Dodaj do ulubionych

Windows XP- pomocy

23.12.01, 23:55
Zakupiłem Windows XP Profesional,zainstalowalem go na Windows ME i ku mojemu
zdiwieniu nie mogłem zainstalować zadnych oryginalnych sterowników do kart SB
Live Player i 3D Blaster GeForce 256. Creative zaleca aby nie przejmować się
tym że nowy windows nie akceptuje sterowników i kontynoumwać instalację. Potem
zinstalowałem sobie gierki, wszystko poszło bez problemu, ale uruchomienie
czego kolwiek okazało się niemożlwe, sytem albo wraca po kilkunastu sekunadach
do ekranu głównego, albo wyswietla komunikat o błędzie nawet przy użyciu
kreatora zgodności. Po cholere wydawać kilkanaście setek na system w którym
nic nie działa, pewnie taki system przyda się za 5 lat ale ja chcę korzystać z
moich programów teraz. Co mam zrobić.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: Windows XP- pomocy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 00:52
      Pewnie sam sobies winien. Mam Xpeka, te sama karte dzwiekowa i wszystko hula
      jak zloto!!!
    • Gość: Rung Re: Windows XP- pomocy IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 24.12.01, 19:48
      sebcat napisał(a):
      > Po cholere wydawać kilkanaście setek na system w którym
      > nic nie działa,

No właśnie.
    • Gość: ninus Re: Windows XP- pomocy IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.12.01, 00:05
      Hmmm co do windowsa XP zdania sa podzielone. Niektorym sie podoba a innym nie.
      Przez jakies 3 m-ce mielismy go w domu i fakt, byly z nim problemy. Niektore
      dalo sie rozwiazac (np. mielismy klopoty z DVD) a niektorych nie (gry pod
      DOSa). Ale ogolnie nie bylo zle. Az w koncu ktoregos pieknego dnia wszystko
      szlag trafil i moj mezczyzna stwierdzil ze nie ma juz nerwow do XP i wrocilismy
      do starego dobrego win98 :) nie tylko my zreszta ;)
      Powodzenia zycze w walce i pozdrawiam :)
      • Gość: Pafik Re: Windows XP- pomocy IP: 10.101.1.* 25.12.01, 00:46
        Gość portalu: ninus napisał(a):

> Hmmm co do windowsa XP zdania sa podzielone. Niektorym sie podoba a innym nie.
        > Przez jakies 3 m-ce mielismy go w domu i fakt, byly z nim problemy. Niektore
        > dalo sie rozwiazac (np. mielismy klopoty z DVD) a niektorych nie (gry pod
        > DOSa). Ale ogolnie nie bylo zle. Az w koncu ktoregos pieknego dnia wszystko
        > szlag trafil i moj mezczyzna stwierdzil ze nie ma juz nerwow do XP i wrocilismy
        >
        > do starego dobrego win98 :) nie tylko my zreszta ;)

To ciekawe, bo mam XP od polowy wrzesnia i nie bylo wiekszych problemow. Ani razu
        (!) mi sie jeszcze nie zawiesil, chociaz faktycznie ze 2-3 razy musialem pilnie
        restartowac, bo niewiele brakowalo (ale przy 98 wieszanie sie bylo normalka).
        Prawda jest taka, ze kazdy system mozna zajezdzic instalujac co tylko podejdzie
        pod reke. Na dodatek w microsoftowych po deinstalacji programow w rejestrze
        lubia pozostawac martwe wpisy, co w koncu tez prowadzi do zapchania systemu,
        jesli nie usunie sie ich recznie. Aha - oprocz CDRWin kazdy soft instalowal mi
        sie poprawnie i poprawnie dziala, gry podobnie (w odroznieniu od NT/2000). Ale
        gram malutko, wiec nie moge byc w tym punkcie wyrocznia. Natomiast na wlasnej
        skorze stwierdzilem, ze XP o niebo lepiej zarzadza pamiecia od Windowsow 9x,
        przez co po paru godzinach pracy nie jest konieczny restart. No a poza tym jest
        naprawde ladniutki :) Co do sterownikow do SB Live, to jak na razie jade na tych
        zaproponowanych przez XP, ale przymierzam sie do dedykowanych. Kolega je
        zainstalowal bezproblemowo, ja tez na to licze :)

Pozdrawiam!
        • Gość: ninus Re: Windows XP- pomocy IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.12.01, 00:55
          No to tylko pozazdroscic ze wszystko w porzadku Ci chodzi :) A ja tam jestem
          zadowolona ze mam znowu win98, moge sobie grac w co chce, tv mi sie nie wylacza
          i kamerka dziala jak trzeba :) I co najwazniejsze nie musze dbac o porzadek w
          kompie bo od tego mam w domu "fachowca" :))
          pozdrawiam :)
    • Gość: ssssssss Re: Windows XP- pomocy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 14:26
      sebcat napisał(a):

> Zakupiłem Windows XP Profesional,zainstalowalem go na Windows ME i ku mojemu
      > zdiwieniu nie mogłem zainstalować zadnych oryginalnych sterowników do kart SB
      > Live Player i 3D Blaster GeForce 256. Creative zaleca aby nie przejmować się
      > tym że nowy windows nie akceptuje sterowników i kontynoumwać instalację. Potem
      > zinstalowałem sobie gierki, wszystko poszło bez problemu, ale uruchomienie
      > czego kolwiek okazało się niemożlwe, sytem albo wraca po kilkunastu sekunadach
      > do ekranu głównego, albo wyswietla komunikat o błędzie nawet przy użyciu
      > kreatora zgodności. Po cholere wydawać kilkanaście setek na system w którym
      > nic nie działa, pewnie taki system przyda się za 5 lat ale ja chcę korzystać z
      > moich programów teraz. Co mam zrobić.

Oczywiscie ze Xp to kolejna sciema - bledow ma mnostwo - za pare miesiecy wiele
      osob bedzie plakac a co do wspolpracy Xp z geforce to zapomnij - dopoki mialem
      Xp nie moglem odpalic nowego Wolfsteina czy Max - na szczescie wywalilem Xp i
      ciesze sie zyciem !
      Fuck XP!
    • ceberebek Re: Windows XP- pomocy 27.12.01, 16:53
      Witam.
      3 dni temu zainstalowalem XP, teraz wiem ze to byl moj blad :(
      XP wywrucil sie przy przegrywaniu CD.
      Powiem tak uzytkowalem windows 2000 professional przez 1,5 roku i jak znajde
      chwile to zainstaluje go spowrotem.
      Ale jak kazdy windowas ma swoje wady :-), kupa gierek nie chodzi, ale jesli
      chodzi o stabilnosc pracy to polecam (co ja gadam:-).
      A do gierek polecam wysypujaca sie na kazdym kroku 98 SE.
      pozdro
    • Gość: jwk Re: Windows XP- pomocy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.01, 22:07
      www.pld.org.pl/ :->
      • Gość: el-Hakim Re: Windows XP- pomocy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 07:12
        Mam taki problem...
        czasem jedyną możliwością aby "pójść" za linkiem jest skopiowanie go i
        wklejenie do paska adresu, nie wiem czy to ze mam xp-eka cos tu zmienia, ale
        wczesniej tego nie mialem.

Czasem i to nie daje rezultatu. Po wpisaniu nicka i hasla w niektorych
        portalach jak klikne na "zaloguj sie" nic sie nie dzieje. Mam outlooka, ale to
        chodzi o to, zeby dzialalo wszystko cacy, a nie takie tam :)

dzieki za wszelką pomoc..

el-Hakim
        • sebcat Re: Windows XP- pomocy 28.12.01, 17:22
          Zainstalowałem po raz trzeci tego potwora nowe sterowniki z Internetu do
          wszystkich urządzeń specjalnie pod XP i wszystkie programy i gry
          działają.Komputera nie restartowałem już trzy dni, a odpalam na nim rużniste
          programiki i skubany się nie wiesza.
        • holyfido Re: Windows XP- pomocy 31.12.01, 12:35
          Niewiele mi do głowy przychodzi,
          ale może masz ustawienia prywatności
          takie, że cookies nie przyjmują?

Miałem tak raz jak ustawiłem za wysoki poziom bezpieczeństwa.
    • Gość: Marcin Re: Windows XP- pomocy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 14:34
      sebcat napisał(a):

> Zakupiłem Windows XP Profesional,zainstalowalem go na Windows ME i ku mojemu
      > zdiwieniu nie mogłem zainstalować zadnych oryginalnych sterowników do kart SB
      > Live Player i 3D Blaster GeForce 256. Creative zaleca aby nie przejmować się
      > tym że nowy windows nie akceptuje sterowników i kontynoumwać instalację. Potem
      > zinstalowałem sobie gierki, wszystko poszło bez problemu, ale uruchomienie
      > czego kolwiek okazało się niemożlwe, sytem albo wraca po kilkunastu sekunadach
      > do ekranu głównego, albo wyswietla komunikat o błędzie nawet przy użyciu
      > kreatora zgodności. Po cholere wydawać kilkanaście setek na system w którym
      > nic nie działa, pewnie taki system przyda się za 5 lat ale ja chcę korzystać z
      > moich programów teraz. Co mam zrobić.

Przejdż na LINUXA

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka