Dodaj do ulubionych

25 maja "Pod Jemiola" godz.17:00-everyone welcome!

IP: 157.25.196.* 22.05.01, 10:03
Moi drodzy,
jak by co, to razem z MKK bedziemy w najblizszy piatek "Pod Jemiola". Jesli kto
ma ochote-niech po prostu przyjdzie bez wczesniejszych deklaracji, z ktorymi
roznie potem bywa.Nie przyjdziecie-plakac nie bedziemy, przyjdziecie-bedzie
fajowo.Jak zwykle-znakiem rozpoznawczym niech bedzie "Gazeta" . I zupa
cebulowa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bea Re: 25 maja IP: 195.205.145.* 22.05.01, 10:17
      A gdzie jest "Pod Jemiołą"?
      • Gość: wędzonka Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 22.05.01, 11:00
        Gość portalu: Bea napisał(a):

> A gdzie jest "Pod Jemiołą"?

W plombie/narozniku u zbiegu Reja i Ladnej. To tam gdzie Szczytnicka przechodzi w
        Curie Sklodowskiej. Na to skrzyzowanie wpada rowniez Polaka i w pewnym sensie
        Nehringa. A wszystko w cieniu Grunwaldu.
        Bylem tam za czasow gdy ta knajpa byla jeszcze dosc nieciekawa pizzeria. Teraz
        wyglada znacznie ponetniej :)
        Ciekawe jak karmia!

Pozdrawiam i polecam!
        • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 13:09
          Moja ciekawość - żeby nie powiedzieć wścibskość - została ujarzmiona, dlatego
          mogę swobodnie napisać, że jakkolwiek byłam zainteresowana powierzchownością
          wędzonki, tak teraz jest mi wszystko jedno, czy jest łysy, gruby, niski, czy
          cierpi na niedowidzenie, czy się nazywa Zdroju, a może L(eży) B(ykiem).
          Teraz wędzonka nam poleca knajpę ... ale nie swoje towarzystwo. Szkoda. Obrażać
          się nie będę.
          Pozdrowionka
          PS. należy się sprostowanie: "Pod Jemiołą", wśród zup, mamy do wyboru:
          cebulową, kociołek czegoś tam, żurek po jakiemuś. Jadłam cebulową. Drogo (8zł),
          ale bardzo smaczna. Woda "źródlana" nosi w sobie zawartość dna czajnika, więc
          cena 3zł za szklaneczkę wydaje mi się wygórowaną. Piwo w różnych opcjach -
          chyba dobre - mam nie wyrobiony smak. Są tam również inne frykasy. Ale ta
          knajpka ma swój klimat. Wśród "rekwizytów" panuje pewna niespójność.
          • Gość: wędzonka Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 22.05.01, 14:27
            MKK, jest mi glupio.
            • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 22:42
              Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> MKK, jest mi glupio.

Wędzonko - nie przesadzaj! Ale nie napisz czasami, że przybywasz jutro pod
              Jemiołę, bo się tam wszyscy nie zmieszczą.

PS. Wydaje mi się, że post o podobnej treści wysyłałam już wcześniej (:o)
    • Gość: daag Re: 25 maja IP: *.*.*.* 22.05.01, 10:53
      a jakbym tak "rzepę" wziął i zagryzał zupą pomidorową, to jest szansa na
      integrację?? ;)
      • Gość: FraMauro Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 12:01
        Co do Gazety - moze byc nawet archiwalny numer "Chlopskiej Drogi". A pomidorowa
        to krolowa wszystkich zup!
        Wedzonko, rozumiem, ze tradycyjnie juz bedziesz obecny duchem.To nawet
        dobrze.Jeszcze na miejscu okazaloby sie, ze pojawil sie Zdroju...
      • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 13:11
        Masz szansę na integrację.
        Nie myśl sobie szanowny kolego, że my - kompostownicy - mówimy jednym głosem.
        Gdyby tak było, szybko znudzilibyśmy się sobą.
        :)
        • Gość: daag Re: 25 maja IP: *.*.*.* 22.05.01, 14:02
          aha, no to jestem szansonistą w takim układzie. hehehe... szansonistą
          integracjonałem. ; )
    • osiek Re: 25 maja 22.05.01, 13:25
      skoro nie pod Zegarem Historii to niech bedzie pod Jemiola ;)
      Pozdrawiam
      P.
    • Gość: choco Re: 25 maja IP: 217.30.134.* 22.05.01, 20:04
      Prosze mnie wtajemniczyc-dlaczego trzeba miec zupę cebulową..?
    • Gość: Piotr 1 czerwca <|:) IP: 156.24.231.* 22.05.01, 21:22
      A ja będę dopiero pierwszego czerwca, pod krasnalem.
      Do zobaczenia!
    • Gość: Rob-35 Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 21:52
      Spotkania Sztabu Pomarańczowej Alternatywy są akurat
      w innych terminach, więc chętnie się pod Jemiołę udam,
      tym bardziej, że w domu mam aż dwie jemioły kupione
      od "Emila" w przejściu podziemnym na Świdnickiej...
      Jedna ma prawie 10 lat a druga prawie 7 (tyle ile moje
      dzieciaki)... mają już od dawna piękny złoty kolor :-)
      trochę jak zupa cebulowa...
    • Gość: Pafik Re: 25 maja IP: *.kom-net.pl 23.05.01, 00:14
      > w najblizszy piatek "Pod Jemiola".

A spod Jemioły rzut beretem do Familijnych skrzydełek
      :-D
    • Gość: Rob-35 25 maja "Pod Jemiola" godz.17:00-everyone welcome! IP: *.116.86.85.unregistered.k.pl 24.05.01, 16:40
      Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> Moi drodzy,
      > jak by co, to razem z MKK bedziemy w najblizszy piatek "Pod Jemiola"

Ja też będę i opowiem Wam o kulisach powstawania tekstu o Pomarańczowej
      Alternatywie, który ukaże się w JUTRZEJSZEJ (piątkowej) Gazecie Wyborczej.
      Myślę, że wielu z Was, drodzy forumowicze, będzie urzeczonych metodami
      pracy dziennikarzy Dolnośląskiej... którzy szukują się do...

Temat FORUM i znikających wątków także wart jest naszych debat...

Oraz temat RZECZY NAJWAŻNIEJSZYCH, które tak ładnie zostały spisane
      przez kolegę Osiek i koleżankę Bea...

Naprawdę WARTO się spotkać...

Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz zapraszam!

Rob-35
      (Ten, który powiedział ABRAKADABRA aby Krasnoludek
      stanął na Świdnickiej...)
      • Gość: Jarosz Re: 25 maja "Pod Jemiola" godz.17:00-everyone welcome! IP: 195.116.104.* 24.05.01, 16:45
        Ech, Rob. Że też jutro nie będę mógł być...
        • Gość: Rob-35 Re: 25 maja IP: *.116.86.85.unregistered.k.pl 24.05.01, 16:56
          Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Ech, Rob. Że też jutro nie będę mógł być...

Nie przejmuj się, Tobie mogę opowiedzieć nieco ciekawostek
          przy innej okazji :-) bo znamy się osobiście, jednak żałować
          powinni Ci, którzy jutro nie przyjdą...

Wyobraź sobie, że 50% wypowiedzi w jutrzejszym tekście
          będzie pochodziło od osoby, która była "wtyką" w P.A.
      • Gość: daag Re: 25 maja IP: *.*.*.* 25.05.01, 11:44
        mam nadzieję, że z całą stanowczością odniesiecie się do ohydnej plotki jaka od
        rana panoszy się w mieście. mianowicie - jak źli ludzie rozgłaszają - w dniu
        wczorajszym po godzinie 18 w okolicach świdnickiej, zamaskowany krasnoludek
        napastował staruszkę na pasach, kopnął przygodnego psa i uciekł w te pędy.
        ujęty przez staż miejską odmówił składania wyjaśnień.
        • Gość: wędzonka Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 25.05.01, 11:52
          Gość portalu: daag napisał(a):

> mam nadzieję, że z całą stanowczością odniesiecie się do ohydnej plotki jaka od
          >
          > rana panoszy się w mieście. mianowicie - jak źli ludzie rozgłaszają - w dniu
          > wczorajszym po godzinie 18 w okolicach świdnickiej, zamaskowany krasnoludek
          > napastował staruszkę na pasach, kopnął przygodnego psa i uciekł w te pędy.
          > ujęty przez staż miejską odmówił składania wyjaśnień.

Chyba juz wiem kto powinien sie znalezc nadziany na pregierzu... <|X)
          • Gość: daag Re: 25 maja IP: *.*.*.* 25.05.01, 12:44
            mam nadzieję, że nie ja? ; )
    • Gość: <|;-) Re: 25 maja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.01, 10:26
      Każdy kto przyjdzie, zostanie obdarowany
      pomarańczową czapką krasnoludkową
      • Gość: hrabia Re: 25 maja IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 11:25
        Kurde, ale żałuję. Przez dziury w Autostradzie do Nieba nie zdążę.
      • Gość: Piotr Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 25.05.01, 11:33
        Gość portalu: <|;-) napisał(a):

> Każdy kto przyjdzie, zostanie obdarowany
        > pomarańczową czapką krasnoludkową

To niesprawiedliwe! Specjalnie wziąłem urlop na pierwszego żeby przyjechać na
        powitanie krasnoludka, a mimo poświęceń na czapeczkę się nie załapię. Czuję się
        odtrącony :-(
        • Gość: Piegdoń Re: 25 maja IP: 10.40.66.* 25.05.01, 11:53
          Chętnie bym się dowiedziała co w dzisiejszym tekście jest nie tak, Aneta zresztą też, ma nawet
          dziś telefoniczny dyżur...
        • Gość: <|;-) Re: 25 maja IP: 217.30.134.* 25.05.01, 12:14
          1-go Czerwca także są przewidziane czapeczki dla każdego
          Skąd więc to rozpaczliwe poczucie odtrącenia?
          • Gość: wrocadi Re: 25 maja IP: 192.168.1.* / 213.25.48.* 25.05.01, 17:38
            Osobiscie sprawdzilem...Pod Jemiola odbywa sie wlasnie spotkanie
            forumowiczow....
            • Gość: piotras Re: 25 maja IP: *.legnica.dialog.net.pl 25.05.01, 19:49
              Jakim cudem udało ci się wejść na to forum? Próbowałem przez godzinę(GODZINĘ-
              szanowna dyrekcjo), i nie wiem czy mój post doszedł.
              Napiszcie po spotkaniu kto był,co było,jak było.Jakie wnioski,co
              postanowiliście?
              Czekamy z niecierpliwością!!!
              • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 19:56
                Jak na szpiega byłeś dobrze zakamuflowany tym plastrem na twarzy.
                Pozdrowionka
            • Gość: Piotr Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 25.05.01, 19:53
              Wrocadi, czyżbyś się nie ujawnił tylko kukał przez okno? :-)

A jeśli nie to zdradź o czym debatują. Gdybym był we Wrocku to też bym tam
              siedział. :-)
              • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 19:58
                Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Wrocadi, czyżbyś się nie ujawnił tylko kukał przez
                okno? :-)
                >
                > A jeśli nie to zdradź o czym debatują. Gdybym był we
                Wrocku to też bym tam
                > siedział. :-)

Co się odwlecze - nie uciecze!
                • Gość: Piotr Re: 25 maja IP: 156.24.231.* 25.05.01, 20:06
                  Gość portalu: MKK napisał(a):

> Co się odwlecze - nie uciecze!
                  Tylko tyle? Liczyłem na szerszą relację :-)
                  • Gość: MKK Re: 25 maja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 20:20
                    Po każdym spotkaniu mam uczucie niedosytu. O czym rozmawialiśmy? Te tematy,
                    które poruszaliśmy są stale aktualne. Ale nie wystarczy czytać uważnie gazety,
                    aby wiedzieć .... :) - można się jedynie domyślać :)
                    Piotrze ... 01.06. - my czapeczki już mamy.
                    • Gość: choco Re: 25 maja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.01, 21:55
                      Do zobaczenia 1 .06-ja tez juz mam czapeczke piekną pomarańczową!
                      Rob-35-dzięki za wykład z historii Wrocławia:)
                      • Gość: hrabia Re: 25 maja IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.05.01, 21:56
                        Czy to były lekcje, czy seminarium ?
                        • wrocadi Re: 25 maja 25.05.01, 23:07
                          MKK: Tak ten z plastrem to bylem ja. Niestety nie zabralem gazety i bylem malo
                          rozpoznawalny. Ale sprawialem wrazenie szukajacego wiec nhie trudno bylo mnie
                          rozpoznac. Nogi mi sie ugiely i...postanowilem oposcic ten lokal....innymi
                          slowy przestraszylem sie niewiadomo czego.
                          • Gość: marsha Re: 25 maja IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 25.05.01, 23:19
                            wrocadi napisał(a):

> MKK: Tak ten z plastrem to bylem ja. Niestety nie zabralem gazety i bylem malo
                            > rozpoznawalny. Ale sprawialem wrazenie szukajacego wiec nhie trudno bylo mnie
                            > rozpoznac. Nogi mi sie ugiely i...postanowilem oposcic ten lokal....innymi
                            > slowy przestraszylem sie niewiadomo czego.
                            >

..."nogi mi się ugięły"...-czy to wygląd forumowiczów tak Cię poraził?! :) na
                            pewno nie,więc co?
                            a czy wędzonka w końcu się ujawnił?
                            bardzo chciałabym być 01.06. na wielkim święcie krasnoludkowym,ale będę wtedy w
                            mało przyjemnym miejscu,więc znowu was nie poznam...
                            co się odwlecze...
                            na razie pozdrawiam wszystkich serdecznie!
                            ja też chcę pomarańczową czapeczkę!!! :)
                            • Gość: hrabia Re: 25 maja IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.05.01, 06:48
                              Dziwna zabawa w podchody. Jedni przez okno lipowali, drudzy małomówni. Stąd do
                              loży masońskiej blisko. No, i te pomarańczowe czapeczki.
                              • wrocadi Re: 25 maja 26.05.01, 09:19
                                Wyglad zdecydowanie nie..sam nie wiem...ylem oniesmielony...no tak wyszlo.
                                Nastepnym razem juz tak nie bedzie. Za malo przekonania ...decyzja podjeta i
                                juz. Ogolnie nie wiem czy mialbym duzo do powiedzenia. Jestem pod wrazeniem
                                mojej kontuzji i nie chcialem nikogo zanudzac jej przyczynami.
                                • Gość: marsha Re: 25 maja IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 26.05.01, 09:46
                                  wrocadi napisał(a):

Jestem pod wrazeniem
                                  > mojej kontuzji i nie chcialem nikogo zanudzac jej przyczynami.

uważaj,takim wyznaniem wzbudzasz ciekawość...
                                  mam nadzieję,że był to niegroźny wypadek.

• wrocadi Re: 25 maja 26.05.01, 09:52
                                    rzeczywiscie niegrozny...zderzylem sie z pewnym panem
                                    grajac w pilke...skutek...rozciety luk brwiowy....
                                    kilka szwow i to chyba tyle.
                      • Gość: Rob-35 Dlaczego było warto się spotkać? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 28.05.01, 15:16
                        Gość portalu: choco napisał(a):

> Do zobaczenia 1 .06-ja tez juz mam czapeczke piekną pomarańczową!
                        > Rob-35-dzięki za wykład z historii Wrocławia:)

Ach! Nie ma za co! Dlaczego warto się spotykać i kultywować wspólne
                        debaty na tematy lokalne, acz istotne dla nas, Wrocławian???, bo np.:

"Spójnosc struktury społecznej jest pochodną społecznej zgody i wiedzy
                        wspólnej dla wszystkich. Zatem bez ciągłego jej uaktualniania i bez
                        społecznych interakcji spójnosc owa zależy w sposób żywotny od
                        wczesnie przeprowadzonej edukacji w zakresie kultury oraz od pamięci
                        tejże kultury." (Michael Benedikt: "On Cyberspace and Virtual Reality",
                        w: "Man and Information Technology", Sztokholm 1995, s. 41)

Brzmi strasznie naukowo :-) a dotyczy nas w nie mniejszym stopniu,
                        niż skład chemiczny wody w naszych kranach...

Pozdrawiam uczestników obecnych i tych nieobecnych, którzy się
                        uobecnią...
                        • Gość: efka Re: Dlaczego było warto się spotkać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.01, 23:22
                          Gość portalu: Rob-35 napisał(a):

>
                          > Ach! Nie ma za co! Dlaczego warto się spotykać i kultywować wspólne
                          > debaty na tematy lokalne, acz istotne dla nas, Wrocławian???, bo np.:
                          >
                          > "Spójnosc struktury społecznej jest pochodną społecznej zgody i wiedzy
                          > wspólnej dla wszystkich. Zatem bez ciągłego jej uaktualniania i bez
                          > społecznych interakcji spójnosc owa zależy w sposób żywotny od
                          > wczesnie przeprowadzonej edukacji w zakresie kultury oraz od pamięci
                          > tejże kultury." (Michael Benedikt: "On Cyberspace and Virtual Reality",
                          > w: "Man and Information Technology", Sztokholm 1995, s. 41)
                          >
                          > Brzmi strasznie naukowo :-) a dotyczy nas w nie mniejszym stopniu,
                          > niż skład chemiczny wody w naszych kranach...
                          >
                          > Pozdrawiam uczestników obecnych i tych nieobecnych, którzy się
                          > uobecnią...

Taaak
                          My Friends - "With imagology, philosophy leaves the world of print culture to
                          enter the realm of images, simulacra, gestures and art forms. Struggle now takes
                          place in a world where images define the field of gravitation. You become
                          revelant through your image only if you become an artist and exploiter of the
                          imaginary register" Voila ! (M. C. Taylor, E. Saarinen, "Imagologies", 1994, s.
                          20). Upraszczając Proszę Państwa - możemy być wszędzie i zawsze dzięki swojej
                          imaginacji wzbogaconej o cyberprzestrzeń - Haugh.
                          Jeżeli spotkania będą się odbywały o 17 i na "tym końcu" miasta, to do wakacji
                          będą na nich obecna siłą imaginacji :-))
    • Gość: choco Re: 25 maja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.01, 12:47
      Mkk- gratuluje spostrzegawczości! ja widać byłam tak pochłonięta opowieściami
      o krasnoludkach, że nikogo nie zauważyłam.
      • wrocadi Re: 25 maja 26.05.01, 16:30
        Pewnie siedzialas tylem do wejscia....
        • Gość: choco Re: 25 maja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.01, 17:12
          Albo po prostu zbyt dobrze się zakamuflowałeś..
          • Gość: FraMauro Re: 25 maja -do wrocadi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 23:07
            Drogi kontuzjowany kolego,
            wierze, ze nastepnym razem przelamiesz swe niezdecydowanie i zasiadziesz na
            lawie wsrod innych forumowiczow.Pozdrowienia i niech Ci sie oblicze szybko
            wygoi.
            • Gość: wrocadi Re: 25 maja -do wrocadi IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.top.pl 27.05.01, 11:33
              Dziekuje za zyczenia i sadze ze nastepne spotkanie odbedzi sie z moim udzialem.
              Z wielka ochota zasiade do debaty wraz z innmi forumowiczami. Pozdrawiam
              pozdrawiajaca ....
              • Gość: MKK Re: 25 maja -do wrocadi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 08:22
                I ja przyłączam się do życzeń rychłego powrotu do zdrowia.
                Gosia
                • Gość: wrocadi Re: 25 maja -do wrocadi IP: 192.168.1.* / 213.25.48.* 28.05.01, 09:37
                  Dziekuje. Mam nadzieje ze to nastapi jak najszybciej. Teraz zastanawiam sie nad
                  zmiana opatrunku. Ciekawe czy maja pomaranczowe plastry?
                  • Gość: hrabia Re: 25 maja -do wrocadi IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 15:20
                    Rob ! Czy wszyscy wytrzymali do końca ? Po takiej dawce narkozy, jak w twym
                    poście, każdy inny wykład niestraszny.
                    • Gość: FraMauro Re: 25 maja -do hrabiego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 22:09
                      Alez drogi Hrabio, zapewniam Cie, ze chcialbys sie tak "hipnotyzowac"
                      codziennie.czy Ty kiedys przyjdziesz Pod Jemiole czy pozostaniesz do konca w
                      wirtualnej konspirze ?
                      • Gość: hrabia Re: 25 maja -do hrabiego IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 07:30
                        Czy duch może konspirować ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka