Dodaj do ulubionych

Żyjmy wiosną

IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.01, 21:49
Wracałem dzisiaj autobahnem do Wrocławia i słyszałem pierwszą kukułkę. Warto
żyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miętówka Re: Żyjmy wiosną IP: *.provider.pl 30.04.01, 22:15
      Taki temat mi sie podoba. Chwała hrabiemu. Ja w ciągu
      weekendu widziałam trzy motylki...zrobiło się sielsko.
      Może zbierzemy wsystkie oznaki wiosny?
      • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.01, 22:17
        Mnie "uwalił" pierwszy komar. To jest coś.
      • Gość: Rob-35 Re: Żyjmy wiosną IP: *.vogel.pl 30.04.01, 22:21
        A ja dzisiaj zaliczyłem dwugodzinny spacerek po parku...
        Zaraz idę na kolejny spacerek...
        bo Wiosna we Wrocku oddala nihilizm

Dobranoc wszystkim!

• Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.01, 22:50
          Rob ! Nie rób tego !!! Zostań w domu. My chcemy jeszcze z Tobą spotkać się na
          Forum.
      • Gość: MKK Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.01, 22:59
        W niedzielę, za Jelczem-Laskowicami, "Pod dębami", na wodzie, zasiadł kaczor.
        Piękny, kolorowy był ... szukał kaczorówny.
        • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.01, 23:04
          Nie, to nie było "Pod dębami" , lecz na Matuninie.
          • Gość: MKK Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 00:10
            Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Nie, to nie było "Pod dębami" , lecz na Matuninie.

Do licha ... zaczynam się bać własnego cienia... ;)
        • Gość: mjot Re: ...za Jelczem-Laskowicami... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 23:09
          Teraz dopiero zatrybiłem. Mam prośbę MKK przekaż ode
          mnie „Wodą cześć”!
          Czy to chodzi o starorzecze Odry? Ileż ja tam
          spędziłem dzionków i nocek robiąc dziurki w wodzie!
          Ale to było początkiem lat osiemdziesiątych. Śmigał
          tam wtedy taki fajny wagon samobieżny. „To se ne
          wrati”!
          Napisz, co tam pływa, czy są jeszcze sandacze
          sumy i amury ( tam zobaczyłem je po raz pierwszy), czy
          też zostały same „byczki”, których nigdy nie brakowało.
          Połamania kija J.M.

• Gość: efka Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.01, 01:12
      Przez Wiosnę moja nieobecność na Forum - pilnuję zielonego, kwitnącego,
      śpiewającego, podlewam i wkopuję, grabię i rozrzucam, podcinam i sprzątam
      ścięte...po takiej dawce powietrza czuję się rozkosznie otumaniona i nie
      trafiam w klawisze. Przy okazji - co Forum myśli o zameczku w Wojnowicach na
      sesje wyjazdowe? Myśląc o zamku mam także na myśli otaczający go park i
      las...To tylko 14 km za Wrocławiem, w stronę Srody Sl.
      • Gość: kozak Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.01, 01:30
        A pod moja bramą pewien zawiany gość dostał od drugiego w twarz i zalany krwią
        szedł i krzyczał: "Wiosna, lato, wiosna, lato!!!"

...?
        • Gość: marsha Re: Żyjmy wiosną IP: *.kask.net.pl 01.05.01, 02:44
          a ja spać nie mogę,bo zasłuchałam się w słowicze trele...
          to już zapewne jego ostatnie wabienia samiczki,przepłoszy go obwodnica...
    • Gość: p@w Re: Żyjmy wiosną IP: 156.17.52.* 01.05.01, 10:49
      ...a ja to widzialem dwa bociany w milosnym uscisku. To jest cos!
      • Gość: hen Re: Żyjmy wiosną IP: 156.17.85.* 01.05.01, 13:09
        Jedna żaba nosisła inną. O co tu chodzi? Głupie. Szły
        nieprzepisowo choć pasy były 20 m dalej.
        • Gość: rwt Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.01, 13:32
          U mnie na balkonie już drugi rok mieszkaja Pustułki. Na zimę odleciały i
          wyobraźcie sobie naszą radość gdy wróciły. W ubiegłym roku przeżywaliśmy chwile
          grozy gdy małolat wypadł z gniazda i spacerował w naszych kwiatach. Dwa dni nie
          wchodziliśmy na balkon żeby nie płoszyć rodziców i udało się. Młody zaczął
          fruwać i wrócił do gniazda, A rodzice już nam ufają i czasem nawet się z nami
          kłócą. No i wróciły !!!
          • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 13:41
            Dżizu ! Taka gorąc, a moja zmusiła mnie do koszenia trawy w ogrodzie.
            Czekam na wieczór, by dosłuchać się sępolniańskich słowików.
            • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 14:36
              Z jednej strony wiosna, to westchnienia i ciepłe wieczory, z drugiej zaś, moi
              sąsiedzi, którzy właśnie urządzają ogródkowy piknik. Smród palonego na grilu
              mięsa roznosi się po całym Sępolnie. Do wieczora nabombią się, i wtedzy zacznie
              się "prawdziwa wiosna".
              • Gość: hen Re: Żyjmy wiosną IP: 156.17.85.* 01.05.01, 14:42
                Ale, to jest życie!
                • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 18:54
                  Masz rację hen. Właśnie wróciłem z Korony, gdzie zabrakło zwykłej kiełbasy.
                  Naród griluje.
                  • wrocadi Re: Żyjmy wiosną 01.05.01, 18:57
                    Griluje i paleta sie po parkach, rynku...nawet wybral sie nad wode i do lasu.
                    Co za wspanialy dzien....
                    • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 20:33
                      Moi sąsiedzi ogłosili właśnie, że sezon ogródkowo-grilowy uważają za otwarty.
                      Jezu, tak będzie aż do października. Widzę przez okno, że pękła piąta butelka.
                      Ot, nastajaszcza kultura. Właśnie śpiewają. Wytrzymam jedynie do 23.00, a potem
                      idę spać.
                    • Gość: karbol Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 01.05.01, 21:51
                      Mój piesek wytargał mnie za ucho i wywlókł mnie na spacer.
                      Dzięki temu zobaczyłem pierwszą w tym roku błyskawicę. Taką czerwoną,
                      bezgrzmotną, jakie widuje się w sierpniu. Szła bura chmura od zachodu, od
                      Leśnicy, a nad głową na czystym niebie, połówka księżyca, w dodatku w lisiej
                      czapie.
                      Przydałby się najstarszy góral żeby takie zjawisko atmosferyczne wytumaczyć.
                      A może to tylko wiosna?
                      • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 23:10
                        Karbol, nie pij więcej. Wiosna nie wybaczy Ci tego !
                        • Gość: karbol Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 22:43

> Karbol, nie pij więcej. Wiosna nie wybaczy Ci tego !
                          Więcej się nie rozmażę (od "rozmazać", nie poprawiaj mojej ortografii).
                          A błyskawicę czerwoną na zachodzie widziałem.

• Gość: efka Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.01, 23:13
                            Gość portalu: karbol napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
                            >
                            > > Karbol, nie pij więcej. Wiosna nie wybaczy Ci tego !
                            > Więcej się nie rozmażę (od "rozmazać", nie poprawiaj mojej ortografii).
                            > A błyskawicę czerwoną na zachodzie widziałem.
                            >

"Błyskawicę czerwoną na zachodzie widzieć" - widmo poraz wtóry krążyć nad Europą
                            będzie, a ogonem widlastym nieboskłon omiatać od krańca do krańca...ha!
                            Ciekawostka z życia ptactwa dzikiego: w tekście "dumki stepowej - tej od ognia,
                            miecza, Górniakówny i Szcześniaka - zachwycił mnie nagle SOKOŁ PRZEZROCZYSTY
                            (cyt. Hej, sokole przezroczysty...). Oczyma/oczami wyobraźni ujrzałam więc tego
                            sokoła przezroczystego na tle nieba oświetlonego czerwoną błyskawicą. Trwam w
                            kontemplacji zjawiska.
    • Gość: FraMauro Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.01, 08:55
      Uaktywnila sie juz wiekszosc owadow latajacych. Wczoraj na nosie usiadla mi
      pierwsza w tym roku mucha. Takze karaluchy wyczuly wiosenne ciepelko.
      Jest pieknie !
      • Gość: wędzonka Re: Żyjmy wiosną IP: 156.24.231.* 06.05.01, 17:08
        Kolo Mostu Pokoju widzialem dreptajacego jeza. Wlasnie gdzies szedl w swoich
        sprawach, ale jak mnie zobaczyl to wlazl w krzaki przy torach i sie nastroszyl!
        • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.01, 19:16
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Kolo Mostu Pokoju widzialem dreptajacego jeza. Wlasnie gdzies szedl w swoich
          > sprawach, ale jak mnie zobaczyl to wlazl w krzaki przy torach i sie nastroszyl!

...po czym, na widok Wędzonki stracił igły, i okazało się, że był to
          zakamuflowany kangur drzewny.

• Gość: efka Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.01, 23:54
            Moja pieska Dyzka sforsowała dzisiaj bramkę techniką "pełzającego placka" i
            wybrała się na majówkę do kotów z sąsiedztwa. Majówka upłynęła w pogodnej
            atmosferze wzajemnego zrozumienia i tolerancji. Koty wyżej - Dyzka niżej,
            pomiędzy nimi resztki wędzonej ryby. Także psie kobietki na wiosnę zmieniają
            perfumy...
            • Gość: marsha Re: Żyjmy wiosną IP: *.kask.net.pl 06.05.01, 23:59
              kanarek budzi mnie o 5 rano!!!-konwersuje ze słowikiem :)
              a przecież to pogańska godzina...!

ja zaś ścięłam włosy-ot,taka wiosenna zmiana upierzenia...
              • Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: 213.77.236.* 08.05.01, 10:36
                U mnie powróciły gawrony - te zimowe.
                • Gość: Piegdoñ Re: Żyjmy wiosną IP: *.wroc.gazeta.pl 08.05.01, 10:39

> U mnie powróciły gawrony - te zimowe.
                  a u mnie sroki wyzarly trawe, co ja dosialam do lysych plam na trawniku.
                  I tez zimowo.
                  Czy masz (macie) jeze w ogrodku?
                  Dzis chcemy cos wiecej o jezach
                  pozdrawiam
                  p.

• Gość: hrabia Re: Żyjmy wiosną IP: 213.77.236.* 08.05.01, 11:26
                    Nie widziałem jeży (chyba tracę wzrok od piwa), widziałem jerzyki.
                  • Gość: Zbig Re: Żyjmy wiosną IP: *.waza.com.pl 08.05.01, 12:16
                    Gość portalu: Piegdoñ napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
                    >
                    > > U mnie powróciły gawrony - te zimowe.
                    > a u mnie sroki wyzarly trawe, co ja dosialam do lysych plam na trawniku.
                    > I tez zimowo.
                    > Czy masz (macie) jeze w ogrodku?
                    > Dzis chcemy cos wiecej o jezach
                    > pozdrawiam
                    > p.

Mamy i jeze i krasnoludki w ogrodkach :-)

• Gość: mjot Re: Żyjmy wiosną IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.01, 20:13
                    Zimno, jeże...
                    Słoneczko ukryło się za lasem, jest milutki cień, powietrze rześkie po burzach
                    (gradowych też), ptaszęta drą się okrutnie!
                    Małżonka moja znalazła dwa dorodne maślaki, niestety robactwo było szybsze,
                    obeszliśmy się intensywnym zapachem świeżutkich tegorocznych grzybków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka