kobita2005 07.08.07, 14:07 od września chciałabym zapisać 7-latka na angielski, w związku z tym szukam szkoły językowej, która ma dobre tradycje w tym zakresie; kto ma doświadczenia w tej sprawie, pozytywne i nie... prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joma24 Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:38 ja mam doswiadczenia mamy prawie 5latka , który chodzi na ang od 2roku zycia, polecam Helen Doron, szkoły tylko dla dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: angielski dla dzieci IP: *.cleveland.apk.net 07.08.07, 17:39 Od 12 lat mieszkam w USA. Z wyksztalcenia jestem nauczycielka wych. przedszkolnego i poczatkowego. W przyszlym roku chce przyjechac do Polski na dwa letnie miesiace i chcialabym udzielac dzieciom (od 5 do 12 lat)lekcji angielskiego w formie konwersacji. Mam duze doswiadczenie w pracy z dziecmi zarowno z Polski jak i w Stanach. Jestem ciekawa jakie jest zdanie rodzicow i zainteresowanie dzieci taka forma "dodatkowej" nauki w czasie wakacji w Polsce. Tutaj letnie kursy (wszystkie dziedziny sztuki, sport, jezykowe, zainteresowan) sa bardzo popularne i szeroko oferowane (nie w formie obozu). Dwa miesiace wakacji to duza przerwa, szczegolnie dla mlodszych studentow i czesto nauczyciele poczatkowe cztery tygodnie nowego roku szkolnego poswiecaja na przypomnienie wczesniej nabytych umiejetnosci. Kazdy potrzebuje odpoczynku, a ciekawie prowadzone lekcje jezyka obcego w formie zabawy (dla mlodszych) lub konwersacji na interesujace dziecko tematy uczy poprzez "zabawe". Inna wazna sprawa jest "otwarcie" jezykowe. Dziecko nie tylko uczy sie wyrazac potrzeby w jezyku mu obcym (typowe lekcje jezykowe w szkolach), ale dzieki konwesacji i zabawie uczy sie wyrazac swe emocje - mowic. Jestem bardzo ciekawa Panstwa komentarzy i z gory za nie dziekuje. Przepraszam rowniez autorke, kobite2005. Twoje pytanie zainspirowalo mnie do "rozmowy" z Rodzicami w Polsce. Mam nadzieje jednak, ze moja odpowiedz moze byc rowniez pomocna w poszukiwaniu szkoly dla Twojego dziecka. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joma24 Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 15:12 u nas niestey jest zwyczaj , moze spowodowany rynkiem ? , ze w wqakacje niewiele się dzieje :( fakt faktem, ze duzo osób wyjezdza w roznych terminach wiec dwumiesięczny kurs nie zdłby pewnie egzaminu, ale powiem Ci ze gdybym miala mozliwosc dokształcic mojego malucha w formie np dwugodzinnych czy 1godzinnych zajec, to chetnie bym skorzystala. Szukałam nawet tego typu, ale prawie wsyzstko jest w blokach np 1 miesiecznych 1 x w tyg, co mi koliduje, ze wzgledu na wyjazdy. Wiele znajomych mam napewnob tez by chetnie w przerwie miedzy wjazdami z dziecakami zaliczylo jakies fajne zajecia ! jezeli zawitasz w przyszlym roku do wrc to daj mi prosze znac na maila bo jestem zainteresowana :) Odpowiedz Link Zgłoś