Dodaj do ulubionych

gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia?

IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 01.05.01, 11:33
Ale takie rzeczywiscie inne. Moga byc brzydkie lub
piekne, ale NIEPOWTARZALNE. Moga to byc widoki,
krajobrazy, budynki, smietniki, latarnie, ludzie,
samochody. Cokolwiek takiego znacie - napiszcie. Mam
kota na punkcie fotografii i zamierzam zrobic jakas
galerie zdjec naszego miasta. Taka jakiej nie ma zadne
inne miasto!
Obserwuj wątek
    • Gość: p@wi Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: 156.17.52.* 01.05.01, 11:40
      Zapraszam na ulice Norwida (boczna Curie w strone Politechniki). Dzikie tlumy
      studentow przechodza obok pieknych budynkow jednak oni nie widza pieknej
      architektury. Podnies glowe a Twoim oczom ukaze sie najpiekniejszy we Wroclawiu
      widok. Polecam. Tak na marginasie to moje 'magiczne miejsce'.
      • Gość: Wojtek Norwida, park Szczytnicki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.05.01, 21:32
        Popieram Norwida ! Zwłaszcza taki świetny koralowy klocuszek miedzy BZ a innym
        budynkiem PWr. W ogóle pomysłodawca tej technologii (kolorowy panel za szkłem)
        powinien dostać Nobla - lata mijają a wygląda jak nowe.
        Kapitalnie wygląda Park Szczytnicki jesienią z mostków ogrodu japońskiego np.
    • Gość: rwt Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.01, 12:08
      W kategorii "Obrzydliwstwa" zapraszam do bramy nr 16 przy ul. Świstackiego
      (boczna ul. Kościuszki) syf, brud, smród i totalne zaniedbanie. Nie pomogła
      nawet powódź !!!.
      W kategorii "Zwierzaki" - zrobiłem kiedyś w naszym ZOO serię fotografii
      kadrowanych w ten sposób, że fotografiach zwierzęta nie były w klatkach. Wiele
      osób nie wierzyło, że cała seria była zrobiona w ZOO. Pozdrawiam i życzę
      powodzenia.
      • Gość: hrabia Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 19:00
        Ken ! Czy chcesz być fotografem, czy fotografikiem. Jeśli chcesz być tym
        pierwszym, to walisz zdjęcia jak popadnie. Myśli aparat, nie Ty.
        W drugim przypadku, Ty myślisz - aparat jest Twym narzędziem. Nie musisz szukać
        niczego. WSZYSTKO jest fotogeniczne.
        • Gość: ken Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 01.05.01, 21:11
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Ken ! Czy chcesz być fotografem, czy fotografikiem. Jeśli chcesz być tym
          > pierwszym, to walisz zdjęcia jak popadnie. Myśli aparat, nie Ty.
          > W drugim przypadku, Ty myślisz - aparat jest Twym narzędziem. Nie musisz szukać
          >
          > niczego. WSZYSTKO jest fotogeniczne.

Nie moge sie z tym zgodzic. Przeciez zdjecia bywaja ciekawe i nudne. Oczywiscie
          to nie tylko od obiektu zalezy, jednak temat zdjecia jest bardzo wazny.
          Pozdrawiam.
          • Gość: hrabia Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 21:27
            Ken ! Zdjęcie ma być odzwierciedleniem rzeczywistości. Każdy temat, powtarzam
            każdy temat, jest interesujący. Interpretacja należy do Ciebie.
            Zrób kiedyś 35. widok na Ostrów z pozycji jezdni. Zobaczysz co uzyskasz.
          • Gość: Kedar Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.abb.pl 07.05.01, 13:22
            Gość portalu: ken napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
            >
            > > Ken ! Czy chcesz być fotografem, czy fotografikiem. Jeśli chcesz być tym
            > > pierwszym, to walisz zdjęcia jak popadnie. Myśli aparat, nie Ty.
            > > W drugim przypadku, Ty myślisz - aparat jest Twym narzędziem. Nie musisz s
            > zukać
            > >
            > > niczego. WSZYSTKO jest fotogeniczne.
            >
            > Nie moge sie z tym zgodzic. Przeciez zdjecia bywaja ciekawe i nudne. Oczywiscie
            >
            > to nie tylko od obiektu zalezy, jednak temat zdjecia jest bardzo wazny.
            > Pozdrawiam.

I może to właśnie jest temat? Pokazać nudę z innej strony?
            Sceneria niekoniecznie jest ważna - można patrzeć na sytuację nie na tło.
            Pozdrawiam
    • Gość: efka Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.01, 13:38

> Ale takie rzeczywiscie inne. Moga byc brzydkie lub
      > piekne, ale NIEPOWTARZALNE. Moga to byc widoki,
      > krajobrazy, budynki, smietniki, latarnie, ludzie,
      > samochody. Cokolwiek takiego znacie - napiszcie. Mam
      > kota na punkcie fotografii i zamierzam zrobic jakas
      > galerie zdjec naszego miasta. Taka jakiej nie ma zadne
      > inne miasto!

Ken! Nie możesz patrzeć na miasto (obiekt) naszymi oczami. Przecież to ma być
      TWOJA interpretacja miasta. Aparat na szyję i łaź po Wrocławiu, skoro chcesz
      naprawdę coś znaleźć. Zdarza się, że nawet w fotografii tzw. dokumentacyjnej
      kilka osób patrzy na ten sam motyw, a zdjęcia są różne. Decyduje rodzaj
      ekspozycji...zresztą skoro fotografujesz, to pewnie wiesz co mam na myśli.
      • Gość: ken Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 17:43
        Gość portalu: efka napisał(a):

> Ken! Nie możesz patrzeć na miasto (obiekt) naszymi
        oczami. Przecież to ma być
        > TWOJA interpretacja miasta. Aparat na szyję i łaź po
        Wrocławiu, skoro chcesz
        > naprawdę coś znaleźć. Zdarza się, że nawet w
        fotografii tzw. dokumentacyjnej
        > kilka osób patrzy na ten sam motyw, a zdjęcia są
        różne. Decyduje rodzaj
        > ekspozycji...zresztą skoro fotografujesz, to pewnie
        wiesz co mam na myśli.

Nie calkiem. Kto powiedzial, ze pomysly musza byc
        oryginalnie moje. Kto to w ogole zauwazy? Mam juz troche
        zdjec "podpowiedzianych" i niektore z nich sa
        fantastyczne. Jasne, ze sam chodze z aparatem po
        miescie ale sa czsasmi na peryferiach odleciane
        zjawiska. Wiem - Wroclaw to NYC ale to wbrew pozorom tez
        spore calkiem miasteczko. A wiec...
        • Gość: wędzonka Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: 156.24.231.* 05.05.01, 20:06
          >
          > Nie calkiem. Kto powiedzial, ze pomysly musza byc
          > oryginalnie moje. Kto to w ogole zauwazy? Mam juz troche
          > zdjec "podpowiedzianych" i niektore z nich sa
          > fantastyczne. Jasne, ze sam chodze z aparatem po
          > miescie ale sa czsasmi na peryferiach odleciane
          > zjawiska. Wiem - Wroclaw to NYC ale to wbrew pozorom tez
          > spore calkiem miasteczko. A wiec...

Chyba rozumiem o co Ci chodzi Ken: nie tyle o odkrywcza interpretacje co o
          niecodzienny temat. NYC jest faktycznie cholernie fotogeniczny, ale ja wierze ze
          Wroclaw tez kryje sporo "zjawisk", tylko wciaz czeka na swojego Weegee.

Ken, moze bys rzucil pare swoich fotek do internetku?
          Szczegolnie tych ze zjawiskami, co? :)
      • Gość: hrabia Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.05.01, 18:24
        Efka ! Masz rację ! Młodzi chcieliby, aby aparat robił sam zdjęcia.
        Tłumaczyłem młodem o technice foto. Nie zrozumiał. Niech więc wali klatki.
        Jego problem.
        • Gość: Rung Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 05.05.01, 23:51
          Gdyby tak wtargnąć do wieży ciśnień nieopodal pl.Społecznego. To byłyby
          fotki... Widziałem kiedys dwie takie. Czy wiecie, co tam w środku jest? W
          Anglii takie obiekty są atrakcjami turystycznymi.
    • do_gory Re: gdzie we Wroclawiu mozna zrobic unikatowe zdjecia? 14.04.02, 12:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka