Gość: benji IP: 156.17.116.* 10.05.01, 12:07 Czy możecie podać co najmniej 3 restauracje, w których można smacznie i relatywnie tanio zjeść? Jeśli tak to można się pokusić o stworzenie rankingu. Oto moje typy: 1. Piramida 2. Da lat 3. Tutanchamon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wędzonka Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: 156.24.231.* 10.05.01, 13:48 Gość portalu: benji napisał(a): > Czy możecie podać co najmniej 3 restauracje, w których > można smacznie i relatywnie tanio zjeść? Jeśli tak to > można się pokusić o stworzenie rankingu. > Oto moje typy: > 1. Piramida > 2. Da lat > 3. Tutanchamon Jasli przyjac kryterium smaku i ceny to tylko Mis i Mewa. :) Ale mam wrazenie ze chodzi Ci o cos wiecej. Jesli tak to najlepsze zeberka i kurczaki jadlem jednak w Fridays, klada mnie po prostu na kolana, a i atmosfera jest niezla, natomiast najlepsze ryby byly w knajpie rybnej w Ratuszu ktorej nazwy jednak w tym momencie nie pamietam. Pozdrawiam i smacznego, wlasnie pora na obiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.01, 13:55 to ciekawe co wynmieniłeś w piramidzie zjadłem co prada syto na tomiast było to nieciekawe w smaku a juz na pewno nie smakowało "egiptem", co innego w tutenchamonie smak ok(prawie straciłem ząb na pestce od oliwki) ale potrawy ok tylko że mały wybór i jakos takie barowe , pozatym obsługa mało kompetentna( na taka trafiłem), polecam meksykańską bodajrze na kiełbasniczej TG Frides , i La scale (chociaz drogo) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koneser Re: Ranking restauracji we Wrocławiu 10.05.01, 14:35 1. Piramida - duzo i niezle 2. Akropilis - smacznie i drogo 3. Sajgon (czy jakos tak) na pl. Grunwaldzkim - smacznie ale w plastikach, nie za drogo. Antytypy: 1.Wiejska Chata - nic poza fajnymi nazwami dan 2.Tutenchamon - maly wybor i jakies takie bez sensu ;-) 3.Tele Pizza - za paskudne ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.swipnet.se 10.05.01, 18:52 Chodzilem stale do La Scali.Ostatnio zamowilem Lasagne .Smakowalo emhadowskim makaronem. Juz dawno spadli na psy.Drogo i niesmacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: 213.76.92.* 10.05.01, 20:04 A gdybyście mieli zaprosić kogoś spoza Wrocławia do naprawde dobrej restauracji, tak, byście byli pewni, że wyjdzie zadowolony, to gdzie byście go zaprosili? Na obiad dla 4 osób liczę ok 240 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.swipnet.se 10.05.01, 20:35 Gość portalu: Kuba napisał(a): > A gdybyście mieli zaprosić kogoś spoza Wrocławia do naprawde dobrej > restauracji, tak, byście byli pewni, że wyjdzie zadowolony, to gdzie byście go > zaprosili? Na obiad dla 4 osób liczę ok 240 zł. Sam jestem ciekawy co zaproponujecie. Poszedlem kiedys do restauracji, nazwy nie pamietam na przeciwko Teatru Wspolczesnego.Nazwa jakas ludowa.Wirzcie mi bylo niedrogo, ale jedzenie potworne.Bardzo slone .Widocznie chieli zabic zapach zepsutego miesa. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser Re: Ranking restauracji we Wrocławiu 11.05.01, 10:15 > Poszedlem kiedys do restauracji, nazwy nie pamietam na przeciwko > Teatru Wspolczesnego.Nazwa jakas ludowa.Wirzcie mi bylo niedrogo, Wiejska Chata - w sumie mam podobne odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.kask.net.pl 10.05.01, 21:58 Gość portalu: Kuba napisał(a): > A gdybyście mieli zaprosić kogoś spoza Wrocławia do naprawde dobrej > restauracji, tak, byście byli pewni, że wyjdzie zadowolony, to gdzie byście go > zaprosili? Na obiad dla 4 osób liczę ok 240 zł. już były takowe porady. przeglądnij wątek "gdzie we Wrocku mozna dobrze zjeść?"(ostatni wpis był 2.05) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALka Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.UNI-MUENSTER.DE 10.05.01, 22:40 To zalezy kogo chcesz zaprosic. Jak przyjezdzaja do mnie psiapsiolki, to je zabieram di La Scali. Miesko tam jest wysmienite...Rozplywa sie w ustach, ...mniam, mniam....Salatki sa natomiast chrupiace.Rybna w ratuszu tez nie jest zla. Natomiast jak przyjezdza do mnie oficjalna delegacja z Honkkongu, to idziemy do tej restauracji obok rybnej, ale nazwy nie pomne. Chyba Karczma Wroclawska. Byla kiedys w Gazecie seria artykulow o wroclawskich knajpach, ale radze tego nie czytac. W tych artykulach sa sprzeczne informacje i banialuki. Jestem stala bywalczynia La Scali i , za prawdepowiadam Wam, nie poznalam swojej knajpki w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.swipnet.se 10.05.01, 23:29 Gość portalu: ALka napisał(a): > To zalezy kogo chcesz zaprosic. Jak przyjezdzaja do mnie psiapsiolki, to je zab > ieram di La Scali. > Miesko tam jest wysmienite...Rozplywa sie w ustach, ...mniam, mniam....Salatki > sa > natomiast chrupiace.Rybna w ratuszu tez nie jest zla. Natomiast jak przyjezdza > do mnie oficjalna > delegacja z Honkkongu, to idziemy do tej restauracji obok rybnej, ale nazwy ni > e pomne. Chyba > Karczma Wroclawska. Byla kiedys w Gazecie seria artykulow o wroclawskich knajpa > ch, ale radze tego > nie czytac. W tych artykulach sa sprzeczne informacje i banialuki. Jestem stala > bywalczynia La Scali i , > za prawdepowiadam Wam, nie poznalam swojej knajpki w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.ict.pwr.wroc.pl 11.05.01, 13:35 No właśnie, czy ta Karczma Wrocławska to nie jest ta w Sukiennicach? Co tam mają naprawdę wyśmienitego. Co do LA Scali, to sam jeszcze tam nie byłem, ale słyszę sprzeczne opinie. Kto coś może powiedzieć na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.*.*.* 11.05.01, 13:53 tak naprawdę to jest gospoda wrocławska. ta rybna to też jest gospoda, ale tzw. fish branch. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser Re: Ranking restauracji we Wrocławiu 11.05.01, 10:13 Gość portalu: Kuba napisał(a): > A gdybyście mieli zaprosić kogoś spoza Wrocławia do naprawde dobrej > restauracji, tak, byście byli pewni, że wyjdzie zadowolony, to gdzie byście go > zaprosili? Na obiad dla 4 osób liczę ok 240 zł. Nie wiem czy zmiescilbym sie w kosztach i nie mam moze duzej skali porownawczej ale jednak Akropolis. Zupa pomidorowa :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: 217.97.139.* 11.05.01, 10:32 A co powiecie o Casablance na Włodkowica. Cen nie znam, ale potrawy całkiem całkiem. Poza tym, jak jest ciepło, można posiedzieć w zacisznym ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutcrak Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.kuzniki.isp.pl 14.05.01, 15:25 Gość portalu: Kuba napisał(a): > A gdybyście mieli zaprosić kogoś spoza Wrocławia do naprawde dobrej > restauracji, tak, byście byli pewni, że wyjdzie zadowolony, to gdzie byście go > zaprosili? Na obiad dla 4 osób liczę ok 240 zł. Za ta cene 4 osoby zjedza dobrze i smacznie w Vabank przy ul.Komandorskiej numeru nie pamietam, ale to jest nowa knajpka przy banku w takiej plombie. Cala nasza paczka przeniosla sie z z hotelu Wroclaw wlasnie do tej knajpki. Wiec moj typ na najlepsza knajpke to wlasnie w/w Nutcracker Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ranking restauracji we Wrocławiu 14.04.02, 14:08 Gość portalu: nutcrak napisał(a): > Za ta cene 4 osoby zjedza dobrze i smacznie w Vabank przy ul.Komandorskiej nume > ru > nie pamietam, ale to jest nowa knajpka przy banku w takiej plombie. > Cala nasza paczka przeniosla sie z z hotelu Wroclaw wlasnie do tej knajpki. Kiedy się przeniosła? Człowieku, kiedy ty to pisałeś??? Knajpa padła i od półtorej roku lokal jest do wynajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viking Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: 53.48.71.* 11.05.01, 15:50 1. Pastelowa 2. Mexico Bar 3. Los Locos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.01, 16:42 polecam Tequile w przejsciu na Solnym,La Scale,Mexico bar, w slynnej Gospodzie Wroclawskiej jadlam-bylo drogo a jedzenie okropne,nieprzyprawione kompletnie i malo.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALka Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.UNI-MUENSTER.DE 11.05.01, 22:45 To ja tam bywalam jak jeszcze przyprawiali. Musze przyznac, ze to nie ja placilam rachunki, wiec o cenach nie ma pojecia. W La Scali bardzo lubie zupe rybna, salatki i mieska (pychota....) . Dobre jest tez tiramizu i zabajone.Pastelowa tez jest niezla, ale jakos mnie tam nie ciagnie. To zalezy jakie klimaty sie lubi, nie tylko co sie chce zjesc. Lubie LaScale, bo tam puszczaja ludzka muzyke i w dodatku niezbyt glosno, wiec mozna normalnie pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.01, 20:01 MC DONALD'S he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 20:01 Na portalu www.wroclaw.pogodzinach.pl znalazłem następujący ranking: 1 Saigon 2 Mona Liza 3 Splendido a la carte 4 Szwejk 5 Ragtime Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.01, 20:38 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Na portalu www.wroclaw.pogodzinach.pl znalazłem następujący ranking: > 1 Saigon - ohydne wnętrze > 2 Mona Liza > 3 Splendido a la carte - za drogo, menu z błędami ort, ale b.dobre jedzonko > 4 Szwejk > 5 Ragtime - polędwica z kurkami mniam mniam ale małe stoliki i palą Jednak ciągle najlepsze, SUBIEKTYWNIE uważam, są sałatki i mięcho w La Scali, sałaty i naleśniki w Akademii, placki kartoflane 19 PLN- i inne rzeczy też - w Marii Magdalenie, oraz Mexico Bar na Rzeźniczej "po całości".Swoja droga ranking z kosmosu > Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.kuzniki.isp.pl 14.05.01, 15:32 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Na portalu www.wroclaw.pogodzinach.pl znalazłem następujący ranking: > 1 Saigon > 2 Mona Liza > 3 Splendido a la carte > 4 Szwejk > 5 Ragtime > > Co o nim sądzicie? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie80 Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: 212.244.130.* 13.05.01, 23:49 Co do Piramidy też mi sie podobala ale do czasu-ostatnio na moje danie-zwykly ryz z kukurydza czekalem ponad 30 minut a piwka i tak nie przyniesli.Panie z obslugi nie zbyt mile-zero usmiechu-pewnie przemeczone;((Ogolnie to chyba teraz przereklamowane miejsce.. Lubię: Mexico Bar, Splendido-troche za droga ale jak slicznie i Friday's Czy ktoś był na Odrzańskiej w Casa Patio czy cos takiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ranking restauracji we Wrocławiu 14.04.02, 14:11 Gość portalu: maggie80 napisał(a): > Czy ktoś był na Odrzańskiej w Casa Patio czy cos takiego????? Przeszukaj sobie Forum i znajdź moje wątki o żarciu, tak przez niektórych krytykowane. O Casa Patio piszę dużo i dobrze. Nie chce mi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.legnica.dialog.net.pl 14.05.01, 02:35 Lubię kurczaki(?)z KFC. Czy jestem dewiantem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.skane.se 14.05.01, 05:52 Gość portalu: Piotras napisał(a): > Lubię kurczaki(?)z KFC. Czy jestem dewiantem?! DEWIANTEM NIE JESTES.DEWIANTEM JEST HRABIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: Ranking restauracji we Wrocławiu-nie obrazac hrabii! IP: 157.25.196.* 14.05.01, 16:26 Tylko mnie tu bez takich inwektywow ! Tu mialo byc o jedzeniu a nie o dewiantach ! Prawde mowiac niepotrzebnie weszlam na ten watek-jest godzina obiadowa, ja w pracy (wlasnie korzystam z 10 min. przerwy !)i tylko o kubku kawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyci Re: Ranking restauracji we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 02:27 Gość portalu: Piotras napisał(a): > Lubię kurczaki(?)z KFC. Czy jestem dewiantem?! Niekoniecznie, może tylko mutantem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś