mikemouse 24.08.07, 20:19 Panie Roman, nie potraficie prawidłowo przygotować dokumentów, to znaczy że przepisy są złe? Banda nieudolnych darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~Vern Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.07, 20:32 A propos tego gazu, to paranoja! Posadowienie zbiornika na gaz płynny nie wymaga pozwolenia na budowę, to się robi na zgłoszenie. W całym kraju niemal wszystkie gminy wiedzą o knocie w ustawie i stosują wykładnię Min. Środowiska, mówiącą, że odległości 30m nie stosuje się do domków jednorodzinnych, więc nie robią problemów. A nasi urzędnicy i owszem! Więc Panie Roman, trochę po pierwsze pokory, po drugie, jako dyrektor zacznij pan być (choć trochę!) menedżerem odpowiedzialnym za to co robią pana pracownicy i jakie są tego efekty, a po trzecie, sam pan lobbuj za koniecznymi zmianami. Nie wiem po co głosowałem za Platformą, żeby rządziła tak nieudolnie Miastem? I trzymała nieudolnych urzędników?? Panie Prezydencie Dutkiewicz, nadszedł czas poważnych działań! W mojej firmie zaczęto redukcje od wywalania pracowników (w tym menedżerów), którzy mieli najgorsze wyniki, słabą opinię oraz brak zapału do pracy! Niech Pan zrobi to samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracoviack zapraszam do krakowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:42 zapraszam do krakowa! tam to się żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:44 Jestem w szoku. Biedni mieszkancy EKSKLUZYWNEGO osiedla. Po roku jeszcze im nie zrobili infrastruktury i musza miec szamba. Szczyt bezczelnosci dziennikarskiej. Pewnie ktorys ma znajomego na tym osiedlu. Zainteresujcie sie ulicami we wroclawiu gdzie sytuacja taka trawa juz 20 lat!!!! Bez kanalizacji, bez utwardzonej nawierzchni. Tam tez mieszkaja ludzie, chociaz fakt ze nie w osiedlach ekskluzywnych. Ale widocznie dziennikarskie serca bardziej rani fakt niedoinwestowania przez rok infrastruktury EKSKLUZYWNEGO osiedla niz zwyklych domkow wybudowanych przez jakas hołote 20 czy 25 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Vern Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.07, 20:48 Popieram myślenie, choć w przypadku Ołtaszyna chodzi o Fundusze Unijne i miliony euro na projekty ISPA, które przepadają wobec takich działań urzędników. Znam ten temat, bo sam czekam na projekty kanalizacji w takiej własnie części Wrocławia o jakiej piszesz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zotniczanin Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:06 Zapraszam na Złotniki. Miało być pięknie za fundusze unijne. Niedługo minie dwa lata od rozpoczęcia prac: kanalizacja, drogi, oświetlenie, a wszędzie jest tylko zwykły syf. Nie ma nawet jak dojść do domów. Na listopad tego roku zapowiadano zakończenie inwestycji. Myślę, że jak dobrze pójdzie to w 2016 roku zakończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.eranet.pl 24.08.07, 21:12 Szczyt ludzkiego niezrozumienia! P.Stitger to ze utarło się mówić,że Ołtaszyn to ekskluzywna dzielnica nie zależy od mieszkańców i szkoda,że P. to tak bardzo boli. Myślę,że redaktor użył tego sformuowania żeby podkreślić fakt,że w dzielnicach określanych mitycznie przez samą gminę jako ekskluzywne istnieje taka "wspaniała" infrastruktura, co dowodzi,że w innych nie jest na pewno lepiej,a poza tym bez kanalizacji i utwardzonej drogi można jakoś żyć, gorzej jak dochodzi do tego brak prądu stałego, gazu i wody pitnej oraz inst. deszczówki, czyli 0 miejskich mediów, a taka tu jest sytuacja. Więc trudno się dziwić,że ludzie zazynają mieć dosyć żyjąc jak w środku lasu, de facto parę kilometrów od centrum w wielkiem aglomeracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CichyMietek Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.telsat.wroc.pl 24.08.07, 23:34 stinger, to grzech zazdroscic innym... Gdyby przełozeni tych urzędników zabrali sie do rzetelnej pracy to wszyscy (ty też) mieliby łatwiejsze zycie. a tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KomunoWroc Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 00:06 dobrze mówisz bracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi5iak Tak to jest jak się w ciemno za modą idzie IP: *.as.kn.pl 24.08.07, 21:47 Tak to jest jak się w ciemno za modą idzie. Bo ja będę mieszkał na ekskluzywnej dzielnicy (z szambem). Dobrze, że nie napisali w jakich korkach trzeba stać aby wyjechać Zwycięską do miasta. Tak się kończy totalna bezmyślność. Kupa kasy za działkę na eksluzywnym osiedlu bez mediów, bez planów zagospodarowania jakieś współwłasności itp, a potem płacz. Z innej strony Wrocławia jest 2 razy taniej, media, plany i wjazd kilkupasmową drogą. Gratulujemy ludziom wyboru. :) Za to mieszkają w ekskluzywnej dzielnicy bez mediów, dróg i w korkach. No tak już jest że jak każdy chce mieszkać w modnej okolicy to ona szybko się korkuje. We Wrocławiu na Krzykach pobudowało się tysiące mieszkań i wszystko się zaczęło zatykać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parabola Re: Tak to jest jak się w ciemno za modą idzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.07, 22:01 Temat Nefrytowej znam ze słyszenia, ale projekt ISPA na Ołtaszynie jest w planach od 4 lat! Miał być zakończony w 2008, a jeszcze się nie rozpoczął. Myślę, że chodzi o to, że na bazie planów zagospodarowania, gdy pokazywano ludziom plany, pieknych ulic, wszystkich mediów, ci kupowali działki, budowali domy, a teraz muszą czerpać wodę ze studni głębinowych, mieć szamba i pewnie ograniczony prąd, bo takie są realia na Ołtaszynie. Podczas gdy w sąsiedniej gminie masz wszystko, bo inaczej gospodarzą. Po prostu urzędasy zlewają to czy wykorzystają unijne miliony czy nie, czy zrobi się coś w planie czy nie... Dlatego jestem 100% sceptykiem co do Euro2012, bo niby kto, jaką mocą zbuduje te setki km autostrad i infrastruktury? Chińczycy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga12 Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.07, 22:03 Nieważne czy dzielnica jest ekskluzywna czy nie (choć Ołtaszyna za taką nie uważam, przeciwnie, są ładniejsze we Wrocławiu). Ważne, że działania urzędników są takie a nie inne. Znajomy miał 4 światy z Wydz.Architektury, dostał zawału, a jego brat w tym czasie dostał wszystko co chciał i wybudował się, tyle że 30km od Wrocka! Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Przecież to już nie jest Wrocław... IP: *.e-wro.net.pl 24.08.07, 22:07 To jest jakiś wypizdów gdzieś na miedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Naiwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:35 Fakt, Wrocław to przereklamowane miasto, wiele twarzy itd. Więcej problemow niż pozytywów. Jakość robót we Wrocławiu to lipa. A Ci z Ołtaszyna, gdziekolwiek to jest (mieszkam po zachodniej stronie syf-miasta) chyba trochę naiwnie podchodzą do tego, że wszystko się za nich samo załatwi. Wrocław jest tak nadęty, że sprawy mieszkańców ich nie interesują. Co innego oscienne gminy, które liczą na większe zyski z podatków które płacimy. Współczuję Wam. Syf we Wrocku długo potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimnacz bezPOdstawny atak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:57 To kolejny bezPOdstawny atak GazWybu na bohaterski Wydział Dynamicznego Budownictwa, który błyskawicznie w ciągu tylko roku wydaje warunki zabudowy, skrupulatnie sprawdza w projektach, czy drzwi do klopa mają właściwą szerokośc i otwierają się we właściwą stronę, czy strona tytułowa odPOwiada rozPOrządzeniu oraz co najważniejsze, czy projektanci zapisali się do izby. Pazernośc sąsiednich gmin, które nie sprawdzają tak skrupulatnie projektów i warunków zabudowy doprowadzi tylko do spadku jakości życia w tych gminach gromady niecierpliwych cwaniaków, którzy nie mogą sprostac ambitnym wymaganiom budownictwa w magicznym mieście:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Naiwni IP: *.tcompressor.com 26.08.07, 16:33 Naiwni to oni może są ALE przede wszystkim niedomyślni. Zrzutka na solidną łapówkę dla urzędasów i wszystko się zmieni... Odległości zmaleją, droga sama się poszerzy, itd. Jak się ktoś buduje w ekskluzywnej dzielnicy to musi płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KomunoWroc Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 00:05 Bardzo dobrze tak bogaczom ze nie maja mediów :) Nakradli pieniędzy i teraz jeszcze im źle, bo widok z okna nikt nie chce brzydkiego..lepiej żeby budowali na ternach biedoty to TAAAAK od razu by sie zgodzili żeby ich działeczki rozkopać i rury przeciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vento Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.telsat.wroc.pl 25.08.07, 05:59 A pieniądze z EU (ISPA) czekają, czekają i tak jak już kilka lat. Nie ma planów to nie można nic przyłączać i budować. Są plany jeszcze gorzej bo coś będzie i wtedy dopiero nic się nie przyłącza bo przecież ma być ISPA. Nikogo nie obchodzi że ludzie muszą w tym czasie żyć; mieć prąd, wodę, ogrzać dom. Droga, której nie będzie to już zbytek luksusu. Wszystko wszystkim można wytłumaczyć, ale nie każdego stać żeby z kredytem na karku zmieniać miejsce i zaczynać od nowa. A wszystko to dlatego że frustracja kilku osób potrafiła zablokować wielki Urząd i przez kilka lat opóźnić poprawę warunków życia mieszkańców dużego osiedla. AOW i UEFA wyglądają przy tym jak żart - tutaj jest spór o miedzę; kilkadziesiąt metrów kwadratowych mimo że jest plan zagospodarowania i środki z Unii. Wielka obwodnica czy stadion to skala nie do udźwignięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscu Oltaszyn Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 09:39 Cały Ołtaszyn czeka na tę ISPę, luksuowa dzielnica Wrocławia, bez bierzącej wody i kanalizacji. Śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:26 Ołtaszyn to wcale nie luksusowa dzielnica to po prostu dalekie przedmieście na terenie dawnej wioski włączonej po wojnie do Wrocławia a na takich terenach to nie ma się co dziwić że brak jest kanalizacji czy CO wszak te przedmieścia są oddalone od centrum o dziesiątki kilometrów . A tak naprawdę to zadziwia mnie ta roszczeniowa postawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vento Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.telsat.wroc.pl 25.08.07, 12:05 Pewnie; trzeba wycofać plany zagospodarowania, odrzucić pieniądze z UE, rozdać ludziom lampy naftowe i drewniane wygódki. Skoro ponad 60 lat była tam wioska, a teraz jest osiedle położone KILKA kilometrów od Rynku to "roszczenia" podatników dotyczące realizacji ustaw są nie na miejscu. Chyba tylko u nas bezinteresownie człowiek człowiekowi wilkiem :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 22:43 Święta racja, przyłączyli do miasta wioski po wojnie bez infrastruktury a teraz marudzą, że to "extra" dzielnice. Wiedzieli co kupili. Pewnie jakiś radny ma tam ziemię i rozdmuchał temat. Jak ktoś chce zobaczyć skansen we Wrocławiu, tak, Wrocławiu, zapraszam do osiedla Jerzmanowo za Leśnicą - tragedia! Czas po wojnie tam się zatrzymał. Jak ci ludzie tam mieszkają to nie mam pojęcia. Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 18:50 > Ołtaszyn to wcale nie luksusowa dzielnica to po prostu dalekie przedmieście na > terenie dawnej wioski włączonej po wojnie do Wrocławia a na takich terenach to > nie ma się co dziwić że brak jest kanalizacji czy CO wszak te przedmieścia są > oddalone od centrum o dziesiątki kilometrów . A tak naprawdę to zadziwia mnie t > a > roszczeniowa postawa Za to np. Psie Pole z kilkupasmową drogą dojazdową jest prawie w centrum... Jak dla mnie to jest dalej niż Ołtaszyn od Rynku... Chyba nigdy na Oltaszynie nie byles... Moze to nie do konca luksusowa dzielnica, ale lepiej mieszkac tu niz na Praczach czy Jerzmanowie... Pokaż mi też, na którym osiedlu domków jednorodzinnych połozonych znacznie blizej (np. na Gaju czy Borku) jest CO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Giertych Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:59 a ja wolę mieszkać na Jerzmanowie. Ołtaszyn to straszna lipa z dziadowskim wyjazdem na karkonoską (nieustające korki) lub dziurawą jak ser grota-roweckiego a poza tym te paskudne gierkowskie kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 18:43 Gierkowskie kostki są beznadziejne, ale mimo wszystko wole mieć taką za murem mojej posesji niż mieszkać jak na wsi na Jerzmanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drk Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 11:43 Psie Pole jest na pewno bliżej centrum niż Ołtaszyn . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 18:34 Bliżej Centrum Handlowego Korona na pewno :) Dla mnie centrum to np. Rynek a do zmierzenia odległości polecam GPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiety.mikolaj głupie prawo i tacy sami urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:06 ten kraj byłby ok, gdyby prawo było normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kereim Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:09 Juz pięć lat mieszkam poza wrocławiem a nabywca mojej działki na Krzykach nadal walczy z pozwoleniem na budowę. Troche czasu upłynie mu jeszcze .co to za banda nieudaczników rządzi? Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował 25.08.07, 13:34 No czegóż wy wszyscy chcecie od tych nieszczęsnych, ciężko zapracowanych chłopaków i dziewcząt. Pomyślcie o cierpieniach, jakie im zgotowano podczas walki o przebieg tej obwodnicy (czy kawałka obwodnicy, nie pamiętam). Ptaszki ćwierkają, że dla wielu ludzi była to finansowa kwestia życia i śmierci, mało kto by się szybko z tego stresu otrząsnął. A wy marudzicie, że błędy w decyzjach... To przecież pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 14:19 Ci mieszkańcy sami sobie są winni, kto buduje dom w szczerym polu gdzie nie ma żadnych mediów i na dodatek nie ma nawet drogi dojazdowej pomijając fakt, że to osiedle opiera się o południową granicę Wrocławia i doprowadzenie tam kanalizacji czy wody jest bardzo drogie. Deweloperzy wybierają często takie właśnie tereny ze względu na ich niską jak na Wrocław cenę a miasto ma problem z zapewnieniem takich osiedli w odpowiednią infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanadol Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.08.07, 15:08 Strasznie dziwne mi sie to wydaje. Tutaj najpierw robi sie infrastrukture. Buduje sie drogi, kanalizacje, doprowadza sie prad, buduje sie centra handlowe i domy, do ktorych wszystko sie natychmiast podlacza. Robienie tego na odwrot to jakis dziwny koszmar i dziwie sie, ze ktos do takiego domu wprowadza sie placac za niego grube pieniadze. No ale co kraj to obyczaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował 25.08.07, 16:12 Gość portalu: kanadol napisał(a): > Strasznie dziwne mi sie to wydaje. Tutaj najpierw robi sie > infrastrukture. Buduje sie drogi, kanalizacje, doprowadza sie prad, > buduje sie centra handlowe i domy, do ktorych wszystko sie > natychmiast podlacza. Robienie tego na odwrot to jakis dziwny > koszmar i dziwie sie, ze ktos do takiego domu wprowadza sie placac > za niego grube pieniadze. No ale co kraj to obyczaj ... Dlaczego dziwne, treny nie uzbrojone są tańsze od tych uzbrojonych więc deweloperzy właśnie takie tereny preferują . A po wybudowaniu osiedla robi się nagonkę na władze miasta i za ogromne pieniądze ciągnie się media na kraniec Wrocławia dla uciechy kilku cwanych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.telsat.wroc.pl 25.08.07, 20:57 Miasto od ponad 3 lat ma plany i pieniądze (Fundusze ISPA są od dawna rozplanowane). Droga dojazdowa w złym stanie ale jest, domy dookoła są. Nagle po kilku latach, ograniczono inwestycję, ludzie którzy budują tam domy pozostaną bez mediów. Sami są sobie winni wierzyli lokalnym władzom i formalnym planom a po prostu ich wykluczono z ich realizacji. Deweloperzy radzą sobie za to doskonale budują się pod drugiej stronie ulicy więc mają chyba zapewnienia mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Mam pytanie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 18:04 Co mam zrobić jeśli na wydanie warunków zabudowy we Wrocławiu czekam już prawie rok czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
karola9938 Re: Mam pytanie...... 26.08.07, 18:32 Dziwne bo ja czekałam niecałe dwa miesiące . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.ar.wroc.pl 27.08.07, 08:35 Podobna sytuacja jest na Muchoborze Wielkim. Przy ulicy Słonimskiej jest wybudowane osiedle (43 domki w zabudowie szeregowej). W lipcu miało być podłączenie kanalizacji. Domki są wybudowane i wykończone a miasto nawet nie zaczęło budować kanalizacji i obiecuje, że kanalizacja będzie gotowa w czerwcu 2008 roku. NIE ŻYJA WŁADZE WROCŁAWIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.eranet.pl 27.08.07, 11:55 NaMuchorze jest o wiele lepiej, bo i tak deweloper musi zapewnić odpowadzenie ścieków, więc buduje szambo wspólne dla szeregów i póki co koszty właścicieli i tak są o niebo mniejsze i budowanie własnej oczyszczalni i szamba ( tak było w przypadku poprzednich szeregów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj_niemczańska Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.07, 12:26 Zobaczcie co zrobiono z pięknym willowym osiedlem na Gaju. Mieszkańcy z inicjatyw gospodarczych, czyli po zapłaceniu części pieniędzy, po 40 latach walki w końcu doprowadzili do budowy nawierzchni asfaltowej na ulicy Niemczańskiej. Szczęście zamieniło się w koszmar. Miasto, wbrew planowi zagospodarowania, wydało zbyt wile pozwoleń na budowę blokowisk, w efekcie czego wstrzymano plany lokalne i miejscowe. Wszystkie decyzje były wydawane w trybie administracyjnym. Skutek. Kilka wielkich osiedli w tzw. niskiej zabudowie ciasno zbitych nie ma dróg dojazdowych. Niska zabudowa to tylko teoria. Zamiast podziemnego garażu i trzech kondygnacji jest garaż na poziomie gruntu, podniesiony teren tak że parter jest na wysokości pierwszego piętra, spadzisty dach załatwia piątą kondygnację. Tysiące samochodów dzień i noc jadą do i z osiedla. Samochody ciężarowe, maszyny budowlane. To wszystko wzdłuż ogródków działkowych. Huk, smród rozgardiasz. Trudno wyjechać z garażu. Wartość domów, które jeszcze trzy, cztery lata temu budowane były jako jednorodzinne w sprzyjającym otoczeniu, spadła o 50%. Tylko wariat budowałby domek przy Piłsudskiego!!. Na małych działkach 600 m kw. pomiędzy willami stawiane są bloki, których mieszkańcy mogą splunąć na dach domku jednorodzinnego. A wszystko podobno zgodnie z prawem budowlanym, gdzie architektura powinna nawiązywać do najbliższego otoczenia. Gratulacje dla Gminy i właśnie dlatego wynoszę się do Żurawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.eranet.pl 28.08.07, 08:10 > Piłsudskiego!!. Na małych działkach 600 m kw. pomiędzy willami stawiane są > bloki, których mieszkańcy mogą splunąć na dach domku jednorodzinnego. A wszystk > o > podobno zgodnie z prawem budowlanym, gdzie architektura powinna nawiązywać do > najbliższego otoczenia. Gratulacje dla Gminy To nie jedyny wytrysk żałosnej inwencji w wykonaniu Romana. Qrwa , czy w tym miescie nie ma juz mądrych i uczciwych. Gdzie nie spojrzeć to na wysokim stanowisku siedzi jakiś imbecyl albo złodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojnów. Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.07, 12:43 Czy ktoś wie na jakim etapie jest budowa sieci wodociągowej i gazowej na Wojnowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.lincolnelectric.nl 27.08.07, 13:58 Pomijając animozje z tytułu zapisów o luksusowości Ołtaszyna (lub jej braku) wygląda na to, ze władze miasta maja inwestorów indywidualnych gdzieś. I to niezaleznie, czy są z Muchoboru, Wojnowa czy innej dzielnicy. Szanowne Władze Wrocławia - Wrocław to nie tylko rynek (za który dziekujemy)! Zabierzcie sie do pracy, abyśmy nie pławili się w mysleniu o naszej (Wrocławia) wyjątkowości tylko mogli na co dzień doswiadczać normalności (drogi, prąd, woda, kanaliza, zezwolenia bez opóźnień itd.)! PS. Chyba przesadziłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutron Re: Bodajbyś dom we Wrocławiu budował IP: *.pl 27.08.07, 14:44 nic dodać, nic ująć - ot naga prawda. Odpowiedz Link Zgłoś