Dodaj do ulubionych

TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 10:01
Ktoś pamięta WĄSIKA ? no banda ;Adaśko ciężko zawalony kafelkami ,Hamer chyba
w Niemcach, Tomek Sz. dalej sklepy mięsne ? Wolów za gada robi na
Świebodzkiej , co Jasiem Z. to pytanko do Adaśka (jego szwagra) a gdzie
Anioł ? i wogóle cała reszta tutaj nie wymieniona jak by co to mój adresik
papanek@gazeta.pl -pozdrówko dla wszystkich dla wołowa-wołowa też
Obserwuj wątek
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 19.07.03, 15:17
      hej ja chodzę na słubicką, to też podlega pod zs 1 :-)
    • Gość: TOM Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 21:52
      niestety szkola przy ulicy poznanskiej zostala zlikwidowana :( teraz trzeba
      dokonczyc nauke na Slubickiej.
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 02.08.03, 19:03
      ja sięucę na Słubickiej, ale uczyli mnie nauczyciele z poznańskiej:-))))
      • Gość: TOM Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 11:26
        Pewnie Ruda pani od Fizyki :) Pozdrawiam ja serdecznie!
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 07.08.03, 15:45
      TOM, oj... gorzej WACHOWICZ...:-( I to mój wychowawca w dodatku:-(((((
      • Gość: TOM Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 23:45
        O pan Twix :) ja mam lekcje z jego zona.
      • Gość: M prof.Wachowicz :))) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.05.05, 15:38
        Wachowicz - co wy do niego macie?nie rozumiem was..;/ on jest świetny (znacy
        był-bo wlasnie skonczyłam szkole przy slubikicej).
        A zwłaszcza te Jego sprawdziny z podręcznikiem...:) Fizyka rulezzz!!!
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 18.08.03, 19:47
      buhahahaha ale się uśmiałąm z twixa:-)))
      A jego żonka biologii uczy ponoć? OPn nie umie uczyć on nie uzy, jeszce nam
      przez cały rok niczego nie wytłumaczył:-(
      A ona jak?
      • Gość: TOM Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:01
        W sumie to pani Wchowicz jest wporzadku ale ma swoje humorki :) Byla przez rok
        albo i dluzej opiekunka samorzadu!!!
        Acha, nie mow twix na lekcjii bo slyszalem, ze ktos przez to mial duzeeee
        problemy :)
        On uczy duzo moich znajomych i oni rowniez narzekaja.
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 01.09.03, 15:36
      TOM:-)
      Sorry, że tak późno, ale byłąm w góach. Jak Ci sie podoba słubicka? No spoko,
      nie będziemy mówić twix:-) Ale dziękuję!!!
      Pozdrawiam serdecznie:-) Zmieniają wam się nauczyciele jacyś?
      • Gość: TOM Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 21:50
        No tak szczerze to na poznanskiej bylo lepiej :) Ale tak to juz jest jak sie
        do jednej szkoly 3 lata chodzilo a teraz cie przenosza. Slyszalem fatalna
        opinie o kiblach od mojej wychowawczyni :) Bedzie mnie uczyc ktos ze
        slubickiej angielskiego o inicjalach Z.K. Wiesz moze kto to ?
        Acha, jeszcze male pytanko. Czy na slubickiej sa szczesliwe numerki ? Bo na
        Poznanskiej zwalnialy one z pytania przez caly dzien i przydawaly sie czasem
        dobr kontakty z paniami z portierni :)
        pozdrawiam, Tom.

Ps: Ale my tu prywatne rozmowy prowadzimy :) jak chcesz to napisz na mojego
        meila qapec@interia.pl
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 02.09.03, 17:38
      Ok - TOM napisałam maila:-)
      Pozdrawiam!
    • Gość: jacques Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 07:32
      chodziłem tam w latach 73/77 dyr.Pietrusiewicz -polonistka p. Tunis , rys.tech
      Paszek ,deutscher Klimek, Baliński-cholera panie (to było jego powiedzenie),
      matematycy - Stec i Gut,technolog Chądzyński -znać ,zapoznać się, inż
      Janiszewski (wychowawca).
      fajna szkoła , fajne wspomnienia.
      • Gość: Miras Re: TECH MECH Nr. 1 Poznan´ska 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 11:55
        Ja troche pozniej - jakos tak od 83 (w tym czasie bylo piecdziesieciolecie szkoly), ale kilka z wymienionych
        nazwisk kojarze: przede wszystkim rewelacyjna polonistka p. Tunis (niestety zmarla w czasie mej edukacji),
        Jasiu Paszek, Edek Bielas (elektrotechnika - niezly zakret), Janiszewski (z jego synem Januszem chodzilem
        do klasy), dyrektorka technikum p. Skrzypek, jej maz uczyl PO. Wtedy byla to prawie w 100% meska szkola.
        Zaczynalismy w 25 osob, do matury dotrwalo 18.
      • Gość: *74*JANUSZBochenek Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.home.cgocable.net 13.01.05, 12:50
        "dyr.Pietrusiewicz -polonistka p. Tunis , rys.tech
        Paszek ,deutscher Klimek, Baliński-cholera panie (to było jego powiedzenie),
        matematycy - Stec i Gut,technolog Chądzyński -znać ,zapoznać się, inż
        Janiszewski (wychowawca).
        fajna szkoła , fajne wspomnienia"

to wszystko prawda........ja ukonczylem w 1974......bardzo ciekawi nauczyciele
        utkwil mi w pamieci Bolek Wojciechowski, Zoska Tunis ,Gut-super matematyk,Jasiu
        Paszek,brat dyr.Pietrusiewicza Kaziu ktory rowniez uczyl rys.tech, mial tez
        inne przedmioty ....ja bylem na kierunku budowa maszyn

• ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 07.09.03, 15:53
      Hej!
      Ja teraz w drugiej klasie, niestety nikogo nie kojarzę:-(((
      Ale skzoła fajna (słubicka), i ogólnie atmosfera spoko.
      Nie jest źle.
      Pozdrawiam
      Ewa
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 17.09.03, 16:33
      Nas w pierwszej klasie było 36, w drugiej klasie - teraz jest aż 27 :-) I 3
      chłopców w klasie:-))) Ale to lp.:-) profil - socjalny:-)
      • Gość: jacques Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.03, 21:40
        co to ? wszyscy już poumierali? nawet laptopa nie wzieli do grobu , żeby się
        odezwać !!!
        do dzieła absolwenci TM 1 (najstarszej szkoły tech. na dolnym śląsku)
        • ortygia Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 10.10.03, 21:42
          Jestem absolwentką stosunkowo niedawną, 1997 matura, było to wtedy Liceum
          Zawodowe, same dziewczynki byłyśmy, z jednym rodzynkiem, "Twixa" też pamiętam.
          A kto pamięta matematyczkę panią Barbarę Trochę??? Ile to się łez wylało przez
          te 4 lata!A jednak nauczyliśmy się tyle co trzeba i wspominamy ją z
          sentymentem. Może pojawią się tu jakieś absolwentki (absolwenci??) LZ?
          • Gość: Marzena Cieślak Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.glogow.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 11:05
            Ortygia, a może jesteś moją uczennicą?? :-) Ja uczyłam informatyki w tej szkole
            w roku szkolnym 95/96. Z moich wyliczeń wynika, że byłaś wtedy w II klasie, a
            jedną drugą klasę miałam LZ. :-) Uczyłam też III klasę LZ i dwie klasy II LO o
            profilu informatycznym. Czy zjawi się tutaj któryś z moich uczniów?? :-)
            Pamięta ktoś taką malutką studentkę informatyki, która gnębiła uczniów?? :-)
            Bardzo miło wspominam pracę w tej szkole :-) Uczniowie byli przesympatyczni :-)
            Wielu z Was wspominam do dzisiaj :-) Nie będę na forum publicznym rzucała
            nazwiskami, które pamiętam, bo obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych :-
            ) Ale pamiętam, pamiętam, szczególnie klasę IIb LO :-) z którą byłam na targach
            poznańskich :) Ciekawa jestem co u Was słychać :-)
            • ortygia Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 21.04.04, 15:07
              Witam! Oj, dopiero dziś zauważyłam ten list:(. W roku szk.95/96 byłam w klasie
              3, bo w 97 była matura:).Z tego co pamiętam, informatyki przez pewien czas
              uczyła mnie pani Luba Czermińska, a później jeszcze pani, której nazwiska
              niestety (tak szybko?) nie pamiętam. Aha, ja byłam w klasie C LZ. Ale coś mi
              się wydaje, że panią kojarzę...:) pozdrawiam
              • Gość: Marzena Cieślak Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.glogow.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 22:05
                Z Panią Lubą miałyśmy jeden gabinet :P Ja w tej samej sali pracowałam :) Moją
                cechą charakterystyczną było to, że nie mnie odróżniali od uczennic :D:D:D
                pamiętam jak zaczynałam i mi wparowała spóźniona uczennica do klasy (po ja
                zaczęłam w październiku) i krzyczy: "ej, Laski, jakaś nowa nauczycielka miała
                być" a ja do niej: "tak, słucham", a ona: "oj przepraszam, ja myślalam, że Pani
                jest uczennicą z innej klasy" hahahahaha. Raz mnie jakaś nauczycielka na
                korytarzu opierdzieliła :D:D:D raz Pani portierka czemu nie jestem na lekcji
                tylko łażę po szkole :) Wesoło było hehehe. Może jednak znajdzie się gdzieś
                ktoś z moich uczniów? W końcu miałam profil informatyczny, to nikt z nich nie
                używa internetu?? :D:D:D

Pozdrawiam
          • Gość: OLA Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 04.11.04, 17:58
            No to chyba uczyłam was wfu.

Pozdrawiam
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 11.10.03, 17:27
      Hej:-))))
      A jak wspominasz zajęcia z TWIXEM???
      Ja niestety nie pamiętam, a maturę mam za dwa lata:-))))
      A szkoła zawodowa, na poznańskiej? Czy na słubiskiej? Hm, rzeczywiście było tak
      tragicznie po powodzi na słubisckiej???
      Pozdrawiam
      Ewa
    • Gość: greg Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: 195.94.215.* 17.12.03, 17:19
      wygląda na to ze jestem narazie najstarszy. naukę rozpocząłem w 1990r w
      Technikum Mechanicznym Nr1 w całym Technikum były tylko 2 dziewczyny...
      Nauczyciele kazali do siebie mówić per profesor.. ale mieli klasę. Pan Jaracz
      od Mechaniki, Krzyważnia od matematyki (przez 1 rok moją najlepszą oceną było
      1+ !!!!, ale zdłałem, potem uczyła mnie p. Trocha i w zasadzie kłopoty sie
      skończyły skończyłem PWr), uczyli jescze pierwsi nauczyciele tej szkoły, którzy
      zaczeli 1946 p. Chołub,p. Śliwa, i od rysunku technicznego. Szkoła miała
      klimat. Jak się wychodziło na przerwę to było cicho , szok po podstawówce.
      Potem doszło liceum itd i już było inaczej. Najwięksi jajcarze z nauczycieli dr
      Zięba niesamowite pomysły na konkursy mechaniczne, nawet jeden wygrałem.. No i
      moja wychowawczyni p. Bartoszek, aa no i twix ale to był pożądny nauczyciel
      dawał szansę grał uczciwie, nienawidziłem p. Kodeńca od WF i babki od WOS jak
      ktos zapyta to powiem dlaczego. Szkoda. Ale to se ne wrati Pane hawranek.
      • Gość: moon Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 19.12.03, 18:46
        Czesc
        Rowniez skonczylem technikum, w zasadzie podzielam Twoje zdanie na temat tej
        szkoly. Zgadzam sie za pan od wf to kompletne nieporozumienie (pytania o
        rekordy swiata, stresujace sprawdziany), pani od WOSu wyjatkowo falszywa, (tak
        naprawde jej charakter poznalem w 2 klasie, ale zo dzisiaj jestem w stanie
        szybko takich ludzi wylapac i trzymac na dystans), dodalbym pania od
        niemieckiego (nazwisko na P., do dzisiaj nie cierpie tego jezyka, skutecznie
        mnie zniechecila). Co do pani B. od technologii nic do niej nie mam,
        (dobrze wspominaja ja jej wychowankowie, potrafila zadbac o ich interesy),
        pamietam, ze te lekcje byly przerazliwie nudne (ledeburyty, austenity i
        pomyslec ze kiedys to umialem), dlatego moje studia nie byly zwiazane z
        mechanika. Bardzo dobrze wspominam za to K. Wierzbickiego, Jaracza, Paszka,
        Choluba, Ziebe (wiecznie studiujacego slowniki), dzieki nim moge stwierdzic
        (ciekawe ze sami faceci)ze cos mnie nauczyli, ze im sie chcialo, nie olewali
        swojej pracy. Za moich czasow szkola nie miala duzego tzw. "prestizu" , ale moi
        koledzy skutecznie sobie radza w zyciu , a o to przeciez chodzi. Szkoda ze juz
        ta szkola nie istnieje (pewnie samych marketingowcow beda produkowac).
        czesc
        • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 19.12.03, 20:33
          Hej!
          Jak fajnie, że się znaleźli następni, którzy chodzili na Poznańską:-)))
          Ja na Słubicką chodzę, tam się wszystko przeniosło, ale połączenie dwóch
          atmosfer, dwóch bądź co bądź różnych środowisk nie wsyzło. Jest meszanka, jest
          fajnie mi się podoba i to bardoz, ale napewno nie jest tak jak było w pierwszej
          klasie (wtedy istniałą jeszcze skzołą na ul.Poznańskiej).
          Mam nadzieję żę dalej będzie tak jest, ale niestety żadnych nauczycieli nie
          znam z tego co wymieniliście. Mimo to szkołą uczy życia w społeczeństwie -
          wiem, że nie zginę...
          A matma... mam z panią Wojtowicz, jest śmiesznie dobrze tłumaczy, ale ja i tak
          matmy nie rozumiem, ale taki mój charakter.
          Ewa
      • tommegazul Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 06.06.04, 10:47
        HEHE pan Kodeniec to ewenement na skale swiatowa;) Uczyl do tego roku ale jakos
        w polowie mial klopoty ze zdrowiem i poszedl na zwolnienie.Teraz chyba go czeka
        emertyturka.W sumie szlo sie do niego przyzwyczaic i jak teraz o nim wspominamy
        to jest wesolo ;)
    • znayomy Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 25.01.04, 11:29
      Ja także chodziłem na poznańska(bo kto tam nie chodził)tylko do zsz,91-94r.Znam wiele nazwisk t.j.prof.CHACHULSKI tech.,WYSOCKI bps.,DOBRZAŃSLA fiz.Kojarze równierz ksywę TWIKS,alę nie mogę sobię przypomniec jakiego przedmiotu uczył.Pozdrawiam wszystkich z Z.S.M.nr.1 z okresu gdy była to męska szkoła.BATEK-BLACHARZ
    • Gość: mycha Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 19:06
      Hej! ja wlasnie jestem w drugiej klasie na slubickiej w lp. w pirwszej klasie
      bylo nas 37 a teraz jest 29.ale ogolnia szkola jest zajebista.:)) a co do
      poznańskiej to tez do niej chodizałm (zanczy chodizłam tu i tu) na poznanskiej
      mielismy przemioty zawodowe zazwycaj dwie pierwsze godziny,a pozniej trzeba
      bylo przejsc na slubicką i reszta lekcji.ale dało rade..;p
    • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 31.01.04, 16:56
      mycha ja tez jestem w drugiej lp na slubiskiej, to Ty jestes profilem
      ekonomiczno-admin.? No i czy Twoim wychowawca jest Pani od w-f? MOim wychowawca
      jest Twix:)
      A twix uczy fizyki :))
      • Gość: znayomy Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 31.01.04, 19:42
        Dzięki za twixa.A czy mówi wam coś nazwisko "ZUBOWA"(maszynoznawstwo)?
        • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 08.02.04, 13:34
          hej - niestety nie.... Bo ja też jestem w liceum profilowanym i też w drugiej
          klasie:)
      • Gość: mycha Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.02.04, 22:15
        hej ewencja!tak jestem na profilu eko-adm! i moja wychowawczynia jest pani od
        wf -A.K.
        no ale niewiem za bardzo ktory to Twix..;/
        pozdrawiam
        a ty w ktorj klasie jestes???
        • Gość: ZNAYOMY Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.02.04, 17:51
          twix to taki pan co uczył fizyki(nie wiem cz uczy dalej,gdyż szkołe skończyłem w 95)i brakowało mu kilka palców.
          • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 14.02.04, 12:05
            Znjomy hej:) No niestety pan Twix uczy nadal... Mal tego on jest moim
            wychowawca:(((((((((( I uczy mnie fizyki..... Ale pech heheh:))))
            A kto Cię uczył znajomy matematyki?
            • Gość: znayomy Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.02.04, 11:12
              Witaj ewencjo:]matmy uczyły mnie dwie babeczki,pani mgr.KOTOWSKA i mgr.SZKLARZ i obie były moimi wychowawczyniami(wredne baby)ale to były lata91\95
              • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 15.02.04, 18:16
                hej znayomy. No tak... Mnie uczy Pani Wojtowicz fajna jest, ale matmy i tak nie
                umiem, ale niikt mnie nie jest w stanie jej nauczyć:) Pozdrawiam Dziekuje!
            • Gość: Mycha Liceum profilowane ul.Słubicka 29-33 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 10:55
              Hej!mnie fizyki uczyła do tej pory W.Dąbrowska ale idzie ona od marca na
              emeryturke i jakas Madej ma przyjsc na ten semstr (uczyła ona podbno w tej
              szkole juz kiedys 30 lat);/
              kto ja zna,jak ona uczy?
              pozdrawiam
            • Gość: Mycha Liceum profilowane ul.Słubicka 29-33 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 10:56
              a matematyki uczy mnie M.Łyszczak - spoko koleś.
              • ewencja Re: Liceum profilowane ul.Słubicka 29-33 29.02.04, 14:26
                nie znam tej od fizyki, a łyszczak ponoc jest spoko....
                Pozdrawiam!
        • ewencja Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 14.02.04, 12:03
          Hej mycha. Ja jestem w klasie też drugiej na profilu socjanym:-))) I moim
          wychowawca jest wlasnie Twix - to Pan profesor od fizyki:P
          I on też jest moim wychowawcą. A Twoja wychowawczyni to rowna babka, uwiebiam
          ją:)))
          Chodzisz do klasy z Agnieszką Pal....?
          • Gość: Myszka Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 10:47
            HEj! tak chodze z nia do klasy..:)
          • Gość: Mycha Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 10:48
            tak chodze z nia dl klasy..:)
    • Gość: ziege Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: 62.233.250.* 29.02.04, 19:54
      Cześć Jasiu.
      Hamera chyba widziałem niedawno niedaleko Zachodniej. Z Karakanem mam stały
      kontakt. Matkę widuję często jak robię zakupy - mieszka na Ładnej. O reszcie
      nic nie wiem. Grzegorz K. skończył pedagogikę. Cinka wyjechała gdzieś nad
      morze. Czasem spotykałem Franka - pracuje w EC. Kadłubka widziałem w telewizji,
      jak brał udział w zlocie bractwa rycerskiego.
      • Gość: Andy Re:lata 60-te IP: *.acn.pl 18.04.04, 17:10
        Jest ktos z tych "szalonych lat"?
        Wychowawca moim byl p.Kazimierz Pietrusiewicz, ktos pamieta te czasy?
        • Gość: JANUSZ BOCHENEK Re:LATA 60-te IP: *.home.cgocable.net 13.01.05, 11:46
          moim wychowawca byl jasiu paszek.....pozniej w 4 i 5 "paskud" boleslaw
          wojciechowski......ja bylem w klasie budowa maszyn......odezwijcie sie
          absolwenci z 1974 moze sie znowu spotkamy wnaszym TM nr1 i powspominamy
          te czasy?
      • papanek Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 28.05.04, 20:37
        Gość portalu: ziege napisał(a):

> Cześć Jasiu.
        > Hamera chyba widziałem niedawno niedaleko Zachodniej. Z Karakanem mam stały
        > kontakt. Matkę widuję często jak robię zakupy - mieszka na Ładnej. O reszcie
        > nic nie wiem. Grzegorz K. skończył pedagogikę. Cinka wyjechała gdzieś nad
        > morze. Czasem spotykałem Franka - pracuje w EC. Kadłubka widziałem w
        telewizji,
        >
        > jak brał udział w zlocie bractwa rycerskiego.
        ==========================================================================
        Witaj Tomaszek - Twój numer mam (domowy ) napewno sie odezwę .Pozdrawiam Wąsik
        • Gość: ziege Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: 62.233.250.* 22.09.04, 21:37
          Cześć Jasiu

Widzę, że czasem tu zaglądasz
    • Gość: m Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:28
      Cześć!
      Ja też chodziłam na Poznańską do Liceum Zawodowego, rocznik 1993-1996, klasa D
      Też miałam fizykę z Twixem i nawet mile go wspominam. Pamiętam jak kiedyś
      dziewczyny schowały dziennik (nosiła go zawsze dziennikowa) i myśłałyśmy, że
      skoro nie ma dziennika to nas nie będzie pytał. Pan od fizyki oczywiście zaczął
      pytać. Ja poszłam na pierwszy ogień. Myślał chyba, że będę przygotowana, a ja
      nic. Oczywiście 1. Za tydzień stwierdziłam, że skoro pytał mnie ostatnio to już
      teraz mam spokój, a ten wywołuje mnie do odpowiedzi i ... znowu jedynka. Oj!
      Miałam wtedy kłopoty z poprawieniem oceny. Na półrocze miałam mierną, ale na
      koniec już wyciągnęłam na 4.
      Panią Trochę świetnie pamiętam (jej to chyba nikt kto miał z nią do czynienia
      długo nie zapomni) ;)
      Moimi wychowawcami byli w kolejnych latach: p. Koban (j. angielski), p. Jolanta
      Wiatr (informatyka), p. Maria Sapeta (polonistka), p. Staszewska.
      Pani Sapeta jak się ją poprosiło (zwłaszcza po wakacjach) bardzo ciekawie
      opowiadała o swoich zagranicznych podróżach i zawsze udawało jej się je gdzieś
      wygrać (kiedyś chyba w Słowie Polskim).
      • venilia Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 07.02.05, 22:18
        Hej! Chyba byłaś rok wyżej ode mnie, tzn. zaczęłaś w 1992? Bo ja zaczęłam w
        1993, ale skończyłam w 1997. A i z mojego rocznika LZ pani Trocha uczyła tylko
        naszą klasę, czyli C. A swoją drogą, strasznie smutno wyglądają teraz te
        opustoszałe budynki szkoły...
        • Gość: m Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:02
          Tak, zaczęłam w 1992r. Dziewczyny stanowiły wtedy w tym zespole szkół nie lada
          sensację. To był pierwszy rocznik, gdzie pojawiło się w tych murach tyle kobiet.
          • Gość: kitka Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 07.06.05, 23:50
            A wf uczyla wtedy pani Poniatowska ?
    • Gość: pagaj Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 31.05.05, 13:26
      no to witam po dłuuuuuugiej przerwie i pozdrawiam. ostatnio namierzyłem darka
      p. - biznesmena, mam kontakt z brodą, adaśkiem, ze 2 lata temu widziałem się z
      kornikiem. pagaj
      • Gość: Ewa Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:40
        No i co?Śpicie?Ja już jestem absolwentką:-)
    • greg55 Re: TECH MECH Nr. 1 Poznańska 18 12.10.24, 00:40
      żyjecie czy forum padło???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka