margaretka02 24.07.07, 20:15 Wczoraj wieczorem przed Lukas Bankiem widziałam rozbity samochód bez przedniej szyby, 2 karetki, policję. Ktoś orientuje się, co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jakurek Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.korbank.pl 25.07.07, 09:42 pijak wszedl prosto pod kola samochodu. uderzenie przy takiej predkosci oscyluje z zabiciem czlowieka, ale chyba rzadko sie zdarza aby zabic pijaka. wiem bo to ja jechalem samochodem ktory stal bez szyby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobak Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 11:20 Współczuje szanse na odzyskanie pieniędzy od takiego osobnika prawie zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakurek Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.korbank.pl 25.07.07, 21:04 Ubezpieczalnia odrazu powiedziala: Sprawa cywilna. Jedno jest tylko dziwne, aby mi jeszcze czegoś nie dowalili, że za szybko, albo nie zachowalem szczegolnej ostroznosci itd... A menel, ma sie podobno dobrze. No a straty w samochodzie... lekką ręką ponad 1000zl. Koszty wysokie jak na 21 letniego poloneza... A wszystko z wlasnej kieszeni :-( Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim 25.07.07, 21:24 jesli byl pijany to masz duze szanse, ze nic Ci nie dowala. a sprawe zrob swoja droga. dlaczego ma mu to ujsc na sucho?! przynajmniej bedzie mial na..ne w papierach, albo kolejny wpis do kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Przekleństwo "postępu" 25.07.07, 21:29 Szkoda, że nie ma czegoś takiego jak niewola za długi. Ponieważ zapewne od pijaka i tak się pieniędzy nie wyciągnie (bo nic nie ma) więc możnaby takowego delikwenta sprzedać w niewolę np. na 5 lat. Odpracuje w kamieniołomie albo uzbiera na żebrach to będzie wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.07, 22:11 na takie np. okoliczności wymyślono ubezpieczenie AC. Stacisz wtedy conajwyżej zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim 25.07.07, 22:31 na tak stare auta nie kupsiz AC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.07, 22:42 jak ktoś kontynuje w jednej firmie to w praktyce da się to ubezpieczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:08 Traci zniżki, więc tak czy inaczej musi z własnej kieszeni do tego dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:32 jak to nie! ja mam sprzet 50-letni i mam ac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytek Re: Wypadek przy Pl. Strzegomskim IP: *.zlotniki.pl 25.07.07, 23:18 Jakurku, bardzo Ci współczuję: ani chybi okaże się że pijaczyna ma obrażenia wewnętrzne a wątroba rozpada mu się na drobne kawałki (co prawda od wódy, ale to nieważne) i w efekcie tego on dostanie rentę, a ty wyrok. Ale nie martw się, jest na to sposób: zapisz się do PISu - wówczas nic Ci się nie stanie. Najlepiej od razu idź w posły. Wtedy im bardziej tragiczny będzie koniec pijaczka, tym wyższe miejsce zajmiesz w partyjnej hierarchii. Odpowiedz Link Zgłoś