Gość: Roberto IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 18:14 No i jak Drodzy FORUMOWICZE. Spotkał Was dziś pech, czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: 217.96.19.* 14.07.01, 19:34 Piątek 13 - tego ... Pisałam kolejną poprawkę z geometrii wykreślnej. :( Lepszego terminu nie było?! A może będzie dobrze i wreszcie zaczną sie moje wakacje? Wtedy zacznę czcić każdy następny piątek 13-tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: 213.76.92.* 14.07.01, 20:48 Gość portalu: Karolina napisał(a): > Piątek 13 - tego ... Pisałam kolejną poprawkę z > geometrii wykreślnej. :( Lepszego terminu nie było?! > A może będzie dobrze i wreszcie zaczną sie moje wakacje? > Wtedy zacznę czcić każdy następny piątek 13-tego... Zyczę zaliczenia tej poprawki Karolino !!! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:22 To byl w sumie dobry dzien, jesli nie liczyc utraty prawego lusterka w aucie na rzecz blizej nieokreslonych amatorow cudzej wlasnosci. Ale to juz przeciez standard w naszych czasach, nie mozna zatem mowic o pechu, prawda ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: 213.76.92.* 15.07.01, 14:03 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > To byl w sumie dobry dzien, jesli nie liczyc utraty prawego lusterka w aucie na > > rzecz blizej nieokreslonych amatorow cudzej wlasnosci. Ale to juz przeciez > standard w naszych czasach, nie mozna zatem mowic o pechu, prawda ? :)) FraMauro -tylko lusterka ??? Mnie kilka dni temu jacyś "milusińscy" zabrali oba lusterka i listwy boczne. A na koniec, tak chyba dla "żartu" przerysowali mi gwożdziem, albo innym szpikulcem całe drzwi od strony pasażera. A taki piękny lakier-metalik mam. Myślę, że niektóre osoby - zwłaszcza te biedniejsze , nie mogą się pogodzić z tym, że ktoś, ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami dorobił się dobrego i drogiego samochodu... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: 130.225.149.* 15.07.01, 14:22 Gość portalu: Roberto napisał(a): > FraMauro -tylko lusterka ??? Mnie kilka dni temu jacyś "milusińscy" zabrali ob > a > lusterka i listwy boczne. A na koniec, tak chyba dla "żartu" przerysowali mi > gwożdziem, albo innym szpikulcem całe drzwi od strony pasażera. A taki piękny > lakier-metalik mam. Myślę, że niektóre osoby - zwłaszcza te biedniejsze , nie > mogą się pogodzić z tym, że ktoś, ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami dorobił > się dobrego i drogiego samochodu... > Pozdro ! Masz racje. To jest motywacja wszelkich sfrustrowanych wyrostkow, ktora ujawnia sie w niszczeniu wszystkiego co jest rezultatem i dowodem na jakies uporzadkowanie swiata. Stad wandalizm wszelakiego rodzaju: niszczenie lawek w parkach, rysowanie lakieru, smarowanie po scianach i jeszcze jedna rzecz, ktora mnie do pasji doprowadza. W Karkonoszach objawia sie to (w zeszlym roku zaobserwowalem) zamalowywaniem oznakowania szlakow turystycznych. Tutaj (dk.) w okolicy dzielnicy zamieszkalej przez emigrantow, drugie pokolenie juz tu urodzone (odpowiednik naszych blokersow) robi to samo z oznakowaniem turystycznych szlakow rowerowych. Uwazam ze zamalowywanie znakow w gorach powinno podpadac pod paragraf "spowodowanie zagrozenia zycia". Bo to naprawde moze sie tak, przy pewnej pogodzie nawet w Sudetach, skonczyc. PS. Jakby kogos to interesowalo, to ta dzielnica emigrantow to (prawdopodbnie przeznaczony do wyburzenia) nieudany eksperyment socjalistyczno-socjologiczny. Ktos wpadl na pomysl wybudowania wiezowcow z tanimi mieszkaniami socjalnymi dla ludzi o malych dochodach - takie osiedle od razu z wlasna szkola, centrum kultury, parkiem etc. Wyglada to (wizualnie), w polskiej skali calkiem niezle, moze 1/8 Kozanowa, duzo zieleni, bloki bodaj 8-mio pietrowe. Efekt byl piorunujacy: w ciagu 3 lat zrobilo sie getto, w okolo 70% zamieszkane przez emigrantow z Afryki i Azji (bez Chinczykow i Wietnamczykow), bezustannie demolowane przez bandy wyrostkow, ktore nawet przez pewien czas usilowaly sterroryzowac centrum miasta. Bezrobocie w tej dzielnicy siega 11% (w calym miescie 3%), dochod na glowe stanowi 1/3 sredniej dla calego miasta, a wskaznik przestepczosci jest 4 razy wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 15.07.01, 16:21 Gość portalu: BreslY napisał(a): > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > FraMauro -tylko lusterka ??? Mnie kilka dni temu jacyś "milusińscy" zabra > li ob > > a > > lusterka i listwy boczne. A na koniec, tak chyba dla "żartu" przerysowali > mi > > gwożdziem, albo innym szpikulcem całe drzwi od strony pasażera. A taki pię > kny > > lakier-metalik mam. Myślę, że niektóre osoby - zwłaszcza te biedniejsze , > nie > > mogą się pogodzić z tym, że ktoś, ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami dor > obił > > się dobrego i drogiego samochodu... > > Pozdro ! > > Masz racje. To jest motywacja wszelkich sfrustrowanych wyrostkow, ktora ujawnia > sie w niszczeniu wszystkiego co > jest rezultatem i dowodem na jakies uporzadkowanie swiata. Stad wandalizm wszel > akiego rodzaju: niszczenie lawek > w parkach, rysowanie lakieru, smarowanie po scianach i jeszcze jedna rzecz, kto > ra mnie do pasji doprowadza. W > Karkonoszach objawia sie to (w zeszlym roku zaobserwowalem) zamalowywaniem ozna > kowania szlakow > turystycznych. Tutaj (dk.) w okolicy dzielnicy zamieszkalej przez emigrantow, d > rugie pokolenie juz tu urodzone > (odpowiednik naszych blokersow) robi to samo z oznakowaniem turystycznych szlak > ow rowerowych. > Uwazam ze zamalowywanie znakow w gorach powinno podpadac pod paragraf "spowodow > anie zagrozenia zycia". > Bo to naprawde moze sie tak, przy pewnej pogodzie nawet w Sudetach, skonczyc. > PS. Jakby kogos to interesowalo, to ta dzielnica emigrantow to (prawdopodbnie p > rzeznaczony do wyburzenia) > nieudany eksperyment socjalistyczno-socjologiczny. Ktos wpadl na pomysl wybudow > ania wiezowcow z tanimi > mieszkaniami socjalnymi dla ludzi o malych dochodach - takie osiedle od razu z > wlasna szkola, centrum kultury, > parkiem etc. Wyglada to (wizualnie), w polskiej skali calkiem niezle, moze 1/8 > Kozanowa, duzo zieleni, bloki bodaj > 8-mio pietrowe. Efekt byl piorunujacy: w ciagu 3 lat zrobilo sie getto, w okolo > 70% zamieszkane przez emigrantow > z Afryki i Azji (bez Chinczykow i Wietnamczykow), bezustannie demolowane przez > bandy wyrostkow, ktore nawet > przez pewien czas usilowaly sterroryzowac centrum miasta. Bezrobocie w tej dzie > lnicy siega 11% (w calym miescie > 3%), dochod na glowe stanowi 1/3 sredniej dla calego miasta, a wskaznik przeste > pczosci jest 4 razy wiekszy. > > Co do znakow-bandytyzm.A jak sie jest na szlaku w "piatek13-go"pech. Co do blokow, to "lokatorzy??"probuja dostosowac otoczenie do swojego poziomu kulury.I tak sie dzieje w Hamburgu, Luneburgu i Chicago.Osiedla straszaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: PIĄTEK 13 - TEGO ............................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 18:47 Gość portalu: JaJaccek napisał(a): > Gość portalu: BreslY napisał(a): > > > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > > > FraMauro -tylko lusterka ??? Mnie kilka dni temu jacyś "milusińscy" > zabra > > li ob > > > a > > > lusterka i listwy boczne. A na koniec, tak chyba dla "żartu" przeryso > wali > > mi > > > gwożdziem, albo innym szpikulcem całe drzwi od strony pasażera. A tak > i pię > > kny > > > lakier-metalik mam. Myślę, że niektóre osoby - zwłaszcza te biedniejs > ze , > > nie > > > mogą się pogodzić z tym, że ktoś, ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniam > i dor > > obił > > > się dobrego i drogiego samochodu... > > > Pozdro ! > > > > Masz racje. To jest motywacja wszelkich sfrustrowanych wyrostkow, ktora uj > awnia > > sie w niszczeniu wszystkiego co > > jest rezultatem i dowodem na jakies uporzadkowanie swiata. Stad wandalizm > wszel > > akiego rodzaju: niszczenie lawek > > w parkach, rysowanie lakieru, smarowanie po scianach i jeszcze jedna rzecz > , kto > > ra mnie do pasji doprowadza. W > > Karkonoszach objawia sie to (w zeszlym roku zaobserwowalem) zamalowywaniem > ozna > > kowania szlakow > > turystycznych. Tutaj (dk.) w okolicy dzielnicy zamieszkalej przez emigrant > ow, d > > rugie pokolenie juz tu urodzone > > (odpowiednik naszych blokersow) robi to samo z oznakowaniem turystycznych > szlak > > ow rowerowych. > > Uwazam ze zamalowywanie znakow w gorach powinno podpadac pod paragraf "spo > wodow > > anie zagrozenia zycia". > > Bo to naprawde moze sie tak, przy pewnej pogodzie nawet w Sudetach, skoncz > yc. > > PS. Jakby kogos to interesowalo, to ta dzielnica emigrantow to (prawdopodb > nie p > > rzeznaczony do wyburzenia) > > nieudany eksperyment socjalistyczno-socjologiczny. Ktos wpadl na pomysl wy > budow > > ania wiezowcow z tanimi > > mieszkaniami socjalnymi dla ludzi o malych dochodach - takie osiedle od ra > zu z > > wlasna szkola, centrum kultury, > > parkiem etc. Wyglada to (wizualnie), w polskiej skali calkiem niezle, moze > 1/8 > > Kozanowa, duzo zieleni, bloki bodaj > > 8-mio pietrowe. Efekt byl piorunujacy: w ciagu 3 lat zrobilo sie getto, w > okolo > > 70% zamieszkane przez emigrantow > > z Afryki i Azji (bez Chinczykow i Wietnamczykow), bezustannie demolowane p > rzez > > bandy wyrostkow, ktore nawet > > przez pewien czas usilowaly sterroryzowac centrum miasta. Bezrobocie w tej > dzie > > lnicy siega 11% (w calym miescie > > 3%), dochod na glowe stanowi 1/3 sredniej dla calego miasta, a wskaznik pr > zeste > > pczosci jest 4 razy wiekszy. > > > > Co do znakow-bandytyzm.A jak sie jest na szlaku w "piatek13-go"pech. > Co do blokow, to "lokatorzy??"probuja dostosowac otoczenie do swojego poziomu > > kulury.I tak sie dzieje w Hamburgu, Luneburgu i Chicago.Osiedla straszaki. > To prawda. Przez kilka lat mieszkałem w Niemczech w Kóln i tam najgorszymi, najbardziej zniszczonymi dzielnicami były dzielnice w której mieszkali emigranci iz Turcji, rosji itd. Nie szanowali swoich bloków, bo to były domy socjalne i mieszkańcy automatycznie dostosowywali się do brzydkiego otoczenia, rozwalonych klatek schod, zniszcz wind itd i dalej to wszystko wokół siebie jeszcze bardziej dewastowali... Odpowiedz Link Zgłoś