Dodaj do ulubionych

Wnuk mieszkania komunalnego nie dziedziczy

05.02.08, 21:38
Nie podawajcie profilu z N-K (łamiąc tym samym ochronę danych osobowych), bo znowu wątek poleci. A wracając do ożywionej dyskusji, Gazeta znowu zaczęła się użalać nad kolejnym przypadkiem osoby, nad którą użalać się nie tylko nie trzeba, a nawet nie można, co najwyżej powinno się piętnować takie postawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Benkart Julii IP: *.as.kn.pl 05.02.08, 21:41
      Urzekła mnie ta historia.Ciekawe czy po powrocie do polski bedzie
      sie domagała jeszcze oprocz lokum jakis zasiłkow itd na benkarta.
      • Gość: zdziwiona Re: Benkart Julii IP: 172.25.252.* 05.02.08, 21:44
        Ona może i nie za mądra, ale skąd w Tobie tyle jadu?
        • Gość: :)) Re: Benkart Julii IP: *.access.telenet.be 05.02.08, 23:03
          Ratunku!!
          Cenzura na forum!!
          Co napisze to mnie wytną a nie przecież nie używam obraźliwych slow...stwierdzam
          tylko fakty.
          Każdy ma prawo do swojego zdania a admin pousuwał wszystkie wątki niezgodne z
          jego światopoglądem...
          Gdzie wolność słowa??
          Czuje sie jak za komuny;))
          • Gość: Heraldek Za angielskie bzykanie ma dostac teraz mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 22:56
            ..Aby zalatwic sobie mieszkanie, trzeba bylo ruszac glowa a nie d....
      • Gość: pepe Re: Benkart Julii IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.08, 22:07
        Strasznie płytka ta wypowiedz, zwłaszcza ten fragment
        Gość portalu: maja napisał(a):
        na benkarta.

Uważam, że bohaterka artykułu ma niesłuszne pretensje, ale wyzywanie Bogu ducha
        winnego dziecka nawet tego nienarodzonego jest poniżej krytyki.
        • pseudomiles Re: Benkart Julii 05.02.08, 22:37
          W jakiejś uchwale rady miasta wyczytałem, że uprawnionymi osobami do przejęcia mieszkania są zstępni, a więc także wnuki, jeśli są zameldowani co najmniej 5 lat, więc o co chodzi ?

W artykule jest wprawdzie podany przykład wnuczki, która nie może odziedziczyć mieszkania komunalnego, ale zameldowana ona była jednak krócej niż 5 lat.

Z tego by wynikało, że tytuł artykułu jest mylący i zamiast "wnuki nie mogą dziedziczyć", powinno być : "wnuki mieszkające krócej niż 5 lat nie mogą dziedziczyć". Mam rację?
          • pseudomiles Re: Benkart Julii 05.02.08, 22:48
            uchwaly.um.wroc.pl/uchwala.aspx?numer=XXXVII/2420/05
            paragraf 16 i 17 pkt.4.
          • kazimierzp Prawo lokalowe 05.02.08, 23:11
            Ustawa o prawach lokatorów (a więc akt prawa wyższego rzędu od uchwał Rady Miejskiej) określa kto z rodziny może dziedziczyć prawo do przejecia najmu lokalu. W tej ustawie jest wprost określone, że dziedziczą tylko dzieci, wnuki nie!!!
            Dlatego takie dyskusje przy jednostkowej sprawie są bezprzedmiotowe. Jezeli ktoś się z takim zapisem prawa nie zgadza to niech atakuje parlamentarzystów - gdzyż tylko oni są władni zmieniac prawo (jeżeli przekonaja do swych racji większość posłów)!
            • Gość: x Re: Prawo lokalowe IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.08, 23:36
              Czy przepis niższego rzędu łamie przepis wyższego? NIE - on nie ogranicza prawa
              dziedziczenia najmu dzieciom - on rozszerza to prawo o wnuki (zameldowane....).
              Tak więc gmina zarządzając swoim majątkiem wprowadziła korzystniejsze regulacje
              niż ustawa bo miała do tego prawo. KROPKA.
              Inną sprawą jest kwestia zameldowania w danym przypadku oraz kwestia
              zamieszkiwania...
          • Gość: pepe Re: Benkart Julii IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.08, 00:11
            Może w jakimś odrębnym przepisie jest podany stopień pokrewieństwa wstępnych i
            zstępnych, już tak całkiem nawiasem pisząc gmina sprawdza czy faktycznie
            mieszkało się w danym lokalu z najemcą przez ten okres 5 lat, jeśli ktoś myśli,
            że dostanie lokal po zmarłym najemcy pomieszkując to niestety się zdziwi.
            • Gość: pseudomiles Re: Benkart Julii IP: *.cable.ubr10.haye.blueyonder.co.uk 07.02.08, 17:35
              Zastanawiam się więc czy mogę spać spokojnie, bo też jestem wnukiem najemcy ale mieszkam z babcią od urodzenia (podanie o wykup już złożone), a nie tak jak wymieniona w artykule niewiasta, która została wmeldowana prawie na ostatnią chwilę.
    • Gość: Heraldek Za angielskie bzykanie ma teraz dostac mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 22:58
      ..Aby zalatwic sobie mieszkanie, trzeba bylo ruszac glowa a nie d....
    • Gość: buaahah Re: Wnuk mieszkania komunalnego nie dziedziczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 01:47
      łamanie ustawy? To chyba chore stwierdzenie...

jej profil jest na naszej klasie i mozna sobie go normalnie odszukac co ktos
      zrobil. Widac na nim jakiegos NIE białego obywatela - moze to ten ojciec ale
      domysły to sa tylko. I niby nadal sa razem (pewnie by fotki łotra usunela a
      jednak nie - to co scieme gazecie sprzedała?)

Gazeta usunela ten artykul - do archiwum - dlaczego!?!!!

profil na naszej klasie to 566700, to lamanie ustawy :D? To mnie pozwijcie.
      Czekam ;-)

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4902018.html a tu URL do artykulu, imie
      i nazwisko jest , na wyszukiwarce naszej klasy to wpisujemy + wrocław i mamy ja
      jak na tacy.

pl.wikipedia.org/wiki/Nie%C5%9Blubne_dziecko
      Nazywa sie tez potocznie bękartem i jest to w każdym slowniku. Wiec podstawy do
      usuniecia watku nie ma. Nikt jej nie obrazil. Sama sie napatoczyla to ludzie
      sobie szukaja publicznie dostepne informacje i tyle.

Podoba mi sie ona ;-) ... mmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka