Dodaj do ulubionych

nocne imprezy na osiedlu Kopernik

18.08.11, 09:34
Wczoraj mielismy powtórke z rozrywki, nocny melanż powiązany z bójką. krzyki na całe osiedle a byla godzina 1 w nocy. oczywiscie standardowo ochrony nie było widać. nauczona wczesniejszym doświadczeniem iż nasi panowie z ochrony niewiele mogą i potrafia(czasem mi sie wydaje ze płacimy im chyba tylko za to aby pilnowali czy ktorys z mieszkanców zbyt długo nie stoi swoim autem pod blokiem)zadzwoniłam na 997, szybka rekacja policji i o dziwo ochrony(w samochodzie) rozpedziło towarzystwo!!!!wprowadzajac sie na to osiedle myslalam ze miejsce na grilla to super sprawa doswiadczenie niestety pokazalo ze wcale tak nie jest. Zakłócanie ciszy nocnej jest nagminne. W związku z tym niech wspolnota mieszkaniowa tego osiedla mocno sie zastanowi czy libacje nocne przy grillu powinny byc dozwolone!!!!Z tego co wiem picie alkoholu w miejscu publicznym tez jest zakazane, a osiedle raczej nie jest niczyja prywatną wlasnoscią. Jezeli osoby które nie potrafia w kulturalny sposób posiedziec przy grillu i miec na uwadze ze niektórzy rano musza wstac do pracy bądz tez maja male dzieci, powinny siedziec w swoich mieszkaniach i tam spozywać alkohol a kiełbase z grilla zastapić taką z patelni!!!
Obserwuj wątek
    • corrida_pl Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 10:18
      Taka nasza kultura zabawy. Nachlać się, podrzeć ryja, na koniec poganiać po osiedlu i pomachać łapami. A w Ząbkach to już szczególnie. Nigdzie się z takim syfilisem nie spotkałem, a mieszkałem w kilku miejscach. Jednym słowem dramat.

Przy naszej kulturze w regulaminach wspólnot powinien być zapis o zakazie spożywania alkoholu na wspólnym terenie, grillowania (również na balkonie !!!) pod karą min 1000 PLN.
      • kerajm Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 10:38
        ...chociaż na osiedlu garden plaza na skrajnej, grilowanie na balkonie to standard. Pranie na balkonie można suszyć na balkonie po wcześniejszej zgodzie grilujacych sąsiadów.
        • mieszkankagp Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 12:40
          na garden plazie już od jakiegoś czasu jest zapis w regulaminie o zakazie grillowania, ale to co po niektórzy mają w poważaniu. Darcie japy po nocy jest tu "normalnym" zjawiskiem...
          Na szczęście policja reaguje dosyć szybko w takich sytuacjach. Szkoda tylko, że trzeba uciekać się aż to takich środków.
          • corrida_pl Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 12:53
            mieszkankagp napisała:

> Na szczęście policja reaguje dosyć szybko w takich sytuacjach. Szkoda tylko, że
            > trzeba uciekać się aż to takich środków.

No i tak naprawdę nic to nie daje. W kolejny weekend historia się powtarza...
          • kerajm Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 13:24
            ...a to przepraszam za wprowadzenie czytelników w błąd.
      • malutka.k Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 11:20
        Wspólnoty mieszkaniowe nie mają prawa nakładać żadnych kar finansowych :)
        • mania03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 12:30
          ok wspólnoty może nie ale policja czy straz miejska mandaty i owszem.
        • wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 13:01
          Ale Straż Miejska ma!!!!!!!!!!
          Bieda w gminie to dzieki takim imprezowiczom kasy przybedzie np. na monitoring!!!!!!!!!!!!!!!
      • husky_ Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 18.08.11, 23:20
        corrida_pl napisał:
        >Nachlać się, podrzeć ryja, na koniec poganiać po osi
        > edlu i pomachać łapami. A w Ząbkach to już szczególnie. Nigdzie się z takim syf
        > ilisem nie spotkałem, a mieszkałem w kilku miejscach. Jednym słowem dramat.

Ciekawe spostrzeżenie. Rozwiniesz swoją myśl?
        To miasto tworzy z ludzi bydło czy ludzie tworzą z miasta chlew?
        • corrida_pl Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 09:01
          a co tutaj rozwijać?
          fakt, można porozważać na zasadzie: co było pierwsze jajko czy kura... tylko po co
      • matmir Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 21:58
        corrida_pl napisał:
        > Przy naszej kulturze w regulaminach wspólnot powinien być zapis o zakazie spoży
        > wania alkoholu na wspólnym terenie, grillowania (również na balkonie !!!) pod k
        > arą min 1000 PLN.

Jak tą karę wyegzekwujesz? Jakie wspólnota ma możliwości prawne? Regulamin jest fikcją, bo aby był skuteczny to za każdym razem trzeba by wzywać policję lub straż miejską. Tylko oni mogą karać.
      • wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 12:58
        Zgadzam się!!!
    • mania03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 09:44
      tez spłacam kredyt we frankach i jakos z tego powodu nie stoje przy grillu z butelka.....chyba nie w ta strone idziemy....nie chodzi mi o definiowanie kto tam stoi i z jakiej spoleczosci sie wywiazuje chodzi o to aby rozwiazac dany problem...moze jak wkoncu mieszkancy zaczna reagowac dzwonic do ochrony na policje czy tez zwracac uwage pracownikom wspolnoty, dany ''element''nie bedzie tak sie panoszył....
      • damasek Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 13:21
        Dla mnie największym zagrożeniem dla społeczności są ci, co chcą wszystkiego zakazać i karać niewspółmiernie do przewinień. Zagrodźmy jeszcze bardziej nasze osiedla, nie wpuszczajmy na nie innch dzieci, aby nie bawiły się z naszymi, bo nie są stąd. Nie mówmy sobie dzień dobry, nie rozmawiajmy z sąsiadami, przy jakimkolwiek problemie z sąsiadem ukarzmy go grzwyną, naślijmy policję.

Na wsiach to się spi o 21, albo siedzi się u siebie na podwórku. Ale w miastach młodzież żyje inaczej, ma jedno podwórko dla wszystkich. Bawi się na pewno w uciążliwy nieraz sposób, ale takie jej prawo. A jak taki przesadza i mediacja nie pomoga, to się takiego w mordę wali i potem siedzi cicho. Pozdrawiam
        • mieszkankagp Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 14:12
          ma prawo się wydzierać po nocy? Chyba coś Ci sie pomyliło. Widać, że o przepisach nie masz zielonego pojęcia. Chce sie ktoś wydrzeć i nachlać, droga wolna, są kluby, lasy mozna tam iść, a nie zakłócać ludziom sen i balangować pod balkonami, że o smażeniu kiełbasy na grillu już nie wspomnę...
          • damasek Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 14:29
            Oczywiście, że ma prawo, bo to młodzież. Przejdzie im. Ale będa następni, tak to właśnie wygląda.

Napisałem, że jak przesadzaja to się z nimi najpierw rozmawia, a poźniej w morde wali jak nie słucha. Wszędzie tak wygląda życie w mieście, jak jest dużo młodych ludzi. Tylko trzba umieć z nimi rozmawiać, też spróbować zrozumieć.
            • luzka13 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 14:39
              O! widzę że wszechwładny admin usunął mój post.
              Czyżby moja wypowiedź tak go dotknęła? a może była zbyt prawdziwa...?
              Żal...
              • maniaw03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 16:20
                to ze to młodziez to dla mnie zadne wytlumaczenie, prawda jest taka ze sa ludzie i ludzie jedni potrafia posiedziec i milo spedzic czas biorac pod uwage innych a są tacy co myslą ze osiedle to ich prywatna wlasnosc i robia dosłownie co chca. i wlasnie takim nalezy pokazac ze sa w bledzie.nie zamierzam nikogo lac po ryju i latac z kijem poniewaz jest od tego ochrona i policja.....przy ostatniej imprezie jak wspomnialam wczesniej doszlo prawie do bójki, zaczelo sie latanie miedzy samochodami, przepraszam ale kto pokryje koszty jezeli jeden i drugi idiota w ferworze walki uszkodza komus z nas np wlasnie auto?????
                • motyl-icaa Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 19:16
                  a ja się ciesze że ludzie się bawią
                  a nie tylko siedzą`na forum - biedne mamusie przyczepione do wózka i zastanawiają się co ich wkurza (krzycząca młodzież, szczekajace pieski, ochrona)
                  ludzie z życia trzeba korzystać a my jedno co potrafimy to narzekać
                  wszystko jest dla ludzi i oczywiście z umiarem
                  ja sie cieszę że w natłoku pracy jest grill na którym możemy sie spotkac ze znajomymi, zobaczyć i porozmawiać
                  i pijemy alkohol! i sa dzieci! i słuchamy muzyki!
                  wprawdzie policji nigdy nie było ale jak czytam takich debili to dziwne, że nikt nie zadzwonił

OBROŃCY MORALNOŚCI ŁĄCZCIE SIĘ
                  A JA SIĘ POBAWIĘ:)

mentalność zazdrośników i ludzi zamkinietych
                  kupić sobie willę
                  a osiedle jest miejscem prywatnym
                  • mieszkankagp Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 19:53
                    to teraz wymyśliłaś sfrustrowana kobieto
                    szczycisz się piciem alkoholu przy dzieciach? Gratuluje. Niezła patologia, tylko czekać aż ktoś kiedyś na tą Policję zadzwoni, ciekawe czy wtedy będzie Ci tak do śmiechu i czy będziesz taka skora do "zabawy". I nie obrażaj innych tylko dlatego, że są lepiej wychowani od Ciebie i mają inne zdanie na pewne tematy. To świadczy tylko o Twoim poziomie. A osiedle owszem, jest miejscem prywatnym, miejscem którego podwórka, patia itp. są częścią wspólną wszystkich mieszkańców. Chciało się grillów, kiełbaski to trzeba było sobie domek wybudować w lesie.
                    Ja nie mam ochoty wysłuchiwać wrzasków i wąchać smrodów kiełbaski za 4,99 i tłustej karkówy z promocji w tesco. Po tygodniu pracy chcę odpocząć w spokoju, a na imprezy wybieram się w miejsca do tego przeznaczone i bawię się tak, żeby nie przeszkadzać innym. Ale widać po tonie Twojej wypowiedzi, że kultura jest Ci obca.
                    • motyl-icaa Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 20:50
                      idź się za mnie pomódl:)
                      mocherku...
                      kwestia dobrego wychowania jest względna - tolerancja to jest między innymi dobrym wychowaniem a twoja jest zerowa
                      • mieszkankagp Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 21:52
                        śmieszna jesteś
                        polecam lekturę słownika ortograficznego bo widać, że nie tylko z kulturą jesteś na bakier.

• slonko0304 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 23.08.11, 20:23
                        Witam.

Jestem nowa mieszkanką Ząbek.

Czytałam Wasze opinie na tema hucznych zabaw,i chce stwierdzić, że Pani z nickiem motyl-ica jest świetną babką i ma racje.

Ludzie carpe diem :-)
                    • madameblanka Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 20:59

> szczycisz się piciem alkoholu przy dzieciach?

uspokój się, radiowęzeł z torunia zrobił Ci miazgę z mózgu czy jak? Jest grill, impreza - urodziny, imieniny to i wznoszenie toastów, przy tym dobra zabawa, wot i tyle. Co to ma do dzieci?? Idąc na imieniny, dzwonisz wcześniej czy będzie alkohol bo inaczej dzieci nie bierzesz?
                      No chyba że rodzice po alkoholu głupieją, to może rzeczywiście dzieci niech nie będą świadkami - albo niech będą, potem wyciągną wnioski i nie popełnią tych samych błędów.

> Ja nie mam ochoty wysłuchiwać wrzasków i wąchać smrodów kiełbaski za 4,99 i tłu
                      > stej karkówy z promocji w tesco.

Kulczyk się znalazł, a jak ktoś taką lubi to co? Wstydem jest kupić jedzenie w atrakcyjnej cenie?? Ja lubie kaszankę - też tania, mogę grillować czy to raczej wstyd?

Co do wrzeszczącej młodzieży. Nic ich nie usprawiedliwia. Ja też byłam młoda i mordy na osiedlu nie darłam i nie chlałam pod blokiem. Robiliśmy imprezki w domu, sąsiadom się mówiło że dziś będzie nieco głośniej:) Dlaczego dziś tak nie może być?
                      • mania03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 21:19
                        nie jestem matka i nie mam dzieci nie jestem tez uwiazana do wózka.....zreszta co to ma do rzeczy......sa imprezy przy grillu nawet do 1 w nocy i jest ok poniewaz bawia sie tam ludzie z odrobina kultury, ale to co bylo w tym tyg to raczej kultura nazwac nie mozna i chodzi mi o tepienie wlasnie takich zachowan.i prosze przestanmy juz siebie oceniac wzajemnie.
                  • corrida_pl Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 21:27
                    motyl-icaa napisała:

> a ja się ciesze że ludzie się bawią
                    > a nie tylko siedzą`na forum - biedne mamusie przyczepione do wózka i zastanawia
                    > ją się co ich wkurza (krzycząca młodzież, szczekajace pieski, ochrona)
                    > ludzie z życia trzeba korzystać a my jedno co potrafimy to narzekać
                    > wszystko jest dla ludzi i oczywiście z umiarem
                    > ja sie cieszę że w natłoku pracy jest grill na którym możemy sie spotkac ze zna
                    > jomymi, zobaczyć i porozmawiać
                    > i pijemy alkohol! i sa dzieci! i słuchamy muzyki!
                    > wprawdzie policji nigdy nie było ale jak czytam takich debili to dziwne, że nik
                    > t nie zadzwonił
                    >
                    > OBROŃCY MORALNOŚCI ŁĄCZCIE SIĘ
                    > A JA SIĘ POBAWIĘ:)
                    >
                    > mentalność zazdrośników i ludzi zamkinietych
                    > kupić sobie willę
                    > a osiedle jest miejscem prywatnym

dramat...

czy uważasz, że korzystanie ze wspólnej przestrzeni w ten sposób (pijaństwo, smrodzenie grillem, muzyka - często b. głośna) a tym samym zakłócanie spokoju innych jest OK?

pamiętaj, że "wolność jednego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego"
                    • tusia2601 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 22:55
                      Wy w ogóle jesteście jacyś nie normalni, czytam, czytam, i aż włosy dęba stają. Ludzie, Wy własnego życia nie macie? Co Was obchodzi, kto co robi? Nie macie co robić, tylko przez ramię każdemu zaglądacie ? Nic, tylko swoje żale na forum wylewacie, nic innego chyba nie robicie.
                      Ja nie rozumiem, ludzie za wsi przyjechali, i teraz wydaje im się, że wielcy Warszawiacy jesteście i wszystko Wam wolno. A co Was obchodzi, że ktoś sobie grila robi, czy piję alkohol? może niech nie robi tego zbyt głośno, a jeśli robi, to rusz dupsko z przed komputera i zrób coś z tym, a nie tylko żale wylewacie na forum publicznym, ludzie, albo zacznijcie się leczyć, albo znajdźcie własnych przyjaciłół, a nie z buciorami do cudzego życia włazicie.

W kólko tylko podpieracie się przepisami, jakby każde z Was było świetsze od papieża. Nikt z Was nigdy nie zrobił nic głupiego? Jeżeli tak, to gratuluje udanego dzieciństwa pod kloszem.
                      • madameblanka Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 19.08.11, 23:35

>Ja nie rozumiem, ludzie za wsi przyjechali, i teraz wydaje im się, że wielcy Warszawiacy jesteście i wszystko Wam wolno.

zaraz, ci co nie chcą żeby morde pruli pod blokiem to ze wsi czy na odwrót?
                        Bo ja mam wrażenie że to ci przyjezdni tak "rozrabiają" bo nie zwyczajni do życia w bloku, myślą że pola dookoła, no i to typowe.....zwykłe rozbestwienie się życiem w mieście...

>Co Was obchodzi, kto co robi?

Obchodzi. Niby dlaczego mam ignorować zachowanie mojego krajana, młodego krajana (zwłaszcza że jest naganne) który swoim zachowaniem wystawia mi, polakowi opinię. Przyjedzie taki turysta (który zostawia tu pieniądze i a potem rozpowszechni swoją opinię) nawet niekoniecznie zagraniczniak i powie ze bydło w stolycy....
                      • libra_a Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 29.08.11, 10:03
                        Nie może być tak, że jedni korzystają z wolności, kosztem wolności cudzej. Wydzieranie ryja po nocach na całe osiedle jest niewątpliwie oznaką niczym nie skrępowanej wolności, ale w tym samym czasie kilkadziesiąt, czy kilkaset osób nie może korzystać ze swojego prawa do wolności. A ich wolność, to spokój i nocny odpoczynek w ciszy. Reasumując: korzystaj człowieku z wolności tak, aby komuś tej wolności nie odbierać. Baw się kulturalnie i daj innym żyć.
                  • wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 16.06.13, 10:18
                    Autor: motyl-icaa 19.08.11, 19:16

ja sie cieszę że w natłoku pracy jest grill na którym możemy sie spotkac ze znajomymi, zobaczyć i porozmawiać
                    i pijemy alkohol! i sa dzieci! i słuchamy muzyki!

To tak pózno pozwalacie dzieciom nie spac i pijecie alkohol w ich obecnosci to dopiero kurator by sie zainteresowal...

wprawdzie policji nigdy nie było ale jak czytam takich debili to dziwne, że nikt nie zadzwonił

obiecuje kolejnym razem zadzwonie o 22.01!!!

kupić sobie willę
                    a osiedle jest miejscem prywatnym

Na osiedlu prywatnym sa osoby ktore chca rowniez odpoczac a maja prawo bo jak wiadomo od 22 CISZA NOCA
                    Grilowanie na balkonach jest karane. Bo balkon nie jest miejscem do grilowania.
                    Kup sobie dzialke i rob sobie tam co chcesz!!!

• wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 13:03
          po 22 obowiązuje cisza nocna i koniec dyskusji
          dzieci o tej porze maja spac !!!
          a mlodziez niech sie bawi w dozwolonych miejscach np. dyskoteki a nie krzycza pod oknami, dra ryja nawet powiem!!!
    • aron-a Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 08:15
      Czytam Wasze posty i nie rozumiem, czemu się kłócicie. Przecież autorka postu oraz osoby jej wtórujące - z tego, co zrozumiałam - nie negują zabawy o ile jest ona kulturalna. Krytycy, którzy bronią swobody, też twierdzą, by "nie przeginać". Więc w czym problem? Sprawa jest prosta, osiedle to wspólnota i czy się komuś podoba, czy nie, to panują tam zasady, m in. cisza nocna. Koniec i kropka. Nie rozumiem stwierdzenia, że osiedle jest miejscem prywatnym. Nie jest. Prywatne może być mieszkanie (w którym cisza nocna też obowiązuje), ale podwórko na osiedlu jest miejscem publicznym. Więc o co toczycie pianę???

Corrida_pl trafnie napisał:
      "wolność jednego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego"

Tyle tylko, że chyba nie wszyscy są w stanie to zrozumieć :-)

• motyl-icaa Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 20:26
        Tusia I love Yoyu

to nie chodzi o krytykowanie niekulturalnej zabawy tylko zabawy w ogóle

własnie robią to Ci, których życie ogranicza się do forum....
        nie mają przyjaciół i możliwości zabawy, dla mnie bez znaczenia czy dom czy wspólny grill, czy "własny" grill, chodzi o to z kim i gdzie
        ważne jest żeby przezyć życie i niczego nie żałować
        a jeśli nawet ktoś się wypije i zrobi cos głupiego to co???
        • corrida_pl Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 20:58
          motyl-icaa napisała:

> Tusia I love Yoyu
          >
          > to nie chodzi o krytykowanie niekulturalnej zabawy tylko zabawy w ogóle
          >
          > własnie robią to Ci, których życie ogranicza się do forum....
          > nie mają przyjaciół i możliwości zabawy, dla mnie bez znaczenia czy dom czy wsp
          > ólny grill, czy "własny" grill, chodzi o to z kim i gdzie
          > ważne jest żeby przezyć życie i niczego nie żałować
          > a jeśli nawet ktoś się wypije i zrobi cos głupiego to co???

widzisz to jest kwestia kultury i pewnego poglądu na życie, ja postępuje tak aby nie przeszkadzać innym, jak chcę się napić, pobawić i powydzierać to idę do odpowiednich ku temu miejsc, a nie robię tego na balkonie, na klatce, na podwórku...
          • saabra Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 21:38
            Czytam i czytam i nadziwić się nie mogę. Niby temat ogólny o dobrym wychowaniu i tych, co nie przestrzegają pewnych zasad, a jak zwykle dochodzimy do tego, że nie wiadomo, czy ci z miasta gorsi, czy ci ze wsi! To chyba nie o to chodziło kto.... tylko jak się zachowuje....Nie popieram i nie akceptuję wrzasków w środku nocy ani na osiedlu ani w innym miejscu!!!! Nie uważam jednak, że każdy może bezkarnie (bo poniekąd anonimowo na tym forum) obrażać innych wymyślając im od wieśniaków, moherów itp. Zamiast wiecznie krytykować innych, zaglądać im przez płoty, do sypialni czy lodówki (kiełbasa z TESCO też może być dobra, chyba, że niektórzy tylko kawior...) może zastanówmy się nad naszą kulturą i zachowaniem......Piszmy o problemach i sposobach ich rozwiązania! Trochę wzajemnej życzliwości i wszystkim będzie się żyło może nie lepiej, ale spokojniej! Pozdrawiam życząc cichej i spokojnej nocy
            • mania03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 20.08.11, 22:21
              Reasumujac ...........standardowo jak przy wielu tematach lubimy siebie oceniac itd nie skupiajac uwagi na problemie, wiekszosc z nas ma poprostu problem z czytaniem tekstu ze zrozumieniem....a i jeszcze jedno..... skoro wedlug opinii co po niektórych iz glosne darcie japy i stek niecenzuralnych slow to ich swiete prawo i nic nikomu do tego to informuje iz moim świetym prawem jest spedzenie spokojnie nocy po ciezkim dniu i jezeli takiej mozliwosci miec nie bede to porzadku bedzie pilnowala na osiedlu policja.
              ps. i zeby nie było jeszcze raz informuje nie jestem starsza Pania, ani tez mama przywiazana do wózka, nie siedze z nudów na forach nie zagladam sąsiadom po oknach.....jestem mloda i tez imprezuje......pozdrawiam wszystkich;)KONIEC TEMATU
              • mieszkanieczabek-5 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 21.08.11, 16:19
                Ludzie zrozumcie mieszkacie na Osiedlu Wspólnym a nie w ogrodzonej wielkim murem willi gdzie możne nawet na golasa się kąpać. Na Wspólnej własności obowiązują zasady czy się podoba czy nie, jak ktoś nie potrafi mieszkać między ludzzmi i dostosować się do zasad polecam szałas w lesie gdzie na okrągło może palić ognisko , drzeć morde jak pawian. i chodzić po drzewie jak małpa. Może niektórzy mieszkańcy zatrzymali się w swojej ewolucji i powinni urodzić się 500 a może 1000 lat temu. Trzeba więc ich udomowić i nauczyć zasad ogóloprzyjętych przez cywilizowane społeczeństwo, zarówno kijem jak i marchewką
                • nihiru Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 22.08.11, 13:55
                  Zgadzam się w całej rozciągłości.

Ale żeby było sprawiedliwie, innym ludziom też by się przydało przypomnieć, że mieszkają na osiedlu - takim którzy by chcieli żeby cicho było jak w chatce nad jeziorem;
                • damasek Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 24.08.11, 09:27
                  Jakoby też rok bez wiosny mieć chcieli,
                  Którzy chcą, żeby młodzi nie szaleli.
                  Jan Kochanowski
    • qqq_q Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 24.08.11, 09:45
      a ja bym lepiej się zainteresował zadłużeniem bloku numer 60 na Powstańców 53000zł nieżle
      albo dojeniem naszej wspólnoty przez firme ochroniarska wluczą sie stare dziadki a w nocy przysypiają pracują czesto po 48 h !!!!!! to są problemy za które MY WSZYSCY PŁACIMY W CZYNSZACH
      • motyl69 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 12.09.11, 13:01
        Ale można za to posłuchać początkującego "muzyka" na trąbie z bloku 60a.Jego talent wydostawał się dziś po 8 rano w postaci przeciąłego ryczenia dęciaka.Dźwięk wydostawał się z mieszkania z jego drugiej kondygnacji(z okna w dachu)przyległym do klatki schodowej z podjazdem(od strony lasu).Obudził wszystkich ,którzy mają nieco inny tryb pracy i odpoczynku.Pachnie mi to jakimiś zabawami na wagarach,dla draki.Jeśli tak bardzo muzyka zawładnęła Twoim rozumem to proszę zamknij na ten czas okno,tak uparcie otwierane na czas "koncertu".PZDR
        • forumowy_wyjadacz Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 13.09.11, 11:11
          Ósma rano to nie przed szóstą. Ciszy nocnej nie ma i może robić sobie co chce, gdzie chce i jak chce. :)
          • madameblanka Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 13.09.11, 11:31

niezupełnie:)
            Między 22 a 6, jest BEZWZGLĘDNY zakaz zakłócania ciszy (odpoczynku) i jest to wykroczenie.
            Przeszkadzać, hałasować, zakłócać spokój itp. nie wolno również w pozostałe godziny - można upomnieć sąsiada, wezwać straż czy policję to sporządzą notkę.

§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój,
            porządek publiczny
            , spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu
            publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

czyli nie tylko nocą...:)
        • damasek Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 14.09.11, 10:47
          A jak zostanie wielkim wirtuozem trąbki jak np. Tomasz Stańko, to będziesz się chwalił, że miałeś takiego sąsiada i ta światowa trąbka budziła Cię do życia i jakie to były przyjemne chwile :)))
    • 1polspeed Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 09:58
      Temat aktualny, czy już jest spokój/w miarę spokój?

maniaw03061981 napisała:

> Wczoraj mielismy powtórke z rozrywki, nocny melanż powiązany z bójką. krzyki na
      > całe osiedle a byla godzina 1 w nocy. oczywiscie standardowo ochrony nie było
      > widać. nauczona wczesniejszym doświadczeniem iż nasi panowie z ochrony niewiele
      > mogą i potrafia(czasem mi sie wydaje ze płacimy im chyba tylko za to aby pilno
      > wali czy ktorys z mieszkanców zbyt długo nie stoi swoim autem pod blokiem)zadzw
      > oniłam na 997, szybka rekacja policji i o dziwo ochrony(w samochodzie) rozpedzi
      > ło towarzystwo!!!!wprowadzajac sie na to osiedle myslalam ze miejsce na grilla
      > to super sprawa doswiadczenie niestety pokazalo ze wcale tak nie jest. Zakłócan
      > ie ciszy nocnej jest nagminne. W związku z tym niech wspolnota mieszkaniowa teg
      > o osiedla mocno sie zastanowi czy libacje nocne przy grillu powinny byc dozwolo
      > ne!!!!Z tego co wiem picie alkoholu w miejscu publicznym tez jest zakazane, a o
      > siedle raczej nie jest niczyja prywatną wlasnoscią(....)
    • wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 12:58
      Imprezować niech sobie imprezują w dozwolonych miejscach takich jak min. dyskoteka!!!
      Powinno taki czy inne hałasowanie być karane wtedy było by więcej kasy w gminie!!1
      Ma pani rację mamy male dzieci, idziemy do pracy na drugi dzień.
      Ale to jest karane jedno upomnienie a potem za hałasowanie 500zeta.
      Zatem reagujmy za kazdym razem kiedy po 22 jest impreza. Jestem za.
      • maniaw03061981 Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 15.06.13, 23:57
        Witam ponownie;) problem oczywiscie nie zniknał ale jego skala jest nieco mniejsza....tydz temu byłam swiadkiem jak ok 24:00 obchodzono urodziny przy grillu. muzyka kto co lubi ale raczej weselne klimaty;) a ochrona....czaila sie pomiedzy samochodami i obserwowala....tak wygladaja interwencje na naszym osiedlu.
        • wnerwionyzabkowianin Re: nocne imprezy na osiedlu Kopernik 16.06.13, 10:19
          maniaw03061981 napisała:

> Witam ponownie;) problem oczywiscie nie zniknał ale jego skala jest nieco mniej
          > sza....tydz temu byłam swiadkiem jak ok 24:00 obchodzono urodziny przy grillu.
          > muzyka kto co lubi ale raczej weselne klimaty;) a ochrona....czaila sie pomiedz
          > y samochodami i obserwowala....tak wygladaja interwencje na naszym osiedlu.

To zwolnic ochronę, ze nie reaguje!!! Co to za ochrona?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka