Dodaj do ulubionych

ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ???

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 19:38
Na jutrzejszym - wtorkowym posiedzeniu Zarzędu Miasta
ma byc postawiona sprawa odebrania Ryszardowi
Varisseli - właścicielowi Browarów Piast - Piwnicy
Świdnickiej, za notoryczne niedotrzymywanie terminów
jej ostatecznego otwarcia.
Co o tym sądzicie Forumowicze???
Czekam na Wasze opinie >>>
Obserwuj wątek
    • Gość: JaJaccek Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 02.07.01, 20:23
      Jest to WSPANIALE miejsce i znane w Europie i pieknie tam bylo i swietnie sie
      bawilo. Problem w tym, czy p. Varisella jest w stanie otworzc "Piwnice" Jaki
      jest prawdziwy powod tak dlugiego remontu.Moze sie dokopali do rurociagu
      Jamalskiego i zrezygnowali z piwka?? A powaznie-zabranie w tej chwili- nie
      przyspieszy otwarcia" Piwnicy" sezon jest bezpowrotnie stracony!!!
    • Gość: mark Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 20:49

Należy odebrać Piwnicę Świdnicką Variselli !! Wystarczy przecież wygrać
      proces w sądzie (to tylko kilkanaście miesięcy), zwrócić nakłady
      (jedynie 10 mlnPLN), znależć nowego inwestora (to najwyżej kilka miesięcy -
      na pewno jest kolejka chętnych) i za dwa,trzy(?) lata będzie można napić się
      piwa w Piwnicy Świdnickiej.

• Gość: hrabia Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.07.01, 21:38
        O czym Wam się marzy ? Czy nie czujecie bluesa ?
        • Gość: Roberto Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 22:25
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> O czym Wam się marzy ? Czy nie czujecie bluesa ?

Czujemy, ale z miłą chęcią napiłbym się zimnego piwka w Piwnicy Swidnickiej...
          Pozdro !!!

• Gość: JaJaccek Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 02.07.01, 21:48
        Znam podobne przypadki.Rozwiazanie umowy ze wzgledu na nie dotrzymanie
        terminow+kary umowne dla winnego.
    • Gość: to Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 22:05
      dajcie spokuj, niech skończy juz to co zaczął.
      zmiana szefa nic nie zmieni.
      • Gość: Roberto Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 22:26
        Gość portalu: to napisał(a):

> dajcie spokuj, niech skończy juz to co zaczął.
        > zmiana szefa nic nie zmieni.

Miał już ten remont skończyć z 10 razy. I co ? - J A J C O , wielkie J A J C O !!!

• Gość: JaJaccek Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 02.07.01, 22:27
        Osobiscie uwazam, ze ma to zwiazek NIEDOPRACOWANYMI przepisami
        prywatyzacyjnymi.Zmiany w zarzadzie"PIASTA" sa malo wazne, ale KARY UMOWNE za
        niedotrzymanie umow odbijaja sie teraz na "PIWNICY"
        %%od 8MILIONOW $ moga skutecznie rozlozyc ten biznes- a szkoda by byla!!!
    • Gość: STrup Zabrac, ale jak? IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.07.01, 12:20
      To oczywiste, ze juz dawno temu nalezalo Variselli odebrac Piwnice.
      Teraz to jakby za pozno, bo postepowanie sadowe bedzie trwalo miesiacami albo i
      latami.
      Dreczy mnie wszakze pytanie, kto znowu DAL PLAME? Kto podpisal taka
      niekorzystna dla miasta umowe, ze nierzetelnego Variselli nie mozna wyrzucic z
      Piwnicy natychmiast, i to tak, aby nawet nie trzeba bylo mu niczego zwracac za
      poniesione naklady?
      Jesli ja umawiam sie z majstrem na wieksza robote remontowa w moim domu, to
      sporzadzam umowe, ktora okresla precyzyjnie kary, jakie mu groza za
      niedotrzymanie warunkow.
      Jakie kary, wg obowiazujacej umowy z miastem, groza Variselli za opoznienia?
      A tak mimochodem: ten Varisella to tez jakis nie calkiem przy rozumie. Przeciez
      Piwnica Swidnicka to kopalnia zlota; ilez pieniedzy stracil przez zwloke! Jakis
      czubek czy co? Gdybym mial taka lokalizacje, nazwe, renome, zrobilbym wszystko,
      zeby w PS klebilo sie od piwoszy juz co najmniej rok temu. I tylko liczylbym
      szmal!
      Cos mi tu nie gra, tylko co? Pieniadze pierze?
      • Gość: Piotr Re: Zabrac, ale jak? IP: 156.24.231.* 03.07.01, 12:32
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> To oczywiste, ze juz dawno temu nalezalo Variselli odebrac Piwnice.
        > Teraz to jakby za pozno, bo postepowanie sadowe bedzie trwalo miesiacami albo i
        >
        > latami.
        > Dreczy mnie wszakze pytanie, kto znowu DAL PLAME? Kto podpisal taka
        > niekorzystna dla miasta umowe, ze nierzetelnego Variselli nie mozna wyrzucic z
        > Piwnicy natychmiast, i to tak, aby nawet nie trzeba bylo mu niczego zwracac za
        > poniesione naklady?
        > Jesli ja umawiam sie z majstrem na wieksza robote remontowa w moim domu, to
        > sporzadzam umowe, ktora okresla precyzyjnie kary, jakie mu groza za
        > niedotrzymanie warunkow.
        > Jakie kary, wg obowiazujacej umowy z miastem, groza Variselli za opoznienia?
        > A tak mimochodem: ten Varisella to tez jakis nie calkiem przy rozumie. Przeciez
        >
        > Piwnica Swidnicka to kopalnia zlota; ilez pieniedzy stracil przez zwloke! Jakis
        >
        > czubek czy co? Gdybym mial taka lokalizacje, nazwe, renome, zrobilbym wszystko,
        >
        > zeby w PS klebilo sie od piwoszy juz co najmniej rok temu. I tylko liczylbym
        > szmal!
        > Cos mi tu nie gra, tylko co? Pieniadze pierze?
        No właśnie, jesli dobrze zrozumiałem artykuły w prasie to facet włożył w ten
        interes 10 mln. Jeśli to z jego kieszeni to do końca bym się nie martwił -
        opóźnienie opóźnieniem, ale pieniądze zainwestowane, remont jeśli nawet nie na
        ukończeniu, to jest przynajmniej o te 10 mln bardziej zaawansowany niż na
        początku. To w tej piwnicy już zostanie, z Varisellą czy bez Variselli. Też
        miałbym spore wątpliwości czy gościa który tyle zainwestował tak po prostu
        wywalać na bruk. Oczywiście są granice, ale myślę że podstawą takiej decyzji
        powinien być wiarygodny termin ostatecznego otwarcia. Jeśli nie jest w stanie go
        podać to wówczas rzeczywiście trzeba się zastanowić jak zakończyć tę współpracę.
    • Gość: Jarosz Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: 195.116.104.* 03.07.01, 12:37
      Mnie jest naprawdę wszystko jedno, czy Varisella będzie prowadził Piwnicę czy
      nie. Chcę, aby ten lokal zaczął wreszcie działać.

Gdyby zabranie panu V. Piwnicy miałoby przyśpieszyć jej otwarcie, to jestem za.
      Gdyby nie, to niech sobie dokończy ten remont. Zawsze go będzie chyba można
      usunąć w przyszłości - za odpowiednim odszkodowaniem oczywiście. Co, nie stać
      nas?
      • Gość: Roberto Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 19:39
        Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Mnie jest naprawdę wszystko jedno, czy Varisella będzie prowadził Piwnicę czy
        > nie. Chcę, aby ten lokal zaczął wreszcie działać.
        >
        > Gdyby zabranie panu V. Piwnicy miałoby przyśpieszyć jej otwarcie, to jestem za.
        >
        > Gdyby nie, to niech sobie dokończy ten remont. Zawsze go będzie chyba można
        > usunąć w przyszłości - za odpowiednim odszkodowaniem oczywiście. Co, nie stać
        > nas?

Zgadzam się z Tobą JAROSZ.

• Gość: JaJaccek Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 03.07.01, 22:35
          No i Varisella zostal,czekamy edo wrzesnia.A tak naprawde to niewiadomo do
          kiedy!!!Czy ktos pamieta Marka VARISELLE, gdy ustanawial,miedzy
          innymi,rekord "Fiata 125"na 100tys.km.A-4. TEN TO BYL SZYBKI!!
          • Gość: Roberto Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 23:23
            Gość portalu: JaJaccek napisał(a):

> No i Varisella zostal,czekamy edo wrzesnia.A tak naprawde to niewiadomo do
            > kiedy!!!Czy ktos pamieta Marka VARISELLE, gdy ustanawial,miedzy
            > innymi,rekord "Fiata 125"na 100tys.km.A-4. TEN TO BYL SZYBKI!!

Marka pamiętam oczywiście i jego wielki wyczyn (ech te dawne FIATY 125 P to miały
            moc !!!).

• Gość: Roberto Re: ZABRAĆ, CZY NIE ZABRAĆ VARISELLI PIWNICĘ SWIDNICKĄ ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 01:35
              jak myślicie, czy miasto, chcąc ponaglić Varisellę,
              nakaze likwidacje jego nielegalnego ogródka piwnego
              pod Ratuszem ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka