lasart 21.06.07, 00:37 To się dziennikarz nie na pracował. Zbiór sloganów i obiegowych opinii. Parę " wypowiedzi" " fachowców". Historycy i filozofowie do HR. Koń by się uśmiał :-). Historycy do teczek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HGW Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.07, 06:25 Wyborcza jak zwykle leje wodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasta Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.e-wro.net.pl 21.06.07, 07:09 Moja znajoma magister sztuki po wyższej szkole muzycznej po bezskutecznych próbach znalezienia jakiejkolwiek pracy zatrudniła się jako niańka- pilnuje dzieci pewnym lekarzom.Nie jest tak różowo, jak to sie gazecie zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galo Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: 212.244.34.* 21.06.07, 07:18 Wiecie gazetka lubi wyolbrzymić pewne rzeczy, a jak sie czyta to człowiek sobie myśli skoro tyle roboty na śląsku to trzeba spróbować, a jednak nie jest tak różowo jak oni piszą. Kasa misiu kasa !!!!. Co z tego ze jest praca ale za 900zł i kto pójdzie, albo młody na przyuczenie albo desperat, a reszta albo robi w państwówce albo w UK. taka jest prawda droga gazetko. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych 21.06.07, 07:36 Jak nie ma miejsc pracy, to mamy leni. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Mnóóóóóóóóóóóóóóóstwo pracy za 10 000zł!!!!!!!!!!! 21.06.07, 14:10 Rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mnóóóóóóóóóóóóóóóstwo pracy za 10 000zł!!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl 21.06.07, 15:42 Jest mnóstwo pracy, czasami nawet nieźle płatnej, ale nie ma porządnych działów HR. Większość rekrutukących nie ma pojęcia o szukaniu ludzi, ocenianiu ich wiedzy itd. Są ludzie, jest praca, ale ciężko skojarzyć ze sobą obie strony. Rozmowy na ogół wygrywają ściemniacze, a nie fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: 212.127.95.* 21.06.07, 08:50 popieram obudza sie jak wyjedziemy , ja sama specjalista ekonomii z dosdwiadczeniem ostatnia oferta w polsce 7 zl brutto smiechu warte wiec juz niedlugo jade ukladac kwiatki za 7 euro netto do holandii z mieszkaniem i dojazdami gratis do szklarnii -trudno lubie kwiatki bo z tych papierklowych kwiatkow tu nigdy niewyzyje! Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych 21.06.07, 11:09 Gość portalu: aasta napisał(a): > Moja znajoma magister sztuki po wyższej szkole muzycznej po bezskutecznych > próbach znalezienia jakiejkolwiek pracy zatrudniła się jako niańka- pilnuje > dzieci pewnym lekarzom. No i bardzo dobrze. Państwo / samorząd ma obowiązek budować filharmonie jedna za drugą, żeby absolwenci szkół muzycznych mieli pracę ? Studia wybiera się albo z myślą o pracy - i wtedy się bada rynek przed studiami, a w ich trakcie szuka się niszy albo zaczepienia dla siebie - albo hobbystycznie. Widać Twoja koleżanka miała to drugie podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanista odezwała się IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 12:22 wielka pani psycholog,co zrobiła rozpoznanie przed studiami i teraz łowi naiwnych frustratów z problemami. Wolę utrzymywać z moich podatków filharmonię czy muzea niż gabinety psychologiczne, gdzie się wmawia ludziom problemy i żeruje na tym zbijając kasę, nieadekwatną zupełnie do osiągnięć zawodowych (bo przecież nie ma żadnych wymiernych kryteriów oceny skuteczności terapeuty). Ludzie którzy nie cenią sztuki powinni spadać do jaskiń, bo tam jest miejsce dzikusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demiurg Re: odezwała się IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 12:46 otóż to. Praca klement polega głównie na siedzeniu na forum,co można stwierdzić po częstotliwości jej wizyt i wypisywanych głupot. Kolejny nierób co się wypowiada, jakie to wielkie składki płaci na innych nierobów Odpowiedz Link Zgłoś
katarina_s Re: odezwała się 21.06.07, 12:53 trzeba być naprawdę ćwokiem, żeby wypisywać takie bzdury. To, że ty nie chodzisz do filharmonii, ani do galerii (poza Dominikańską chyba) bo wystarczy ci telenowela w TV i Pani Domu to nie znaczy, że masz obrażać ludzi, którzy kształcą się w kierunkach artystycznych. Może i jesteś jakimś tam psychologiem, ale mgr jeszcze nie świadczy o kulturze. Tytuł, a słoma z butów wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: odezwała się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:13 masz mgr? czy ta słoma w Twoich jest spójna z wykształceniem? Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: odezwała się 21.06.07, 13:19 HA HA HA HA HA, no niezłe, naprawdę mnie rozbawiłaś :))) Powinno się absolwentów szkół artystycznych sadzać na ołtarzach, bić przed nimi pokłony i składać im ofiary ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanista Re: odezwała się IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 20:23 Lepiej bić pokłony przed skrzypkami niż przed lekarczykiem od głowy. To się jednak udziela,może zmień zawód Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: odezwała się 21.06.07, 13:14 1. Nie jestem kobietą. 2. Nie jestem psychologiem. Ani terapeutą. Piana z pyska utrudnia ci czytanie postów ze zrozumieniem, matole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Nie wypieraj się! Kopernik też była kobietą ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:12 www.kakofonia.pl/PL/PLsmisja/mozecuri.wav (linka do pliku dźwiękowego - głośniki) kklement napisał: > 1. Nie jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris DO kleMENTowskiego !!! IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 20:22 Faktycznie - nie jesteś kobietą, tylko jednym z wielu cienkich wrocławskich psychiatrów,pracujących (chyba że już wyleciałeś) w jednym z najbardziej dziadowskich ośrodków dla czubków. Dziadowskim choćby ze względu na to, że zarządzająca nim dr ... jest traktowana przez lwią część środowiska lekarzy jako mistrzyni przekrętów i zakała całego środowiska. Z tego co powszechnie wiadomo omal nie skończyła w pierdlu (a aresztowana była) a jej ośrodki poza wysokimi horrendalnie cenami usług i faktem, że zatrudnia się tam często jeleni jeszcze przed specjalizacją - nie wnoszą NIC dobrego do naszej lokalnej psychiatrii. Nie masz się więc co tak puszyć w kółko na forach wszelakich panie doktorze Krzysztofie Klementowski, bo większości z tych, którym odpowiadasz w chamski, żenujący pod względem intelektualnym sposób - nie dorastasz nawet do pięt. To napisałem ja - znający cię od podszewki (włącznie z Twoim wątłym dorobkiem zawodowym) Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: DO kleMENTowskiego !!! 21.06.07, 22:32 Gość portalu: kris napisał(a): > To napisałem ja - znający cię od podszewki (włącznie z Twoim wątłym dorobkiem > zawodowym) > Krzysztof No, to może jeszcze nazwiskiem się przedstawisz ? Skoro tak łatwo Ci się pisze o moim. I skoro tak dobrze mnie znasz. Co ? Przedstawisz się ? Czy jak ci wszyscy, którym "nie dorastam do pięt", będziesz tchórzliwie chować się za internetową anonimowością ? Ja się nie wstydzę swoich personaliów i biorę osobistą odpowiedzialność za wszystko, co piszę na Forum. A Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Tak jak myślałem. Kundelek obszczymurek zamilkł. 22.06.07, 17:35 kklement napisał: > Gość portalu: kris napisał(a): > > > To napisałem ja - znający cię od podszewki (włącznie z Twoim wątłym dorob > kiem > > zawodowym) > > Krzysztof > > No, to może jeszcze nazwiskiem się przedstawisz ? Skoro tak łatwo Ci się pisze o moim. I skoro tak dobrze mnie znasz. Co ? Przedstawisz się ? No i brak odzewu na mój apel. Jak widać kundelek obszczymurek odważny jest, gdy ujada schowany za internetową anonimowością. Gdy ma napisać coś pod własnym nazwiskiem, rura mu mięknie. Jakie to typowe i żałosne. I mam wrażenie, że to już nie pierwszy raz mam do czynienia z tym dupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: DO kleMENTowskiego !!! IP: *.wro.vectranet.pl 22.06.07, 20:21 którym nazwiskiem, bo mamy w sumie z 8. Zacznij się sam podpisywać z nazwiska, bo póki co to tylko ja je podałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: 84.40.217.* 21.06.07, 07:25 Mam obecnie prace ale od jakiegoś czasu szukam czegoś nowego. Niestety pracodawcy szukają jeleni którzy bedą ślepo wykonywać wszystkie ich polecenia, siedzieć po 12 godzin dziennie a za to wszystko beda im płacić 800zl. W moim przypadku kwota jest troszke wyższa ale napewno nie jest to kwota adekwatna do zajmowanego stanowiska. Pracodawcy przebudzcie sie. Zaczniecie ludziom dobrze placic kiedy juz wszyscy wyjada z kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak U nas w Wielkopolsce jest podobnie IP: 217.8.167.* 21.06.07, 08:30 Pracodawcy chcieliby płacić 800 zł, a wymagania nie wiadomo jakie. Ale na szczęście sytuacja na rynku pracy się powoli zmienia dzieki emigracji młodzieży i firmy zmuszone sa do podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: U nas w Wielkopolsce jest podobnie 21.06.07, 08:56 > Pracodawcy chcieliby płacić 800 zł, a wymagania nie wiadomo jakie. Ale na > szczęście sytuacja na rynku pracy się powoli zmienia Nie pisz bzdur, tylko zostań pracodawcą i płać ludziom więcej. Przykładowo by komuś zapłacić 2000 na rękę, trzeba wydać 4000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Dolny Śląsk: dużo pracy, małe zarobki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.07, 08:28 Prędzej otworzą granice dla Chińczyków niż podniosą pensje. Na Dolnym Śląsku i nawet w całym kraju już robi się to co miało miejsce w Irlandii, Wilkiej Brytanii, w krajach zachodniej Europy - deficyt TANICH pracowników. Kraje te musiały otworzyć granice do pracy dla obcokrajowców. U nas będzie to samo. Pensje znacząco nie wzrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak 1200brutto - kawalerka za 700zł - ile zostaje na.. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.06.07, 09:11 życie ? kłania się podstawowa matematyka - nikt nie przyjedzie do miasta "Tysiąca miejsc pracy za tysiąc złotych netto" - pozdrawiam z odległego Poznania ! Respekt dla prezydenta Dutkiewicza za LG Electronics i sponsorowanie koreanskich technologii ! Chińczycy górą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: 1200brutto - kawalerka za 700zł - ile zostaje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.07, 10:51 Poznaniaku Albo jesteś bezrobotnym z Wrocka, albo zakompleksioną pyrką z dalekiego, zupełnie innego Poznania. Idź na rogala i popatrz jak Koziołki napierniczają główkami, może i Ty zmądrzejesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mądralo a co napisał nieprawdę? 21.06.07, 11:28 Gość portalu: Ryś napisał(a): > Poznaniaku > Albo jesteś bezrobotnym z Wrocka, albo zakompleksioną pyrką z dalekiego, > zupełnie innego Poznania. Idź na rogala i popatrz jak Koziołki napierniczają > główkami, może i Ty zmądrzejesz:) Bez dwóch kawałków, minimum, na rękę samemu sobie rób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 09:22 Czekam na płacę 7,5-8 zł za godzinę/ netto na umowę o dzieło we Wrocławiu. Póki co pracodawcy chcą doić ludzi, a nie płacić. Dawne czasy się robaczki skończyły. Teraz jest płaca i jest praca, a nie pracownik na kolanach. I dobrze może wreszcie do co poniektórych dotrze wreszcie, że o dobrego pracownika się dba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan nie każdy kto zarejestruje się jako bezrobotny IP: *.chello.pl 21.06.07, 10:03 dostaje z automatu zasiłek. Zasiłek też trwa tylko kilka miesięcy a nie całą wieczność. Wystarczy sięgnąć do GUSu - 85-90% bezrobotnych nie ma prawa do zasiłków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: nie każdy kto zarejestruje się jako bezrobotn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:22 najbardziej mnie wk....w Wielowieyska, która co chwile wrzeszczy, że trzeba otwierać rynek pracy na Chińczyków, bo nieroby Polacy za 1000 PLN nie chcą pracować. Mam taki pomysł, zeby gazety wydawać po chińsku i ściagnąć do pisania Chińczyków za 100 USD, a nie tak jak Pani Wielowiejska za 1000 USD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: nie każdy kto zarejestruje się jako bezrobotn IP: 83.238.201.* 21.06.07, 17:49 no pewnie - pracuj za 1200 brutto a mieszkania po pół miliona. Oto wrocławski raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Mniej narzekania, więcej optymizmu. 21.06.07, 10:47 Jak czytam te opinie to nie mam żadnych wątpliwości ,że jestem na polskim forum.Nie chodzi mi jednak o używany na tym forum język, a jedynie o treść samych wypowiedzi.Te wszystkie biadolenia,stękania,narzekania ,marudzenia nie pozostawiają żadnych złudzeń. Kiedy w końcu Polacy zrozumieją ,że wysokość ich zarobków zależy w głównej mierze od nich samych.Cena pracy(płaca)jest tak samo regulowana jaka cena każdej innej usługi-poprzez stosunek popytu do podaży.Jeśli chcesz więc sporo zarabiać, zdobądź taki zawód ,w którym będziesz miał małą konkurencję a rynek ofert będzie duży.Możesz też założyć własną firmę.Będziesz miał możliwość oglądu sytuacji z drugiej strony i wówczas zapewne przestaniesz gadać o wyzysku.Wreszcie pozostaje możliwość emigracji i zarabiania kilkakrotnie więcej niż w Polsce. Możliwości jest bez liku.Skąd więc tyle malkontenckich komentarzy?Pewnie to kwestia wychowania wg zasady"narzekam więc jestem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Mniej narzekania, więcej optymizmu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:08 Zgadzam się w 100% ze stawo73. Ja kończyłem studia w 2002r. kiedy bezrobocie w Polsce było powyżej 20% i cieszyłem się, że dostałem pracę za 1200zł brutto. Teraz zarabiam kilka razy więcej i nie rozumiem tego marudzenia na forum! Od czegoś trzeba przecież zacząć, a możliwości (łącznie z wyjazdem za granicę) są teraz wymarzone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urząd Normalizacji Re: Mniej narzekania, więcej optymizmu. IP: 84.40.217.* 21.06.07, 11:38 Gościu jestes głupszy niż Polska Norma przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Mniej narzekania, więcej optymizmu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:02 Nie ma to jak konkretna riposta! A jaka jest Polska Norma? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kklement A wystarczyłoby wyrejestrowywać rzekomych ... 21.06.07, 11:30 ... bezrobotnych. OK, ja rozumiem, że komuś nie chce się pracować za 1000 PLN, to nędzne grosze, tyle to sobie mogą lekarze czy pielęgniarki zarabiać. Ale dlaczego taki ktoś ma dostawać zasiłek i ma mieć płacone ubezpieczenie ? Ja na swoją składkę ZUS- owską i na NFZ muszę zapracować. A ktoś, komu nie odpowiadają oferty pracy, ma je fundowane z płaconych przez nas wszystkich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 uciąć zasiłki 21.06.07, 12:08 Zgadzam się z Tobą całkowicie.Większość bezrobotnych(przynajmniej we Wrocławiu) to pracujący na czarno albo ludzie ,którzy z różnych powodów nie chcą podjąć pracy.Wkurza mnie,gdy państwo regularnie mnie i nnych pracujących doi,aby dać zasiłki tym nierobom i cwaniakom.Utrzymywanie fikcji bezrobocia w takich miastach jak Wrocław to zwyczajne złodziejstwo ze strony państwa w stosunku do reszty pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demiurg Re: A wystarczyłoby wyrejestrowywać rzekomych ... IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 12:44 znajdź mi obrończyni uciśnionych lekarzy takiego co zarabia 1000 zeta, haha. A pielęgniarki w większości nie zasługują na nic więcej poza ten 1000. Wystarczy posłuchać jaki mają poziom intelektualny, gdy występują w mediach. Większość nie potrafi poprawnego zdania sklecić, w szpitalach patrzą tylko, żeby pacjentem zajmowała się rodzina albo znajomi, bo one bez kasy do kieszeni to palcem nie kiwną. Za co mają zarabiać więcej - za podanie kroplówki czy zrobienie zastrzyku? Te co mają mgr nie pracują za 1000 zł. W Wawie np. zarabiają ok 2500 brutto. To wystarczająco jak na zakres obowiązków. A jak któraś chce siedzieć na zadupiu, w zadłuzonym po uszy państwowym szpitalu i ma tylko średnie medyczne to już jej problem. Ludzie po studiach wyższych też często zarabiają 1000 i nie pikietują pod URM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shap Re: A wystarczyłoby wyrejestrowywać rzekomych ... IP: *.chello.pl 21.06.07, 13:27 zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: A wystarczyłoby wyrejestrowywać rzekomych ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.07, 18:10 sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Minimalna praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:12 Powinna wynosić 1,400 netto. Jestem świeżo po studiach, nie z Wrocławia. Za 800 złoty po prostu nie będę w stanie kupić sobie jedzenie i płacić za mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Re: Minimalna praca 21.06.07, 12:43 Mylisz się jeśli myślisz ,że ustawowe podwyższenie płacy minimalnej spowodowałoby że byś więcej zarabiała.Jeżeli Twoja praca teraz jest wyceniana na 800zł(w co wątpię ,chyba że to jakiś staż)to żadna ustawa nie spowoduje jej wzrostu.Gdyby było inaczej to rządzący mogliby ograniczyć się tylko do corocznego podwyższania płacy minimalnej np.o 100%.Twoja płaca wzrośnie tylko wtedy ,gdy Twoja wartość na rynku pracy wzrośnie.A jak to osiągnąć to chyba nie trzeba tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.static.korbank.pl 21.06.07, 12:28 Oczywiście średnia to 1200 zł brutto - dziękujemy poczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.chello.pl 21.06.07, 12:31 ...no to Wrocław musi się wyludniać,innej drogi nie ma.Lokalny biznes to jakaś mafia,która niszczy miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:39 nie śledzę statystyk, ale w tej chwili przecietna praca w dolnośląskim przekroczyła już zdaje się 1700 netto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.chello.pl 21.06.07, 12:47 Średnia płaca to pojęcie bardzo ogólne.Np.nieliczna grupa społeczeństwa może zarabiać jednostkowo bardzo dużo,a pozostała większość minimum.Ale średnia wychodzi dobra.O kant .... można rozbić taką statystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danae Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.07, 12:50 no właśnie - ZDAJE CI SIĘ. Przeciętna? A co to ma do rzeczy. Statystyka polega na tym, że kilkuset bogaczy pływa w kasie, a 80% zasuwa za 1000 zł, jak się uśredni to masz te swoje 1700 netto. Statystycznie jak człowiek wychodzi na spacer z psem, to każdy z nich ma po 3 nogi. I co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.chello.pl 21.06.07, 12:52 A o co chodzi,bo "zgłupłem"? Odpowiedz Link Zgłoś
katarina_s Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? 21.06.07, 12:56 ten post nie był do Ciebie, tylko piętro wyżej, po prostu oboje napisaliście to samo - te same wnioski innym językiem i w tym samym czasie :) I oboje macie rację, niestety - statystyką można sobie podetrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:00 w takim razie może ktoś się podejmie wyliczenia średniej płacy na podstawie tematu, ktgóry funkcjonował tu niedawno? baaardzo jestem ciekawa ile wyjdzie, bo jakoś mi się nie wydaje, zeby aż tak załośnie. starsznie mnie śmieszy jak ktoś pitoli jak mu źle i nadal spędza czas na forach. Ja jestem mlodym cżłowiekiem i przekraczam STATYSTYCZNĄ średnia krajową. Przez studia przeszłam bez koneksji, nigdy nie korzystałam z nich także na rynku zawodowym. teraz juz nie pytam tylko stwierdzam: SAMI NIEUDACZNICY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: 84.40.217.* 21.06.07, 13:08 Wliczajac CIEBIE! Bo tez jestes na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:11 ja jestem zadowolona ze swoich zarobków. Uważam, ze są adekwatne do posiadanych kwalifikacji. Jak widzisz mam też w pracy czas na chwilę wytchnienia. czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: 84.40.217.* 21.06.07, 13:32 Ja tylko oceniam Twoja miarą. Skoro jesteś na tym forum to jesteś takim samym nieudacznikiem jak Ci którzy wg ciebie nimi są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:42 Płasko myślisz. Tak na naniższą krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: 84.40.217.* 21.06.07, 14:41 Ty za to jesteś demonem intelektu. Dziekujmy Bogu, że nas obdarzył taką alfą i omegą. My biedaczki sami w życiu sobie nie poradzimy buu........... Poprowadź nas za rączkę żeby nam sie nic nie przydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:53 to ostatnie zdanie do mnie było czy do Boga, któremu tak dziękujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrek Re: czy tu są sami nieudolni desperaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:55 > nie śledzę statystyk, ale w tej chwili przecietna praca w dolnośląskim > przekroczyła już zdaje się 1700 netto? Srednia mnie nie interesuje, bardziej miarodajna jest mediana, a ta wynosi teraz ok 2900 brutto we Wroclawiu, czyli 50% ludzi zarabia tutaj ponad 2000 zlotych netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pil Więcej któtkich kursów! IP: 62.233.177.* 21.06.07, 12:56 2-3 tygodniowe kursy dla bezrobotnych obsługi kasy fiskalnej,wózka widłowego,spawania itp.rozruszałoby trochę rynek pracy no i oczywiście pensje od 1500 netto w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 13:17 To jakieś jaja !Filozof czy historyk do działu personalnego lub Obsługi klienta? Bo ma studia i co z tego?? Już wiem dlaczego nie mogę znaleźć pracy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq bezrobocie IP: *.lanet.net.pl 21.06.07, 13:49 sonda przy artykule pokazuje, ze jednak jest 13% bezrobocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikik Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:55 polecam też autorowi poczytać więcej nt. tego, czym jest rynek pracodawcy i pracownika, żeby nie mieszać pojęć i nie wprowadzać nowych definicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin w IRE Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: 87.192.248.* 21.06.07, 14:06 Sluchajcie, studiowalem ekonomie we Wroclawiu, pracowalem we Wroclawiu i to calkiem dobrej instytucji, Jednak jesli czlowiek nie chce stac w miejscu a sie rozwijac i to nie tylko zawodowo w sensie edukacyjnym to wiadomo co niestety trzeba zrobic. Kiedys na wyspach bylo inaczej, ludzie pracowali w hotelach itp. Dzisiaj jest bardzo duzo ofert dla Polakow do pracy biurowej. Ja sam pracuje w jednej z najbardziej znanych firm na swiecie tutaj w Irlandii wiec niech nikt nie mowi, ze na wyspy jedzie sie tylko na budowe lub na zmywak. Tak mowia ludzie, ktorzy gdzies cos podslyszeli i nie maja prawdziwej stycznosci z tematem. Po 3.5 roku pracy tutaj mam we Wroclawiu 2 mieszkania, auto, dodatkowo wlasna firme tutaj a zaczynalem od zupelnego zera. To tak na zachete dla was drodzy. Co z tego, ze niektorzy znajomi dostaja w miare dobra pensje w Polsce jak na Polskie warunki. Na kredyt mieszkaniowy albo ich nadal nie stac albo rata pochlania zdecydowana wiekszosc dochodu i dalej bida... Do Wroclawia wroce z cala pewnoscia bo kocham to miasto ale niestety praca za 1500 zl w Polsce jest dobra dla czlowieka, ktory stworzony jest by byc "pracownikiem" nie dla mnie ani wielu z was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.ztpnet.pl 21.06.07, 14:14 To prawda. Mój znajomy poszukuje do swojej firmy pracowników, którzy będa zarabiali min. 2tys zł i znalazł zaledwie jedną. Nie szuka specjalistów- wystarczy wyszktałcenie średnie (organzizowane sa darmowe szkolenia). Bardzo cięzko mu znaleśc pracowite i ambitne osoby do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.ukonline.co.uk 21.06.07, 17:49 MAM WYZSZE, nawet podyplowowe, referencje, ITD, ALE MIMO WYSZTKO PENSJE NA DZIEN DOBRY 1000 - 1200TYS ZL SA SMIESZNE. Jesli by ktos dal netto 2.5 tys chetnie wroce z UK i zostane we Wroclawiu. Mam kredyt do splacania, a proponowane zarobi w PL nawet na rata by nie wystarczyly. Wiec jak wraca nawet jesli sie bardzo chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: 195.117.126.* 21.06.07, 14:27 Praca jest, ale dla roboli. Po co było likwidować te wszystkie zawodówki i technika. Po studiach niepolitechnicznych mozna najwyżej pracować jako kasjerka w supermarkecie za 800,- zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toolek Wrocław miastem taniej siły roboczej?niestety tak! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.06.07, 15:28 Krótko i na temat: mam wykształcenie średnie techniczne pracuję w fabryce okien pod Radomskiem przy linii montażowej, złożyłem podanie do kilku wrocławskich firm o pracę na podobnym stanowisku....okazuje się, że zaproponowano mi pensje niższą średnio o 400 zł (!) Kto podejmie polemikę z moim stanowiskiem ? Ceny nieruchomości są niebotyczne, zostaje na miejscu i do siebie ściągam dziewczynę z Wrocławia...niech ktoś mi powie jak za pensje 1300 złotych rozwijać się rodzinnie :-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyburżuj Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.zlotniki.pl 21.06.07, 17:34 Bardzo dobrze! im gorzej tym lepiej.Macie ten swój ukochany kapitalizm.18 lat kntrrewolucji robi swoje.Jeszcze trochę was ten system przydusi i wy burżuazyjne bękarty sami błagać będziecie o socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych 21.06.07, 18:23 Nie będzie większych płac dopóki polskie firmy nie zaczną podbijać świata. Jak będziemy mieli firmy na miarę IBM lub LG to wtedy będziemy dobrze zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.chello.pl 21.06.07, 18:41 To na razie możemy umierać pod mostem,w parku na ławce itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koder Wroclaw - "ziemia obiecana", psia jej mac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:41 Mieszkam tu od urodzenia, wiec znam realia. Kilka rzeczy: 1. Bardzo malo pracy dla specjalistow, np. programistow, liczac rocznikowo stosunek absolwentow uczelni do nowych miejsc pracy. Programistow wroclawskie uczelnie wypuszczaja rocznie ok. 1000-1500, a nowych miejsc pracy powstaje 10-krotnie mniej. Ogloszen jest moze i duzo, ale pewne firmy prowadza rekrutacje tak, ze ogloszenia sa non stop, a zatrudniaja 1 osobe miesiecznie, bardzo czesto nie absolwenta, tylko pracownika z 5 letnim stazem. 2. Duzo pracy wymagajacych niewielkich kwalifikacji - sprzedawcy, robotnicy produkcyjni, biurwy. Oczywiscie za psie pieniadze. Ale liczba wolnych etatow robi wrazenie. 3. Bardzo drogie mieszkania, fatalny stan drog. 4. Nachalna, klamliwa propaganda sukcesu. Bezczelnym klamstwem jest przede wszystkim "Wroclaw nowoczesnych technologii" - w rzeczywistosci jest kilka firm z dzialami BiR, w sumie pracuje w tych dzialach raptem kolo 1000 ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 02:00 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.centertel.pl 23.06.07, 02:36 To bardzo dobrze,że coś się pod tym względem zmienia i pracodawcy zaczynaja wreszcie traktować pracowników jak ludzi, a nie śmieci - strasząc, że jak komuś nie odpowiadają warunki, to wont za bramę - jak to jeszcze niedawno bywało i co dobrze pamiętam. Ja przez polskie bezrobocie musiałem szukać pracy za granicą i będę tam siedział ile wytrzymam, gdyż nie wierzę, że w Polsce za dobrą pracę można dobrze zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Dolny Śląsk: dużo pracy, mało chętnych IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 23.06.07, 07:41 Swego czasu wojewódzki inspektorat inspekcji handlowej zaproponował mi we wrocławiu 1100 brutto. Myślałem, że będą płacić co tydzień, ale okazalo się że jednak co miesiąc. To jest to wrocławskie eldorado! Odpowiedz Link Zgłoś