pan.marcin 02.01.08, 20:29 Gdyby tam na serio miało dojść do bójki, to by policja zareagowała. Dwóch PIJANYCH studentów, którzy uważali, że wiedzą lepiej, niż gliny nie są dla mnie osobami, którym można wierzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiadek mimo woli Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:34 a porzal sie borze policja nie mogła widzieć bo ich było tylko dwuch policjantuw a bandtytuw czech i dwuch studentuw na ich dwuch policjantuw. łatfiej zaresztowac studentuw nirz czech łobuzuw Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem 03.01.08, 03:00 Tak niestety często jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.lanet.net.pl 02.01.08, 20:36 narkomani w mundurach też nie są dla mnie wiarygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_tramwaj Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem 02.01.08, 20:38 policja się wykazała, sprawcy zatrzymani, statsy rosną! Odpowiedz Link Zgłoś
anatema1 Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem 02.01.08, 20:39 ot, cała policja... ostatnio dość często słyszę o takich sytuacjach, a także znam z doświadczenia... większym przestępstwem jest zwrócenie uwagi policji, dość dosadne co prawda, niż jakaś bójka. policjanci promują postawę, iż lepiej siedzieć cicho: "nic nie wiem, nie słyszałem, chronię swojego tyłka, bo i na mnie znajdą paragraf". Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Ale czy ta bójka w ogóle miała miejsce?:) n/t 02.01.08, 23:57 Jak kiedyś w tłumie jakieś oprychy ciebie dorwą a ludzie będą odwracać głowy, to w sumie też nic się nie stanie, bo nikt niczego nie zauważy. Dobrą nauczkę dostali studenciaki. Odwracać głowy i mieć gdzieś, gdy kogoś leją a nie nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dokładnie tak Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:43 Policja olewa całą sprawę i tak postępuje najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Trzeba było z Jackiewicza 02.01.08, 20:53 W obronie własnej :) A nie z Policją w grodzie Dutka dyskutować. Zapłacą jak za Hiltona, przejdzie im ochota poprawiania świata. Tylko czy tak musi być we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co pomagać 02.01.08, 21:10 mentalnosc policji rowna sie jeszcze mentalosci milicji, gdzie kazdy obywatel byl podejrzany i wrogiem panstwa a funkcjonariusz wladza. czy oni dalej "ksztalca" (urabiaja) przyszlych policjantow stara szkola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl stara szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 21:25 a kto uczy w szkołach policyjnych? solidarność? przecież nagle nie zmienią kadry PRL'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co po IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.08, 21:26 To nie policja kształtuje taką postawe. To panstwo narzuca ze kazdy jest podejrzany,i potencjalnym złodziejem. Policja jest tylko narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co po IP: *.e-wro.net.pl 05.01.08, 16:25 > To nie policja kształtuje taką postawe. > To panstwo narzuca ze kazdy jest podejrzany,i potencjalnym > złodziejem. > Policja jest tylko narzedziem. *** Co ty opowiadasz. W każdym zawodzie są opie..cze , ze gdy szef nie widzi to tyłkiem nie ruszą . Tu policja lubi aby zwracać się do niej panie władzo. Policja nie lubi jak jej mówić co ma robić. Podobnie jest z urzędasami itd. Dlatego nie można zawsze wierzyć funkcjonariuszowi. Jeśli nie można udowodnić że była bójka to można ustalić czy zachowali procedury i czy trzeba ich było spinac pasami. A żeby ludzi oskarżać to w takich sytuacjach policja powinna nagrywać zdarzenie do oceny przez sąd i do analizy profesjonalizmu interwencji, a następnie szkolić policjantów na tych przykładach. Policjant powinien uspokoić delikwenta gdy ten mu przeszkadza w czynnościach służbowych. Od tego ma pałę. Interweniowanie w stosunku do pobudzonego pijaczka nie powinno mieć, miejsca dopóki nie zrzuci czapki funkcjonariuszowi, nie niszczy mienia i nie zagłusza ciszy nocnej itp. Szarpanie się z pijaczkiem a potem oskarżanie go o znieważenie jest idiotyzmem. Policja nie powinna pałą i pomówieniami budować swój autorytet tylko przerywać bójki i zabezpieczać osoby postronne przed działaniami agresywnych ludzi. Stanie pod knajpa aby zamykać ludzi w izbie wytrzeźwień to następny idiotyzm. To jest właśnie profesjonalizm policji. Policja prowokuje aby użyć siły bo nie wie kiedy powinna interweniować. Policja sie boi użyć pały lub nią pogrozić bo musi mieć powód do interwencji typu znieważenie funkcjonariusza. Powinno się wymyślić obraźliwy gest gdy się widzi grzejących tyłki gliniarzy w drogich volkswagenach vito itp. Wersja podana przez policję, że nie było żadnej bójki a studenciaki chciały się podroczyć z gliniarzami i za to zostali zgarnięci jest niedorzeczna. Funkcjonariusz się nie może obrażać. Funkcjonariusz nie może się mścić. Funkcjonariusz nie może wychowywać. To jest sztandarowa interwencja i policjanci powinni wiedzieć jak mają działać. Jeśli takie są procedury to źle jest z naszą policją. Na zdrowy rozum jeśli studenci chcieli sobie robić jaja to powinni dostać pałą a policjanci powinni zająć się robotą do jakiej zostali wysłani. Tu nie trzeba karać gliniarzy bo wiadomo ze przy takiej pracy łatwo zostać kowbojem i chamem. Tu trzeba skoczyć na garba przełożonym ,że ich usprawiedliwiają. Krotko mówiąc policjant wszystko może. Może się opie..ć i bezczelnie odpowiedzieć żeby go nie uczyć co ma robić. Zawsze przecież może powiedzieć, że ktoś chciał go pobić i opowiedzieć dowolną historię. Te czasy już minęły i policja powinna trzymać się sztywnych procedur. Każdy radiowóz powinien być wyposażony w kamerę (za 1500 zł) i bez nagrania policja nie powinna kierować wniosków o ukaranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salamone.eggenfeld Re: ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co po IP: *.w.pppool.de 01.02.08, 19:48 super artykul zgadzam sie w zupelnosci. policji naprawde nie wartopomagac tez wiem z wlasnego doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co po IP: *.wroclaw.mm.pl 02.01.08, 23:31 To wygląda tak. Tych, którzy uczyli tych pajaców od zatrzymania studentów uczyli milicjanci, albo SBcy którzy w ostatniej chwili przenieśli się do milicji. Często ci policjanci sami pochodzą z patologii no bo co oni mogą robić, skoro najprościej lać po łbach normalnych ludzi - w końcu "władza" może.... I tym sposobem mamy następstwo pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ...będę miał nauczkę, że policji nie ma co po IP: *.e-wro.net.pl 05.01.08, 15:55 > mentalnosc policji rowna sie jeszcze mentalosci milicji, gdzie kazdy obywatel > byl podejrzany i wrogiem panstwa a funkcjonariusz wladza. > > czy oni dalej "ksztalca" (urabiaja) przyszlych policjantow stara szkola? *** A coś myślał . SB-cy a szczególnie funkcjonariusze ZOMO ze stanu wojennego są dziś dowódcami plutonów w policji. W końcu maja doświadczenie którego nie nabędzie sie w szkole więc są cenieni bo wiedza jak zadziałać w nietypowych sytuacjach. Młodzi od nich uczą się chamstwa. Teraz mamy dyktafony, komórki kręcące filmy. Radzę nagrywać każdy kontakt z policją bo może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.e-wro.net.pl 02.01.08, 21:36 uuuu brawo brawo:D dobry artykuł. że-na-da :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ameryke odkryli IP: *.e-wro.net.pl 02.01.08, 21:38 Zawsze wiadomo bylo ze leniwe psy sa ostatnimi osobami na ktorych pomoc mozna liczyc a nie daj boze aby im zwrocic uwage to sie obrazaja jak zarozumiale pensjonarki. Powiedzialem kiedys psom ze kilka metrow dalej okradziono kobiete, jakis gowniarz wyrwal jej torebke, a ci do mnie zebym okazal dowod wiec krzyknalem aby szybko pobiegli za gowniarzem to moze jeszcze go zlapia, a ci malo mnie nie zatrzymali jak tych dwoch studentow, dobrze ze to bylo w dzien na Olawskiej (Wroclaw) obok plakala okradziona kobiete (upadla i rozwalila sobie kolano) a inni przechodnie wyjechali na leniwe psy z takimi bluzgami ze mi odpuscili, musieli by chyba aresztowaj ze setke przechodniow. Oczywiscie za zlodziejem nie pobiegli. Z doswiadczenia kumpla wiem ze jakbym ja pobiegl za zlodziejem i zlapal go i nie daj boze skaleczyl by sie w paluszek to ja zostalbym oskarzony o napad i pobicie wiec zawolalem psy i sie zawiodlem. Dobrze ze chociaz wezwali karetke do tej kobiety (kolano strzesznie jej spuchlo i nie mogla wstac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBYWATEL PIES Wyrazy Uznania Dla Postawy Studentów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 21:48 BIEDNI CHŁOPCY DOPIERO TERAZ WIEDZĄ W JAKIM ŻYJĄ KRAJU! KIEDY NA TWOICH OCZACH BANDYCI KOPIĄ BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA W TYM KRAJU JEDYNĄ SŁUSZNĄ DECYZJĄ JAKĄ MOŻE PODJĄĆ UCZCIWY OBYWATEL TO CZYM PRĘDZEJ ODDALIĆ SIĘ Z MIEJSCA ZDARZENIA I NIE DZWONIĆ NA POLICJĘ. W PRZECIWNYM RAZIE POLICJA PRZYJEDZIE DOPIERO PO TRZECIM TELEFONIE BANDYCI DAWNO UCIEKNĄ A OBYWATEL W NAJLEPSZYM WYPADKU BĘDZIE OSĄDZONY ZA NIEUDZIELENIE PIERWSZEJ POMOCY OFIERZE. OBY TAK DALEJ PANOWIE PRZEŁOŻENI. GRATULUJĘ SAMOZADOWOLENIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.08, 21:49 Naoglądali się Kryminalnych, czy inne W11 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.08, 22:05 "Policja uważa, że funkcjonariusze zareagowali prawidłowo" - Ej, głupki, Wy tutaj jesteście od działania a nie od uważania. Uważanie i myślenie to nie jest wasza mocna strona. Jak mądry obywatel mówi, że macie reagować, bo komuś dzieje się krzywda, to znaczy, że tak jest. Nawet nie zabierajcie się za myślenie, bo to dla was straszliwie abstrakcyjny temat, którego i tak nie pojmiecie. Aż mi się przypomniał kawał o policjancie - " - Masz akwarium ? - Nie. - To jesteś pedałem.";] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:42 Kto wie może teraz po cichu coś się zmieniło i z zasady płaca im za grzanie dupska w radiowozie a nie spacerki po mieście i sprawianie dobrego wrażenia. Ciekawe co będzie następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slarwar Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.nat.tvk.wroc.pl 02.01.08, 22:10 Kiedyś policja jeździła samochodami z rejestracją zaczynającą się od literek MO. Obawiam się że literki te dalej plączą w łepetynach co niektórych "czynowników" . . . Towarzysze Dzierżyński,Jóźwiak skręcają się ze śmiechu. Ż E N A D A ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eles Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.nat.tvk.wroc.pl 02.01.08, 22:22 Tak się buduje autorytet panów "W A D Z Y " ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan orły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:29 zabłysneły nasze orły. tak na marginesie to stutenciaki mialy jednak strasznego pecha, ze spotkaly policje na ulicy Wrocławia. zazwyczaj dupska grzeja w komendach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamJuzDość Policji Re: orły IP: *.e-wro.net.pl 05.01.08, 16:37 > zabłysneły nasze orły. tak na marginesie to stutenciaki mialy jednak > strasznego pecha, ze spotkaly policje na ulicy Wrocławia. zazwyczaj > dupska grzeja w komendach. *** Racja .Ja ostanio byłem na tyle głupi że pojechałem na komendę dzielnicową aby ich zachęcić do interwencji to nikomu nie chciało się ruszyć tyłka a mi grozili ze mogą się mną zająć.Pewnie im przeszkodziłem w oglądaniu TV. Muszę tam jeszcze raz pójść i zobaczyć czy oglądają TV czy grają w karty. W każdym razie gdy prosiłem kilkakrotnie o pomoc policje to choć jej nie podjęli to mnie dokładnie spisywali.Dokumenty numery komórek itd. To biurokratyczne działanie obliczone jest na zniechęcenie petenta. Przy piątym spisywaniu danych w przeciągu 3 dni odpuściłem sobie. Policja to opie..cze. Przez wiele miesięcy banda zbójów prawie codziennie pod ta sama ławką nad fosą łupili i znęcali się na przechodniami a policja ruszyła tyłki dopiero jak jeden ze spacerowiczów wypłynął w fosie. Pewnie były setki pobitych ale każdy z nich ma takie samo zdanie o policji jak i o tych bandytach dlatego nikt nie chce z policją współpracować. Właśnie wracam z ul.Rydygiera. Tam jest nabór do policji. Może ktoś reflektuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.chello.pl 02.01.08, 22:32 RUSZYĆ DUPCIE PANOWIE POLICJANCI... NAJLEPIEJ JAK BY WAM AUT NIE DALI... WTEDY BY DUPKI RUSZYLI BO BY IM ZIMNO BYŁO.. OT PROSTE ROZWIĄZANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eles Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.nat.tvk.wroc.pl 02.01.08, 22:42 Szczerze mówiąc kiedy ich nie ma na ulicy - czuję się bezpieczniej.Zupełną porażką jest nagabywanie przez tych smutasów o godz. 2 lub 3 w nocy. Tłumaczenie typowi że się wraca z pracy o tej godzinie może cię narazić na nocleg w komendzie. Obecna policja to jest M O c.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomol By(i)łem w ZOMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:58 Służyłem w X plutonie ZOMO Warszawa - Golędzinów i takie sytuacje były nie do pomyślenia. Oprócz częstych ćwiczeń na poligonach i lotniskach oraz ochrony pokojowo manifestujących obywateli przed agresją chuliganów i prowokatorów podszywajacych się pod demonstrantów, pełniliśmy również zwykłą służbę patrolową i nigdy nie zdażyło się by ja lub ktoś z moich kolegów nie staną w obronie obywatela. Do dość nietypowej interwencji zostaliśmy skierowani na skutek zawiadomienia o bójce w pijalni piwa. Z racji, że w naszej jednostce pełnione były stałe dyżury i co najmniej 3 drużyny były w stałej gotowości, udaliśmy się szybko na miejsce i przy użyciu pałek szturmowych szybko zaprowadziliśmy porządek. Potem oczywiście zostaliśmy zaproszeni na piwo. Pozdrawiam również chłopaków z plutonów ze Szczecina i Gdańska. Por. Roman D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: By(i)łem w ZOMO IP: *.e-wro.net.pl 05.01.08, 16:43 udaliśmy się szybko na miejsce i przy użyciu pałek > szturmowych szybko zaprowadziliśmy porządek. Potem oczywiście > zostaliśmy zaproszeni na piwo. Pozdrawiam również chłopaków z > plutonów ze Szczecina i Gdańska. Por. Roman D. *** Chociaż jeden wie do czego służy pała. Wydaje mi się że ostatnio niektórzy mylą pałę z buławą. Jest tylko taka różnica że wy w batalionie czekaliście na zgłoszenia i jechaliście na konkretne. Inaczej wygląda sprawa gdy patrol jest na miejscu i nie chce się szarpać bo trzeba by wracać na komendę i spisywać protokół. Dużo prościej odwrócić głowę no a jeśli ktoś pogania i uczy jak pracować to pojawia się typowa ludzka reakcja sprzeciwu. Co innego jak każe interweniować dyżurny a co innego jak podchmielony student. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Ciezkie dupy wroclawskich policjantow.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:51 ....wozic dupy caly dzien, stac przed dyskotekami, podpierac drzwi jako ochroniarze w supermarketach to sa ubione zajecia wroclawskich supermanow..... .....a cherlawe kobieciny i rencisci ciagna wozki w Biedronce...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wątpiący ? Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: 195.117.234.* 02.01.08, 23:02 A jakim prawem zawieźli na izbę wytrzeźwień ? Przecież jest to pozbawienie wolności. W cywilizowanych krajach jeżeli już kogoś zatrzymują to na komendzie, ewentualny adwokat i do domu, a sprawa później. Czy ktoś mi jest w stanie podać podstawę prawną na jakiej funkcjonują izby wytrzeźwień w których biją, okradają i wiążą pasami, a potrzeby fizjologitrzne trzeba robić pod siebie? Co na to Unia Europejska i jej tak chętnie przywoływane przepisy. A może by tak skarga do Strasburga ??? Pomyślcie Panowie, może to będzie precedens i pomożecie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly_emigrant a moze akcja obywatelska? IP: *.mysmart.ie 02.01.08, 23:17 jezeli za kazdym razem w przypadku takiego zachowania policjantow z przypadku, poprosic o numer sluzbowy, zebrac podpisy kilku swiadkow i wysylac informacje do komendy i do gazet? wlaczyc w to media i moze cos by sie zmienilo? czy ktos w to wierzy? czy komus by sie chcialo w to bawic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel D Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.chello.pl 03.01.08, 01:16 Byla juz taka sprawa ... podnieslismy to w skardze ... sprawa Witlda Litwa .. wygral ! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi czyli to jak (nie) działa policja to nie przypadek 02.01.08, 23:19 ... ale takie są wymagania władz. To, że nawet w nerwach ktoś powiedział tym pasożytom żeby ruszyli dupska to nie powód do aresztowania. Ja rozumiem, że szeregowe pały mogły nadużyć władzy licząc na bezkarność, ale gdy już w to sa zaangażowani wyżsi rangą funkcjonariusze świadczy o tym, że takie właśnie polecenia wydają swoim podwładnym i akceptują bierność i nieskuteczne działania... Te same mendy pewnie przy innej okazji będą pieprzyć o znieczulicy, o tym, że nikt nie reaguje, nikt nie zawiadamia o zajściu... To jest kolejny dowód, że ludzie reagują tyle, że policjanci nie tylko, że unikają interwencji oni wręcz mają przykazane by nic nie robić… Najgorsze w tym wszystkim, że jest to nie pierwszy przypadek bierności policji czy SM, dziennikarze opisują, ludzie się oburzają i nic a później jak w Włodawie dochodzi do tragedii… i pierdzistołki będą się wymądrzać i znajdować mściwą, sadystyczną satysfakcję w dokopywaniu zwykłym zaszczutym ludziom. Może pan rzecznik jeszcze tylko by wyjaśnił, dlaczego policja jest taka odważna, wobec zwykłych obywateli a unika podejmowania interwencji w przypadkach bandytyzmu, realnych bójek itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: czyli to jak (nie) działa policja to nie przy 02.01.08, 23:28 > Najgorsze w tym wszystkim, że ... że ludzie się w ku..ają na systyem i głosuja na PIS, SO, LPR, Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: czyli to jak (nie) działa policja to nie przy 03.01.08, 08:27 Gwoli ścisłości to z artykułu nie wynika, że ktokolwiek ich aresztował. No, ale to nie jest istotne. W ramach oceny policji przypomnę o wydarzeniach opisanych niedawno przez GW, gdy na podkarpacką dyskotekę napadła jakaś banda. Właściciel dyskoteki zgodził się zeznawać, dostarczył policji różne dowody przeciw tej bandzie, a ani policja, ani prokuratura nikogo nie zatrzymały. Wprawdzie należy brać poprawkę na relację medialną, ale jakoś dziwnie wierzę, w bierność policji. To, że jest znieczulica to prawda. Ale nie zmienia to faktu, że to nie cywil jest obowiązany do interwencji w trakcie zajścia tylko policjant. Niestety policja zawsze znajdzie wymówkę by nie interweniować. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: czyli to jak (nie) działa policja to nie przy 03.01.08, 08:52 > Gwoli ścisłości to z artykułu nie wynika, że ktokolwiek ich aresztował. No, ale > to nie jest istotne. Gwoli ścisłości zostali skuci kajdankami, później zamknięci i skrępowani.. ale formalnie masz rację nie zostali aresztowani... jako aresztanci mieli by swoje prawa... a tak mogli być bezkarnie torturowani, poniżani, stosowana wobec nich przemoc fizyczna i słowna.... > W ramach oceny policji przypomnę o... ja znam(!) parę innych podobnych zdarzeń... tak więc ja wiem że w znacznej części przypadków policja jest nie tylko bierna ale wręcz aktywna "w przeciwnym kierunku" (czyli by np. nie było szans na jakiekolwiek skuteczne działanie) (pewnie w ten sposób nie można oceniać wszystkich policjantów ale jednak "tych" przypadków jest zbyt wiele) > To, że jest znieczulica to prawda. a ja w to nie wierzę (no może nie do końca ale..) znam zbyt wiele przypadków gdy ludzie zgłaszają, proszą o interwencję i... nic się nie dzieje, a gdy (nawet w tym konkretnym przypadku) dojdzie do tragedii to jakiś bubek wyższy ranga pieprzy w TV o znieczulicy, o tym że nikt nie zgłaszał, Niestety > policja zawsze znajdzie wymówkę by nie interweniować. i na koniec by poprawić humor anegdotka (ponoć autentyk) gości widzi że włamują mu się do garażu dzwoni na policje a tam standard "nie mamy wolnego radiowozu"... odkłada słuchawkę... i dzwoni za minutę że zastrzelił włamywaczy... 5min podwórko pełne psów uzbrojonych po zęby włamywacze na glebie a oficer prowadzący akcję wku..ony z zaczyna grozić itp... - dlaczego pan kłamał? - a dlaczego wyście kłamali że nie macie wolnego radiowozu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: czyli to jak (nie) działa policja to nie przy 03.01.08, 22:58 > a tak mogli być bezkarnie torturowani, poniżani, stosowana wobec nich > przemoc fizyczna i słowna.... Ano, choć nawet jako zatrzymani mają pewne prawa. A tak.. W papierach wszystko ok, policjanci normę wyrobili, dwóch kolejnych bandytów złapanych i, zapewne, ukaranych. > ja znam(!) parę innych podobnych zdarzeń... A ja znam przypadek taki (z I poł. lat 90-tych XX wieku), gdy policja dała mandat listonoszowi za śmiecenie. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że listonoszowi wysypały się papiery ze służbowej torby gdy bronił się przed napastnikami. > (pewnie w ten sposób nie można oceniać wszystkich policjantów ale > jednak "tych" przypadków jest zbyt wiele) Jest wiele, a policjanci są różni, niektórzy naprawdę życie ryzykują. Ale co tu dużo mówić? Policjant to taki zawód, że takie sytuacje bardziej rażą w oczy niż bohaterskie zachowanie. > a ja w to nie wierzę (no może nie do końca ale..) znam zbyt wiele > przypadków gdy ludzie zgłaszają, proszą o interwencję i... nic się > nie dzieje Fakt, że nic się nie dzieje nie oznacza znieczulicy. Ja mogę powiedzieć, że znam zbyt wiele przypadków, gdy nikt policji nie wezwał. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: czyli to jak (nie) działa policja to nie przy 04.01.08, 21:51 > zbyt wiele przypadków, gdy nikt policji nie wezwał. a może wzywał ale... czekał i nikt nie odbierał, był przełączany z działu do działu, przyjęcie zgłoszenia trwało tyle że sprawcy dawno zdążyli już uciec, policja przyjęła zgłoszenie i ... nie przyjechała "bo nie ma wolnego radiowozu" lub przyjechała po 3h... tego nie wiemy a ponieważ widzę ja policja działa jestem raczej skłonny przypuszczać że w większości przypadków ktoś jednak dzwoni... pojecie znieczulicy powstało gdy było mało telefonów i ludzie w skupiskach miejskich nie wiedzieli jak reagować teraz to się troche zmieniło prawie każdy ma komórę i przypuszczam że większość z niej korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencina Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:20 Nikt normalny nie bawi się w Alibi. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
en111 ruszyć dupska z radiowozów!!! 02.01.08, 23:27 RUSZYĆ TŁUSTE DUPSKA Z RADIOWOZÓW !!! nie bedą ćwoki za moje pieniądze wygodnie siedzieć zamiast pracować. Takich przykładów znam milion, może nie tak fatalnie zakończonych, ale ewidentnie pokazujących opieszałość policji i zwyczajne lenistwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Studenci weżcie dobrego adwokata. IP: 80.51.194.* 02.01.08, 23:32 Nie brońcie się sami.Ja też już nigdy nie pomogę policji nawet gdybym widział sprawcę, oni są wrogami naszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio Jechać policje w zwieracz ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:35 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me&myPimp Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.cmbg.cable.ntl.com 03.01.08, 00:14 PoMilicjanci zareagowali w sposob prawidlowy. Dwoch napitych studentow informatyki zaczelo obrazac obywateli w rozgwiazdowozie...tego nie mozna bylo zaniedbac. ------ -To... za bezpeiczny weekendn Wladziu -Za bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.dialog.net.pl 03.01.08, 00:53 Panowie lekko podpici, chcieli animuszu policjantom do akcji dodać i proszę sami stali się niemalże przestępcami. No, ładnie. Szkoda słów. A swoją drogą zabrać im te samochody, niech pieszo chodzą to i będą widoczniejsi, a i przy okazji skuteczniejsi ! Więcej zauważą i będą bardziej zauważalni. Choć z przekąsem można stwierdzić, że nie chcieli interweniować bo bali się, że sami mogą oberwać, a tu proszę bezpiecznie zatrzymali dwóch niegroźnych studentów, co za akcja, wręcz brawurowa ! I tak właśnie autorytet policji spada niemalże do zera wśród młodzieży ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel D Re: Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.chello.pl 03.01.08, 01:06 Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mial Pan takie sytuacji... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubalo Chcieli zapobiec bójce - staną przed sądem IP: *.media4.pl 03.01.08, 01:44 !!! JP !!! Odpowiedz Link Zgłoś