Gość: gosiapil IP: *.regor.pl / 10.0.1.* 21.06.03, 19:35 Czy ktoś pamieta tych strasznych nauczycieli z lat 80? od geografii p.Filip!!! Od rosyjskiego Mróz a od matematyki Poleszczuka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia czarna Poleszczuk był ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 10:55 Nie dam słowa złego powiedzieć na Poleszczuka. Fakt że jego metody mogły budzić wiele kontrowersji ale matematyki nauczył mnie jak nikt później. Dzięki niemu nie miałam z nia nigdy problemu ani w liceum ani na studiach. Rzeczywiście przez niego wylało się morze łez w naszej klasie (klasa D ko} cyzliđmz w 1997 roku) ale w piątej czy szóstej klasie sami go popros=siliśmy żeby został naszym wychowawcą. W tej roli spełnił się genialnie. Dzięki jego zdecydowaniu praktycznie wszyscy dostaliśmy się do ogólniaków i to we wcześniejszych terminach wielu z nas skończyło studia. Dzisiaj z perspektywy czasu uważam że był moim najlepszym nauczycielem i wychowawcą. A swoją drogą gdzie jesteście ludzie z 97 roku. Może zrobimy spotkanie. Wiem że doszło do jakiegos minipiwka (Rafał, Danka, Artur< Filip) a co z resztą Dajcie znać, może wyruszymy w tern. Panie Jarku Jesli pan to czyta to spotkajmy się. Ps. To mówiłam ja "ta czarnulka z 8 D". Ps . A pamietacie jak Rafał musiał napisać do Poleszczuka sprawozdanie z napadnięcia go i stłuczenia mu okularów przeze mnie (GOsia) i Edytę?(które zresztą sam rozdeptał w kiblu żeby było dramatyczniej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Poleszczuk był ok IP: 62.29.232.* 29.07.03, 07:36 Gość portalu: Gosia czarna napisał(a): > klasa D kończyliśmy w 1997 roku a już myślałem, że nie pamiętam z kim chodziłem do klasy, ale przeczytałem to: > Po sprawdzeniu swojego listu stwierdzm że ja też kończyłam szkołę wcześniej niż napisałam, a mianowicie w 93 roku. Pomyliło mi się bo w 97 kończyłam liceum. Gość portalu: Gosia czarna napisał(a): > A swoją drogą gdzie jesteście ludzie z 97 roku. Ano jesteśmy: Hubert z 8d, absolwent z 1997 r. (na pewno :) ). Znam osoby, o których mówicie, ale tego Poleszczuka nie mogę sobie przypomnieć. Czy jest jakaś strona internetowa SP nr 1? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapil Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) 27.06.03, 22:02 Nareszcie ktoś się odezwał!!! Ja konczyłam szkołe troche wcześniej niż ty ale pamiętam jak p.Poleszczuk wybierał do odpowiedzi. Miał takie 2 bączki do kręcenia na których były cyferki: na jednym od 1 do 3 a na drugim od 1 do 10. Kręcąc jednym wybierał z której "dziesiątki" z listy będzie wybierał a drugim wybierał już konkretnego szczęśliwca który trafi do tablicy. No i oczywiście CODZIENNIE robił 5-cio minutówki. Nie było zlituj się. TO BYŁY CZASY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia czarna Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 20:03 Po sprawdzeniu swojego listu stwierdzm że ja też kończyłam szkołę wcześniej niż napisałam, a mianowicie w 93 roku. Pomyliło mi się bo w 97 kończyłam liceum. Więc może jednak się znamy daj znać w którym roku ty kończyłaś. Bączki pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapil Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) 21.07.03, 13:53 Jedynkę kończyłam w 90 r. Czy nikt więcej do tej szkoły nie chodził ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 10:16 no ja chodziłem, ale za bardzo nie ma o czym gadać, jaka okolica- taka szkoła. Wspominam miło tylko kilka osób, m.in. Pania dyrektor Małecką, panią od fizyki - Ławińską, od niemieckiego- Lukas, i od historii- Kołodziejczyk. Najfajniejsza była wymiana ze szkoła z Niemiec! skończyłem 1 chyba w 1996... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.kom / 10.101.4.* 28.07.03, 18:48 O co chodzi z ta okolica. Bardzo fajna jest przecież. Mieszkam tu juz 20 lat i nie narzekam. A do tej szkoły to chyba rzeczywiscie nikt inny nie chodził albo nie mają internetu Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapil Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) 28.07.03, 21:17 Co do okolicy również nie mam zastrzeżeń. Co do p. Poleszczuka to przypomniało mi się jeszcze jak czasami przynosił magnetofon i włączał nam swój ulubiony zespół ZZ TOP. He he!! Ale to się zdarzało rzadko. Ja też nie mam internetu ani nawet komputera, ale od czego są kawiarenki?! Może kiedyś jeszcze ktoś się odezwie. pozdrawiam zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Fraszczak Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.73.158.152.Dial1.Chicago1.Level3.net 26.12.03, 20:02 A od geografii to jeszcze byla p. Wysocka. A p. Lawinska to najlepsza nauczycielka w moim zyciu szkolnym. Tylko w pewnym momencie chyba z 1 zniknela nie wie ktos cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.magma / *.magma-net.pl 25.10.04, 10:42 ja konczylam 1 w 94/95 pamiętam: p. Urbaniak - język polski,p. Darmetko(!!!) - matma, Poleszczuka tez ale raczej z opowiadan, hehehehe, a pamiętacie Fishera od historii - jakis czas byl moim wychowawcą - to się działo - koleś był niesamowity... pozdrawiam baaaardzo milo wspominam jedynkę beata klasa "c" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:08 a hymn pamiętam do dzisiaj...w całości!~!!! śpiewaliśmy na każdym apelu. A pamiętacie szczuke????? on teraz kariere na swietokrzyskiej robi:) I oprocz ZPT jeszcze na nauczyciela informatyki sie powolal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.crowley.pl 30.12.04, 10:56 Ja też chodziłam do Sp1 :)) I najlepsze były panie szatniarki!! Konczyłam szkołe w 95r, moja wychowawczynia w klasie 1-3 byla Konieczna, Grochomirecka, kulikowska czy jakoś tak zawsze miała długiego warkocza:) i jeszcze jakas, której nazwiska nie pamiętam (wiem, że na dziewczyny mówiła smerfetki) w klasach wyższych polskiego uczyła nas Deptuch wychowawczynią na początku była pani Małgorzata ..... a poźniej Darmetko, to były czasy, kurcze że też tak mało paniętam, ale dyżurów przy okienku na stołówce i szkolenego sklepiku nigdy nie zapomnię!!:) No i świetlicy oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:02 szatniarki były najlepsze... pani Wanda ze szmatą... a Ciebie Hubercie to pamietam! debest była obuchowska z matmy, osarczuk z fizyki/matematyki/angielskiego, a jest słomka i kulesza. vivat. klasa B absolwent 97 Tomek ps kto zgadnie kto mowil "milcz jak do mnie mowisz!"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: 208.24.179.* 15.11.05, 15:05 Też chodziłem do Jedynki, ale dawniej (druga i trzecia klasa lata 1955 do 1957). Potem wróciłem do Argentiny (gdzie ja urodziłem się i mieszkam). Pamiętam moją pierwszą nauczycielką, Pani Graczyk. Gustaw. Zobacz zdjecię mojej klasy i spis uczniów: www.geocities.com/gustawr/jedynka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Gustaw. Zoba Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 16.11.05, 19:05 Gustaw. Zobacz zdjecię mojej klasy i spis uczniów: www.geocities.com/gustawr/jedynka.htm zobaczylem liste uczniów i mam mala pytanie.... czy tadeusz kozakowski to pózniejszy rezyser teatralny? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Szk. Podst. nr 1 (ul NOWOWIEJSKA) IP: 201.250.187.* 20.11.05, 23:43 Nie jestem pewny. Słuchałem że on jest profesorem i ma brodę. Musi mieć 57 albo 58 lat. Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senior Re: Szk. Podst. nr 1 (ul Nowowiejska 78) IP: *.aster.pl 07.11.06, 00:33 Jestem najstarszym absolwentem tej szkoły z tych którzy sie tutaj odezwali. Skończyłem ją w czasach dla Was prehistorycznych (1956 r.). A wiec to już trzecie chyba pokolenie. Tą szkołe kończył również mój brat a jego syn (też absolwent tej szkoły) jest obecnie jej wicedyrektorem. Jego córka też ukończyła tą szkołę. Jest to jedna z najlepszych szkół podstawowych we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie A oto link do naszej budy : www.sp1.wroc.kn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Szk. Podst. nr 1 (ul Nowowiejska 78) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:26 ja konczyłam w 91roku 1-kę.moim wychowawcą był p.Poleszczuk.ostro ale skutecznie uczył!w liceum zero problemów z matmą!w 8klasie przejęła nas biologica-p.Omiotek-super nauczycielka i wychowawczyni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagul1 Re: Szk. Podst. nr 1 27.02.07, 18:39 Hej! ja kończyłam tę szkołę w 90 r. i moim wychowawca był ZiÓlkowski. Było rewelacyjnie. Chuda (pewnie ktoś pamieta bo imienia i nazwiska nie sądzę) Odpowiedz Link Zgłoś