Dodaj do ulubionych

kto zna zespół HURT

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.01, 22:40
Moje dziecko bardzo pragnie dostać od pana MIKOŁaja płyte HURTU, a ja wszystko
wiedzący tatuś nie mam pojęcia co to za sespół .
POMOCY!!!!
JEŚLI KTOŚ COŚ WIE TO MOŻE JAKIEŚ INFORMACJE UDOSTĘPNI.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoc Re: kto zna zespół HURT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 10:49
      Gość portalu: marian napisał(a):

> Moje dziecko bardzo pragnie dostać od pana MIKOŁaja płyte HURTU, a ja wszystko
      > wiedzący tatuś nie mam pojęcia co to za sespół .
      > POMOCY!!!!
      > JEŚLI KTOŚ COŚ WIE TO MOŻE JAKIEŚ INFORMACJE UDOSTĘPNI.

Marian wpadnij w piątek do kalogródka naprzeciwko uniwersytetu i spytaj się o
      wokalistę zespołu Hurt w barze, od razu Ciebie pokierują do niego,a on na pewno
      da Ci płytę z autografem.
      • wromario Re: kto zna zespó? HURT 05.12.01, 10:55
        Heh, ten gosc z chipsami spiewa w Hurze... moze to oni...
    • Gość: acho Re: kto zna zespół HURT IP: *.wroc.gazeta.pl 05.12.01, 13:49
      To, nie przymierzając, legenda wrocławskiego punkrocka. Bardzo dobry zespół -
      naprawdę. Zresztą nie można ich szufladkować, bo mają też zapędy w stronę
      reggae i... eletronicznych wstawek. W sumie - dobre teksty i dobra muzyka, a
      poza tym, co niestety nie zdarza się często, ŚWIETNIE nagłośnione koncerty.
      Pozdrawiam
      acho
      • Gość: mario Re: kto zna zespół HURT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.01, 21:57
        do legendy to im trszeczkę :) brakuje.
        • Gość: meloman Ja znam! IP: *.kuzniki.isp.pl 06.12.01, 23:27
          Gość portalu: mario napisał(a):

> do legendy to im trszeczkę :) brakuje.

To czy do legendy brakuje czy nie, to rzecz względna. W jaki sposób można
          zmierzyć legendarność zespołu? Latami funkcjonowania? Wiekiem muzyków? Ilością
          publikacji w prasie? Dobrymi recenzjami? A może śmiercią, najlepiej
          spektakularną, któregoś z muzyków, najlepiej wokalisty? Żeby stwierdzić czy
          zespół Hurt jest dla jakiegoś środowiska legendarny (bo legenda powstaje w
          konkretnych środowiskach, legenda jest środowiskowa) czy nie, trzeba by było
          przeprowadzić badania statystyczne albo coś, ale z tym były by problemy, z powodu
          niedefiniowalności pojęcia "legenda".
          A tak na marginesie ten zespół jest legendarny dla osób, które przychodzą teraz
          na jego koncerty i mają po 16- 17 lat, (teraz uproszczenie mocne nastąpi)
          ponieważ rozpoczął działalność gdy ta młodzież miała po 8- 9 lat i starsi
          załoganci opowiadają swoim młodszym kolegom LEGENDY o koncertach które dla tych
          młodszych giną w otchłani czasu.

Polecam,
          Pozdrawiam

• Gość: RAfii o.k. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.01, 00:15
            Gość portalu: meloman napisał(a):

> Gość portalu: mario napisał(a):
            >
            > > do legendy to im trszeczkę :) brakuje.
            >
            > To czy do legendy brakuje czy nie, to rzecz względna. W jaki sposób można
            > zmierzyć legendarność zespołu? Latami funkcjonowania? Wiekiem muzyków? Ilością
            > publikacji w prasie? Dobrymi recenzjami? A może śmiercią, najlepiej
            > spektakularną, któregoś z muzyków, najlepiej wokalisty? Żeby stwierdzić czy
            > zespół Hurt jest dla jakiegoś środowiska legendarny (bo legenda powstaje w
            > konkretnych środowiskach, legenda jest środowiskowa) czy nie, trzeba by było
            > przeprowadzić badania statystyczne albo coś, ale z tym były by problemy, z powo
            > du
            > niedefiniowalności pojęcia "legenda".
            > A tak na marginesie ten zespół jest legendarny dla osób, które przychodzą teraz
            >
            > na jego koncerty i mają po 16- 17 lat, (teraz uproszczenie mocne nastąpi)
            > ponieważ rozpoczął działalność gdy ta młodzież miała po 8- 9 lat i starsi
            > załoganci opowiadają swoim młodszym kolegom LEGENDY o koncertach które dla tych
            >
            > młodszych giną w otchłani czasu.
            >
            > Polecam,
            > Pozdrawiam
            >

Myslę, że można pokusić się o postawienie tezy : Jeśli jakiś zespół jest
            postrzegany przez jakąś grupę (w uprosczeniu więcej niż dwie osoby) za
            legendarny, to jest on legendarny. A w przypadku zespołu HURT- jeśli nawiązała
            się dyskusja tzn na ten temat tzn; że są podstawy aby uważać ich za legende.

A swoją drogą czy ktoś pamięta koncert zespołu HURT na RYNKU .Kiedy to za scenę
            służyła im przyczepa "rolnicza" i wielki skadal jaki potem powstał , śpiewali
            piosenki z niecenzuralnymi słowami A wokalista wykrzykiwał'ANI LEWICA ANI
            PRAWICA'.
            No i mamy legende.
    • Gość: LOBO ja znam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.01, 21:10
      To Bardzo fajny zespół. Mam ich wszytkie płyty.
      Kiedyś grali PUNKA a teraz trochę złagodnieli i grją pomieszanie z poplątaniem.
      Trochę regee, trochę techno, trochę punka, itrochę ska.
      Ale zato ich teksty to super sprawa.Ciepłe i oryginalne fajnie się ich
      słuch.Ppzdrawiam -miłego słuchania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka