Dodaj do ulubionych

WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 20:37
Nie wiem czy zauważyliście drodzy WROCŁAWIANIE, ze na forum poznańskim od
pewnego czasu panuje moda na wywyższanie Poznania i jego mieszkańców nad
miszkańców naszego Wrocławia. Co by nie napisać o Wrocławiu lub innym mieście,
zaraz "dyżurni" adwokaci Poznania: EDE, P.B, Q i pseudokanadyjczyk LECHITA
napiszą, że oczywiście w każdej dziedzinie Poznań jest lepszy od Wrocławia.
Można być patriotą lokalnym, ale oni już przesadzają i się strasznie
zatrzetrzewiają, jak sie nie napisze pochwalnych słow o ich Poznaniu. Dlatego
też proponują wszystkim starym i nowym postownikom z Wrocławia: NIE REAGUJMY
PANIE I PANOWIE NA ICH WPISY. Tak czynią np Krakowianie czy Gdańszczanie a
nawet ostatnio Warszawianie. Jak nie będziemy polemizować z nimi, to oni sami
wkrótce perzestaną, chyba, że będą prowadzić swoje dyskusje między sobą i będą
sie podniecać jaki to ich Poznań jest wielki, a taki Wrocław i inne miasta to
są daleko za nimi. Niech tak myślą, jak ma im to poprawić nastroje.
Wg mnie ich wątek: "NAJLEPSZE MIASTO W POLSCE",POWINIEN BRZMIEĆ, NAJLEPSZE
MIASTO W POLSCE POZA OCZYWIŚCIE NASZYM UKOCHANYM POZNANIEM. Tak przynajmniej
byłoby uczciwie. Wątek ten służy im wyłacznie tylko po to, by pokazać, jak ich
Poznań niby we wszystkim przewyższa inne miasta. Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • Gość: mark Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 20:52
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Nie wiem czy zauważyliście ...

Przyjechałeś na wycieczkę, czy bierzesz udział w konkursie
      "Najgłupszy tytuł wątku" ???

• Gość: AMAR Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.01, 22:52
        Niestety Poznań, Kraków no i oczywiście Warszawa przewyższają (w)rocław pod
        każdym względem. Np. we Wrocławiu do tej pory nie ma ani jednego nowego
        tramwaju zakupionego w ostatnim czasie! PORAŻKA

Przy okazji czy wiecie, że przetarg na nowe tramwaje został unieważniony
    • Gość: Lechita Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icom.ca 30.05.01, 23:00
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Nie wiem czy zauważyliście drodzy WROCŁAWIANIE, ze na forum poznańskim od
      > pewnego czasu panuje moda na wywyższanie Poznania i jego mieszkańców nad
      > miszkańców naszego Wrocławia. Co by nie napisać o Wrocławiu lub innym mieście,
      > zaraz "dyżurni" adwokaci Poznania: EDE, P.B, Q i pseudokanadyjczyk LECHITA
      > napiszą, że oczywiście w każdej dziedzinie Poznań jest lepszy od Wrocławia.
      > Można być patriotą lokalnym, ale oni już przesadzają i się strasznie
      > zatrzetrzewiają, jak sie nie napisze pochwalnych słow o ich Poznaniu. Dlatego
      > też proponują wszystkim starym i nowym postownikom z Wrocławia: NIE REAGUJMY
      > PANIE I PANOWIE NA ICH WPISY. Tak czynią np Krakowianie czy Gdańszczanie a
      > nawet ostatnio Warszawianie. Jak nie będziemy polemizować z nimi, to oni sami
      > wkrótce perzestaną, chyba, że będą prowadzić swoje dyskusje między sobą i będą
      > sie podniecać jaki to ich Poznań jest wielki, a taki Wrocław i inne miasta to
      > są daleko za nimi. Niech tak myślą, jak ma im to poprawić nastroje.
      > Wg mnie ich wątek: "NAJLEPSZE MIASTO W POLSCE",POWINIEN BRZMIEĆ, NAJLEPSZE
      > MIASTO W POLSCE POZA OCZYWIŚCIE NASZYM UKOCHANYM POZNANIEM. Tak przynajmniej
      > byłoby uczciwie. Wątek ten służy im wyłacznie tylko po to, by pokazać, jak ich
      > Poznań niby we wszystkim przewyższa inne miasta. Pozdrowionka.

O jejku, ale jestesmy straszni. Ty chyba nie zauwazasz wroclawskich prowokatorow
      ktorzy pojawiaja sie na naszym forum i pisza bzdury o tym jaki ten Wroclaw jest
      super, a Poznan zly.

P.S. To Expo to marzenia. Kiedy wy sie podniecacie jakims Expo ktorego i tak nie
      dostaniecie, my mamy najwieksze targi w Polsce, i jedne z najwiekszych w Europie.
      • Gość: Roberto Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.92.* 30.05.01, 23:17
        Lechita Wasaze targi z roku na rok tracą na znaczeniu w Europie. 80 % z nich z
        roku na rok ma coraz mniej wystawców i zwiedzajacych. To na prawdępowód do
        dumy. Byłeś w Lipsku? Widziałeś tamtejsze targi? Tam to są prawdziwe targi, a
        nie to co w Poznaniu. Jesteście 1000 lat świetlnych za nimi. A co do EXPO
        Lechito, to EXPO jest to ogólnoświatowa wystawa, a nie jakieś targi. Pomyliłeś
        pojęcia. Wystawa, a targi, to różnica.
        AMAR, Wrocław nie ma żadnych nowych tramwajów, zgadza się, ale Poznań, oprócz
        złomiastych i bardzo często psujacych się czeskich tramwajów, też nie ma
        żadnych nowych i nowoczesnych tramwajów, a po za tym ma najstarszy tabor
        tramwajowy w Polsce.
        • Gość: dziubek Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 172.17.4.* / *.ahold.cz 31.05.01, 11:32
          Zapewniam Cie Roberto, ze gdyby w Targi Poznanskie zainwestowano tyle samo kasy
          co w targi w Lipsku, to tez bylyby takie wspaniale a pewnie duzo lepsze. A kto
          inwestuje w Targi Poznanskie? Miasto Poznan.
          Pozdrawiam
          • Gość: wroclawi 2010 IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 31.05.01, 22:00
            i Lechita przeprowadzi sie do Wroclawia... ;-)
            juz sie nie moge doczekac !
            dla wejsciowek zatrudnie sie nawet jako obsluga techniczna od plaskich
            powierzchni (tzn. sprzatacz)
            • Gość: Roberto Re: 2010 IP: 213.76.92.* 31.05.01, 23:34
              Gość portalu: wroclawi napisał(a):

> i Lechita przeprowadzi sie do Wroclawia... ;-)
              > juz sie nie moge doczekac !
              > dla wejsciowek zatrudnie sie nawet jako obsluga techniczna od plaskich
              > powierzchni (tzn. sprzatacz)
              Panie Boze chroń nas we Wrocławiu przed takimi osobnikami jak LECHITA. A tak na
              marginesie, to iwiesz Wroclawi, że z LECHITY taki jest Kanadyjczyk z Toronto, jak
              ze mnie zielony ufoludek. Lechita mieszka w swoim cudownym, naj naj naj naj naj
              naj naj naj naj Poznaniu!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrowko!

• Gość: ula Utarty nos Lechity IP: 217.96.4.* 01.06.01, 14:36
      Patrz:
      wątek "Dolnośląskie miasteczka"
      a potem
      "Wielkopolska: Najciekawszy region w Polsce" na forum Turystyka
    • Gość: ede wyższość??? IP: *.icpnet.pl 02.06.01, 00:23
      Kiedy pisałem, że poznaniacy są lepsi od wrocławian?? Odpowiedź - NIGDY!!!
      Wręcz odwrotnie, piszę, że nam zagrażacie tak szybko się rozwijacie. To źle???
      Poza tym z niektórymi mam dobry kontkat i dyskutujemy o faktach. Nie moja wina,
      że Poznań wyprzedza Wrocław, z czego jestem zadowolony. Ale ja przecież często
      podkreślam, że dystans nas różniący jest niewielki, i że cały czas Poznań musi
      uważać. Mało teog, napisałem, że Wrocław nas prześcignie, jak Wam się uda
      zorganizować EXPO. Wszystko zależy od nastawienia. Ty masz złe, więc widzisz,
      że Was atakujemy lub się wywyższamy - to nie jest oprawdą. My tylko
      rywalizujemy i osobiście cieszę się z tej rywalizacji. To jest normalne.
      Wszystkich wrocławian zapraszam do poznańskiego wątku NAJLEPSZE MIASTO. Oto jak
      się ten wątek zaczyna:

"Przegladajac Wasze posty widze, ze pare miast rywalizuje ze soba. Glownie
      Wroclaw, Krakow, Gdansk, Warszawa i Poznan. Chcialbym, zebyscie zrobili male
      glosowanie, ktore z tych miast jest najlepsze. Nie chcialbym, zebyscie pisali o
      Waszych uczuciach, bo to nie jest interesujace tylko irytujace. Piszcie
      konkretnie: mamy to i tamto, zrobilismy to i to. Jestem ciekaw dwoch rzeczy:
      czy uda sie nawiazac dyskusje bez zbednych emocji i pierdol oraz, ktore miasto
      zwyciezy. Zapraszam do dyskusji."

Zapraszam wszystkich serdecznie.
      • Gość: KOSA Dla miłośników architektury IP: 150.254.98.* 02.06.01, 09:56
        Popieram całkowicie ede.
        Interesuje sie troche pruska architekturą, więc tez zapraszam do dyskusji.
        Pozdrawiam po poznańsku: Przyjemności.
        • Gość: ede Re: Dla miłośników architektury IP: *.icpnet.pl 02.06.01, 13:17
          Ciekawe ile ma lat ten Roberto, ale chyba jest młody
          bo bardzo emocjonalnie podchodzi do rzeczy.
          • Gość: Roberto Re: Dla miłośników architektury IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 16:01
            Gość portalu: ede napisał(a):

> Ciekawe ile ma lat ten Roberto, ale chyba jest młody
            > bo bardzo emocjonalnie podchodzi do rzeczy.

Ede mam 36 lat, no więc można powiedzieć, że jestem jeszcze młody. Pozdrowionka!!!
            • Gość: ede Re: Dla miłośników architektury IP: *.icpnet.pl 03.06.01, 12:07
              Roberto - duchem napewno jesteś młody. Z drugiej strony to poprostu masz
              lwowską mentalność. Twoje życie emocjonalne jest gigantycznie bogadsze od
              mojego. Są tego plusy i minusy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka