Gość: qba Mam nadzieję, że urzędnik już wyleciał z pracy na IP: *.eranet.pl 04.01.08, 16:37 pysk i zwróci pieniądze za bilety, za mandaty i no i jakieś zadość uczynienie w postaci czesnego? Czekam na oficjalne wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama Będzie wojna z Turcją. MON prowadzi rozmowy IP: *.acn.waw.pl 04.01.08, 16:39 w celu wynajęcia na 2 tygodnie placu pod Chocimiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Będzie wojna z Turcją. MON prowadzi rozmowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 16:51 nie oszukujmy się turczynki pojechały do niemiec dorobić s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
critto a ty pracujesz na czarno 04.01.08, 17:49 nie oszukujmy się - każdy wie że ty nie płacisz podatków od zarobków i pracujesz na czarno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Ja tez tak kiedys opowiadalem nieprawde IP: *.zoominternet.net 04.01.08, 17:05 Dawno temu chcialem przekroczyc granice belgijsko-niemiecka bez wizy liczac na to ze nie bedzie kontroli na granicy. Niestety, kiedy jechalem autostopem na niemieckich numerach kontrola nas zatrzymala. Oczywiscie probowalem sie ratowac z sytuacji mowiac ze urzednik mi powiedzial w ambasadzie ze nie potrzebuje wizy, bo coz innego mialem powiedziec. W rzeczywistosci nie mialem wizy bo nie mialem czasu przed wyjazdem zeby ja uzyskac (trzeba bylo czekac okolo 10 dni). Pogranicznicy wbili mi w paszport "Zuruck Visum" czy cos takiego. Poczym zawrocili mnie do Belgii. Po posileniu sie, przespaniu i zmianie warty na granicy znow na bezczelnego przekroczylem granice, tym razem na nogach. Milem szczescie, nikt mnie nie kontrolowal, tuz za granica zlapalem nastepnego stopa, i dalej kontynuowalem podroz w Niemczech. Byc moze tureckie studentki chcialy tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Bardzo dobrze! IP: *.chello.pl 04.01.08, 17:24 Należy tak traktować islamistów. Może wtedy przestaną masowo przyjeżdzać do Europy. Do widzenia i nie wracajcie drogie Turczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
critto rozumiem ze urzednicy imig.USA i Kanady tez sa ok? 04.01.08, 17:50 tylko ANI MI SIĘ WAŻ protestować, gdy zostaniesz analogicznie potraktowany np. na lotnisku w USA czy Kanadzie. Tam uważają bowiem to samo o Polakach, co ty o Turkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znam ich Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.48-210-81.netia.com.pl 04.01.08, 17:28 Potomkowie gestapowców to służbiści, bez ludzkich odruchów, gatunek - niemcy, ale tylko w "niemczech" bo już w Polsce, o to zupełnie inna sprawa, ryczą w knajpach, żygają pod płotami, autokary pędzą 120 na godzinę przez miejscowości gdzie ograniczenie do 50, a co nie wolno, nie honorują czerwonego światła (pewnie to bolszewicki kolor został u tych Polacken i nie ma związku z światłami drogowymi), ot przyjaciele z za miedzy. A Schengen odnosi tylko w jedną stronę, dla nich. PS. to dopiero początek! Odpowiedz Link Zgłoś
critto szkoda że nie zajęliśmy Wiednia i Berlina zTurkami 04.01.08, 17:43 ech, szkoda że razem z Turkami nie zajęliśmy Wiednia, Berlina, Hamburga i innych miast... Nie byłoby rozbiorów Polski, do dziś bylibyśmy potęgą... Patrz Sobieski na nas z góry i powiedz nam "zrobiłem kawał bzdury" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Co za biadolenie, że nie da się ustalić który .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 17:32 urzędnik!!! nigdy nie wyszkolimy kadry urzędniczej jeżeli takie przykłady pujdą płazem Odpowiedz Link Zgłoś
critto nazizm nadal w niemieckich urzędach 04.01.08, 17:33 to, że w niemieckich urzędach nazizm nigdy się nie skończył, jest znane od dawna. Polakom mieszkającym tam zakazuje się rozmawiać z dziećmi po polsku (w żadnym innym kraju tak nie jest, nawet w różnych zamordyzmach), bohaterowie niemieckiego antynazistowskiego ruchu oporu (np. Edelweisspiraten czyli "Piraci spod znaku Szarotki" albo niemieccy dezerterzy z Wehrmachtu) nadal figurują jako "przestępcy" w rozmaitych raportach, itd. Pamiętamy też wszyscy ile czsu zajęło uznanie jednych z pierwszych ofiar nazizmu - Pocztowców Polskich, za ofiary zbrodniczego reżimu - dotychczas także figurowali jako "przestępcy". Choć do samych Niemców nic nie mam, ich urzędy to nadal pozostałość nazizmu i na pewno nie jest to wzór dla nas, Polaków. Spójrzmy na to z jeszcze innej strony: trzy kobiety, nie do końca zorientowane w tym, co wolno, a czego nie, poprostu chciały legalnie przekroczyć granicę myśląc, że im wolno. Nie wolno - OK, urzędnik powinien się lekko zasmucić i powiedziec "przykro mi, ale nie mogą panie przekroczyć granicy, prosimy wrócić do Polski" - i tyle. A tutaj - rewizja osobista, rewizja bagaży, zatrzymanie w areszcie... Jak w czasie okupacji!! ZA CO, ja się pytam?? Przecież to nie żadne terrorystki, tylko trzy studentki. Uważam, że Turcja powinna odpłacić tym samym Niemcom (szczególnie rozmaitym urzędnikom jadącym na współpracę międzynarodową itd; dyplomatom się nie da, ale innym to i owszem) na swoich granicach, a tureckie areszty są ZNACZNIE bardziej nieprzyjemne, niż niemieckie czy nawet polskie... A Turcja to jedyny kraj, który nie uznał rozbiorów Polski; za to ja, Polak, zawsze będę Turkom wdzięczny i żałuję, że Sobieski stanął w obronie Austrii, która później okazała się wrogiem Rzeczypospolitej. Właściwie można było się przyłączyć do Turków -rządzilibyśmy dziś wspólnie Europą i odzyskalibyśmy Połabie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 04.01.08, 17:44 Widzę że metody w Niemczech traktowania obcokrajowców niearyjskiej rasy niezmieniły się od czasów III Rzeszy... Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen 04.01.08, 18:06 To tego durnego urzędnika powinno się zapuszkować. A z tymi kajdankami to ci Niemcy mają takiego samego joba jak nasi policjanci. Tacy strasznie ważni, dupki jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarek Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.85-237-162.tkchopin.pl 04.01.08, 18:22 Erasmus to różne doświadcznia. W Holandii mozna zaznać rozpusty, we Francji posmakować wina, Hiszpania to świetne imprezy, Włochy dobra kuchnia, Belgia piękne miasta. Należy docenić, że Polska ma również oryginalne atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turczynki zapłacił Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.08, 18:28 Toskandal aby szwaby tak traktowały uczciwych ludzi! Kazda osoba która przekroczyła prawnie granice Polski powinna miec prawo podrużowac w celach turystycznych po wszystkich krajach strefu Schengen! Jednak SZWABY nadal stosuja metody hitlerowskie w stosunku do cudzoziemców! I to nadal wina Kaczora Donalda (Tuska)! Osoby ktore prawnie przekroczyły granice NIE maja prawa do pracy, czy tez prawa doazylu politycznego, chyba ze ich zycie jest zagrozone! Polskie słuzby graniczne powinny dac popaliic niemieckim straznikom granicy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! statystycy maja racje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 18:49 tacy jak ty Turczynski jestescie zakala Polski. Racje maja statystyki mowiace, ze osoby o twoich pogladach w wiekszosci nie skonczyly podstawowki. Analizujac twoje bledy, jakie popelniasz w twoim ojczystym jezyku mamy tego potwierdzenie. i jak widac twojego polskiego zascianka tez nigdy nie opusciles. Bo inaczej bys znal zalety "podruzowania";) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen 04.01.08, 19:17 > Kazda osoba która przekroczyła prawnie granice Polski powinna miec praw > o > podrużowac w celach turystycznych po wszystkich krajach strefu Schengen! No. I jeśli dostały wizę PO 21.XII to mogą. Bo traktat ten mówi, o OBYWATELACH, a nie o "przebywających na terenie". Zatem jeśli panie powrócą do Polski za 5 lat to będą mogły spokojnie pojechać do Niemiec. > Jednak SZWABY nadal stosuja metody hitlerowskie w stosunku do cudzozie > mców! Jeśli przestrzeganie prawa to "metody hitlerowskie" to moje gratulacje. > I to nadal wina Kaczora Donalda (Tuska)! I gąski balbinki. > Osoby ktore prawnie przekroczyły granice NIE maja prawa do pracy, czy > tez prawa doazylu politycznego, chyba ze ich zycie jest zagrozone! No i? A co to zmienia? Nie miały wizy więc je wydalono. Pomyśl przez chwilę. One są obywatelami INNEGO KRAJU przebywającymi CZASOWO na terenie Polski. Wizy do Polski zostały im przyznane na INNYCH zasadach niż te, które obowiązują teraz. Nie można wykluczyć, że obecnie tych wiz by NIE dostały (osobiście w to wątpię, ale taka możliwość istnieje). > Polskie słuzby graniczne powinny dac popaliic niemieckim straznikom > granicy .. Ale ogólnie to dobrze się czujesz? Może powinni otworzyć ogień do grenschutzu? Odpowiedz Link Zgłoś
critto GrenzSchutzStaffeln marschiert,ActhungStrasseFrei! 04.01.08, 21:33 > Ale ogólnie to dobrze się czujesz? Może powinni otworzyć ogień do grenschutzu? zdecydowanie NIE, ale faktem jest - abstrahując od sposobu mówienia "Turczynskiego" i błędów ortograficznych,które on popełnia - że do tych siepaczy bardziej pasowałoby określenie "GrenzSchutzStaffeln"... Co oznaczał termin SchutzStaffeln to już z historii powinieneś wiedzieć... W NPD-owskich landach nawet mnie to nie dziwi... Aż dziwne że nie śpiewali "tradycyjnej piosenki": "Am Oder und Elbe marschieren wir, Fuer arische Deutschland kampfen wir Die Turkische maedchen - schlag ihre entzwei! GrenzSchutzStaffeln marschiert, Achtung die Strasse Frei!" w oryginale było "Am Rhein und Ruhr...", "fur Adolf H. kampfen wir" i "Hitlerjugend marschiert". Ale warto nadmienić, że piosenka ta nie była wyłącznie nazistowska, gdyż przed 1933 (dojściem Hitlera do władzy) używali jej także młodzi komuniści z KPD (Kommunistische Partei Deutschland), a w czasie wojny - odważni młodzi antynaziści z Edelweisspiraten (oni śpiewali "Edelweiss marschiert", "fur unser Freiheit kampfen wir", "Strassendienst - schlag in entzwei"; odnosilo sie to do patroli ulicznych z HJ) > Jeśli przestrzeganie prawa to "metody hitlerowskie" to moje gratulacje. po pierwsze, to prawo ma być DLA LUDZI, a człowiek, który nikomu nie zagraża, MA PRAWO SIĘ POMYLIĆ; urzędnik powinien był je upomnieć i zawrócić z granicy - to wszystko. Ale takim siepaczom podoba się widać rozbieranie młodych dziewczyn wbrew ich woli i zamykanie ich w więzieniu... No, poza tym hitlerowcy też mieli swoje "prawo" i go przestrzegali bezwzględnie; zgodnie z tym "prawem" rozstrzeliwano dezerterów z Wehrmachtu i polskich Pocztowców, budowano obozy koncentracyjne, gilotynowano członków Bractwa Białej Róży, niszczono wszelkie przejawy sprzeciwu i opozycji wobec władzy, a także wydawano rozporządzenia okupacyjne np. Generalnej Guberni (również te o odwetowym rozstrzeliwaniu 100 Polaków za 1 Niemca). Akurat niemieckie "prawo" jest czymś, czemu obrońcy praw człowieka - również z zagranicy - powinni się przyglądać... Tak samo, jak Niemcy nie powinny nigdy móc posiadać broni atomowej, NIE powinny też mieć pełnej swobody w kształtowaniu swojego "prawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 04.01.08, 18:47 Sprawa jest po prostu smutna, mlodziez turecka rwie sie do Europy, Europa daje spora kase naw wymiane studencka i co potem ? Ja winie za ta sprawe niemieckich pogranicznikow, na pewno sa prostsze sposoby cofniecia z granicy. No ale tamtejsza straz widocznie fantazja nie grzeszy, zawsze robili dokladnie wdg. przykazu, taka nacja i tyle. Dodatkowe chamstwo to pozbawienie ich tych drobnych a waznych dlo nich studenckich pieniedzy, ktore Europa na nie przeznaczyla. Jedynie dokladna rewizje im "wybaczam", niestety takie sa obecnie realia. Mam nadzieje, ze sad czy nie sad w Polsce ale ktos pojdzie po rozum do glowy i pozwoli im dokonczyc studia w Polsce. A czy urzednik sie pomylil, czy panienki wszystko wymyslily to juz naprawde bez znaczenia. Tak przy okazji, bywalem w Turcji, w sumie powinnismy byc zadowoleni, ze chca sie polaczyc z Europa. Maja moznosc sojuszu z sasiadami albo z Rosja, nie sa to opcje dla Europy zbyt ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen 04.01.08, 19:20 Mnie tylko zastanawia dlaczego cofnęli także tę, która miała "zielony paszport". Ciekawe - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
critto GrenzSchutzStaffeln,czyli hitlersyny z NRD 04.01.08, 21:42 nie mam nic do Niemców jako takich, niektórych nawet znam i lubię, z pewną Niemką niegdyś kręciłem, ale dla mnie ci strażnicy to poprostu hitlerysyny; wśród ludności wschodnich landów duże poparcie ma partia NPD, czyli legalna następczyni NSDAP, zasilana przez narodowych socjalistów (głównie młodych) i nazistowskich skinheadów (nie wszyscy skinheadzi to naziści, np. SHARP-owcy są przeciwko nazizmowi, faszyzmowi i rasizmowi, a także komunizmowi). Niektórzy tam nienawidzą Polaków - pamiętamy tę histerię z montowaniem zamków i strachem przed wypuszczaniem dzieci do szkoły, gdy "dzicy Polacy" wejdą do Schengen... Niestety, wschodnie Niemcy to nadal mentalnie jest NRD, a tam uczono nienawiści do innych, szczególnie do Słowian, nie mówiąc o Turkach. Mam nadzieję, że masowo wyjeżdżający na zachód Ossi nauczą się tolerancji i otwartości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsewator Schengen jest dla obywateli tych krajow....... IP: *.pool.mediaWays.net 04.01.08, 18:56 do tej strefy nalezacych.I to powinno byc jasne.Studiujace osoby powinny miec same na tyle wiadomosci-swiadomosci,aby w taka sytuacje sie nie wplatac.Tak na koniec......no nic,chcialem cos na temat TYCH wypowiedzi tu napisac,ale........brak mi slow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.globalconnect.pl 04.01.08, 22:35 Dlatego mam zwyczaj notować sobie: datę, godzinę, temat rozmowy oraz nazwisko rozmówcy i numer pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads już się w Polsce lęgną? IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.08, 22:52 Niestety nasz król J3S nie pogonił ich skutecznie. Nie wystarczy turków w Niemczech - już się u nas lęgną? Turcja pcha się do Unii Europejskiej - a od kiedy to Turcja w ogóle leży w Europie? (poza małych skraweczkiem). Znowu urzędasy w unii ustalą za pomocą dyrektywy unijnej nowy porządek w geografii? świat stoi po prostu na głowie. Turcji w Unii - nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Turcja to kolebka Europy 05.01.08, 03:41 Gość portalu: ads napisał(a): > Niestety nasz król J3S nie pogonił ich skutecznie. Nie wystarczy turków w > Niemczech - już się u nas lęgną? są znacznie bardziej europejscy i cywilizowani od elementów twojego pokroju. Poza tym to wielcy przyjaciele Polski i Polaków, którzy jako jedyni nie uznali rozbiorów naszej Ojczyzny. Żal, wielki żal że Sobieski poparł Austrię, która potem okazała się tak wielkim wrogiem Polski, że była inicjatorką Rozbiorów. Wolałbym, aby Sobieski sprzymierzył się z Turkami - rządzilibyśmy teraz Europą, nie byłoby rozbiorów i - prawdopodobnie - dwóch wojen światowych... A swoje uprzedzenia schowaj sobie tam, gdzie światło nie dochodzi... > Turcja pcha się do Unii Europejskiej - a od kiedy to Turcja w ogóle leży w > Europie? (poza małych skraweczkiem). Nieuku, na terytorium obecnej Turcji kształtowała się większość cywilizacji, które wpłynęły na późniejszą Europę; najstarsze miasto w Europie? Catalhoyuk w Anatolii; cywilizacje: Hetyci, Scytowie, Traci (możliwe że Słowianie pochodzą częściowo od nich), Lidia, Licja (najstarsza demokracja świata), Troja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: Turcja to kolebka Europy IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 18:46 Hehehe. > Wolałbym, aby Sobieski sprzymierzył się z Turkami - rządzilibyśmy teraz Europą, z pewnością. A co na to twój psychiatra? > najstarsze miasto w Europie? Catalhoyuk w Anatolii Nieuku, Anatolia nie leży w Europie lecz w Azji Mniejszej. A Tracja to co innego, więc nie naciągaj wszystkiego pod nazwę "Turcja". Jak jesteś takim islamofilem to się w Turcji osiedl. Tymczasowo życzę rychłej budowy meczetu obok twojego domu. Jeszcze za mało islamskich fundamentalistów jest w Polsce, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Turcja to kolebka Europy 05.01.08, 23:35 Gość portalu: ads napisał(a): > Hehehe. > > > Wolałbym, aby Sobieski sprzymierzył się z Turkami - rządzilibyśmy teraz E > uropą, > > z pewnością. A co na to twój psychiatra? też jest tego zdania, a Twój? :) a poza tym to widać, że merytorycznie nie możesz zbyt wiele na ten temat powiedzieć. > > najstarsze miasto w Europie? Catalhoyuk w Anatolii > > Nieuku, Anatolia nie leży w Europie lecz w Azji Mniejszej. OK, geograficznie w Azji Mniejszej. Kulturowo mówi się o "pierwszej osadzie w Europie". Osobiście jestem przeciwny takim sztywnym podziałom, bo tereny są bliskie, a kultury się przenikają. > A Tracja to co > innego, więc nie naciągaj wszystkiego pod nazwę "Turcja". tak czy owak to te same tereny. Osadnictwo Celtów też było czym innym niż Polska, a mówi się o "osadnictwie Celtów na ziemiach polskich". > Jak jesteś takim islamofilem jestem poganinem słowiańskim (z elementami tradycji szamańskich, w tym tengryzmu) i nie przepadam ani za islamem, ani za chrześcijanstwem. Judaizm szanuję, bo to etniczna tradycja Żydów, choć do mnie nie przemawia. >to się w Turcji osiedl. Dzięki, nawet wyglądam jak Turek, po moich tatarskich Przodkach co gonili krzyżaków precz ze Żmudzi. > Tymczasowo życzę rychłej > budowy meczetu obok twojego domu. Jeszcze za mało islamskich fundamentalistów > jest w Polsce, prawda? Turcy przeważnie nie są fundamentalistami monoteistycznymi, nie myl ich z Arabami. Mniej znajdziesz fundamentalistów islamskich w Turcji, niż w Polsce fundamentalistów i oszołomów katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete_UK Szkopy to takie male "czlonki" w Europie... IP: *.watf.cable.ntl.com 05.01.08, 00:11 ktorym sie w "glowkach" poprzewracalo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Turcy nie musza miec wiz do EU. To jakas pomylka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 02:13 istanbulian.blogspot.com/2007/09/historical-court-decision-turks-dont.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je.c niemcow Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.92.217.87.dynamic.jazztel.es 05.01.08, 09:32 W kajdankach? ci hitlerowcy sa beznadziejni. Rozumiem jakiegos zlodzieja, czy bandyte, ale kogos kto nieswiadomie przekroczyl jakis przepis administarcyjny? I do tego jeszcze mandat uzalezniony od zawartosci portfela, no to jakby mialy 3 karty kredytowe to by im po jednej odebrali? Sk..syny gestapowscy pogrobowcy. Nienawidze niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 10:06 Czy we Wrocławiu jest ulica Sobieskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Małgorzata Borys-Gimzicka IP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net 05.01.08, 10:32 Kierowniczko urzednikow, rusz wreszcie swoja wyobraznie i nie opowiadaj bzdur, ze twoi podwladni sa perfekcyjni. Przez takich jak ty, bez wyobrazni, zle sie dzieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Turczynki zapłaciły, bo uwierzyly w Schengen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 10:57 Schengen to taka ściema dla maluczkich. Wprowadzone po to aby mozna było inwigilować obywateli już bez umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna21 Kara za glupote, ot co!!! IP: *.man.poznan.pl 05.01.08, 12:13 To jest wlasnie kara za glupote... Jak mozna wierzyc, ze jest sie z panstwa pozaunijnego i moze sie przejechac z jednego, w ktorym mamy uprawnienia, do drugiego? Przeciez to obejmuje zupelnie inne dokumenty! Glupota nie zna granic... A wystarczylo poszukac... ALbo sie dowiedziec... Swoja droga wykladowca powinien wiedziec o takich rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus jeśli nawet, to niewspółmierna do winy... IP: *.chello.pl 05.01.08, 12:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna21 Re: jeśli nawet, to niewspółmierna do winy... IP: *.man.poznan.pl 05.01.08, 18:42 Wydaje mi sie, ze jednak tak. Poniewaz tak powinno sie traktowac nielegalnych imigrantow, a one w momencie przekroczenia granicy polsko-niemieckij takimi sie staly. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: jeśli nawet, to niewspółmierna do winy... 05.01.08, 23:41 no wiec powodzenia na granicy rosyjskiej, w milutkich rękach rosyjskich pograniczników. Naucz się tylko ich języka, bo dla nich nieznajomość rosyjskiego NIE jest usprawiedliwieniem dla niemożności dogadania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Brzydkie-deportowac!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 13:19 Poza tym turasy to brudasy. Polska dla Polakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Burania dla Buraków 05.01.08, 23:42 Gość portalu: ble napisał(a): > Poza tym turasy to brudasy. Polska dla Polakow!! a Burania dla Buraków Odpowiedz Link Zgłoś
critto a 05.01.08, 23:44 pojedź do miasteczka na północy Niemiec w trakcie jakiejś imprezy i wejdź do toalety publicznej, z której korzystają ci "czyści, aryjscy Niemcy". Miłych widoków i zapachów życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy "Poza tym nie wyobrażam sobie..." 05.01.08, 13:39 Cóż za brak wyobraźni! Ja mogę, Odpowiedz Link Zgłoś
oikozz Czyli UE po Polsku. Jak zwykle nadgorliwi. 05.01.08, 15:08 A winnych brak, co najwyżej winna TA NIEDOBRA ŁUNIA... Odpowiedz Link Zgłoś