Gość: Amar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.01, 17:54 Dotąd "premier" Jerzy B. nie zdecydował czy "rząd" Rzeczpospolitej poprze starania Wrocławia o organizację światowej wystawie Expo. Z góry dziękujemy panie premierze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wędzonka Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: 156.24.231.* 05.06.01, 18:20 Gość portalu: Amar napisał(a): > Dotąd "premier" Jerzy B. nie zdecydował czy "rząd" > Rzeczpospolitej poprze starania Wrocławia o > organizację światowej wystawie Expo. > > Z góry dziękujemy panie premierze Amar, to najswiezsze informacje? Wiesz moze cos jeszcze? Czyzby zeczywiscie mieli zamiar nie zdazyc do jutra?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Mam swieze informacje. Sa pierwsi podejrzani. IP: 156.24.231.* 05.06.01, 19:30 Przeczytalem w Rzeczpospolitej: Buzek od 10 dni zwodzi i obiecuje ze "jutro" zgloszenie podpisze az w koncu dzis powiedzial ze nie podpisze. Podobno to minister gospodarki blokuje nasze Expo! Tak lawirowal zeby dopiero wczoraj spreparowac swoje zarzuty, wiec nie ma czasu na ich wyjasnienie. A wniosek zostal zlozony juz w Marcu! Ministrem gospodarki jest Janusz Steinhoff z AWS, specjalista z zakresu przeróbki kopalin stałych... Uwazam ze wyrok powinien byc skazujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Mam swieze informacje. Sa pierwsi podejrzani. IP: 195.116.104.* 05.06.01, 19:34 Tak! I to z natychmiastowym wykonaniem kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Mam swieze informacje. Sa pierwsi podejrzani. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 20:51 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Przeczytalem w Rzeczpospolitej: > > Buzek od 10 dni zwodzi i obiecuje ze "jutro" zgloszenie podpisze az w koncu dzi > s > powiedzial ze nie podpisze. Podobno to minister gospodarki blokuje nasze Expo! > Tak lawirowal zeby dopiero wczoraj spreparowac swoje zarzuty, wiec nie ma czasu > > na ich wyjasnienie. > A wniosek zostal zlozony juz w Marcu! > > > Ministrem gospodarki jest Janusz Steinhoff z AWS, specjalista z zakresu przerób > ki > kopalin stałych... > > Uwazam ze wyrok powinien byc skazujacy. Nie jestem pewien, ale v-ce min. w tym resorcie jest chyba Donocik. To on może być głównym 'hamulcowym'. Słyszałem jego bełkot na temat EXPO kilka miesięcy temu - był nastawiony bardzo nieprzychylnie do tego pomysłu i od razu wyglądał podejrzanie.Teraz wpisuję go na listę skazanych z nr.3 (po Buzku i Steinhoffie)! Panie Reduktorze Filipie! Czy ma Pan może jakieś pocieszające informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Mam swieze informacje. Sa pierwsi podejrzani. T. DONOCIK. IP: 156.24.231.* 05.06.01, 22:21 Rzeczywiscie, jest taki: TADEUSZ DONOCIK. Lepiej zapamietac to nazwisko zeby na przyszlosc wiedziec o kim mowa. Na dokladke wyobrazcie sobie ze urodzil sie w... Lubaniu Slaskim! (5 X 1947 - informacja z serwera rzadowego). Co za hanba dla regionu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Re: Mam swieze informacje. Sa pierwsi podejrzani. IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 05.06.01, 22:08 Steinhoff ? po jakiemu to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delTORO Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 19:38 Czemu się dziwicie? Z góry było wiadomo, że "energiczny" i "zdecydowany" premier J.B. potrzebuje więcej czasu do namysłu. Nic na łapu capu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 21:09 Gość portalu: delTORO napisał(a): > Czemu się dziwicie? Z góry było wiadomo, że "energiczny" i "zdecydowany" > premier J.B. potrzebuje więcej czasu do namysłu. Nic na łapu capu. niech sie ten koles jednak streszcza... bo jak nie, to nasze forum go rozniesie... wkrotce ilosc postow zwiekszy sie do 20000 i bedzie to dyskusja tylko o nim... i ja przynajmniej gwarantuje ze nie pozostawie na nim suchej nitki.... AAAAAAA!!!!! BURN!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... IP: 156.24.231.* 05.06.01, 21:53 Z internetu dowiedzialem sie ze dolegliwosci nekajace tych panow leczyli juz nasi przodkowie. Oto kilka rad: - wystawianie na mroz nago, - przypalanie pochodnia, - wdychanie zapachu fekaliów, - zamykanie pod dzwoniacym dzwonem, - podanie środka na wymioty, - zakopanie żywcem, - ukrzyżowanie, - usuwanie fragmentow ciala, - tortury szkieletu, czyli popularne łamanie kości, jak lamanie kolem, zaplatanie, czy hiszpańskie buty, - palowanie, - wieszanie za ręce. Niestety kazda kuracja powinna byc zastosowana w pore a, jak wiadomo, w przypadku tych panow choroba zaczela juz wyrzadzac powazne spustoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK..., RYCHO??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 22:14 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Z internetu dowiedzialem sie ze dolegliwosci nekajace tych panow leczyli juz > nasi przodkowie. > Oto kilka rad: > > - wystawianie na mroz nago, > - przypalanie pochodnia, > - wdychanie zapachu fekaliów, > - zamykanie pod dzwoniacym dzwonem, > - podanie środka na wymioty, > - zakopanie żywcem, > - ukrzyżowanie, > - usuwanie fragmentow ciala, > - tortury szkieletu, czyli popularne łamanie kości, jak lamanie kolem, > zaplatanie, czy hiszpańskie buty, > - palowanie, > - wieszanie za ręce. Obecnie jest jeden sposób, bardziej cywilizowany, ale nie mniej skuteczny - Wybory do Parlamentu. Ale to chyba małe pocieszenie :-(. > Niestety kazda kuracja powinna byc zastosowana w pore a, jak wiadomo, w > przypadku tych panow choroba zaczela juz wyrzadzac powazne spustoszenia. Czy Rycho Czarnecki nie jest z tej samej kliki co Buzek? Co on teraz robi? Czy on wie co się dzieje? Jest okazja wykazać się i zrobić coś pożytecznego !!! Ryyychu!!!: WYBORY WE WRZEŚNIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 22:28 A może by zacząć od amortyzacji pręgierza? Dawno mówiłam, że kat do niego pasuje jak ulał! Ale kto stanie z witką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 23:25 o tak, na takich panów tylko taka kuracja może ewentualnie podziałac.... raz i skutecznie i po sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodom Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.01, 23:54 Co do kary zgadzam się w zupełności, no może jeszcze taniec w kwasie solnym. Może Buzek byłby ruchliwszy. Co do EXPO to na stronie www.rzeczpospolita.pl można przeczytać, że mamy jeszcze szanse (mamy 6-mcy jeszcze). Ale zajebiście to świadczy o Polsce. Zawsze jesteśmy "pierwsi". I znowu wracając do Buzka - wyrok zgodny z prawem forum powinien zostać wykonany niezwłocznie bez możliwości odwołania i łaski Rady Forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala BEZ ŁASKI!! NIE MA LITOŚCI DLA....................... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 12:28 Gość portalu: sodom napisał(a): > Co do kary zgadzam się w zupełności, no może jeszcze taniec w kwasie solnym. > Może Buzek byłby ruchliwszy. > Co do EXPO to na stronie www.rzeczpospolita.pl można przeczytać, że mamy > jeszcze szanse (mamy 6-mcy jeszcze). Ale zajebiście to świadczy o Polsce. > Zawsze jesteśmy "pierwsi". > I znowu wracając do Buzka - wyrok zgodny z prawem forum powinien zostać > wykonany niezwłocznie bez możliwości odwołania i łaski Rady Forum. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... WISZNIEWSKI !!! IP: 156.24.231.* 06.06.01, 15:07 Nie, ja chyba dzisiaj dokonam zywota! Nie moge w to uwierzyc!!! Mam kolejnego oskarzonego, ale tym razem jakiego! ANDRZEJ WISZNIEWSKI, poprzedni rektor mojej wlasnej uczelni! Oto co powiada to indywiduum gdy znalazlo sie na warszawskim stoleczku: "Nie było wniosku i nie było żadnej dyskusji, może na drugiej części posiedzenia, którą zaplanowano na piątek. Ja sam nie zainteresowałem się wnioskiem miasta, bo nikt mi go nie przekazał. A wstrzemięźliwość premiera wcale mnie nie dziwi, przecież on musi sprawdzić, czy poparcie wrocławskiej inicjatywy nie wiąże się ze zobowiązaniami finansowymi dla państwa - usłyszeliśmy od pochodzącego z Wrocławia członka Rady Ministrów Andrzeja Wiszniewskiego." A co czytam dalej? "Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do naszego wniosku, to można je było zgłosić wcześniej. Słyszę, że komuś brakuje preliminarza kosztów, a ja mam potwierdzenie, że złożyłem stosowny dokument jeszcze w marcu. Padają głosy, że EXPO może przynieść straty, a ja wiem, że we wszystkich krajach organizujących wystawę wskaźniki makroekonomiczne były korzystne - skarżył nam dyrektor Moras, który w Warszawie i czekał na efekty posiedzenia rządu." Witamy w klubie "milosnikow" Wroclawia, Panie Wiszniewski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: BUZEK, STEINHOFF, DONOCIK... IP: 156.24.231.* 06.06.01, 22:41 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Z internetu dowiedzialem sie ze dolegliwosci nekajace tych panow leczyli juz > nasi przodkowie. > Oto kilka rad: > > - wystawianie na mroz nago, > - przypalanie pochodnia, ... Witam wszystkich! Marsha pożyczyła mi tomik wierszy naszego wrocławskiego wieszcza Andrzeja Waligórskiego p.t. Dreptakowisko (jeszcze raz Marshy dziękuję). Jest tu coś w sam raz do naszego przykrego tematu. Może to spojrzenie mistrza dowcipu doda nam trochę otuchy. :-( Szkoła katów. Przed wiekami, w średniowieczu, (z dawnych wiemy to traktatów) W podkarpackim mieście Bieczu Utworzono Szkołę Katów. Taka szkoła to unikat, Bez najmniejszej konkurencji! Na jej czele Magnifi-kat Stał, zamiast Magnificencji, A że miły i wesoły Zawód kata był w tych czasach, Przyjeżdżała więc do szkoły Studenterii cała masa! Co dzień trwały tam zajęcia Intensywne niesłychanie - Tu, powiedzmy, jakieś ścięcia, Tam, powiedzmy, przypiekanie, Ten świdruje, ów wyłupia, Inny amputuje saczki, Jeszcze inny się wygłupia Tak jak wszystkie w świecie żaczki. Ale czasem żedną miny, Drżą najbardziej nawet dzielni, Gdy nadchodzą egzaminy I kolokwia w tej uczelni. Już profesor dał zadanie Z wdziękiem i z dezynwolturą: - Student Dreptak! Wasz skazaniec! Ma się przyznać że jest kurą! Stęka Dreptak biedaczyna, Co naprosi się i naklnie, Ponaciąga, popodrzyna, Nim skazaniec wreszcie gdaknie... To też żadne aleluja, Bo docenci wybrzydzają: - Słabo Dreptak, ledwie trója. U Trypućki gość zniósł jajo!!! Idą studia że aż warczy, Przykładają się studenci: Tu coś jęczy, tam coś charczy. Ówdzie czka, gdzie indziej rzęzi. Jedni już przy doktoratach, Inni znów przy zaliczeniach, A nowicjusz dziarsko zmiata Palce od nóg, po ćwiczeniach. Wreszcie dyplom, przydział pracy, Pasowanie (ostrzem miecza), Ech, rozpierzchną się chłopacy, Pójdą w świat z pięknego Biecza. Lecz kat z katem jak brat z bratem, Zawsze katu kat pomoże, Chałę znajdzie dlań i szatę, Chleb, herbatę, miękkie łoże, Kat da katu flaków, makat, Katamaran, Kaśkę, fiata, A gdzie etat, kata vacat - Tam na etat pchnie kat kata! Mnie też wepchnął mój przyjaciel, ale mam żal do faceta, Bo kat w radio na etacie To nie kat, to katecheta... Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.txucom.net 06.06.01, 06:55 expo to przestarzala idea majaca okolo 140 lat.Przynosi zawsze duze straty.Na ostatnim w Hanoverze ,USA nie braly udzialu bo zadna(ani jedna!) firma amerykanska nie chciala wydac nawet pare mln$.W USA udzial w expo traci trupim zapachem,nikt nie chcialby miec z tym do czynienia.To tak jakby urzadzac wystawe parowozow(zdaje sie ze sa ciagle produkowane w Chinach,jedna z linii ma nazwe "Zelazny Kogut"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: 156.24.231.* 06.06.01, 10:35 Gość portalu: feran napisał(a): > expo to przestarzala idea majaca okolo 140 lat.Przynosi zawsze duze straty.Na > ostatnim w Hanoverze ,USA nie braly udzialu bo zadna(ani jedna!) firma > amerykanska nie chciala wydac nawet pare mln$.W USA udzial w expo traci trupim > zapachem,nikt nie chcialby miec z tym do czynienia.To tak jakby urzadzac > wystawe parowozow(zdaje sie ze sa ciagle produkowane w Chinach,jedna z linii ma > > nazwe "Zelazny Kogut"). Zadne panstwo jeszcze na Expo nie stracilo. Nawet Niemcy, wbrew pozorom, na tym zarobili - wzrost wplywow z podatkow w Hannowerze przekroczyl straty samej imprezy poltora raza. Ale nie musisz sie Feran obawiac, nam to nie grozi. Cos mi sie zdaje ze jedynie Unia jest szansa dla Wroclawia. W polskich rekach, jak widac, to miasto byloby skazane na wieczna wegetacje. Wychodzi na to ze nasz wlasny rzad zaczyna nam sugerowac zebysmy sie zaczeli uczyc niemieckiego przed polskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 14:42 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: feran napisał(a): > > > expo to przestarzala idea majaca okolo 140 lat.Przynosi zawsze duze straty > .Na > > ostatnim w Hanoverze ,USA nie braly udzialu bo zadna(ani jedna!) firma > > amerykanska nie chciala wydac nawet pare mln$.W USA udzial w expo traci tr > upim > > zapachem,nikt nie chcialby miec z tym do czynienia.To tak jakby urzadzac > > wystawe parowozow(zdaje sie ze sa ciagle produkowane w Chinach,jedna z lin > ii ma > > > > nazwe "Zelazny Kogut"). > > > Zadne panstwo jeszcze na Expo nie stracilo. Nawet Niemcy, wbrew pozorom, na tym > > zarobili - wzrost wplywow z podatkow w Hannowerze przekroczyl straty samej > imprezy poltora raza. > Ale nie musisz sie Feran obawiac, nam to nie grozi. Cos mi sie zdaje ze jedynie > > Unia jest szansa dla Wroclawia. W polskich rekach, jak widac, to miasto byloby > skazane na wieczna wegetacje. > Wychodzi na to ze nasz wlasny rzad zaczyna nam sugerowac zebysmy sie zaczeli > uczyc niemieckiego przed polskim... EEE,nie bedzie tak zle...To, ze EXPO zawsze się oplaca nie ulega watpliwosci.Na razie w Paryzu przelozyli nam termin do drugiego listopada i zapadla decyzja o utworzeniu Biura Pełnomocnika Rządu ds EXPO ( prawdopodobnie wojewoda dolnoslaski). Zmuszenie naszego rzadu do podjecia w miare konkretnych krokow Pawel Moras chyba przyplacil swizna, ale wciaz mamy szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrible Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 15:06 Moras jest szpakowaty bo to domena ludzi mądrych. Poza tym dobrze, że taki jest bo w ten sposób jest jeszcze bardziej podobny do mojego ukochanego Richarda Gere... Jestem przekonana że tercet: KROCHMAL - MORAS - ZDROJEWSKI załatwi nam EXPO na bank! Trzymamy kciuki, Panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: 195.116.104.* 06.06.01, 11:20 Proponuję, aby wszyscy zawiedzeni postawą premiera forumowicze na znak protestu olali jego ugrupowanie we wszystkich przyszłych wyborach. Głosujmy na kogokolwiek, ale nie na klikę Buzka - do jakiejkolwiek by w przyszłości nie trafił!!! Marne to będzie zadośćuczynienie, ale lepsze takie niż żadne. Ja w każdym razie tak zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanja Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.01, 11:30 Może by we Wrocławiu zorganizować Letnie Igrzyska Olimpijskie i połączyć je z EXPO. Stadion już mamy (olimpijski) basen(olimpijski)też i połączyć to wszystko przedłużoną trasą W-Z. 2 w 1.Będzie taniej i weselej. Wystarczy jedno lotnisko,bilety mogą być wspólne. W ten sposób będzie zapewniona frekwencja na obu imprezach.Bachleda na Prezydenta (miasta)- on wie jak to organizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpli Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.debis.pl 06.06.01, 11:38 wyEXPOnować łobuzka rozciągniętego pod pręgieżem!!! Będzie przynajmniej takie malutkie Expo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Znak zapytania dla Expo we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 13:22 dobre, dobe, ja popieram... na pewno na takim expo nasze miasto rownie duzo zarobi:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś