      • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 17:58
        Boi się prawdy?
        • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 18:00
          jakiej prawdy Robku??
          • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 18:01
            jedynej
            • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 18:04
              Gość portalu: Robek napisał(a):

> jedynej

czekam na Twoja prawde
              • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 18:06
                (01)
                • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 18:33
                  o1 - czyli prawda, czekam na rozwiniecie, z utesknieniem
                  • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 19:15
                    nie ma rozwiniecia? nie ma? ...... Och nie ma?
                    czyli moje wypowiedzi sa na darmo?
                    chyba tak......
                    • Gość: Robek Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 25.06.07, 19:32
                      Żeby chociaż zawierały treść.
                      • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 19:34
                        na ta tresc ja czekam z utesknieniem Robku
                        • beretelwi Re: Fałszywy profesor 25.06.07, 19:38
                          nie ma tresci? nie ma?
                          nie widze tresci Robku
                          nie widze
                          postaraj sie palancie

=============================
                          In Googlis non est, ergo non est
                          • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:43
                            W imie czego bronisz totalitarnego narodu izraela, ktory nawet kobiety wciela
                            do armi?Tak ohydnego prawa nie stosowali nawet hitlerowcy.
                          • Gość: atrix Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 26.06.07, 21:48
                            Tu też nie masz wiele do powiedzenia.Ciemiączko jeszcze się nie zrosło?
                        • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:40
                          Nie chodzi tutaj o to kto kogo ma w d... , ale o to kto za kogo sie uwaza
                          oszukujac bliźnich.
                        • Gość: enea Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 26.06.07, 21:54
                          A jaką treść ty zawierasz?
                          • Gość: atrix Re: Fałszywy profesor IP: *.chello.pl 26.06.07, 21:57
                            Odezwij się beretelwi,do ciebie to było.
                            • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:03
                              Beretelwi poszedł spać razem ze stronnictwem idola.Spia teraz w mrokach swego
                              zaćmienia.
    • Gość: dro wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:02
      prymaas napisał:
      > Kiedy W.Bartoszewski uzyskał tytuł profesorski ( prof.), którym posługuje
      > się od kilkunastu lat w wywiadach medialnych ?
      > Z oficjalnej biografi wynika,ze nie ukończył żadnych studiów magisterskich.

studia ukonczyl zlozeniem pracy magisterskiej - nie slyszalem zeby sie chwalil
      ze jest magistrem inzynierem doktorem itp....

a teraz do rzeczy:
      tytul profesora uzyskuje sie za dorobek naukowy i tworczy. przyjelo sie ze jest
      kolejny stpien po doktoracie i habilitacji lecz nie zawsze. ponizej masz sporo
      przykladow ze jest to tytul jak najbardziej zasluzony; podaj mi choc jeden z
      zyciorysu twojego jak sadze idola intelektualnego A. Leppera - poczworny
      profesor tyle ze uczelni o "nieco" nizszym powazaniu - nie pamietam czy ten
      geniusz ma mature ? ;-p

a i jeszcze jedno - zasadnicza roznica pomiedzy doktoratami honoris causa
      Leppera i Bartoszewskiego: Lepper chełpi sie swoim, a w przypadku
      Bartoszewskiego to uczelnie, ktore tytuly mu nadaly szczyca sie tym ze je nosi.

Władysław Bartoszewski - Działalność publicystyczna, literacka i naukowa
      Po zwolnieniu z więzienia i uznaniu go za niesłusznie skazanego powrócił do
      działalności publicystycznej. Od sierpnia 1955 kierował redakcją wydawnictw
      fachowych Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich. Od lipca 1956 publikował teksty
      w tygodniku "Stolica", od stycznia 1957 był członkiem redakcji, a od lata 1958
      do grudnia 1960 był sekretarzem redakcji tamże. W sierpniu 1957 podjął
      współpracę z "Tygodnikiem Powszechnym" (od lipca 1982 członek zespołu redakcyjnego).

18 kwietnia 1963 został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski
      za pomoc udzielaną Żydom w trakcie wojny (na wniosek Żydowskiego Instytutu
      Historycznego). Od września do listopada 1963 przebywał w Izraelu na zaproszenie
      Instytutu Yad Vashem, gdzie w imieniu Rady Pomocy Żydom "Żegota" odebrał dyplom
      Sprawiedliwy wśród Narodów Świata (medal Sprawiedliwy wśród Narodów Świata
      otrzymał w 1966).

Od listopada do grudnia 1963 przebywał w Austrii, gdzie nawiązał liczne kontakty
      z austriackimi środowiskami intelektualnymi i politycznymi. W listopadzie 1963
      rozpoczął współpracę z Radiem Wolna Europa. W kolejnych latach podróżował,
      oprócz Austrii, także do RFN, Wielkiej Brytanii i Włoch, Izraela, a także do
      USA, gdzie kontaktował się zwłaszcza z przedstawicielami polskiej emigracji
      (m.in. z Janem Nowakiem-Jeziorańskim, Adamem i Lidią Ciołkoszami, Janem Karskim,
      Czesławem Miłoszem czy Gustawem Herlingiem-Grudzińskim).

Od 1969 do 1973 był prezesem Oddziału Warszawskiego Towarzystwa Przyjaciół
      Książki, a w grudniu 1969 został wybrany do Zarządu Polskiego PEN Clubu. Między
      1972 a 1983 pełnił funkcję sekretarza generalnego Polskiego PEN Clubu.

W latach 1973-1982 i 1984-1985 prowadził, jako starszy wykładowca (odpowiednik
      zastępcy profesora) wykłady historii najnowszej (ze szczególnym uwzględnieniem
      wojny i okupacji) w Katedrze Historii Nowożytnej Polski na Wydziale Nauk
      Humanistycznych Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.

Był czynnym uczestnikiem I Kongresu Kultury Polskiej 11 i 12 grudnia 1981,
      przerwanego przez wprowadzenie stanu wojennego.

W latach 1983-1984 i 1986-1988 gościł z wykładami w Instytucie Nauk Politycznych
      Wydziału Nauk Społecznych Ludwig-Maximilian Universität w Monachium (na tej
      uczelni także w Instytucie Nauki o Mediach w latach 1989-1990). Rząd Bawarii
      przyznał mu tytuł naukowy profesora. W roku akademickim 1985-1986 wykładał na
      Wydziale Historii i Nauk Społecznych Katolickiego Uniwersytetu Eichstätt w RFN.
      W 1984 otrzymał doktorat honoris causa Hebrew College w Baltimore (USA) oraz
      dyplom uznania American Jewish Committee w Nowym Jorku. Od maja 1984 członek
      rzeczywisty Instytutu Józefa Piłsudskiego w Ameryce. Od 1986 jeden z
      wiceprezesów Instytutu dla Studiów Polsko-Żydowskich w Oksfordzie. W 1986 został
      przez Prezydenta RP na emigracji, Edwarda Raczyńskiego odznaczony Krzyżem
      Komandorskim z Gwiazdą Orderu Polonia Restituta. Od 1988 do 1989 wykładał w
      Katedrze Nauk Politycznych na Wydziale Filozoficznym Uniwersytetu w Augsburgu.

Uczestniczył w wielu międzynarodowych konferencjach i sympozjach poświęconych
      problematyce II wojny światowej, zagłady Żydów, stosunków polsko-niemieckich i
      polsko-żydowskich oraz roli intelektualistów w polityce. Wygłosił szereg
      odczytów i referatów na różnorodnych forach międzynarodowych.
      Posiada liczne tytuły naukowe, między innymi profesora, doktora honoris causa
      filozofii i nauk humanistycznych czterech uniwersytetów. Jest autorem ok. 40
      książek i prawie 1500 artykułów, głównie na temat okupacji niemieckiej....

jesli do tego miejsca doczytales to czy chcialbys cos dodac ?
      • Gość: prymaas Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:25
        W przypadku A.Kwasniewskiego Sąd Najwyzszy orzekł, iz studia wyzsze koncza się
        wyłacznie w momencie obrony pracy magisterskiej.
        W.Bartoszewski nie obronił magisterium, a więc nie nalezy mu przypisywać
        ukonczenia studiow akademickich.
        Honorowy prof. sugeruje bezpodstawnie kompetencje naukowe w danej dziedzinie.
        Ile warty jest na wolnym rynku tytuł honorowy osoby bez naukowego dorobku?
        Nawet bogaty zyciorys nie stanowi o wielkosci człowieka.
        Bartoszewski znany był z pracy na rzecz Zydów.Dlatego sporo zawdziecza poparciu
        organizacji żydowskich.
        Chciałbym wiedziec natomiast: co bohater zrobił dobrego dla Polaków?

Czy kazda krytyka skierowana na znane postacie musi pochodzić od Leppera?

• oels Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne 26.06.07, 00:21
          Ciebie naprawdę ktoś musiał skrzywdzić w dzieciństwie
          • Gość: prymaas Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:17
            Moją rodzinę skrzywdził rząd sanacyjny,ktorego przedstawicielem był
            Bartoszewski.Rzad , ktory wydał Polskę na samobojcza wojnę z nazistami.
            Jak szacunki podają w tej wojnie zgineło o 6 mln Polakow.
            Za zdrajcow takich jak:Benesz, Kaczorowski i za Gdańsk oni gineli w
            Auschwitz.Hańba!
            • oels Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne 26.06.07, 10:30
              Teraz to się popisałeś:D
              • Gość: nop Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:35
                Cześć Oels.Teraz ty popisz się nam i zgraj coś jeszcze.
            • Gość: prymaas Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:34
              Moje przejezyczenie, chodziło o szefa dyplmacji Józefa Becka.Jego rzad okazał
              się glupkowaty i zareagował nieprawidlowo na rozbiór Czech.
              Do wojny z naqzistami Polska przystapila w najgorszym momecie osamotnienia.
              To było samobójswtwo.
              • 1410_tenrok widze, że nadal pluje ta esbecka myszka 26.06.07, 21:20
                a tu z argumentacji wynika, że do tego zdrajca i prohitlerowiec. No, no.
                Prosze, prosze. Kto to sie przyłącza do aktualnych tzw. patryjotuf. nslpr,
                samoobrona a może i pis działają jak magnes na różnego rodzaju idiotów?
                Prymsiu. Ile czasu bedziesz wypisywał te bzdury? Tak długo, jak Jasio D. (ale
                ma ochydny brzuch, chyba dieta kiepska) rozkazy dawać będzie?

Co to są nakuziści? Czyżby to nowe określenie, aby nie ranić twoich ulubionych
                volksdeutschów? Mój maluszku???? W huistorii, to jesteś jednak cienias. Gdzie
                sie jej uczyłeś? U maciusia i romusia G. - wybitnych humunistów???

Ps.
                Prof. Bartoszewski może być prze ciebie opluwany i opluwany, ale ty i tak się
                sam ośmieszasz, moja ty małpiatko nakuzistowska.
                • Gość: prymaas Re: widze, że nadal pluje ta esbecka myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:45
                  Bartoszewski wystepuje jako mitoman.
                  Historię znam od tych co przeżywali ją osobiscie, a nie od twoich oficjalnych
                  bajkopisarzy.
                • Gość: prymaas Re: widze, że nadal pluje ta esbecka myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:47
                  W kraju rozpanoszyła się kosmopolityczna zaraza udajaca patriotów.
                  W takich rzadach brał udział Bartoszewski.
        • Gość: dro Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 10:38
          Gość portalu: prymaas napisał(a):
          > W przypadku A.Kwasniewskiego Sąd Najwyzszy orzekł, iz studia wyzsze koncza się
          > wyłacznie w momencie obrony pracy magisterskiej.
          jak pamietam bylo dokladnie odwrotnie - wyksztalcenie wyzsze niepelne czyli bez
          absolutorium to tez wyzsze.

> W.Bartoszewski nie obronił magisterium, a więc nie nalezy mu przypisywać
          > ukonczenia studiow akademickich.
          ales sie przypial - mowa jest o tytule honorowym (nawet kilku) przyznanych mu za
          dorobek naukowy i olbrzymia dzialalnosc na rzecz dziedzictwa ludzkosci-
          historia II WS jest dziedzictwem ludzkosci a nie okreslonego kraju lub narodu.

> Honorowy prof. sugeruje bezpodstawnie kompetencje naukowe w danej dziedzinie.
          > Ile warty jest na wolnym rynku tytuł honorowy osoby bez naukowego dorobku?
          no wlasnie z naukowym dorobkiem, a ile jest wart to widac po tym jak ten
          czlowiek jest szanowany i ceniony nie tylko przez Polakow i Żydów, nie tylko w
          Polsce - na swiecie i przez przedstawicieli wielu narodow, w tym takich, ktorych
          dorobek naukowy jest taki sam lub wiekszy, ktorych tytuly naukowe wynikaja z
          prac naukowych i dlugich przewodów doktorskich i habilitacyjnych, ktorych
          powazanie dla Bartoszewskiego jest czesto wieksze niz dla osob stojacych obecnie
          teoretycznie wyzej niz on. Nie musisz sie z tym zgadzac jednak nie stawiaj
          swojego autorytetu do konfrontacji z tymi wszystkimi ludzmi - to nie zakaz,
          tylko rada - wystawiasz sie na posmiewisko i nie masz szans na wygranie tej
          konfrontacji.

> Nawet bogaty zyciorys nie stanowi o wielkosci człowieka.
          a co jak nie to stanowi o wielkosci. same madre ksiazki bez czynow sa jak piekny
          dom bez ludzi - puste. to wlasnie czyny robia z czlowieka zwyklego obywatela
          swiata i KOGOS przez wielkie "K".

> Bartoszewski znany był z pracy na rzecz Zydów.Dlatego sporo zawdziecza
          > poparciu organizacji żydowskich.
          > Chciałbym wiedziec natomiast: co bohater zrobił dobrego dla Polaków?
          masz na mysli Izraelczykow ? w okresie, ktorego dotycza prace Bartoszewskiego
          oni byli takimi samymi Polakami jak Ty czy ja. Jesli jednak dla ciebie Polak to
          biały słowianin to pomimo mojej pogardy dla takich pogladow odpowiem ci:
          Historia żydów w Polsce jest także hitoria Polski - niestety tragiczna często i
          to ze wzgledu na udzial w niej Polaków jakich Ty widzisz. Trzeba być jednak
          wielkim zeby potrafic poznac i uznac prawde z jej pieknymi i tymi badziej
          czrnymi stronicami. Na marginesie juz nie kazdy profesor na swiecie (akademicki
          czy honorowy) musi miec w dorobku jakies prace na rzecz Polaków żeby moc byc
          profesorem i uzywac tego tytulu w Polsce. Nie wiem skad u ciebie roszczenie
          wobec Bartoszewskiego o taka legitymacje.

> Czy kazda krytyka skierowana na znane postacie musi pochodzić od Leppera?
          krytyka nie jest zla - jak wiadomo prawdziwa cnota krytyk sie nie boi - klopot
          jest w stylu iscie Lepperowskim ...
          • Gość: prymaas Re: wyjasnienia latwo dostepne i sprawdzalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:18
            "Styl iscie lepperowski" - to subiektywne stwierdzenie,ktore wynika z
            klamliwych stereotypow uprawianych w srodowisku GW.Kazdy kto powazy sie
            odrzucić "naszych wybranych" zostaje wsciekle dyskredytowany na forum GW.
            Istnieje pewna waska klika ludzi, ktora rosci sobie prawo do wladania panstwem
            jako niemalze pomazancy boży.Do takich nalezy takze Bartoszewski.
            natomiast jako szef MSZ był slabym dyplomatą, ktory ulegał niemieckim naciskom
            w sprawie odszkodowań wojennych.
            Nie wystawiam sie do konfrontacji z swiatowym uznaniem wobec osoby
            Bartoszewskiego.Wszystkie jednakze honorowe zaszcyty maja czysto subiektywne
            znaczenie.W Polsce mamy dośc ludzi utalentowanych, ktorzy z braku protekcji
            skazani sa na wegetacje lub ucieczkę za granicę.
            Przytoczylem fakty z zyciorysu Bartoszewskiego poddajac w watpliwośc dorobek
            naukowy...Chyba mamy prawo wątpić w jakies tam autorytety.

Żydzi uznaja sie za Polakow tylko wowczas gdy lezy to w interesie.
            Gminy zydowskie w Polsce stanowiły mniejszosci narodowe ze wzgledu na odrebną
            kulture i obyczeje.
            Nie nalezy wszystkich Żydow tzw. polskich utozsamiac z Polakami o pochodzeniu
            slowianskim,ktorzy stworzyli odrebna panstwowość.
            Żydzi przybyli do Polski na prawach mniejsszosci narodowych tolerowanych przez
            królów.Rozroznienie na Żydow i Polakow ma wiec sens historyczny.
            W zyciorysie Bartoszewskiego wyraźnie podano,ze pomagał - Żydom.Nie było mowy o
            Polakach.
            Zatem Bartoszewski moze uchodzic za bohatera narodu żydowskiego.
            Czy musimy tutaj uprawiac kult bohatera obcego narodu?

reszta po urolpie
            hasta manana
    • Gość: nop Re: Fałszywy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:33
      Stronnictwo Bartoszewskiego rozplynelo sie w nicosci jego działań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka