Dodaj do ulubionych

Kolejne loty z Wrocławia

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 03.07.07, 21:07
A moze tak pan Szemplisnki sprawdzilby dokladnie do ilu miast lata Ryanair z
Wroclawia?
Obserwuj wątek
    • sothis666 Re: Kolejne loty z Wrocławia 03.07.07, 21:24
      a kilku innych panow zadbaloby o transport z/na lotnisko.
      trzeba miec naprawde d... zamiast glowy by do tej pory tego normalnie nie zalatwic. expo euro i inne trutututu oczywiscie sa b.potrzebne i dzieki za nie, ale potrzeba jeszcze drugiego dutkiewicza, ktory dzialalby blizej ziemi.
      moze p.rafal ma brata blizniaka???
    • Gość: gp Re: Kolejne loty z Wrocławia IP: *.as.kn.pl 03.07.07, 22:38
      przeciez jest napisane wyraznie.. do 7
      pamietaj ze nie ma juz Mediolanu, tak wiec zostalo tylko 7 polaczen: STN, DUB,
      SNN, EMA, LPL, PIK, HHN
      pozdr.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kolejne loty z Wrocławia 04.07.07, 08:07
      Hmmm a mi się marzy tani samolot do Warszawy, żeby nie zdychać w śmierdzącym IC.
    • Gość: yuss Kolejne loty z Wrocławia IP: *.ifd.uni.wroc.pl 04.07.07, 09:21
      Po wojnie z Gadowa bylo wiecej lotow krajowych niz teraz. To jest wlasnie
      problem, za niewielkie pieniadze moge doleciec do Dublina ale nie do Warszawy
      czy Gdanska. LOT jest koszmarna instytucja monopolistyczna. Moze trzeba cos
      zrobic by sie wyzwolic spod tego wplywu.
      • Gość: prorok Do gdanska sa loty tylko trezba poszukac IP: *.iitd.pan.wroc.pl 04.07.07, 09:41
        Do warszawy tez byly loty po 200 PLN przez okolo rok, ale firma DirectFly
        zawiesila dzialalnosc z powodu malej ilosci pasazerow. Narzekac kazdy potrafi
        ale poszukac sobie polaczenia to juz widze sztuka.
        • Gość: dec Re: Do gdanska sa loty tylko trezba poszukac IP: *.chello.pl 04.07.07, 17:39
          ta firma latała do wawy za "trochę" większe pieniądze- nastawiała się na
          obsługę ruchu biznesowego, latała też do gdańska.
          przydałyby się także loty do Paryża, Skandynawii- póki co mamy głównie Wielką
          Brytanię i Irlandię. Świadczy to o jednym- że mieszkamy w mieście, z którego
          ludzie udziekają do pracy zagranicę, a które nie generuje wystarczającego
          natężenia ruchu biznesowego czy nawet turystycznego.
        • pawel_zet Re: Do gdanska sa loty tylko trezba poszukac 05.07.07, 13:38
          Nie 200, ale 400.
          Żeby sprawa miała sens, bilety do Warszawy musiałyby kosztować 150 złotych,
          góra 200. Jeśli tego nie ma, to się nie opłaca, borąc pod uwagę czas i koszt
          dojazdu do lotnisko oraz prawdopodobieństwo, że lot w ogóle zostanie odwołany.
    • sapere nowa klasa lotów 04.07.07, 14:08
      Brawo! Powstają kolejne połączenia, dedykowane dla polskich gastarbeiterów i
      brytyjskich pijaczków, zostawiających co prawda swoje ciężko zapracowane
      funciory w naszym miasteczku, ale przy okazji prowokujących rozruby i
      kreujących wizerunek naszego kraju jako eldorado wódą i tanimi usługami
      seksualnymi płynące. A mi się marzy, żeby z wrocławskiego lotniska zwykły
      wrocławianin mógł polecieć (turystycznie czy biznesowo) np. do Barcelony,
      Madrytu, Lizbony, Paryża... Bo do tej pory taka możliwość istnieje tylko za
      bardzo duże pieniądze i z koniecznością przesiadki w Warszawie, Monachium czy
      Frankfurcie.

Tanie linie nie rozróżniają klasy biznes i klasy ekonomicznej. Poprzez taki, a
      nie inny dobór połączeń kreują nową klasę lotów: KLASĘ ROBOTNICZĄ.

Wiem wiem, to odpowiedź na zapotrzebowanie rynku. Ale smutne, że to
      zapotrzebowanie jest właśnie takie: z jednej strony emigracja zarobkowa
      Polaków, z drugiej tania turystyka brytyjskiego proletariatu.

Gorzka rzeczywistość naszego Meeting Place.
      • Gość: ble Re: nowa klasa lotów IP: *.dialog.net.pl 04.07.07, 16:12
        dla mnie to jest wręcz niewiarygodne, że z Wrocławia w chwili obecnej można
        polecieć do Angli ewentualnie do Irlandi, własnie jak wspomniałeś brakuje
        połączeń z innymi krajami, często latam do Bolonii we Włoszech, samoloty do
        Bolonii latają z Warszawy i Krakowa, zawsze są pełne, dlaczego we Wrocławiu nie
        można zorganizować takich połączeń, niedługo będzie tak, że łatwiej będzie się
        dostać w okolice Londynu niż do Warszawy.
        • Gość: amen Wrocław- robotnicze zaplecze wysp IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:09
          a czego się spodziewałeś, w końcu chodzi o rytmiczne dostawy taniej siły
          roboczej z "dynamicznie rozwijającego się Dolnego Śląska" stąd szybciej dziś
          się można dostać do największych miast brytyjskich i irlandzkich niż do
          Gdańska, Szczecina, Lublina czy Łodzi.
          Po prostu jesteśmy peryferyjnym grajdołem z otumanionymi przygłupimy elytami,
          które wmawiają tym co tu zostali, że stajemy się właśnie pępkiem gospodarczym
          Europy
          • Gość: dziobak Re: Wrocław- robotnicze zaplecze wysp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:04
            I z takimi głupkami jak tym zostaniemy tym grajdołem do końca świata. Bo
            potrafisz tylko skrzeczyć a nic nie potrafisz zrobić. Może by tak najpierw
            lotnisko zbudować a nie nowe połączenia otwierać. Już teraz jest na nim
            masakra. I nie wiem o co to halo. Niedługo RYANAIR będzie latał z Wrocławia do
            Barcelony. Ciekawe o jakie wtedy się kierunek krzykacze przyczepią.
    • mozambique Re: Ważne!!! 04.07.07, 15:26
      a kogo to obchodzi ?
      won z tym
    • Gość: norka Re: Kolejne loty z Wrocławia IP: *.bb.online.no 05.07.07, 01:10
      A kiedy do Oslo?
    • markona A może, by tak do Edynburga? 06.07.07, 20:36
      Duże miasto w Szkocji, a brak jeszcze z nim połączenia z Wrocka...
    • Gość: remster 11:45 i 8:10 IP: *.cable.ubr02.camd.blueyonder.co.uk 08.07.07, 12:51
      I co ludowi pracujacemu z takiego polaczenia?
      A moze by ktos tak wylecial z Londynu w piatek okolo 18:00, zeby na piwko
      mozna bylo jeszcze do Mleczarni zdazyc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka