Dodaj do ulubionych

remont Jednosci....

26.07.03, 23:57
witam!

dokąd obejmuje remont ul Jednosci Narodowej?
widzialem ze jezdnie sa zryte do wysokosci ulicy Kluczborskiej
czy tylko do tej wysokosci bedzie remont?
czy do ulicy Poniatowskiego?

pozdr.
dario
Obserwuj wątek
    • tora_tora w tempie żółwia remont pójdzie dalej 27.07.03, 10:04
      z tego co wiem tak zaplanowali remont, że ostatni odcinek do Poniatowskiego,
      to kolejny etap, dzięki temu remont będzie trwał jeszcze z rok. Nie będę pisał
      że mnie to dziwi, bo mnie to wcale nie dziwi, absurd jest immanentną cechą
      ZDiK, tak więc postanowili zostawić sobie ten odcinek na deser, inaczej remont
      skończyłby się za szybko.

ps. firmie z Krakowa która wygrała przetarg na remont jedności wyrażnie nudzi
      się we wrocławiu i wykonuje inne prace- torowisko na remontowanym ciągu mostu
      pokoju, a więc prace na jedności mogłyby być przeprowadzane znacznie szybciej,
      a co za tym idzie byłyby sporo tańsze.
      • svarte_sjel Re: w tempie żółwia remont pójdzie dalej 28.07.03, 11:21
        tora_tora napisał:
        > to kolejny etap, dzięki temu remont będzie trwał
        jeszcze z rok. Nie będę pisał
        > że mnie to dziwi, bo mnie to wcale nie dziwi, absurd
        jest immanentną cechą

A ty myślisz chociaż czasem?

> pokoju, a więc prace na jedności mogłyby być
        przeprowadzane znacznie szybciej,

Tak ci się tylko wydaje.
      • krzysztof_kiniorski Re: w tempie żółwia remont pójdzie dalej 28.07.03, 11:29
        tora_tora napisał:

> z tego co wiem tak zaplanowali remont, że ostatni odcinek do Poniatowskiego,
        > to kolejny etap, dzięki temu remont będzie trwał jeszcze z rok. Nie będę
        pisał
        > że mnie to dziwi, bo mnie to wcale nie dziwi, absurd jest immanentną cechą
        > ZDiK, tak więc postanowili zostawić sobie ten odcinek na deser, inaczej
        remont
        > skończyłby się za szybko.

Zakresem przebudowy (bo to nie remont, a kompleksowa przebudowa) jest objęty
        odcinek od skrzyżowania z Wyszyńskiego do ul. Poniatowskiego. Nie dziwię się
        Pana poglądom na podział inwestycji na etapy - z pewnością Pan nie mieszka przy
        ul. Jedności Narodowej. Etapowanie utrudnia, proszę Pana, życie przede
        wszystkim ekipom budowlanym, natomiast z punktu widzenia mieszkańców ulicy,
        jest absolutnie niezbędne - trudno wymagać od kogoś, by się na 17 miesięcy
        wyprowadził, dlatego, że będzie przebudowa.

> ps. firmie z Krakowa która wygrała przetarg na remont jedności wyrażnie nudzi
        > się we wrocławiu i wykonuje inne prace- torowisko na remontowanym ciągu mostu
        > pokoju, a więc prace na jedności mogłyby być przeprowadzane znacznie
        szybciej,
        > a co za tym idzie byłyby sporo tańsze.

A to już zupełny absurd. Konsorcjum firm Radiotech i Preftor, podejmując się
        przebudowy ul. Jedności Narodowej musiało przedstawić harmonogram prac i cenę
        ofertową. Cena ta była najniższa z wszystkich w przetargu od ceny najwyższej
        niższa o ponad 6 mln zł. (O całym przetargu i cenach mozna było wiele poczytać
        i w gazetach, i na tym Forum). Oferta jest oceniana właśnie w oparciu o tę
        cenę, jak też o zdolność oferenta do wykonania prac w jak najszybszym terminie.
        Informuję więc uprzejmie, że nie ma szans, by wykonać tę przebudowę krócej i
        taniej, jeśli chce się ją prowadzić zgodnie z wymogami technologii. A fakt
        podejmowania przez jej wykonawcę prac na innych frontach robót nie ma tu nic do
        rzeczy - gdyby oferent nie wykazał, że dysponuje odpowiednim potencjałem
        wykonawczym, nie dostałby zlecenia ani w jednym, ani w drugim miejscu.
        Pozdrawiam
        KK
        • svarte_sjel Re: w tempie żółwia remont pójdzie dalej 28.07.03, 11:36
          krzysztof_kiniorski napisał:
          > wykonawczym, nie dostałby zlecenia ani w jednym, ani w
          drugim miejscu.

W drugim (a właściwie pierwszym), czyli na Wyszyńskiego,
          to akurat nie od ZDiK-u dostał zlecenie. Ale to
          nieistotny detal.
          • krzysztof_kiniorski Re: w tempie żółwia remont pójdzie dalej 28.07.03, 11:55
            svarte_sjel napisał:

> krzysztof_kiniorski napisał:
            > > wykonawczym, nie dostałby zlecenia ani w jednym, ani w
            > drugim miejscu.
            >
            > W drugim (a właściwie pierwszym), czyli na Wyszyńskiego,
            > to akurat nie od ZDiK-u dostał zlecenie. Ale to
            > nieistotny detal.

Nie od ZDiK, ale i tak by go nie dostał, gdyby musiał przerzucać sprżet i ludzi
            z budowy na budowę.
            Pozdrawiam
            KK
    • gosc_nty Re: remont Jednosci....planik po remoncie 28.07.03, 12:17

gdzie mozna zobaczyc jakis planik ul Jednosci po remocie ?

jak tam bedzie rozwiazana krzyzowka torowisk ?

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka