Dodaj do ulubionych

La Scala - czy spada na psy

IP: *.ict.pwr.wroc.pl 11.05.01, 13:42
Na właśnie, jak w temacie. Co o niej sądzicie. Czy
zapraszając kogoś do tej restauracji mamy gwarancję,
że nie będziemy musieli się rumienić, bo gośc
stwierdził, że było niesmacznie. Jak się mają ceny do
jakości i obsługi? Jedni mówią, że tam jest super,
inni, że ostatnio coraz gorzej. Jak jest naprawdę?
Obserwuj wątek
    • Gość: karbol Re: La Scala - czy spada na psy IP: 217.99.225.* 11.05.01, 22:33
      A ja myślałem, że będzie o muzyce, nie o żarciu. Haj.
    • Gość: Z@ba Re: La Scala - czy spada na psy IP: 213.76.92.* 14.05.01, 21:45
      La Scalę uwielbiam. ostatnio słyszę głosy krytyki, z którymi się nie zgadzam.
      Byłam w La Scali z Włochami, którzy bardzo chwalili wszystko co jedli, a nie
      były to kurtuazyjne pochwały. Ja polecam ja wszystkim, i jeszcze nigdy się na
      niej nie zawiodłam. Żaba
      • Gość: MICHAL Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.swipnet.se 14.05.01, 22:13
        La Scala spadla na psy i to potwornie.Jedyne co ich ratuje to swietne
        polozenie.Bogaty turysta,gdyz zwyklego wroclawianina na stac,przysiadzie
        zamowi i zaplaci.Licza w La Scali na jednarozowego konsumenta najchetniej
        grupe niemiecka , ktorych nalezy maksymalnie narznac.
        dO TEGO ZNUDZONA NIEKOMPETENTNA OBSLUGA.
        Bylem kilkakrotnie odradzam.
        • Gość: koneser Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.01, 09:52
          Byłem raz ze znajomymi którzy chcieli co� zje�ć. Ja byłem po obiedzie, więc zamówiłem tylko piwo. Jak się ten kelner zdziwił. Poczułem się jak żebrak na salonach. Poza tym pizza była paskudna jak w Telepizzy (pokosztowałem kawałek bo nie wierzyłem jak mi mówili że paskudna).
          • tarantoga Re: La Scala - czy spada na psy 15.05.01, 15:59
            Gość portalu: koneser napisał(a):

> Byłem raz ze znajomymi którzy chcieli co� zje�ć. Ja byłem po obiedzie, więc zam
            > ówiłem tylko piwo. Jak się ten kelner zdziwił. Poczułem się jak żebrak na salon
            > ach. Poza tym pizza była paskudna jak w Telepizzy (pokosztowałem kawałek bo nie
            > wierzyłem jak mi mówili że paskudna).

Po paru wizytach uważam, że jedyne co można tam spożyć to tiramisu i espresso.
            Poza tym jest drogo (jak na włoską kuchnię), pretensjonalnie a obsługa
            niewychowana.

• Gość: MICHAL Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.skane.se 17.05.01, 04:48
              Teramisu w tej okropnej La Scali kosztuje 15 zlotych.
              W eleganckiej wloskiej restauracji w pasazu
              cena 10 zlotych.
              • Gość: Kuba_wr Re: La Scala - czy spada na psy IP: 213.76.92.* 23.05.01, 11:51
                Gość portalu: MICHAL napisał(a):

> Teramisu w tej okropnej La Scali kosztuje 15 zlotych.
                > W eleganckiej wloskiej restauracji w pasazu
                > cena 10 zlotych.
                O której restauracji mówisz?

• Gość: nemo Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.wroc.gazeta.pl 15.05.01, 16:18
      W kwestii formalnej: albo coś spada na pysk, albo schodzi na psy - nie ma możliwości spadania na
      psy. A co do La Scali - byłam tam raz i podano mi mocno zażółcone brokuły, więcej z własnej woli tam
      nie trafię.
      • Gość: T1 Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.unregistered.formus.pl 17.05.01, 13:10
        La Scala, jest super miejscem z super klimatem, jednak obsługe ma tragiczna.
        Godna polecenia jest Lasagne, Canneloni, i poledwica z zielonym pieprzem.
        Niestety ceny win to horror :(. Jezeli chodzi o Tirmisu, to faktycznie lepsze i
        tańsze jest w Massimo. Ostrzeznie ! nie kupujcie niczego alla carbonara! po tym
        jest murowana biegunka!
        pozdrawiam i buon apetito
        • isis! Re: La Scala - czy spada na psy 14.04.02, 14:17
          Gość portalu: T1 napisał(a):

> Jezeli chodzi o Tirmisu, to faktycznie lepsze i
          > tańsze jest w Massimo.

Nosi mnie jak czytam te dyletanckie opinie w dublowanych wątkach. Miałam się nie
          wtrącać, ale jak czytam te przeterminowane porady, to wydaje mi się, że opisywane
          przez siebie restauracje znacie tylko z opowiadań i recenzji Pułki.
          Massimo już nie ma. A TIRAMISU' było tam rzeczywiście lepsze.
    • Gość: LA SCALA Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.skane.se 18.05.01, 02:04
      Niech tam ktos do nich zadzwoni i opowie wlascicielowi, ze ich
      rozgryzlismy.Napewno sie nie poprawia.
    • Gość: LA SCALA Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.swipnet.se 22.05.01, 18:25
      Restauracja pseudo wloska La Scala w Rynku spadla na pysk.
      Wlasciciel sie nie przejmuje , goscie placa.
    • Gość: lidia Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.wroc.gazeta.pl 25.05.01, 11:09
      Ja tam nie jestem kobietą bywałą, więc menu nie ocenię, ale jeśli na Solnym w lodziarni La Scala
      (remont pomieszczeń trwa) będą lody choć tak podobne do włoskich jak podobne do włoskiego jest
      ich spaghetti, to znowu przytyję z 10 kilo.
      • Gość: hrabia Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 11:30
        La Scala to nieudana namiastka włoszczyzny.. W środę umówiłem się z klientami w
        tej pseudowłoskiej knajpie. Po śniadaniu i otrzymaniu rachunku podliczyłem, że
        taniej byłoby pojechać do Mediolanu na prawdziwą włoską kuchnię.
        • Gość: wędzonka Re: La Scala - czy spada na psy IP: 156.24.231.* 25.05.01, 11:46
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> La Scala to nieudana namiastka włoszczyzny.. W środę umówiłem się z klientami w
          >
          > tej pseudowłoskiej knajpie. Po śniadaniu i otrzymaniu rachunku podliczyłem, że
          > taniej byłoby pojechać do Mediolanu na prawdziwą włoską kuchnię.

Hrabio, Twoi klienci pewnie woleliby rodzinne Palermo :)
          • Gość: hrabia Re: La Scala - czy spada na psy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 11:54
            Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
            >
            > > La Scala to nieudana namiastka włoszczyzny.. W środę umówiłem się z klient
            > ami w
            > >
            > > tej pseudowłoskiej knajpie. Po śniadaniu i otrzymaniu rachunku podliczyłem
            > , że
            > > taniej byłoby pojechać do Mediolanu na prawdziwą włoską kuchnię.
            >
            >
            > Hrabio, Twoi klienci pewnie woleliby rodzinne Palermo :)

Razem z Tobą nawet w Lioningradzie

• do_gory Re: La Scala - czy spada na psy 14.04.02, 13:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka