328i 12.12.07, 16:43 Całe szczęście, że zostawili przedszkolakom butelki po wódce!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panistrusia Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie 12.12.07, 16:50 Chciałabym zobaczyć te "załamane przedszkolaki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka kolejny wielki sukces PO, brawo policja 12.12.07, 18:05 niedawno znaleźli dwóch groźnych przestępców w ziemniance, a tu kolejny sukces - prawie dzień po dniu. Polska przeciera oczy ze zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: kolejny wielki sukces PO, brawo policja IP: *.crowley.pl 12.12.07, 19:12 Co nie możemy pogodzić się z porażką, leszczyku? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbibi Kolejny bezmózgi pisdzielec dał głos n/t IP: 217.98.20.* 12.12.07, 19:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościna Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.chello.pl 12.12.07, 16:53 nie wiem czy byłabym zadowolona gdyby moje dziecko w ramach zajeć przedszkolnych miało zbierac puszki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uć moje sioło Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.toya.net.pl 12.12.07, 17:16 Tatusiowie musieli się namęczyć by osuszyć 4 tysiące browarów. No, czego się nie robi dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie 12.12.07, 17:20 Mam te same refleksje co goscina. To znaczy - ja jestem pewna, ze bylabym bardzo niezadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale dlaczego ale dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:12 dlaczego byłabyś niezadowolona? To jest bardzo fajna akcja, ucząca poszanowania środowiska naturalnego. Te dzieciaki może za kilkanaście lat, jak już będa korzystać z zawartości tych puszek, nie rzucą ich do lasu czy do rzeki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: 83.238.246.* 12.12.07, 18:38 Acha, czyli ty artykuły typu puszki po piwie, czy tam po konserwach wyrzucasz chyłkiem na dzikie wysypisko w lesie, żeby broń boże znajomi nie widzieli cię z ani jedną puszeczką... papier ukradkiem upychasz po publicznych śmietnikach na przystankach autobusowych, żeby broń boze twoje dziecko nie mialo styczności z recyklingiem, ktory powszechnie w tym kraju kojarzy się z ubóstwem i biedą... Stuknij się w czółko, kobieto :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.yamana.com 12.12.07, 19:17 Kochanie, kto ci powiedzial ze wyrzucam puszki po piwie na dzikie wysypiska? Jak - powiedz - dziala pokretny tok twojego myslenia? I co ty w ogole o mnie wiesz, zeby taki osad (bezpieczny, bo anonimowy a jednoczesnie nieprzyjemnie zlosliwy) wyglaszac? Nie podoba mi sie pomysl zbierania PUSZEK PO PIWIE, podobnie jak nie podobal by mi sie pomysl zbierania butelek po wodce przez MALE DZIECI. Nie ma to nic wspolnego z ochrona srodowiska. P.S. Do pozostalych, ktorym nie podoba sie to, ze mnie sie nie spodobal pomysl a podpierajacych sie argumentem srodowiska - w ilu akcjach (nie tylko codzienny recykling) wzieliscie udzial w ostatnim roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Przedszkolaka Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.chello.pl 12.12.07, 19:38 A nie wzięłaś pod uwagę że gazeta.pl mogła jak to czasami bywa pomylić się albo nie napisać całej prawdy np że były też inne puszki po napojach itp. ale jak by napisali ze ukradli puszki po coli to by nie było tak dramatycznie u mojego dziecka w przedszkolu też jest akcja zbierania makulatury i puszek. I ludzie przynoszą ale to za pewne źli rodzice i alkoholicy bo zamiast przepić pieniądze to płacą za przedszkole i nikt nie wysyła małych dzieci do zbierania puszek bo nie wyobrażam sobie gromadki 3 latków zbierających puszki i gazety. Ale oczywiście ty zapewne wielka pani z wyższych sfer (wykształcenie wyższe a może nawet doktorat) nie potrafisz tego pojąć ja uważam to za dobrą akcje która uczy rodziców i dzieci. A w ilu takich akcjach ty brałaś udział że uważasz że masz moralne prawo osądzać innych i ich działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Tacie przedszkolaka IP: *.yamana.com 12.12.07, 20:53 A to juz inna sprawa. Oczywiscie, ze to sie moglo zdarzyc (pomylka gazety). Nie osadzam nikogo moralnie, odpowiedzialam na post ktory mnie bezzasadnie osadzil. A w akcjach - owszem, wielu - udzial bralam i biore. Mieszkam na stale w Kanadzie. Sa tu setki organizacji ds ochrony (lasow, niedzwiedzi, parkow, oceanow, orlow, wielorybow i tak dalej). Od lat biore w paru z nich bardzo czynny udzial. Tak ze "tato" - ja moglam sie pomylic co do Gazety, ty natomiast mogles sie grubo pomylic co do mnie. Co do mojego wyksztalcenia i innych niepotrzebnych zlosliwostek - damy sobie spokoj - nie rozumiem tylko, jak skadinad mili (prawdopodobnie) ludzie moga sobie takie niepotrzebne zlosliwosci prawic. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Tacie przedszkolaka 12.12.07, 21:04 Gość portalu: Joanna napisał(a): > A to juz inna sprawa. Oczywiscie, ze to sie moglo zdarzyc (pomylka > gazety). > > Nie osadzam nikogo moralnie, odpowiedzialam na post ktory mnie > bezzasadnie osadzil. A w akcjach - owszem, wielu - udzial bralam i > biore. Mieszkam na stale w Kanadzie. Sa tu setki organizacji ds > ochrony (lasow, niedzwiedzi, parkow, oceanow, orlow, wielorybow i > tak dalej). Od lat biore w paru z nich bardzo czynny udzial. Tak > ze "tato" - ja moglam sie pomylic co do Gazety, ty natomiast mogles > sie grubo pomylic co do mnie. Co do mojego wyksztalcenia i innych > niepotrzebnych zlosliwostek - damy sobie spokoj - nie rozumiem > tylko, jak skadinad mili (prawdopodobnie) ludzie moga sobie takie > niepotrzebne zlosliwosci prawic. > > Pozdrawiam serdecznie zapewne w Kanadzie nie są problemem zasmiecone lasy czy pobocza ulic z walającymi się śmieciami lub nawet torbami porzuconych śmieci. U nas są - i bardzo dobrze, że chociaz w przedszkolach starają się dzieciakom zwrocic na to uwage, bo w wielu domach rodzice pokazują dzieciom jak się pozbyc smieci jadac samochodem albo podczas spaceru do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocioł Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.crowley.pl 12.12.07, 18:57 nie wiem co ci się w tym nie podoba? dzieciaki uczą się za jednym razem zaradności i ekologii skoro wysyłacie dzieci raz w roku "sprzątać świat", dlaczego nie pozwolić im segregować odpadów na codzień i uczyć, że na niektórych z nich można zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.yamana.com 12.12.07, 21:09 Idea sprzatania - podoba mi sie bardzo. Z artykulu jednak moglo wynikac, ze dzieciaki szczegolna uwaga obdarzaly puszki po piwie i te gromadzily. Byc moze wynika to z faktu, ze puszki po piwie zajmuja najwiecej miejsca na ulicach... To tylko moje subiektywne wrazenie, nic wiecej. Nie warto sie przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.lanet.net.pl 13.12.07, 00:52 Wyraźnie napisano, że puszki były po piwie i po napojach. Nie napisano, że dzieci zbierały puszki na ulicy czy w parku. Na zdrowy rozum dzieci przynosiły do przedszkola puszki z własnych domów lub od znajomych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
br00net Skąd ty się urwałaś, jakie ty masz metody wychowc? 12.12.07, 19:31 1. dzieci uczą się że dzięki pracy mogą mieć nowe zabawki - według mnie bardzo wychowawcze 2. dzieci uczą się dbać o środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Ukradli przedszkolakom puszki po piwie 12.12.07, 16:54 "A właściciel skupu złomu dał dzieciom pieniądze za te puszki, które trafiły do jego punktu." Jeden uczciwy sie znalazl w tej bandzie, czy poczul oddech prokuratury na karku?? Tego sie chyba nigdy nie dowiemy... Znam takich "od skupu zlomu" oni wszystko wykna bez pytania "skad,gdzie i jak".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.acn.waw.pl 12.12.07, 17:01 etam uczciwy jak kupowal to sie nie spytal o pochodzenie tych puszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 17:05 A co to on, Ziobro jest, żeby się pytać? Też bym się nie spytał. Każdego ma pytać skąd wzięli puszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.acn.waw.pl 12.12.07, 17:23 u nas w Warszawie pytaja nie mozna ufac ludziom ot tak,bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CitizenK Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 17:46 Oczywiście, że nie musiał pytać. Prokurator też bez pytania mu powie, ile mozna dostać za paserstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.welnowiec.net 12.12.07, 17:05 "Znam takich "od skupu zlomu" oni wszystko wykna bez pytania "skad,gdzie i jak". Podejrzewam, że wogóle nie ma takich co zadają pytania: "skąd, gdzie, jak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbk Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.szara.net 12.12.07, 17:14 Puszki to nie szyna kolejowa. Chyba nie trzeba mieć zezwolenia na bycie recyklerem. A ogólnie do co info to tak słodkie, że o mało nie zespawałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Another job well done! Brawo nasza policja ... IP: *.lutn.cable.ntl.com 12.12.07, 17:09 i oczywiscie wlasciciel skupu zlomu! Brawo dla pana... Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Ukradli przedszkolakom puszki po piwie 12.12.07, 17:25 NIE UKRADLI TYLKO UKRADŁ: PEDEL! ZNAM GO.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cold Hej! A to Polska wlasnie... IP: *.tktelekom.pl 12.12.07, 17:30 i niech mi ktos nie mowi ze kara chłosty jest zla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot Re: Hej! A to Polska wlasnie... IP: *.chello.pl 12.12.07, 17:47 Kara chlosty jest zla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Hej! A to Polska wlasnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:22 haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz wychowanie w trzezwosci IP: *.popl.cable.ntl.com 12.12.07, 17:39 To takie funkcje edukacyjne spelnia przedszkole. Dzieciom piwa nie wolno pic, ale za to mozna zbierac puszki po nim. Hmmm, a one umieja czytac chyba i wiedza, po czym te puszki. A moze w przedszkolu byla imprezka, takie Christmas party, w ramach programu <<Pij piwo, zbieraj puszki, bedziesz menelem>>. Mogliscie w tym artykule pominac slowo <<piwo>>. Wystarczylo by napisac po prostu puszki czy tam aluminium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Przedszkolaki i puszki po piwie? IP: *.aster.pl 12.12.07, 17:48 To jakieś nieporozumienie - czy dzieci w wieku przedszkolnym mają zajmować się jakimiś brudnymi puszkami po piwie? Jezu, czy nikt nie widzi w tym nic nienormalnego???????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
k.adorator Re: Przedszkolaki i puszki po piwie? 12.12.07, 17:56 I tu jest właśnie problem. Źli są ludzie, którzy te puszki zabrali, a nawet pan ze skupy, który nie pytał skąd są. Wsumie to on na bank nie przypuszczał, a nawet by pewnie nie uwierzył, że z przedszkola. Problem jest w tym, że w cywilizowanym kraju 5-latek nie zbiera puszek, by mieć na zabawki. Państwo Polskie pluje na nas na każdym kroku, a my im pozwalamy. To trzeba pokazywać i piętnować. Na zachodzie nie pokazują polityków bo mają ważniejsze zmartwienia. My mamy 100 razy ważniejsze i 100 razy więcej tych problemów i wykolejeń społecznych, ale zamiast o nich mówimy o politykach. Polska nie będzie normalnym krajem dopóki nie przestaniemy interesować się politykami. Oni siedzą tyle przed kamerami, że nie mają czasu myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
br00net Re: wychowanie w trzezwosci 12.12.07, 19:33 dokładnie takim samym rozumowaniem kierują sie "katolicy" którzy uważają że legalizacji np. prostytucji jest zła, lepiej udawać że jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: priller a mnie cholernie zal dzieci IP: 208.255.119.* 12.12.07, 17:50 szczesliwie odzyskaly to, co stracily. pomijajac realia i przedmiot pracy, nie wyobrazam sobie, jak mialbym wytlumaczyc maluchom, jak ktos mogl je okrasc. heh, kraj pelen wartosci. nie jakis tam protestancki. Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika załamane przedszkolaki:-D 12.12.07, 17:50 Już sobie wyobrażam szlochające trzylatki;-) w jednej ze szkół podstawowych w moim mieście dzieci pod karą obniżenia stopnia ze sprawowania są zobligowane do przyniesienia kilkuset puszek po napojach i kilkuset kilogramów makulatury:-)Te, których rodziny nie wytwarzają tyle "materiału do recyklingu" muszą latać po śmietnikach w ramach zajęć pozaszkolnych:-D strach mnie obleciał: nie pijam z aluminium, gazetę czytam na portalu, a książek nie poświęcę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza to jest chore w tymkraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:48 Wybaczcie, ale to jest chore. Dorosli smiecą i brudzą - ale dzieci biorą udział w gremialnym sprzątaniu świata, dorosli pija piwo - ale dzieci gremialnie po nich puszki wyzbierają, dorosli czytaja - ale dzieci po nich gremialnie makulature pozbierają. To jest chore i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: to jest chore w tymkraju 12.12.07, 21:08 Gość portalu: alosza napisał(a): > Wybaczcie, ale to jest chore. > Dorosli smiecą i brudzą - ale dzieci biorą udział w gremialnym sprzątaniu > świata, dorosli pija piwo - ale dzieci gremialnie po nich puszki wyzbierają, > dorosli czytaja - ale dzieci po nich gremialnie makulature pozbierają. > To jest chore i nic więcej! ci dorosli tez kiedys byli dziecmi ktorym ich rodzice nie powiedzieli, do czego sluzy kosz na smieci (nie mowiac juz o pojemnikach do segregacji, bo wtedy takich nie bylo). cale szczescie obecne pokolenie dzieciakow ma szanse byc madrzejsze w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caribbean Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.socal.res.rr.com 12.12.07, 18:59 naprawde nie wiadomo jaka ta Polska jest, wniosek: Polacy pijcie wiecej piwa to przedszkolaki beda mialy wiecej pieniedzy na cele edukacyjne np ksiazki jak walczyc z alkoholizmem w Polsce. Znalazly sie dobre duszki ktore chcialy zwolnic te dzieci z moralnej watpliwosci i teraz sa scigani. zycie samo przynosi radosc w sercach i usmiech na naszych twarzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Nie rozumiesz? Nie komentuj! IP: *.zc.one.pl 12.12.07, 19:07 Chyba nikt nie rozumie rangi problemu, wszystkie komentarze nawet nie ocierają się o sedno sprawy. Przy każdej informacji powinna być klauzula: nie rozumiesz? nie komentuj! Pozdrowienia dla wszystkich którzy znaja zastosowanie kolorowych pojemników z tajemniczymi oznaczeniami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Od małego uczą złomiarstwa IP: *.acn.waw.pl 12.12.07, 19:13 A póxniej się dziwią, że złomiarze wszystko kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusk ty Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.wroclaw.mm.pl 12.12.07, 19:56 ku..! to w przedszkolu są złodzieje? ja pie.. co za kraj/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Ukradli przedszkolakom puszki po piwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 20:17 oowinni teraz uczyć dzieci w przedszkolu jumać za kare s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Boże... ale trzeba być degeneratem, żeby okradać IP: *.nettelinwestycje.pl 12.12.07, 20:36 przedszkolaków... z zabawek w gruncie rzeczy... ile tam płaczu musiało być, dobrze, że chociaż policja się wykazała, pewnie jak zobaczyli płaczące dzieci, to ruszyli dupy, inaczej nie wyobrażam sobie, żeby policja szukała puszek (skuteczie w dodatku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretu23 poproszę o Numer Konta Bankowego!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.maast1.lb.home.nl 12.12.07, 20:49 trzeba dzieciom straty moralne wynagrodzic! Odpowiedz Link Zgłoś
lech_i_jaroslaw Zlodziei wychlostac publicznie na gola d... 12.12.07, 20:50 Zlodziejstwo jest w Polsce posuniete do granicy absurdu... Swoja droga - wlasciciel zlomu zachowal sie bardzo fair!!! Odpowiedz Link Zgłoś