Dodaj do ulubionych

POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA

IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.04.01, 20:23
Kto wg Was zasluguje na to miano?
Moje typy:
1)Krzysztof Krawczyk
2)Kapitan Nemo (czy ktos Go pamieta)
3)Jerzy Polomski
................i kto jeszcze ?
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.01, 23:05
      Ja "szaleję" za Kukulską. Zyć bez niej nie mogę.
      • Gość: stary Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.01, 23:26
        Krawczyk, to dobry typ. The best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kozak Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.01, 00:02
      Moje typy:
      1.Niektóre szlagiery Zdzisławy Sośnickiej
      2.Tercet Egzotyczny - wszystko
      3.Just 5 - wszystko
      4.Jerzy Laskowski - nowe, bombowe kawałki wykonywane z piękną płetwą wyhodowaną
      z tyłu głowy
      5.Pedalska maniera niektórych polskich wokalistów lat 80. Patrz: Papa Dance i
      inni.
      • Gość: SoSoS Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.01, 08:52
        Dzieki za odzew!
        Czekam na dalsze propozycje (na pewno jest jeszcze sporo obciachow).
        Jelenia Gora pozdrawia caly Dolny Slask.
    • Gość: p@w Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 156.17.52.* 01.05.01, 10:48
      Polska muzyka przezywa ogromny kryzys. Firmy fonograficzne probuja lansowac
      stare gwiazdy i wycisnac z nich jeszcze wiecej forsy. Ostatnio ponownie
      mozemy "podziwiac" Kasie Kowalska, Edyte Bartosiewicz a nawet po raz setny
      odgrzany bojs bend Budke z suflera czy wietrznie mlodego Ryszarda Rynkowskiego!
      A moze by tak poszukac nowe ciekawe glosy i nimi sie zainteresowac (tu autor
      sugeruje, ze ma calkiem ciekawy glos).
      Reasumujac: z polskich szolmenow i szollumenow najbardziej podobaja mi sie
      Brytnej Spirs i Riki Martin bo Ci to przy najmniej sa dobrze wylansowani.
    • Gość: artur Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.01, 11:09
      Zdecydowanie - Janusz Laskowski za arcydzielo 'Beata z Albatrosa' (mozna
      sciagnac np. z Napstera i posluchac).

Na liscie powinny znalezc sie, oprocz tego, wszystkie gwiazdy polskiej pop
      kultury.

Natomiast Polomski jest w porzadku. Moze teraz kogos smieszy, ale trzeba wziac
      pod uwage, ze performowal jakis czas temu.
      • Gość: hrabia Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 13:56
        Ja bym optował za Januszem Gniatkowskim i jego "Apassionatą"
    • Gość: Cugowski Budka Suflera IP: *.wroc.gazeta.pl 01.05.01, 16:52
      generalnie ostatnio cala polska muzyka to jeden wielki chlam, ale jak mam juz
      klasyfikowac to:
      1. Budka Suflera
      2. Budka Suflera
      3. Budka Suflera
      To co chlopaki ostatnio nagrywaja to gorsze niz disco polo!!! (zeby wspomniec
      tylko piaty bieg, albo bal wszystkich zdechlych) I co gorsza wcale sie z tym
      nie kryja. Moze to i dobrze, bo nie ma nic gorszego niz kicz niezamierzony, ale
      oni zdaje sie, ze robia to calkiem swiadomie! Wiec moze ja tez zaczne.
    • Gość: gooroo Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 212.160.40.* 01.05.01, 21:30
      Moje typy to:
      Piasek, Reni Jusis, Kukulska oraz wszystkie Brytnejo podobne.

• Gość: hrabia Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 21:33
        Mocna antylista. Szczególnie Kukulska.
    • Gość: Wojtek Kozidrak za teksty, Banaszak za zwiewne szaty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.05.01, 21:51
      Obciachowi diskopolowcy to zbyt łatwy cel.
      B.K. jest zdolna, a śpiewa(ła) tak bezsensowne żenujące teksty, że zgroza.
      Taka "gorąca krew, wścieka się jak lew" i dziesiątki innych fajnie zagranych i
      zaśpiewanych piosenek położonych przez tekst.
      Za kretyński imaż nominuję Hannę Banaszak - lata pracy które można było
      zobaczyć w Szansie na sukces. Lubię jak śpiewa, ale przez lata wyglądała jak
      upiór.
    • Gość: Piotras Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.legnica.dialog.net.pl 01.05.01, 22:15
      STECZKOWSKA!!!
      Lubię jej głos,ale zachowanie!Wygląda na to,że
      niedoścignionym wzorcem jest Boska Violettta.To
      mizdzenie się do publiki, przewracanie gałami....BRRR!
      Chyba nieszczęsne dziewczę uwierzyło,że jest
      megagwiazdą i wszyscy będą padać do jej stóp.
      • Gość: kozak Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 00:21
        A co powiecie na wszelkie PIOSENKI BIESIADNE i twórców(?) z nimi związanych?
        Odgrzany Vox, beczący jak zarzynany koziołek Jacek Wójcicki no i sam Krzysztof
        Tyniec, którego gorzała wyrzęła jak stary ręcznik. Ale i my mamy swoje gwiazdy!
        Co powiecie na spiewanie barda Kołakowskiego? Ma czasem niezłe teksty, ale
        śpiewać powinien chyba tylko... Nie, w ogóle nie powinien.
    • Gość: blacksun Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.77.115.* 02.05.01, 01:03
      obstawiam piaska. zdecydowanie.
      aha, jeszcze niejaka maje kraft, ktora ostatnio mtv promuje.
      wlasciwie moglabym tu dlugo wymieniac, glownie artystow na jeden sezon.
      H2O,Natalia Niemien(sorry, ale do ojca jej baaaaardzo daleko...)...
      itp itd...

bs
      • Gość: WTK Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.domena.pl 02.05.01, 11:53
        A nik nie wymienil Edyty Gorniak ??? Przeciez to taka dumna, wielka i w
        ogole "megagwiazda"... ;)

• Gość: kozak Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 212.160.40.* 02.05.01, 22:48
          Gość portalu: WTK napisał(a):

> A nik nie wymienil Edyty Gorniak ??? Przeciez to taka dumna, wielka i w
          > ogole "megagwiazda"... ;)
          >

ale trzeba jej oddać, że śpiewać umie

• Gość: blacksun Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.77.115.* 03.05.01, 22:28
          nigdy jej nie lubilam, ale i tak jest lepsza niz ww.

pozdrawiam

bs
          • Gość: Mariusz Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.magit.com.pl 04.05.01, 13:34
            Moj pierwszy typ: Renata Dąbrowska (ta z Sixteen).
            Jej piosenki, ktore słyszałem, śpiewała z pominięciem jakichkolwiek zasad rytmu, melodii, sensu...
            To trochę tak, jakby zaczęła śpiewać treść instrukcji obsługi żelazka.
            Nie wiem, co w tym jest, ale kiedy ją słyszę, wpadam w złość - jak można wydawać z siebie takie
            nieskładne skowyty w telewizji publicznej? Lokuje ją raczej na dancingach w Mielnie, ale widocznie
            ludziom sie to podoba.
            Drugi typ: Urszula, ktora śpiewać potrafi, ale teksty jej piosenek to grafomania.
            Typ trzeci: Edyta Górniak, za ogólny image wiecznie skrzywdzonej, zdradzonej i nieszcześliwej
            księżniczki we łzach.
            • Gość: blacksun Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.77.115.* 04.05.01, 18:43
              I JESZCZE RENI JUSIS!!!
              jak moglam zapomniec ...

bs
        • Gość: Wojtek Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.05.01, 13:44
          Gość portalu: WTK napisał(a):

> A nik nie wymienil Edyty Gorniak ??? Przeciez to taka dumna, wielka i w
          > ogole "megagwiazda"... ;)
          >
          Okej, nominuję kawałek "Atlanta" - pamiętacie ?

• Gość: MKK Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 22:54
        Twoje wyczucie okazało się przepowiednią ...
    • Gość: Słoniu Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.popnet.pl 04.05.01, 13:35
      Główni zamaskowani obciachowcy minionej ery to:

Markowski z Perfektu (pamiętam jego dwa zdjęcia w
      starym Non-Stopie: najpierw w smokingu z muszką, a
      parę miesięcy później "z łańcuchem na gołym torsie",
      tak się facecik przejął zmianą wiatru historii...
      Drugi obciachowiec to koleżka Skawiński z Kombi,
      którego kolejne wcielenia można było podziwiać przez
      ostatnie dwie dekady.
      Trzeci obciachowiec to cała ferajna znana jako Lombard.
      Zaiste wyjątkowa pseudo-autentyczność.
      Czwarty obciach wśród mamutów...
      to Panasewicz z Lady Pank
      Nieco młodzse obciachy to ekipa DeMono
      Ach lista obciachowych przebojów by się przydała.
      Obciachowy prowadzący to oczywiście Niedźwiecki
      ewentualnie Sierocki
      • Gość: Wojtek "Niewiele Ci mogę dać" w złotych butach Markowskiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.05.01, 13:52
        Był taki koncert, takie buty i taka piosenka.
        Ale nie nominuję, bo piosenka jest ok.
        • Gość: Jureek Re: "Niewiele Ci mogę dać" w austriackim kryminale IP: 62.8.156.* 04.05.01, 23:13
          Ogladalem sobie kiedys taki austriacki kryminal o polskich zlodziejach samochodow. Kryminalik w
          sumie nudny i schematyczny, ale jedna scenka byla boska. Otoz zlodzieje ci mieli ukrasc jakis super
          woz, na zamowienie jakiegos wysokiego urzednika w kancelarii prezydenta (nie wiem czemu, ale tak
          jakos od razu skojarzyl mi sie on z Wachowskim). Ukradziony samochod zostaje dostarczony
          zleceniodawcy, ten caly szczesliwy mowi sekretarce, zeby nikogo do niego nie wpuszczala, zamyka
          sie w swoim gabinecie, wlazi na biurko, luzuje sobie krawat i przeslicznie wyginajac sie, ale za to
          okropnie falszujac zaczyna spiewac wlasnie "Niewiele Ci mogę dać". Przesliczna scena, szkoda, ze
          zapomnialem jaki to byl aktor, bo byl to polski aktor.
          Jurek
      • Gość: kayo Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.01, 16:14
        Co do "Niedzwiedzia" to sie nie zgadzam. Zwroc uwage na jego sposob prowadzenia
        audycji... Praktycznie do kazdego utworu ma cos do powiedzenia, jakies
        konkretne informacje. W innych stacjach wyglada to tak jakby playlista zostala
        stworzona w czyms rodzaju Winampa. Podaja utwor, tytul ... i leci... i to
        wszystko.
      • Gość: blacksun Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.77.115.* 04.05.01, 18:44
        a Ty to sie dobrze czujesz?

sorry, ale nominowac niedzwiedzia, czy markowskiego to chyba przesada...

a.
      • Gość: SzaryKot Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.lo3.wroc.pl 18.05.01, 16:17
        Gość portalu: Słoniu napisał(a):

> Główni zamaskowani obciachowcy minionej ery to:
        >
        > Markowski z Perfektu
        > Drugi obciachowiec to koleżka Skawiński z Kombi,
        > Trzeci obciachowiec to cała ferajna znana jako Lombard.
        > Zaiste wyjątkowa pseudo-autentyczność.
        > Czwarty obciach wśród mamutów...
        > to Panasewicz z Lady Pank

Podpadłeś mi osobiście, szykuj się na wjazd grupy obcojęzycznej :-).

A na serio - uważam że Markowski i Panasewicz 3mają się dobrze. Co do nich masz?
        Że są pod 50? Mój ojciec jest w ich wieku ma brzuszek i łysinkę. Ale nie o sam
        wygląd chodzi - Markowski jest moim zdaniem najlepszym polskim wokalistą rock- i
        hardrockowym, Panas trochę gorszym, ale nigdy nie dał ciała. Obydwaj śpiewają
        niebo lepiej niż setki pseudogwiazdek lansowanych obecnie przez firmy
        fonograficzne.

Co do moich typów na obciachowego wykonawcę - Wojciech Gąssowski w okresie po
        TEŚCIE - zwłaszcza śpiewający Elvisa. Poracha na maxa. Jak widzę tego pana to mi
        się flaki gotują, a jak widzę grajacych z nim DARKA KOZAKIEWICZA i MIETKA
        JURECKIEGO to jeszcze bardziej.
    • Gość: p@wi Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 217.96.4.* 04.05.01, 16:43
      Niedzwiedzki to jeden z najlepszych prezenterow radiowych jakich znam! W
      przeciwienstwie do innych on naprawde ma cos... takze, do powiedzenia a przy
      tym nie leje wody. Dlaczego stacje radiowe pelne sa dj'ow typu Marcin Jedrych,
      ktorzy potrafia tylko belkotac?
      • Gość: Tato Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 212.244.72.* 04.05.01, 20:07
        Gość portalu: p@wi napisał(a):

> Niedzwiedzki to jeden z najlepszych prezenterow
        radiowych jakich znam!

Jego klasa nie robi wrażenia ani na mnie ani na moich
        licznych znajomych. Dowcipy zaś są strasznie słabe,
        wiedza dotyczy jedynie tego co puszcza, a puszcza od lat
        w większości kichowaty pop. O prawdziwej muzyce rockowej
        nie ma wiele do powiedzenia.

• Gość: hrabia Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.05.01, 21:23
          To nie Niedźwiedzki lansował muzykę, to muzyka wylansowała jego. Prawdę pisze
          Tato, że jest on cienkim moderatorem.
          Lepszym był(jest ) Kaczkowski, Kaszyński.

• Gość: kali Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 14:43
            Gość portalu: hrabia napisał(a):

> To nie Niedźwiedzki lansował muzykę, to muzyka wylansowała jego. Prawdę pisze
            > Tato, że jest on cienkim moderatorem.
            > Lepszym był(jest ) Kaczkowski, Kaszyński.
            >

Panie hrabio GASZYŃSKI - Marek, chyba, że Kaczyński ale to inne dzwięki
            • Gość: Tato Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 212.244.72.* 05.05.01, 15:03
              Gość portalu: kali napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
              >
              > > To nie Niedźwiedzki lansował muzykę, to muzyka wylansowała jego. Prawdę p
              > isze
              > > Tato, że jest on cienkim moderatorem.
              > > Lepszym był(jest ) Kaczkowski, Kaszyński.
              >
              > Panie hrabio GASZYŃSKI - Marek, chyba, że Kaczyński ale to inne dzwięki

Nie śmiałem hrabiego poprawiać, bo tylko mu się klawiatura omsknęła.
              Bezwzględnie prócz Kaczkowskiego na rzeczy zna się Grzegorz Brzozowicz.
              Niedźwiedzki mógłby u nich terminować - powiedzmy to sobie szczerze.

Właśnie takie porównania miałem na myśli, a nie "smarkających w mikrofon"
              gówniarskich "dzidziejów" nie znających ani języka ani muzyki tylko tzw. parę
              wyrazów do sklecenia nawijki na ucho gawiedzi.

• Gość: p@wi Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.25.144.* 04.05.01, 22:40
          Moze jest prawda to, co piszecie ale w dalszym ciagu sadze, ze o wiele milej
          jest sluchac Niedzwiedzkiego, ktory spokojnym glosem zapowie piosenke niz dj'a
          z pierwszej lepszej stacji radiowej, wykrzykujacego (co najwyzej!) tytul i
          wykonawce mylac sie przy tym niemilosiernie. Poza tym, jakby tu nie patrzyc,
          Niedzwiedzki byl jedna z nielicznych osob, ktore "puszczaly", w czasach tzw.
          komuny, nawet najbardziej niewygodne dla wladz przeboje.
          • Gość: Fox Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.waza.com.pl 05.05.01, 04:21
            Gość portalu: p@wi napisał(a):

> Niedzwiedzki byl jedna z nielicznych osob,
            ktore "puszczaly", w czasach tzw.
            > komuny, nawet najbardziej niewygodne dla wladz
            przeboje.

Może kolega zdradzic, jakie to niewygodne przeboje miał
            Niedzwiadek z władzą? Bo ja pamiętam tylko lata
            osiemdziesiąte zupełnie poza listą przebojów, zaś u
            Mareczka same wygodne dla władz zabaweczki.

Jak tak dalej pokitujemy to jeszcze się okaże, że i
            Owsiak walczył z komuną w harcerskim Na Przełaj za
            pieniądze ministra od młodzieży Kwaśniewskiego.

Wystarczyło tylko dziesięć lat i już wszyscy stracili
            pamięć?
            • Gość: Tato Dla odmiany - KIEDYŚ KULTOWE a DZIŚ KTO PAMIĘTA? IP: 212.244.72.* 05.05.01, 15:16
              Gość portalu: Fox napisał(a):

> Wystarczyło tylko dziesięć lat i już wszyscy stracili
              > pamięć?

No to sprawdźmy, czy zostały nam w pamięci jakieś
              POZYTYWNE perełki sprzed lat, po których nie zostały
              ŻADNE OFICJALNIE WYDANE PŁYTY, ja na początek rzucę coś
              z mojej młodości:

1. BRAK z Łodzi (Ziemowit Kosmowski)
              2. OGRÓD WYOBRAŹNI z Ełku (zwycięzca 1-go Jarocina w
              1980)
              3. MIKI MAUSEOLEUM z Wrocławia (Krzysztof Kaman
              Kłosowicz)

4. ....

Kto da więcej?
              • Gość: kozak wróćmy do źródeł! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.01, 11:14
                Hej! Bohaterzy!
                Lepiej stwórzcie nowy wątek do Waszych dywagacji!
                Przeczytajcie uważnie tytuł tego wątku i zastanówcie się o czym tu piszecie!
                Pozdrawiam!
                • Gość: Zbig Re: wróćmy do źródeł! IP: *.waza.com.pl 08.05.01, 11:21
                  Gość portalu: kozak napisał(a):

> Hej! Bohaterzy!
                  > Lepiej stwórzcie nowy wątek do Waszych dywagacji!
                  > Przeczytajcie uważnie tytuł tego wątku i zastanówcie się o czym tu piszecie!

Spokojnie, stary! To, co obciachowe zawsze jest nieautentyczne
                  i musi zostać rozpoznane dzięki przeciwstawieniu mu tego, co autentyczne...
                  Przecież to proste jak budowa cepa.

Ja chętnie dorzucę oczywi�cie Janerkę i Klausa Mitffocha do panteonu
                  sław "nieobciachowych". Je�li inni dorzucš trochę swoich typów, to co
                  zostanie, będzie bliskie obciachowi...

Kult nie jest obciachowy i Kazik Staszewki nie jest...

• Gość: tyci Re: Dla odmiany - KIEDYŚ KULTOWE a DZIŚ KTO PAMIĘTA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 02:14
                Gość portalu: Tato napisał(a):

> No to sprawdźmy, czy zostały nam w pamięci jakieś
                > POZYTYWNE perełki sprzed lat, po których nie zostały
                > ŻADNE OFICJALNIE WYDANE PŁYTY, ja na początek rzucę coś
                > z mojej młodości:
                >
                > 1. BRAK z Łodzi (Ziemowit Kosmowski)

Czy to nie jest przypadkiem późniejszy Kapitan NEMO?

> 2. OGRÓD WYOBRAŹNI z Ełku (zwycięzca 1-go Jarocina w
                > 1980)
                > 3. MIKI MAUSEOLEUM z Wrocławia (Krzysztof Kaman
                > Kłosowicz)
                >
                4. >>SEDES<<

5. Bank

• Gość: Rob-35 Re: Dla odmiany - KIEDYS KULTOWE a DZIS KTO PAMIĘTA? IP: *.116.86.83.unregistered.k.pl 16.05.01, 16:45

Gosć portalu: tyci napisał(a):

> > 1. BRAK z Łodzi (Ziemowit Kosmowski)
                  >
                  > Czy to nie jest przypadkiem pózniejszy Kapitan NEMO?

Chyba nigdy nie slyszales "Na Bliskim Wschodzie"
                  oraz niesmiertelnego hitu "Zloto", ze Ci sie tak kaszani!!!

> 4. >>SEDES<<

Jak juz taki Breslau -Punk-Core, to moze ktos pamieta ZWLOKI?
                  A tak na powaznie to proponuje: KRYZYS i SMIERC KLINICZNA

> 5. Bank

Bracia Iskrowicz & Marek Bilinski...
                  ...i prawie "Jestem Panem Swiata"... owszem, to bylo calkiem szczere...
                  zas ballada "Powiedz mi cos o sobie" bije na glowe wszystkie poscielówy
                  Perfectu... ale sluchacze maja uszy przez Mareczka lat osiemdziesiatych
                  krecone makaronem trójkowym, to skad maja wiedziec, co stracili...

• Gość: kozak Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.76.92.* 15.05.01, 22:41
      Przypomniałem sobie Andrzeja Rybińskiego - chlubę polskiej stomatologii! Czyż
      ze swoim "Nie liczę godzin i lat" i nieodłączną gitarą nie jest godną osobą do
      nominacji?!
      • Gość: FraMauro Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 213.76.92.* 15.05.01, 22:47
        Klasyke "obciachow" prezentuje nam na okraglo radio Kolor z Aplauzem do
        spolki.Po co meczyc sie i tworzyc dlugie listy, jak wystarczy wlaczyc radio i...
        • Gość: Jarosz Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: 195.116.104.* 16.05.01, 19:28
          ???
          Wprawdzie od baaaaaardzo dawna nie słucham Koloru, ale jakoś sobie nie
          przypominam z ich repertuaru discopolowców, Piasecznego (mój MEGATYP na
          obciachowca!!!) czy innych Just 5. Czyżby aż tak nisko już upadli?
    • Gość: Pafik Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.kom-net.pl 16.05.01, 01:02
      Latwiej mi bedzie poszukac nieobciachowych wykonawcow. Na poczatek: Grechuta &
      Anawa, Dżamble, SBB, Quidam, Abraxas, Kazik, Kult... no, jeszcze paru by sie
      znalazlo.
      A nieobciachowi prezenterzy? Piotr Kosinski, Pawel Kostrzewa, Piotr Stelmach,
      Piotr Kaczkowski (ostatnio troche zdziadzial) i nieodzalowany Tomek Beksinski
      (wszyscy Trojka). Niedzwiecki w sumie tez daje rade, nieco gorzej z muza, ktora
      puszcza.
      • Gość: Obcy Re: POLSKI OBCIACHOWY WYKONAWCA / PIOSENKA IP: *.daxnet.no 19.05.01, 16:59
        Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Latwiej mi bedzie poszukac nieobciachowych wykonawcow.
        Na poczatek: Grechuta &
        > Anawa, Dżamble, SBB, Quidam, Abraxas, Kazik, Kult...
        no, jeszcze paru by sie
        > znalazlo.
        > A nieobciachowi prezenterzy? Piotr Kosinski, Pawel
        Kostrzewa, Piotr Stelmach,
        > Piotr Kaczkowski (ostatnio troche zdziadzial) i
        nieodzalowany Tomek Beksinski
        > (wszyscy Trojka). Niedzwiecki w sumie tez daje rade,
        nieco gorzej z muza, ktora
        >
        > puszcza.

Supermega
        1.0 piasek