wadera01 02.02.08, 21:08 Moja mała SOnia ma już prawie 3 lata.Co ile należy usuwać psu kamień ma już taki mały? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: pielęgnacja zębów 02.02.08, 23:49 na Twoim miejscu bym podeszla z malenstwem do weta i zapytala, czy warto taki maly kamien usuwac. Odpowiedz Link
iranda Re: pielęgnacja zębów 04.02.08, 20:40 Wiecie co? Mnie lekarz powiedział, że usuwanie kamienia odbywa się pod narkozą, więc ja się nie zgodziłam, ponieważ moje psie ma problemy z sercem. Ma już 10 lat i kamienia mu nie usuwałam, nie jest źle, radzi sobie nieźle, zęby go nie bolą. Jak chcecie, nie jest to problem, który wpływa definitywnie na stan zdrowia naszych stworzonek. Pozdrowienia, ircia Odpowiedz Link
deodyma Re: pielęgnacja zębów 04.02.08, 23:38 wiecie co kobietki? ja nie chce Was straszyc, ale sasiedzi z naszego osiedla postanowili usunac kamien swojej jamniczce i wiecie, co sie stalo? przesadzili z narkoza, bo psina oslepla:( osobiscie uwazam, ze jesli nie ma go duzo i w niczym psiakowi nie przeszkadza, nie ruszac tego diabelstwa. Odpowiedz Link
wadera01 Re: pielęgnacja zębów 05.02.08, 16:25 Sonia miała już usuwane pod narkozą mleczne kły ale to był przymus bo nowe wyrastały po środku podniebienia i jeszcze trochę i wbiłyby się w język(potem wróciły na miejsce) oddałam ją fachowe ręce ale tak się o nią bałam że aż mi się w głowie kręciło, weterynarz powiedział że dał jej dawkę jak dla chomika.Macie rację lepiej psa nie narażać jeżeli nie ma ewidentnej potrzeby Odpowiedz Link
deodyma Re: pielęgnacja zębów 05.02.08, 19:45 no z Figa byla podobna sytuacja w sierpniu 2000 roku. akurat mialam urlop. nikogo nie bylo w domu a Fidze zaczal puchnac pyszczek. przestraszylam sie nie na zarty i pobieglam z nia na rekach do weterynarza. okazalo sie, ze ma za duzo zebow! usuwali jej je pod narkoza i przy okazji sciagneli jej kamien. Odpowiedz Link