Dodaj do ulubionych

Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012

19.06.07, 13:32
Byłem. I co dostaliśmy Expo?
Obserwuj wątek
    • Gość: vidlunka@tlen.pl Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:04
      Było super :)
      wszystkie szkoły licealne się połączyły! (także podstawówka, gimnazja).
      Super integracja!!!
      Zgubiłam swoja szkołe i znajomych, ale stałam obok innych i pomimo tego
      świetnie się bawiłam i krzyczałam na cały świat, że to właśnie we Wrocławiu ma
      się odbyć Expo 2012. Nie wiem kiedy się okaże, czy nam się udało...
      W każdym razie jestem dumna z tych, którzy tam byli ;)
      • tetlian Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 20.06.07, 06:27
        Aby wygrać tę bitwę, potrzebny nam będzie pierścień.
        • Gość: Pekin2008 ________________ www.galeriadomen.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:18
          ,...
        • Gość: Pekin2008 ________________ www.galeriadomen.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:18
          p[
    • hummer Zobaczysz EXPO jak wrocławianin czyste miasto 19.06.07, 14:05
      cscd napisał:

> Byłem. I co dostaliśmy Expo?
    • karolqab Prezentacja WRO na EXPO 2012 19.06.07, 14:11
      Uważam, że prezentacja była bardzo profesjonalnie zrobiona - podobała mi się ;]
      Na europejskim lub nawet światowym poziomie.
      Obecność showmana Sambora Dudzińskiego, który rozgrzewał publiczność była po
      prostu strzałem w dziesiątkę. Artysta, dotychczas nieznany aż tak szerokiej
      publiczności(choć mnie od dawna) pokazał się z jak najlepszej strony - tak
      trzymać ;) Ten człowiek ma w sobie taką energię i entuzjazm, że mógłby zasilić
      całe nasze miasto ;] Muzyka Torresa w tle prezentacji - całkiem całkiem.
      Jedyne co mi się nie podobało, to w pewnym momencie brak szacunku dla
      wykonawców na scenie.
      EXPO two thousand & twelve - WROCŁAW
    • Gość: bizon Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:42
      dobry pomysł, ale zamiast panów powinny byc same skrzypaczki takie jak w
      pierwszym rzedzie o dlugich blond wlosach wtedy na pewno mielibysmy Expo;)
    • Gość: Zniesmaczony Fatalna strona internetowa promująca EXPO !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:58
      Totalna porażka www.expo2012.pl o ile jeszcze w języku polskim zakładki działają
      to w pozostałych językach (np. w niemieckim) wygląda to katastrofalnie
      właściwie nic nie działa . Grafika i układ strony również pozostawiają wiele do
      życzenia. Wydaje mi się że to kompromitujące dla Wrocławia żeby w dobie
      Internetu podstawowe źródło informacji o mieście kandydującym do organizacji
      wystawy wyglądało tak marnie . Dla porównania strony naszych konkurentów
      Tanger: www.expo2012.ma/web/index.asp?l=2 , Yeosu: www.expo2012.or.kr/eng/ .
      Nie rozumiem dlaczego starając się o tka prestiżową wystawę niemożna zlecić
      wykonania porządnej strony internetowej porządnej firmie . Jeżeli tak jak strona
      wygląda reszta naszych przygotowań to niema co liczyć na zwycięstwo.
      • everybody Re: Fatalna strona internetowa promująca EXPO !! 19.06.07, 15:10
        moze nie tyle co linki nie dzialaja a raczej zawartosc tych podstron jest w
        wiekszosci pusta :| a w erze flash'a wstyd zeby prezentacje kandydatury trzeba
        bylo sciagac na dysk lokalny w formacie zip lub avi :| co najmniej jakies 10 lat
        zacofania w branzy, juz nie wspomne o walidacji kodu :/

naprawde, slabe promo w sieci.do wladz chyba nadal nie dociera to, ze jest to
        NAJWAZNIEJSZA forma reklamy (tym bardziej jesli chodzi o reklamowanie sie poza
        granicami Polski).

firma Akonet Sp. z o. o. z Warszawy porazka jesli chodzi o wykonanie tego
        projektu.wstyd cos takiego do portfolio wpisac :|
      • Gość: b Re: Fatalna strona internetowa promująca EXPO !! IP: *.ipt.aol.com 19.06.07, 21:35
        Rzeczywiscie, dawno takiej ponurej i nieefektywnej strony nie widzialem.
    • Gość: wRock Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 15:01
      Dostępna jest już gdzieś w sieci prezentacja Bagińskiego? Chętnie bym ją obejrzał:)
    • Gość: Mat Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.magma-net.pl 19.06.07, 22:48
      Szkoda zeby miec tlum ludzi sciagnieto urzednikow jak sztuczny tlum.
      Powrot do starych czasow?
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: urzędnicy i nieletni walczyli o Expo 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 00:27
        > Szkoda zeby miec tlum ludzi sciagnieto urzednikow jak sztuczny tlum.
        > Powrot do starych czasow?

oraz młodzież szkolną, która PÓjdzie wszędzie, byle dalej leksji w szkole.
        Należy wyrazić uznanie dla wydziału oświaty, który wydał POlecenie służbowe
        dyrekcjom szkół i młodzież spełniła swój dynamiczny obowiążek. Ciekawe, czy
        jakikolwiek mieszkaniec dobrowolni wziął urlop i udał się na rynek walczyć o
        dynamiczny rozwój?:)
    • Gość: au tor Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.06.07, 23:52
      To, co dzieje się we Wrocku (nie tylko w sprawie EXPO, ale i EURP2012(my nawet
      nie mamy drużyny w 1 lidze ale i tak organizujemy EURO 2012), rozbudowy
      infrastruktury, przyciągania inwestorów itp. Itd.) pokazuje jaka jest
      przepaść między nieudolnymi rządami bliźniaków o dwu lewych rękach (poważnie –
      policzcie sami – bliźniaki mają dwie lewe ręce), a rządami ludzi, którzy
      wiedzą o co chodzi w „służbie publicznej” i wiedzą jak tę służbę realizować
      SKUTECZNIE (nie tylko na potrzeby PR i zdobywania wyborców)

ps. Czemu w Warszawie nikt nie wpadł na pomysł by nie wybierać tego …..
      (piiiii) na prezydenta miasta
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 02:31
        policzcie sami – bliźniaki mają dwie lewe ręce), a rządami ludzi, którzy
        > wiedzą o co chodzi w „służbie publicznej” i wiedzą jak tę służbę re
        > alizować
        > SKUTECZNIE (nie tylko na potrzeby PR i zdobywania wyborców)

buhaaaa, najlepsza metafora naszych czasów dynmizmu, to zakupy taboru dla
        kz: w Warszawie Kaczor kupuje autobusy z klimą, a nasz Sternik kupuje z
        wersje z lufcikami jak dla klimy, ale bez klimy. Dzięki tym
        oszczędnościom można sPOtęgować wysiłek promocyjny, życze miłej POdróży
        przy temp zewnętrznej +30 C :)))
      • Gość: kot Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.eranet.pl 20.06.07, 03:00
        Chyba panie autor dal sie pan zmanipulowac i uwierzyl w bzdury
        klepane przez Dutkiewicza i jego pomagierow. Moze pokaze pan
        te wspaniala "rozbudowe infrastruktury"? Oooopssss, trudno znalezc przyklady?
        A co do blizniakow to wreszcie wzieli sie za kukulcze jaja,
        sprawy omijane szerokim lukiem przez poprzednikow.
        • hummer Masz na myśli napuszczenie ZOMO 20.06.07, 08:38
          Gość portalu: kot napisał(a):

> Chyba panie autor dal sie pan zmanipulowac i uwierzyl w bzdury
          > klepane przez Dutkiewicza i jego pomagierow. Moze pokaze pan
          > te wspaniala "rozbudowe infrastruktury"? Oooopssss, trudno znalezc przyklady?
          > A co do blizniakow to wreszcie wzieli sie za kukulcze jaja,
          > sprawy omijane szerokim lukiem przez poprzednikow.

Masz na myśli napuszczenie ZOMO na bezbronne kobiety?
          • Gość: b Re: Masz na myśli napuszczenie ZOMO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 10:02
            > Gość portalu: kot napisał(a):
            >
            > > Chyba panie autor dal sie pan zmanipulowac i uwierzyl w bzdury
            > > klepane przez Dutkiewicza i jego pomagierow. Moze pokaze pan
            > > te wspaniala "rozbudowe infrastruktury"? Oooopssss, trudno znalezc przykl
            > ady?

Przebudowa lotniska z budową nowego terminala, przebudowa Mostów Warszawskich,
            przebudowa Kromera z nową pętlą tramwajową, przebudowa Powstańców Wielkopolskich
            (wielki węzeł komunikacyjny), przebudowa Placu Grunwaldzkiego (wielki węzeł
            komunikacyjny), budowa nowej linii tramwajowej na Kozanów (niebawem rusza),
            budowa nowej linii tramwajowej na Gaj (niebawem rusza), przebudowa Borowskiej (z
            budową nowej pętli autobusowej), plus gigantyczna ilość mniejszych lub większych
            remontów na ulicach połączona z ich przebudową, zakup nowego taboru tramwajowego
            (jeszcze dojdzie kolejne 9 tramwajów Skody i 4 tramwaje Programu tylko w tym
            roku! a kolejne przetargi już wkrótce!), zakup nowego taboru autobusowego (100
            autobusów!!! właśnie trwa przetarg!) - w latach 2008-2012 ma być przeznaczone na
            samą komunikację tramwajową prawie 2 mld (i nie było brane pod uwagę euro2012
            przy opracowywaniu tego planu!!).

TO MAŁO?!?!?!

Pokaż mi miasto, które tak rozbudowuje infrastrukturę!
            • hummer Te tramwaje też będą bez klimy jak w XIX wieku? 20.06.07, 10:19

• Gość: hjad Re: Masz na myśli napuszczenie ZOMO IP: *.iitd.pan.wroc.pl 20.06.07, 10:26
              a to co napisałes wg duzo ???
              hehehe wez spojrzyj na berlin
              a cała wiara w to ze dostaniemy expo
              to nic innego tylko ciezkie frajerstwo
            • Gość: Emix Re: Masz na myśli napuszczenie ZOMO IP: *.connecta.pl 20.06.07, 12:56
              Wiesz rozbudowa czy modernizacja (jak np w przypadku placu Grunwaldzkiego) to nie jest rozbudowa. Czy wybudowano we Wrocławiu jakąś obwodnicę.Nie. Większość wspomnianych inwestycji to tylko remonty. Popatrz sobie na Katowice. Tam też przebudowano rondo koło Spodka,nowoczesne tramwaje jeżdzą w Katowicach już od kilku lat i nikt nie mówi że Katowice są takie super pod względem infrastruktury. Proponuje przejedź się po innych miastach w Polsce to zobaczycz jak naprawdę wygląda ta "rozbudowa". Tu jest tylko głównie bicie piany.

Pozdrawiam
              • Gość: a Re: Masz na myśli napuszczenie ZOMO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.07, 00:16
                Dobrze napisałeś - pojedź sobie po innych miastach i porównaj. Bo piszesz
                ciężkie głupoty.
    • Gość: zzz Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.ma.krakow.pl 20.06.07, 09:06
      proponuję, żeby przy następnej promocji miasta postawić 5000000000 tys. trębaczy
      To by była dopiero promocja - siła ich siłą!!!!
    • Gość: kac. Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.ma.krakow.pl 20.06.07, 09:11
      dobrze by było jeszcze dodać np. 100000000 grających na fujarach i 20000000 na
      klarnetach
      TO by była reklama
    • Gość: wroc Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.ma.krakow.pl 20.06.07, 09:14
      ja proponuję dorzucic do tego kogos wpływowego z otoczenia premiera - np.Leppera
    • Gość: Woody Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 09:14
      Nie mowi sie two thousands, tylko thousand. Bez takich numerow bo expo nie
      dostaniemy.
    • Gość: kot Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.ma.krakow.pl 20.06.07, 09:17
      słusznie - krzyczeć, krzyczeć i jeszcze raz krzyczeć, niech nas widzą!!!!!
    • 2.9.8k Cała Polska współczuje Wrocławiowi Wałęsy! / ntxt 20.06.07, 10:16
    • Gość: bsax Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 13:25
      Ten rzekomy "tłum" był sztuczny jak cycki Dolly Parton. Same gimnazja + Broda,
      Zdrojewska i Romaszkan. Spędzili ich na czyn społecznby, jak kiedyś na 1 maja.
      Apele ekipy Torresa: "Tańczymy lepiej niż Brazylijczycy, tańczymy lepiej niż
      Kubańczycy" spotykały się z gwizdami i hukiem przebijanych szlugami balonów.

Jak długo jeszcze urzędnicy będą jeździli po świecie na wizyty studyjne", mydląc
      Wam oczy?
    • Gość: Borek Mam nadzieję, że nie dostaniemy tego EXPO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 13:56
      Po tym jak Wrocław został jednym z miast organizujących EURO dowiedzieliśmy
      się, że nie ma pieniędzy na obwodnicę "wschodnią"(mimo wcześniejszych obietnic).
      To po tym, jak dostaniemy (nie daj Boże) EXPO, zapewne dowiemy się, że obwodnica
      "zachodnia" też nie powstanie, albo, że trzeba sprzedać mosty Grunwaldzki i
      Warszawki....
      Przeglądałem okiem jakiegoś FOCUS'a (takie pisemko) i pisali w nim o
      skrzyżowaniu samochodu i helikoptera - podobno od 2009 roku będzie coś takiego
      można kupić. To jest jakieś rozwiązanie....
    • mark.brando Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 20.06.07, 14:15
      WROCLOVE - Wrocławiowi kibicujemy :-)

Wyróżniaj się lub zgiń
      launching.blox.pl
    • Gość: kris Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.ma.krakow.pl 20.06.07, 14:23
      ale czad, już o wrocku wszyscy wiedzo jak ten świat długi i szeroki
      • Gość: yanni Re: Wrocławianie na Rynku walczyli o Expo 2012 IP: *.westnet.ie 20.06.07, 14:43
        A co to jest to EXPo, którym wszyscy się tak ekscytuja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka