sebcat 26.08.03, 10:55 Gdzie bedzie sie miescić nowa sidziba MPK po sprzedazy kamienicy przez miasto. Mam nadzieję ze to nie bedzie gdzieś na uboczu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meh_ow Re: Siedziba MPK 26.08.03, 12:16 sebcat napisał: > Gdzie bedzie sie miescić nowa sidziba MPK po sprzedazy kamienicy przez > miasto. Mam nadzieję ze to nie bedzie gdzieś na uboczu. ul.B.Prusa 75/79 ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: Siedziba MPK 26.08.03, 13:48 Z tego, co wiem, to docelowym rozwiązaniem ma być budowa biurowca na terenie którejś zajezdni (chyba tylko Grabiszyńska wchodzi w grę), ale nie wiem, na ile te plany są realne. No i kiedy. Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Siedziba MPK 26.08.03, 19:09 krzysztof_kiniorski napisał: > którejś zajezdni (chyba tylko Grabiszyńska wchodzi w grę), ale nie wiem, na ile Grabiszyńska? Tam nie ma miejsca za bardzo, to mała zajezdnia. Ja bym raczej Obornicką obstawiał, ale _po jej powiększeniu_ (które jest planowane od lat), bo bez niego jest jeszcze ciaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Siedziba MPK 28.08.03, 00:53 Na razie to sie realizuje tylko te plany ktore dotycza likwidacji a nie poszerzania i budowy. Super... Ja proponuje zlikwidowac linie na lesnice jeszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
perian_me Re: Siedziba MPK 28.08.03, 09:09 sebcat napisał: > Gdzie bedzie sie miescić nowa sidziba MPK po sprzedazy kamienicy przez > miasto. Mam nadzieję ze to nie bedzie gdzieś na uboczu. W porównaniu z tym, co było przez 50 lat, to wszystko będzie na uboczu. Ale taka polityka miasta. Komercjalizując MPK nawet nie dano jej siedziby na własność i teraz właściciel (i siedziby i MPK) wyrzuca dyrekcje, bo potrzeba kasy na kolejną fontannę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś