Dodaj do ulubionych

Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku

02.11.07, 21:57
tak jak robi jego partia - najpierw opluwam a on niech się teraz broni...
Obserwuj wątek
    • Gość: premier_rp Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 22:34
      MORDERCA
      • Gość: Marco Bez jaj - facet zabił a sprawę mogą umorzyć?!?!?!? IP: *.magma-net.pl 03.11.07, 19:07
        A tak na marginesie; gratuluję Pisowi posłów, a ich wyborcom reprezentantów.
        • Gość: zeton Re: Bez jaj - facet zabił a sprawę mogą umorzyć?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 19:45
          Potrzebna sprawiedliwa kara dla duzego pisa
      • Gość: mila Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.07, 12:51
        a Ty jestes IDIOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: emigrant Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.cable.ubr09.haye.blueyonder.co.uk 02.11.07, 22:39
      Ta sprawa powinna byc wyjasniona , poslowie maja niepotrzebnie ten
      imunitet bo moga nawet bezkarnie zamordowac kogo chca , do kiu z
      taka demokracja .
      • Gość: torent Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.magma-net.pl 04.11.07, 14:28
        "Kolejne trzy miesiące w schronisku dla nieletnich spędzi pięciu gdańskich
        gimnazjalistów zamieszanych w molestowanie seksualne 14-letniej Ani, która miała
        po tym popełnić samobójstwo - zdecydował w poniedziałek sąd" Te maluchy zostały
        zabrane od rodziców i ze szkoły do czasu wyjaśnienia ich winy. Pan Jackiewicz,
        jako dorosły obywatel nie potrafi przyjąć na siebie odpowiedzialności za
        poniesiony czyn. Pracuje - nie byle gdzie- reprezentuje przecież nas. Niestety,
        jest mi trudno zrozumieć cyniczność pana Jackiewicza. I trudno zrozumieć prawo.
        Dlaczego pana Jackiewicz wykonuje taki - nobilitujący- zawód, z taka
        przeszłością? Ludzie agresywni nie są dobrymi politykami.
    • Gość: leslaw Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 22:46
      ukarać z całą bezwzględnością prawa ,jako przedstawiciela elity.
    • niewir PiSowska prokuratura zatuszuje 03.11.07, 09:46
      Jestem pewny, że obecna PiSowska prokuratura umorzy sprawę!
      • Gość: Ewa Re: PiSowska prokuratura zatuszuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 10:27
        Nie rozumiem jednego ,dlaczego pan poseł nie wezwał policji, tylko
        sam wymierzał sprawiedliwość , na dodatek po fakcie.
      • Gość: p. POtrzebny hak IP: 82.160.135.* 03.11.07, 12:09
        Gdyby "pisowska" prokuratura chciała to zrobić, już by to zrobiła. Sądzę, że
        jest raczej odwrotnie- PrOkuratura we Wrocławiu celowo, przedłuża śledztwo, żeby
        mieć haka na PiS i POzytywa u nowej władzy.
        • Gość: Kostek Re: Kiedy kara dla posła Jackiewicza? IP: *.chello.pl 03.11.07, 13:17
          Sprawa Jackiewicza przeciąga się,bo zmieniła się ekipa i być może zakichany
          poseł dostanie jakąś karę za spowodowanie śmierci innego człowieka."Szary
          obywatel" za taki czyn już dawno byłby ukarany i odbywał karę i to jest właśnie
          PiSowskie prawo i sprawiedliwość.
          • Gość: p. Przeciąganie sprawy IP: 82.160.135.* 03.11.07, 13:49
            Sprawa przeciąga się nie od 3 miesięcy ale od prawie roku. Zarzuty albo
            umorzenie powinno nastąpić wiosną. Ale wrocławskiemu układowi prokuratorskiemu
            jest wygodnie mieć haki na każdego. Podobnie jak w sprawie AquaParku na
            Dutkiewicza i jego ekipę.
    • Gość: jorge Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 15:04
      Zwykły obywatel za taki czyn jak Pan Poseł, miałby juz dawno postawiony przez prokuratora zarzut i wniosek o tymczasowy areszt. Można zrozumieć że Pan Poseł bronił Rodziny, ale co innego jest bezposrednia obrona, a co innego gonienie faceta. Całe to zajście to nieszcześliwy wypadek dla Pana Posła, ale trzeba jednak za to zapłacic zgodnie z prawem.
      • Gość: p. I o to właśnie chodzi IP: 82.160.135.* 03.11.07, 15:48
        Właśnie o wywoływanie i podsycanie takich opinii jak Twoja chodzi między innymi
        w tej sprawie. Zawsze to lepiej mieć nad kimś władzę.
        • Gość: Kl chodzi o morderstwo IP: *.name 03.11.07, 20:35
          Ale o czym ty mówisz, Jackiewicz zabił innego człowieka, teraz powinien pójść za
          to albo do więzienia, albo do psychiatryka, jeśli był niepoczytalny.

Niech wreszcie sąd pokaże swoją władzę i udowodni, że nie ma równych i
          równiejszych.
          • Gość: p. Czytaj ze zrozumieniem IP: 82.160.135.* 03.11.07, 20:59
            "teraz powinien pójść za
            to albo do więzienia, albo do psychiatryka, jeśli był niepoczytalny.

Niech wreszcie sąd pokaże swoją władzę i udowodni, że nie ma równych i
            równiejszych. "
            Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś (ewentualnie uzupełniając 1 akapit o opcję
            "uniewinnienie"). Tyle,że póki co prokuratura nie dała szansy sądowi i przeciąga
            sprawę. Dlaczego? Niech każdy odpowie sobie sam, ja swoją opinię przedstawiłem.
      • Gość: Szymek Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.cmbg.cable.ntl.com 03.11.07, 21:29
        Tak jorge, gonił go! Tylko, nie na piechotę! Na motorowerze.
        Tak własnie ud... sie polityków. Podejrzany przedstawił swoją wersję. Wersję tę
        potwierdzili biegli. Sprawa już dawno powinna trafic do sądu. Już oskarzony
        powinien być uniewinniony, lub skazany prawdopodobnie w zawiasach).
        Dlaczego więc tak się nie dzieje? Ile można rozpatrywać wnioski pełnomocnika
        pokrzywdzonego? Ja nie wiem. Prokuratura jednak na pewno wie.
        Najlepsi w tym wszystkim są czytelnicy GW:) Zinterpretowali artykuł w ten
        sposób, że wynika dla nich z niego, że podejrzany, dzieki swoim znajomościom w
        prokuraturze i koneksjom politycznym, celowo przeciaga śledztwo!!!:D
        Panowie G R A T U L A C J E dla was!:D
    • Gość: wrocławianin Zabójstwo w afekcie IP: *.telsat.wroc.pl 03.11.07, 18:09
      To nie była żadna obrona. Jackiewicz zatrzymał autobus i wyciągnął
      z niego faceta. Kierowały nim emocje i nie panował nad sobą.
      Dlaczego? Bo to był ojciec dziecka jego żony. Dlaczego nikt z
      dziennikarzy nie poruszy tego wątku??? Jackiewicz był zazdrosny o
      faceta z którym jego żona miała romans. Można powiedzieć: zabójstwo
      w afekcie.
      • Gość: BartekP Re: Zabójstwo w afekcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.07, 12:28
        Sprawa od samego początku jest nieźle zaciemniana. Z pierwszych relacji medialnych obraz sprawy wyglądał mniej więcej tak: jakiś pijany menel napastował żonę Jackiewicza, ta zadzwoniła po męża który przyjechał i zwyczajnie odepchnął menela co spowodowało że ten upadł i rozbił sobie głowę a w konsekwencji zmarł. Wyglądało mi to jakoś mętnie - żona jest napastowana przez menela przez kilkanaście minut - w tym czasie nic jej się nie dzieje - w pewenym momencie zjawia się wybawca i musi odepchnąć (wygląda na to że dość silnie) menela aby zabrać żonę do domu...
        • Gość: ?? Re: Zabójstwo w afekcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.07, 14:44
          niestety z obecnych informacji wynika że Jackiewicz ścigał
          domniemanego napastnika po mieście w zimową noc i po wskazaniu przez
          żonę pewnej osoby w przejerzdżającym autobusie poseł wymierzył
          sprawidliwość a'la PIS.
          Pytanie tylko czy "sprawidliwość" dosięgneła prawdziwego
          zbrodniarza.
    • Gość: Skiba Brawo wyborcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 20:56
      Brawo dla prawych i sprawiedliwych wyborców Jackiewicza za wybranie
      elementu na następną kadencję.Co z tego czy się bronił czy
      nie.Popełnił przestępstwo powinien ponieść karę.Opieszałość
      prokuratuty w tej sprawie świadczy tylko o
      Pisowskim "kolesiostwie"...
    • Gość: Skiba Brawo wyborcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 20:56
      Brawo dla prawych i sprawiedliwych wyborców Jackiewicza za wybranie
      elementu na następną kadencję.Co z tego czy się bronił czy
      nie.Popełnił przestępstwo powinien ponieść karę.Opieszałość
      prokuratuty w tej sprawie świadczy tylko o
      Pisowskim "kolesiostwie"...
    • Gość: JAK TAK MOŻNA!!! Kto na niego głosował?????????!!!!!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.11.07, 22:37
      nie mogę tego zrozumieć----jak można było znów wybrać go na posła na
      sejm, skoro wszyscy wiedzieli, że on ZABIŁ człowieka i jeszcze jest
      BEZKARNY!!!!!!!!! nic się w tym kraju nie zmieni skoro nadal dzieją
      się takie rzeczy!!!!! :(
      • Gość: p. ja też nie mogę zrozumieć IP: 82.160.135.* 03.11.07, 23:57
        jak można nie rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Bynajmniej nie o prawdę-
        raczej o to by mieć jednego "pisiaka" z głowy. Nie przesądzam o jego winie czy
        niewinności- ale to sąd powinien o tym zadecydować a nie POlityczni
        prokuratorzy. Bo jak na razie to oni "zapewniają mu bezkarność"- bynajmniej nie
        w jego interesie. A takie głosy jak twój niestety utwierdzają mnie w
        przekonaniu, że niektórym od nadmiaru zwycięstwa POmieszało się w głowach.
        • Gość: obserwator Re: ja też nie mogę zrozumieć IP: *.ita.pwr.wroc.pl 04.11.07, 11:04
          Popatrz na fakty i umieść je w czasie: kto wtedy rządził prokuraturą, PO? Sprawa
          miała miejsce prawie rok temu, a PiSowcy (Ty też nim jesteś chyba) do tej pory
          trzymają prokuraturę w łapach i stan ten potrwa dotąd, aż ten przychlast Ziobro
          nie będzie odwołany.
          • Gość: p. Re: ja też nie mogę zrozumieć IP: 82.160.135.* 04.11.07, 18:14
            Gdyby było tak jak mówisz to sprawa już dawno byłaby umorzona. Wygląda na to, że
            we wrocławskiej prokuraturze rządzą ludzie "nie do ruszenia" przez żadną władzę-
            wystarczy mieć haki na każdego. Przypomnij sobie sprawę syna Jarocha, ciszę
            wokół Aquaparku (typowe zbieranie haków na Dutkiewicza). Poszukaj w sieci a
            znajdziesz trochę informacji o kulisach upadku JTT i udziału w tym prokuratury.
    • Gość: leslaw Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 15:09
      taliba PiS-u należy ukarać z całą bezwzględnością!
      • Gość: Melon Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.gprs.plus.pl 04.11.07, 23:03
        i skończy się niczym, cztery lata chroni immunitet, prawo jest dla
        maluczkich, gdym to ja kogoś walnął tak uczciwie i odważnie z tak
        prawym i sprawiedliwym efektem, to bym pięknie siedział. Uczestnicy
        tego forum też. Ale są równiejsze świnie
    • elkas22 Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku 05.11.07, 08:28
      ZABóJCA SIDZI W SEJMIE I NIKT Z TYM NIC NIE ROBI.
      Głodne gadki o obronie rodziny to wciskanie kitu ciemnemu ludowi. Kto głosował
      na tego zabójcę?! Facet pobił niewinnego człowieka na śmierć a prokuratura od
      miesięcy nie może wydać aktu oskarżenia. Jeżeli dojdzie do umorzenia sprawy
      będzie to największy skandal sądowy w nowej Polsce. Bezczelny typ zamiast od
      razu złożyć mandat i poczekać na wyrok sądowy kandyduje do Sejmu jakby nie był
      sprawcą zabójstwa. Pobił i zabił. Nie mógł bronić rodziny, bo sam przyznał, że w
      momencie napastowania żony nie było go przy niej. Na pewno wyciąganie z autobusu
      człowieka i pobicie na śmierć nie kwalifikuje się do umarzania śledztwa. Kiedy
      wreszcie Sprawiedliwość będzie znaczyć SPRAWIEDLIWOść a Prawo będzie znaczyć
      PRAWO??????
    • Gość: lcc ale jaja - w tym kraju można wszystko :))) IP: 193.109.212.* 05.11.07, 08:52
      zostać posłem będąc z wykształecenia wiceprezydentem - tak tak,
      szlomo jackiewicz tak napisał na swojej stronie :))) - zabić w biały
      dzień na ulicy pijanego starszego mężczyznę a następnie.... znowu
      zostać posłem :)))) jestem pewien, że włos mu z głowy nie
      spadnie:)))
    • Gość: Niklot Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.tktelekom.pl 05.11.07, 14:11
      "ODWAŻNIE I UCZCIWIE" - JEŚLI SIĘ NIE MYLEĘ TAK WŁAŚNIE BRZMIAŁO
      JEGO HASŁO WYBORCZE... MA GOŚĆ TUPET ALBO JAJA ZE STALI...
      • Gość: fira stalowe jaja IP: *.name 05.11.07, 21:30
        toż jaja jajckiewicza są bardziej stalowe niż andrew leppera!

podziwiam cię dawidzie, że taki jesteś wielki i nieustraszony
      • Gość: kibuc Re: Sprawa Jackiewicza potrwa do końca roku IP: *.kruk-inkaso.com.pl 14.12.07, 12:26
        Odważnie, uczciwie, ze skutkiem śmiertelnym.
        • Gość: Piotr Sprawa... umorzona przed końcem roku IP: 91.198.209.* 14.12.07, 12:38
          więc ponawiam swe pytanie:
          może warto pomyśleć o zrzeczeniu się mandatu w ogóle panie
          Jackiewicz? Wiem, że to trudne charakterologicznie, ale może warto?
          Wyniki wyborów jasno wskazują Pana miejsce w szeregu, koledzy z
          regionu też niekoniecznie są Panem zachwyceni, a sądząc tylko po
          ilości i szybkości reakcji na miejskim forum oraz po tonie
          większości wypowiedzi zastanawiam się gdzie Pański elektorat?
    • Gość: Ciekawska koniec roku IP: *.name 10.12.07, 19:11
      Jest już niemal koniec roku - czy Jackiewicz nareszcie pójdzie siedzieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka