Dodaj do ulubionych

PRAWO JAZDY- ranking najlepszych

26.08.03, 12:52
Potrzebuje przecieków o najlepszych szkołach jazdy i w miare nie drogich. Od
października bede zamieszkiwać we Wrocku i chcę też tam zacząć kurs prawka,
jednak kompletnie się nie orientuje, która szkoła jest dobra, a która nie...
Prosze o nazwe, ulice i jezeli to mozliwe to jakiś kontakt. Z góry wielkie
dzięki :)
Obserwuj wątek
    • sebcat Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych 26.08.03, 13:34
      Te rankingi to są gówno warte. Ja robiłem w KROSIE na Żmigrodzkiej. Ta szkoła
      by la w rankingu nisko bo miała okolo 70 kursantów rocznie. Ale zdawalnośc była
      egzaminów miała wysoką okolo 80%. I co zdłaem wszystko za pierwszym razem. Po
      miesiacu jezdenia wszyscy "starzy" kierowcy mówili ze ja chyba to prawko mam od
      urodzenia. Teraz po ponad 3 latach za kólkiem to zawsze jak jade z kims
      starszym rzodzina, znajomi moi, ojca to oddaja mi kluczyki i mówią jedź. Ale
      faktem jest ze w samochodzie czuje sie odprezonu i naprawde bezpieczy.
      Mój kumpel robił sobie kurs w dosyc duzej szkole dał za to z 900zl zdawał chyba
      z 6 razy i samochód prowadzi tak ze ja naprawde mam serce w gardle bo mysle ze
      on nic nie widzi i zaraz w cos wjedzie. Co najczesciej mu sie zdaza przy
      manewrach na parkingu, o mało mnie moim autem nie przejechał. Mam jeszce kilku
      takich znajomych z tych duzych renomowanych szkól. I oni naprawde mysla ze
      umieja jezdić. No cóz trzeba mieć szcescie do szkoly, mysle ze wtych duzych to
      ludzi sie traktuje jak materiał z którego chcą wystrugac kierowce, i nie patrza
      czy ktos ma do tego podejscie czy nie wszystkich traktuja tak samo a to jest
      złe.
      • Gość: predo Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych IP: 80.51.29.* 26.08.03, 14:49
        bo to tak naprawde jak jezdzisz nie zalezy od szkoly tylko od tego czy to
        czujesz czy nie...
        ja sie przyuczalem do kolka od 15 roku zycia i teraz majac 20 moim zdaniem
        jezdze dobrze a zdaniem rodzicow nawet bardzo
        fakt ze mialem juz okazje poczuc jak wyglada wypadek ale byla to wina za duzej
        szybkosci i nierozwagi ( przywalilem w kraweznik )
        kazde takie zdazenie czlowieka uczy i teraz wiem ze by sie to nie powtorzylo
        doswiadczenie jednak robi swoje

a wracajac do szkol to robilem na niskich lakach w pzmocie i bardzo sobie
        chwale tamtych instruktorow ( uczyl mnie ten ktory uczyl moja mame 25 lat
        temu )
        pozdrawiam
        • dr_jekyll Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych 27.08.03, 17:01
          Gość portalu: predo napisał(a):

>
          > a wracajac do szkol to robilem na niskich lakach w pzmocie i bardzo sobie
          > chwale tamtych instruktorow ( uczyl mnie ten ktory uczyl moja mame 25 lat
          > temu )
          > pozdrawiam

Popieram - tez robilem w PZMocie tamze i zdalem za 1 razem. Jak zdawalem
          praktyczny to na 20 osob z placyku wyszlo 7 a na miescie oprocz mnie zdala...
          1!
          Moze to zabrzmialo nieskromnie (przepraszam - niezamierzone), ale chce
          podkreslic ze to dobra szkola, a w zasadzie instruktor, ktory mnie szkolil. Mam
          gdzies jeszcze jego namiary...

Pozdrowionka!
          DrJ
    • Gość: chmurka Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 21:43
      polecam szkołe Wiraż, mają chyba siedzibę na kaziemirze koło przejścia
      świdnickiego
      plac manewrowy obok hotelu wrocław (tuż obok BP)
      zdecydowanie nie polecam szkoły Resor (z ul. bystrzyckiej) - szczególnie
      właściciel jest niezłym okazem i gdy się już na niego trafi to makabta;
      generalnie wyciągają kasę
      w wirazu robiłem prawko ja i moja żona, oboje jesteśmy zadowoleni
    • Gość: asica Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 22:01
      Jestem w trakcie. Więc moje rady pewnie nie mają jeszcze waloru pewności. Na
      razie wszystko gra, super prowadzona teoria, od pon. jazdy.

Cena 550 zł kurs
      35 zł lekarz ( niektóre szkoły nają w cenie kursu)
      potem 74 egz praktyczny
      20 teoretyczny

dochodzi jeszcze nabycie testów i dla chętnych podręcznika ( z błędami)

Szkoła "auto- moto" pl Grunwaldzki, budynek akademika "Dwudziestolatka"

Polecam
    • asiek23 Re: PRAWO JAZDY- ranking najlepszych 27.08.03, 18:57
      Polecam szkołę Wolski&Gliga... Cena kursu 451 zł netto, godzina dodatkowych
      jazd 25 zł netto, no i fajne promocje są - zresztą co ja się tu będę
      produkować, szczegóły pod adresem www.szkolajazdy.pl :-)))

Pzdr.
      Asiek23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka