Dodaj do ulubionych

Tymczasowo nieczynny most tymczasowy

IP: *.as.kn.pl 11.07.07, 21:27
Dla aut powyżej 9 ton wyznaczyliśmy trasę przez most Zwierzyniecki, ale
kierowcy łamali zakazy - mówi Ewa Mazur

No to k..wa nie mozna bylo postawic patroli przez 3 dni z rzedu??? TIRowcy
nadali by to przez CB radio i zaczeli jezdzic normalnie.

Ehhh te urzedasy... zero inicjatywy...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.core.lanet.net.pl 11.07.07, 21:49
      Kiedy wreszcie wezmą się poważnie za remont mostu stałego !? Przecież od pół
      roku prawie nic tam się nie dzieje ! Kamyczki układają ! Takie ważne inwestycje
      powinny być prowadzone nawet na 3 zmiany !
      • tetlian Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy 11.07.07, 21:53
        To którym mostem należy tymczasem przekraczać rzekę?
        • Gość: Statom Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.07, 23:07
          zwierzynieckim ?

Ja tego nie kumam. Co szkodzi postawic 2-4 mundurowych przed mostem i niech
          trzepia kasiore. Taka kasa smierdzi czy jak ? To sa niezle kokosy bo kierowcy to
          debile. A potem narzekaja ze dziury, ze korki itd. Szkoda ze sami nie widza
          wlasnej winy.
          • niestaly_czytelnik A gdzie jest ta Hala Stulecia? 12.07.07, 12:25
            To jakąś kolejną Orbitę zdążyli już wybudować? Gdzie to jest?
            • nbw Re: A gdzie jest ta Hala Stulecia? 12.07.07, 17:51
              Hala Ludowa i Hala Stulecia to nazwy stosowane wymiennie. Oryginalnie Hala
              Ludowa nazywa się Jahrhunderthalle.
    • Gość: PL Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:29
      Ale wlasnie od paru tygodni przez caly czas sa patrole policji i strazy
      miejskiej i zawracaja kierowcow jadacych od strony Warszawy do "jadraregana" i
      daja vlepki - tutaj raczej kierowcy sami sie nie moga dogadac chyba :)
      • Gość: pededro Spieszcie sie powoli, budowniczowie... IP: *.core.lanet.net.pl 12.07.07, 00:27
        Tak sobie mysle coraz czesciej o tych nadludziach, ktorzy budowali piramidy, Pont du Gard, wieżę Eiffela,
        i inne rozne budowy. Bez sprzetu. Wieze eiffla w niecale 3 lata. Od zera.
        Ciekawe, jak dlugo potrwa przebudowa mostku (bo nie oszukujmy się, nie jest to jakiś wielki most!) na
        jednym z kanałów Odry?
        A może tak obok mostu tymczasowego postawić tam most "chwilowy", taki pontonowy, jak niegdyś
        budowanu przy okazji 1 listopada? A jak się troche nadpsuje, to może prom ściągnąć z Brzegu? Albo
        chociaż jakiś bród zrobić? Jest jeszcze parę pomysłów.
        • Gość: zbibi Nie chcę bronić firmy remontowej, ale... IP: *.tpnet.pl 12.07.07, 19:24
          ten most jest remontowany, a nie budowany. Wbrew pozorom remont kapitalny
          najczęściej jest o wiele bardziej złożony technicznie niż budowa "od podstaw".
          Tym bardziej, że pewnie brak jest dokumentacji powykonawczej (lub jakiejkolwiek)
          tego mostu, nie mówiąc o "niespodziankach" w postaci dodatkowego uzbrojenia w
          urządzenia podziemne. Już i tak po zdjęciu nawierzchni mostu Szczytnickiego
          trzeba było zmienić zakres prac. Natomiast rzeczywiście z okresowych obserwacji
          tego co dzieje się na samym moście, można mieć wrażenie, że coś jest nie tak z
          logistyką lub co najmniej koordynacją prac. Wychodzi słabość urzędu miasta w
          prostym komunikowaniu postępu prac - ja osobiście jestem skłonny pogodzić się z
          opóźnieniami przy inwestycjach i wynikającymi stąd niedogodnościami, jeśli na
          bieżąco mam informację, co i dlaczego się dzieje nie tak.
      • Gość: zbibi Patrole policji - trochę zbyt późno. IP: *.tpnet.pl 12.07.07, 19:29
        Gdyby ktoś odpowiedzialny za ten most pomyślał przytomnie odpowiednio
        wcześniej, to problemu z mostem by nie było. Larum podniosło się wtedy, gdy
        ktoś wreszcie zauważył zdewastowaną nawierzchnię i w te pędy wysłał tam patrole
        policyjne. Awantura zrobiła się dobry miesiąc temu, policja wlepiła ponad 700
        (!) mandatów kierowcom TIR-ów. Pytanie: ilu TIR-om udało się przejechać bez
        płacenia mandatu? Poza tym, na początku policja stała na Kochanowskiego i
        zatrzymywała tych, co już przez most przejechali :/, zamiast zawracać
        delikwentów przed mostem (tak, jak to dzieje się teraz).
      • Gość: abc Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.dialog.net.pl 13.07.07, 23:41
        ja nie spotykam tych kontroli po godz. 18, a póżnym wieczorem lub w nocy całe
        hordy ciężarówek przejeżdzają po tym moście.
    • Gość: m. Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:35
      fajny tytuł.
      ale za mostem to tam bardzo często ostatnio stała policja i wyłapywała
      ciężarówki. w zasadzie jak ja jeździłem to częściej była tam policja niż jej nie
      było.
      • Gość: olo patrol stoi od 6 do 21 - potem luzik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:31
        w weekendy tam nie bywam :(
        • Gość: kierowca Re: patrol stoi od 6 do 21 - potem luzik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 13:25
          Otóż nie do końca.
          Codziennie w dni powszednie przejeżdzam tędy na g. 7 do pracy i patrolu jeszcze
          nie ma. Czasami wracam po 17 i patrolu juz nie ma...
          • Gość: romanek Re: patrol stoi od 6 do 21 - potem luzik! IP: 212.75.114.* 12.07.07, 15:28
            Rano tam nie jeżdżę , ale po pracy tak. Często około 16 jadę ja i Policja.
            Wieczorem i w wolne dni hulaj dusza - nikogo. Nagminnie łamia przepisy Litwini
            i Ukraińcy. Gdy niebiescy zatrzymaja takiego buca, to stoi na Kochanowskiego i
            blokuje wyjazd z miasta. To jest taka cicha zemsta niebieskich za to, że ktos
            im każe pilnować porządku - ot co.
          • Gość: kierwca Re: patrol stoi od 6 do 21 - potem luzik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:40
            Piątek, 13.07.2007 r. godz. 6.55 - patrolu nie ma...
    • Gość: dro Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 08:27
      tak sie zastanawiam czy nie prosciej bylo to nazwac budowa nowego mostu i
      faktycznie to zrobic ? dopasowywanie nowych przesel do starych podpor, ktorych
      parametrow tak jakby wogole nie znamy .... niezla jazda ;-)
      a tak serio to koszty wyburzenia podpor i postawienia calej nowej konstrukcji
      pewnie by byly 2 razy wyzsze niz remontu wiec niech to tylko jak najszybciej
      skoncza i zapomnijmy o temacie :-)
    • Gość: Grosiu Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 08:42
      Patrole stoją tam codziennie, ale nie mogą ciągle stać i pilnować mostu. O
      wiele bardziej przydałby się tam fotoradar, zdjęcie i po do obciążenia za
      naprawę mostu. Tir w tym miejscu nie ma prawa być i nie byłoby wytłumaczenia,
      na znaki trzeba patrzeć i je przestzegać, a nie mieć to głęboko w d.......
      • Gość: Krzychu Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 12.07.07, 09:01
        I dodatkowo jeszcze jakaś szykana z betonowych barier, żeby ciężarówka nie
        mogła tam wjechać. I jakby taki baran próbował wjechać i się zaklinował, to
        sypnąć wysoki mandat za zablokowanie ruchu.
    • Gość: darek Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 08:52
      ciekawy jestem dlaczego policja jest nastawiona tylko na karanie "tirowcow" i
      stoi za mostem, czynie lepiej byloby gdyby sie ustawili w taki sposob zeby
      mogli kierowac "niesfornych" kierowcow inna droga niz przez most?? ale
      najlepiej tylko karac..ale od kar most ni ebedzie w lepszym stanie...
      • Gość: bea Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.core.lanet.net.pl 12.07.07, 14:51
        tirowcy są karani za łamanie przepisów - mają zakaz wjazdu w tym kierunku -
        i za to nalezy się mandat,
        ale władcy szos nic sobie z tego nie robią , niech "frajerzy" jeżdża zgodnie z
        przepisami -
        DUZY MOżE WIęCEJ !
    • Gość: Andzelo1950 Re: Euro 2012-zobaczcie Poznań IP: *.devs.futuro.pl 12.07.07, 09:01
      U nas problemem jest zastępczy most Szczytnicki.A Poznań robi swoje -chce
      zbudowa sobie zachodnią obwodnicę .U nas budowa wschodniej obwodnicy nie jest
      możliwa .Tak twierdzą nasi kochani "poltycy".Żadnych mądrych planów nie są w
      stanie przedstawic.Jak to jest że niektóre miasta ,które mają
      mądrzejszych "polityków" patrz Kraków ,Poznń potrafią stanąc ponad
      podziałami .U nas panuje prawo Kargula,abym ja był najważniejszy .Reszta się
      nie liczy.Stąd stan naszych dolnośląskich dróg jest najgorszy w kraju.
      • Gość: artek Re: Euro 2012-zobaczcie Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:21
        > U nas problemem jest zastępczy most Szczytnicki.

medialnym problemem co najwyżej .. sezon ogórkowy się zaczyna ;)

> A Poznań robi swoje -chce zbudowa sobie zachodnią obwodnicę .

phi! też mi ajwaj! a wrocław zachodnią obwodnicę już ma! i niedługo jeszcze
        jedną zachodnio-północną postawią. i jeszcze dorobią kawałek na północ do tej
        pierwszej zachodniej.
        nawet autostradę na południu zbudowano im parę lat temu dopiero, a my mamy od
        przedwojny! i tramwaje zielone, pfuj!
        kudy tam poznaniowi do wrocławia? ;P

• Gość: andzelo1950 Re: Artek IP: *.devs.futuro.pl 12.07.07, 09:52
          Jesteś naprawdę optymistą.Ale jeśli uważasz ze mamy autostradę to nie mamy o
          czym mówic,to nawet nie jest wg przepisów droga szybkiego ruchu.Odnośnie stanu
          naszych dolnośląskich dróg to pewno też jesteś bardzo zadowolony z ich
          stanu.Przeczytaj uwaznie artykóły nim coś odpowiesz. Nie chcę twojego optymizmu
          zabijac ale porozmawiamy sobie np. w 2010r.
          • Gość: artek Re: Artek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:55
            > Jesteś naprawdę optymistą.

ano :))
            szkoda tylko że aż poważnie odpowiadasz na moją żartobliwą w tonie wypowiedź.
            hint -> emotikony!

> Ale jeśli uważasz ze mamy autostradę to nie mamy o
            > czym mówic,to nawet nie jest wg przepisów droga szybkiego ruchu.

to nieistotny szczegół. istotne jest to, że droga ta pozwala na naprawdę szybkie
            przemieszczanie się ze wschodu na zachód i na odwrót. a to, że przy obecnym
            ruchu na niektórych odcinkach winna być już trzypasmowa, cóż, tak krawiec kraje ...

> Przeczytaj uwaznie artykóły nim coś odpowiesz.

artykuły jeśli już. i nie bardzo wiem jakie.
            niemniej jednak wiem jaki jest naszych stan dróg, i zaręczam, że dolny śląsk
            niespecjalnie odbiega od reszty polski.

z kolei porównania z poznaniem wcale nie wypadają tak źle - być może miałbyś
            prawo pisać to co piszesz gdyby we wrocławiu nic kompletnie się nie robiło.
            a tu wręcz przeciwnie - praca wre na wszystkich frontach.

niestety, wydaje że jesteś typowym przykładem typowego polskiego internetowego
            malkontenta któremu źle gdziekolwiek by nie był.
            źle mu we wrocławiu, ale za to dobrze w poznaniu czy krakowie. źle na dolnym
            śląsku, ale dobrze w wielkopolsce czy na mazowszu. źle w polsce za to dobrze
            gdziekolwiek indziej.
            bardzo to prowincjonalne ...
            można by rzec, że słoma waści z butów wystaje ...
            summa summarum śmieszą mnie te ciągłe pojękiwania "że i tak się nie uda".
            najczęściej snują je ludzie którzy dokładnie to samo twierdzili o uzyskaniu
            prawa do organizacji euro2012. na szczęście są ludzie którzy uważają, że nie ma
            rzeczy niemożliwych a "chcieć to móc".

jak mawiał oddball (donald sutherland w "złocie dla zuchwałych") - myśl pozytywnie!
    • Gość: Iwona Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:39
      O k....a!!!!!!!!
    • Gość: NiAnia Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 11:00
      Chyba już nikt nie powinien mieć wątpliwości,że Euro to utopia...skoro taki
      śmieszny most remontujemy tak długo to w jaki cudowny sposób mamy zrobić setki
      kilometrów autostrad i remont połowy dróg we Wrocławiu?....nic dodać nic
      ująć...znowu będzie plama :-(((
    • Gość: AB Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.07, 15:19
      To wszystko o pomstę do Boga woła. Już nie mogę tych bredni słuchać. Pani Mazur
      ma ciężką robotę, chyba że sama nie wie co mówi. Jeszcze nie tak dawno mówiła
      publicznie jak to urzednicy miejscy monitorują ruch wokół pl. Grunwaldzkiego, i
      jakie to przynosło efekty? Korki niemiłosierne, dewastacja ulic, bałagan i
      marnotrawstwo pieniędzy. Niedługo okaże sie że, most Zwierzyniecki wymaga
      remontu, a może lepiej jak by sie rozpadł? Może jakiś profesjonalista z Urzedu
      M, wreszcie wyciągnie wnioski. A problem jest podstawowy w tym urzędzie myśli
      sie tylko o igrzyskach, tak tak p. Prezydeńcie. Myślami Pan już w Warszawie,
      wcale sie nie dziwię.
    • Gość: gosc Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:57
      policja tam stoi codziennie
      • Gość: kierowca Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 09:37
        Zgadza się. Pytanie tylko, przez ile godzin. Dzisiaj rano np. nie było.
        • Gość: Neo[EZN] Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:23
          Ja tam widziałem przed 9 na Kochanowskiego...
          • Gość: kierowca Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:05
            Wczoraj o g. 13 nie było (hmmm, może za gorąco?), dzisiaj o g. 7 nie było
            (hmmm, może za mokro?).
            • Gość: Neo[EZN] Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.07, 15:21
              Dzisiaj o 9 byli :) Przy Śniadeckich, jak zawsze.
              • Gość: kierowca Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:24
                I moje zdziwienie było przeokrutne: dziś rano stali na posterunku!
                • piast9 Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy 19.07.07, 09:53
                  Czy nie lepiej stanąć PRZED mostem, na skrzyżowaniu Placu z Norwida? Haltować na
                  końcu zatoki autobusowej, wypisywać papierki i kierować w Norwida? Czyżby
                  ukaranie kierowcy ZA mostem powodowało, że tym samym stan nawierzchni mostu
                  ulega poprawie?
                  • Gość: Neo[EZN] Re: Tymczasowo nieczynny most tymczasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:55
                    Dzisiaj właśnie tak stali - tuż za jajem na jezdni prowadzącej do
                    m.Szczytnickiego. Stoją tak od kilku dni.

Stanie za mostem - przy Śniadeckich to raczej wyłapywanie tych co jadą od
                    strony Warszawy. Widziałem kilka razy że na tej przecince Policja zawracała
                    TIRy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka