Dodaj do ulubionych

JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.01, 20:58
Mamy we Wrocławiu 24 linie tramwajowe. Moja ulubioną linia jest 3 po pierwsze
jest chyba najdłuższa, najszybciej się nią podróżuje i przejeżdża przez
wszystkie główne ulice miasta. A jakie są wasze ulubione linie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarosz Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: 195.116.104.* 01.06.01, 21:02
      Z sentymentalnych powodów 11 i 23. Z przekonania - 0, 10 i 17.
      • Gość: marsha Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 01.06.01, 21:04
        23-dowozi mnie pod samą uczelnię
        • Gość: kinga Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 22:05
          3 i 5 najczęściej tymi liniami podróżuję
    • Gość: koala Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 22:16
      hmmm, jakby sie zastanowic, to... no nie wiem ,nawet nie wiem jak sie nazywa to
      na gorze na tramwaju, a taka zazarta dyskusja byla wczesniej... frapujace...
      ale osobliwie najciekawsze sa linie jezdzace z grunwaldzkiego na swidnicka,
      krotko i... zawsze jak wysiadam to ide na piwo, moze to dlatego:))))))
    • Gość: Marcin Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.01, 22:17
      Na pewno nie 6 - to jeżdżący złom, może 11.
      • Gość: Roberto Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 23:43
        Zdecydowanie "0" czyli wycieczka dookoła Wrocławia. Jak nie ma remontów i
        objazdów, to w którąbyś nie wsiadł stronę to i tak dojedziesz do swojego
        przystanku i to jest wielki plus tej lini!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wroclawi 0-wka.... linia okolna IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 01.06.01, 22:28
      nigdy nie wiem, ktora to "L" a, a ktora to "R"
      wspolczuje motorniczym z tego numeru... jada przez najbardziej zatloczone,
      smierdzace i brudne rejony wroclawia... i do tego w kolko !
    • Gość: SzaryKot Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.01, 19:57
      11 i 23 bo... nigdy nie byłem na Kowalach!

Lubie też 3 i 10 bo fajnie się jedzie z Pilczyc do Leśnicy - całkiem jak
      pociągiem.
      • Gość: myslnik Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.prw.pl 02.06.01, 20:04
        Ja tez nigdy nie bylem na petli Kowale i 23 brzmi dla mnie fascynujaco.......
        • Gość: FraMauro Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 23:00
          Kazda, ktora moze dowiezc na Sepolno i Biskupin.Lecz tak naprawde ostatnimi
          czasy rzadko przemieszczam sie pojazdem szynowym i moje fascynacje tramwajami
          oslably.Moze warto by zainicjowac watek o starych, juz nieistniejacych trasach?
          Co rusz na wielu ulicach natykam sie na pozostalosci torowisk.Zastanawiam sie
          wtedy, kiedy po raz ostatni przejezdzal po nich tramwaj...
    • Gość: Tirsa Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.01, 23:39
      I z sentymentu.... i z przekonania.... zdecydowanie 17 :-)))
      Łączy me absolutnie ukochane Krzyki z Sępolnem... przejeżdża przez centrum,
      Ostrów, koło ogrodu botanicznego :-)))
      Kiedyś jeździłam nią w okolice liceum, potem wysiadałam z niej w zadowalającej
      bliskości uczelni... dowozi mnie na dworzec... do biblioteki ulubionej... do
      kręgielni :-))
      Ech.... no po prostu jest najlepsza :-)))))
      • Gość: hrabia Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.06.01, 16:02
        Zdecydowanie linia wysokiego napięcia na Wojnowie.
        Nawet mucha nie siada.
        • Gość: I.M. Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.01, 18:43
          Moja ulubiona to 7-ka . Wsiadam przy parku Południowym na dowolnie wybranym
          miejscu, bo jest prawie pusta , wyciągam książkę i czytam tak sobie do pl.
          Kościuszki, a jeśli podniosę wzrok, to za oknami zawsze widzę zieleń.
          Natomiast gdy o siódmej rano na przystanku przy "pośredniaku" widzę kolejkę do
          rejestracji, moja chęć do pracy nagle rośnie...
        • Gość: Piotras Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.legnica.dialog.net.pl 03.06.01, 22:43
          4 - z sentymentu.Zawsze jak przyjeżdżałem z rodzicami do Wrocławia to jechało
          się z dworca do Zoo właśnie czwórką.Samochód to już nie to...
    • Gość: magg Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.provider.pl 03.06.01, 23:49
      lubie 10 i 4 -bo kojarzy mi sie z pelnymi radosci, zakochania i napiecia
      podrozami do mojego ukochanego na Wittigowo:))W okolicach ZOO napiecie siegalo
      zenitu i zaczynalam poprawiac wlosy:)
      21 tez jest fajne bo czesto puste:)
      Ps.tramwaje sa szybsze i lepsze od autobusow i dlatego powinno ich byc wiecej,
      no nie?Autobusy i tak stoja w korkach
      • Gość: Tur Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: 156.24.231.* 07.06.01, 13:25
        a mojego wujka kiedys drzwi scisnely, jeszcze takie drewniane i rozsuwane he he
    • browar Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU 05.06.01, 12:10
      Moja ulubiona linia tramwajowa jest ... 12!
    • Gość: groblas północ-południa IP: *.ci.pwr.wroc.pl 07.06.01, 12:51
      Północ - południe czyli 7
    • Gość: ma Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: 192.168.1.* / *.vm.pl 07.06.01, 13:12
      kiedys kubilam 1, 15 i 7
      Dzis tylko 7 bo reszta lini sie ciagle zmienia
    • Gość: Pafik Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.kom-net.pl 07.06.01, 16:06
      "32" i "34". "Ile razem dróg przebytych?" :)
    • Gość: Marcin Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 14:33
      No więc tak:
      0p,0l,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,23,30,31,40
      • Gość: Marcin Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 14:33
        I jeszcze 32 i 34
        • Gość: Marcin Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 14:35
          aha jeszcze Jaś i Małgosia i Baba Jaga
          • Gość: Marcin Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 12:24
            Po prostu kocham wszystkie tramwaje.
    • Gość: daag Re: ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.*.*.* 11.06.01, 15:45
      dziewiątka. normalnie jeździ z south parku do
      szczytnickiego. najfajniejsza trasa we wrocku. i nawet
      lali kwasem dla urozmaicenia podróży. hehehe...
    • Gość: mrrising moje ulubione to 13 i 18 :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.01, 16:10
    • Gość: Igi Zdecydowanie "Trójka" IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 12.06.01, 19:37
      Po pierwsze: ponieważ jest to pierwszy tramwaj, który widzę wjeżdżając do
      miasta od strony Krakowa.
      Po drugie: ponieważ przez cztery lata dowoziła mnie do liceum.
      • Gość: daag Re: Zdecydowanie IP: *.*.*.* 13.06.01, 12:13
        pierwszy tramwaj jaki masz szansę zobaczyć jadąc z krakowa do wrocka, to 9 lub
        16 (ewentualnie 17 jeśli zdecydujesz się jechać do centrum karkonoską a nie
        wyścigową)
        • Gość: Igi Re: Zdecydowanie IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 13.06.01, 15:57
          Gość portalu: daag napisał(a):

> pierwszy tramwaj jaki masz szansę zobaczyć jadąc z krakowa do wrocka, to 9 lub
          > 16 (ewentualnie 17 jeśli zdecydujesz się jechać do centrum karkonoską a nie
          > wyścigową)

Prawda, ale pociągi wjeżdżają przez Brochów, a ja jeżdżę pociągami właśnie :)
    • Gość: ALOJZ Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 14:23
      Ja myślę, że Jaś i Małgosia (taki zabytkowy)
      ale to jest chyba 25 linia

miłej podróży
      Alojz
    • Gość: pankalis Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA LINIA TRAMWAJOWA WE WROCŁAWIU IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 13.06.01, 16:03
      NAJSZYBSZA!! Ale ciężko o taką!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka