IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.03, 12:46
Kinior szukasz na pensję? Najpierw ustawcie prawidłowo oznakowania,
zadbajcie żeby ulice miały mniej dziur, żeby można było przejść chodnikiem, a
później możecie pobierać opłaty. Nigdy nie zapłacę jeżeli mandat będzie za
wycieraczką, nie podpisane- nie aktualne.W ten sposób można zrobić nie złą
kasę.To jest już zwyczajne chamstwo.
Obserwuj wątek
    • krzysztof_kiniorski Re: Kiniorski 19.08.03, 13:34
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Kinior szukasz na pensję? Najpierw ustawcie prawidłowo oznakowania,
      > zadbajcie żeby ulice miały mniej dziur, żeby można było przejść chodnikiem, a
      > później możecie pobierać opłaty. Nigdy nie zapłacę jeżeli mandat będzie za
      > wycieraczką, nie podpisane- nie aktualne.W ten sposób można zrobić nie złą
      > kasę.To jest już zwyczajne chamstwo.

Chętnie bym się odniósł do powyższego tekstu, jednakowoż - przepraszam - nie
      bardzo go rozumiem... Może jednak spróbuję...
      * Po pierwsze: nie nazywam się Kinior.
      * Po drugie: pensja rzecznika prasowego ZDiK nie jest (niestety) uzależniona od
      wysokości wpływów z opłat parkingowych.
      * Po trzecie: opłaty parkingowe wynikają z przepisów, a nie z "widzimisie"
      rzecznika.
      * Po czwarte: te przepisy tak są skonstruowane, by dzięki opłatom parkingowym
      właśnie było mniej dziur i by oznakowanie było prawidłowe.
      * Po piąte: zdanie "nigdy nie zapłacę jeżeli mandat będzie za wycieraczką, nie
      podpisane- nie aktualne" jest zbyt enigmatyczne, bym mógł się doń odnieść,
      proszę o rozszyfrowanie znaczenia.
      * Po szóste: "niezłą" w tym kontekście pisze się razem.
      * Po siódme: nie napiszę - choć mnie korci - że zwracanie się do kogoś po
      nazwisku, w dodatku celowo zniekształconym, "to jest już zwyczajne chamstwo".
      Ostatecznie Autor sam sobie wystawił świadectwo.
      Krzysztof Kiniorski
      • Gość: kierowca Re: Kiniorski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.03, 13:53
        Wiedziałem że odpiszesz!!!Ponieważ dobrze wiesz o kogo chodzi-uderz w stół a
        nożyce się odezwą.
        • Gość: krzysztof_kiniorsk Re: Kiniorski IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.08.03, 14:19

> Wiedziałem że odpiszesz!!!Ponieważ dobrze wiesz o kogo chodzi-uderz w stół a
          > nożyce się odezwą.

Szanowny Panie!
          Gratuluję daru przewidywania ("Wiedziałem że odpiszesz!!!") i cieszę się, że
          moja króciutka odpowiedź sprawiła Panu tyle radości i satysfakcji. Pozwalam
          sobie Panu uświadomić, że nie sprawiło mi wielkiej trudności "dobrze wiedzieć o
          kogo chodzi" - tak się składa, że znam własne nazwisko i w momencie, gdy pada
          ono w danym takście zarówno w formie poprawnej, jak i zniekształconej, nie mam
          wątpliwości, że chodzi właśnie o mnie. Tym bardziej, że - co nie bez znaczenia
          dla "wiedzy, o kogo chodzi" - w treści (choć z niemałym, przyznaję, trudem)
          przywołany jest kontekst płatnego parkowania, oznakowania i stanu technicznego
          dróg. To nie było trudne zadanie :-)
          A może mi Pan łaskawie przypomnieć, kiedy to mieliśmy przyjemność przejść "na
          ty"???
          Pozdrawiam
          Krzysztof Kiniorski
        • krzysztof_kiniorski Re: Kiniorski 19.08.03, 14:29

> Wiedziałem że odpiszesz!!!Ponieważ dobrze wiesz o kogo chodzi-uderz w stół a
          > nożyce się odezwą.

Szanowny Panie!
          Gratuluję daru przewidywania ("Wiedziałem że odpiszesz!!!") i cieszę się, że
          moja króciutka odpowiedź sprawiła Panu tyle radości i satysfakcji. Pozwalam
          sobie Panu uświadomić, że nie sprawiło mi wielkiej trudności "dobrze wiedzieć o
          kogo chodzi" - tak się składa, że znam własne nazwisko i w momencie, gdy pada
          ono w danym takście zarówno w formie poprawnej, jak i zniekształconej, nie mam
          wątpliwości, że chodzi właśnie o mnie. Tym bardziej, że - co nie bez znaczenia
          dla "wiedzy, o kogo chodzi" - w treści (choć z niemałym, przyznaję, trudem)
          przywołany jest kontekst płatnego parkowania, oznakowania i stanu technicznego
          dróg. To nie było trudne zadanie :-)
          A może mi Pan łaskawie przypomnieć, kiedy to mieliśmy przyjemność przejść "na
          ty"???
          Pozdrawiam
          Krzysztof Kiniorski

P.S. Nie należy zbyt mocno uderzać w stół - nożyce mogą się nie odezwać, a
          grozi to połamaniem blatu lub uderzającej ręki. Generalnie stoję na stanowisku,
          że stół służy do czego innego niż uderzanie. Podobnie jak nożyce. Wiekszości
          ludzi służą one do cięcia, choć zakładam, że są jednostki, które wolą ich
          słuchać, kiedy się odzywają.
          • _cinek_ Re: 19.08.03, 14:35
            Jak ktoś ma do kogoś jakies pretensje z przeszlosci niewiadomo o co to niech
            zalatwiam to miedzy nim, a nie na forum publicznym, a wzywanie sadzi o nim
            samym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka