alex-alexander 09.03.08, 23:29 Kto wie jak sie dostac z Wroclawia do Pragi? Autobusy nie kursuja (jeden Minsk-Praga, kursuje w nocy i jest pelny, pociagi bezposrednie tez nie a przez Drezno czy Katowice jechac to udreka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukasz Re: Wroclaw - Praga IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 00:05 Musisz sie jakoś dostać do Kudowy (pkp bądz pks ) z dworca trzeba przejśc kilka kilometrów do stacji kolejowej Nachod.Iść cięzko ale sa busy za kilka złotych pod granice podwiozą. Z Nachodu jedziesz pociagiem regionalnym do miejscowosci o ile dobrze pamietam Tynisce nad Orlici. Stamtąd sa już pospiechy do Pragi. Taką podróż przebyłem ze dwa lata temu. Zajęła od 6 rano do 14. Faktycznie żyjemy jak na stepach Kazachstanu do Pragi jest 260 km a juz od dawna nie ma żadnego dobrego połączenia jakby ten nasz Wrocław był totalną wiochą. Podobno remontują linie kojejową Miedzylesie-granica więc może niedługo się to zmieni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wroclaw - Praga IP: *.lublin.enterpol.pl 10.03.08, 06:39 najprościej autobusem Wrocław o 5.30 Kłodzko p 7.12 ( PKS Puławy) -------------------------------- Kłodzko o 8.00 Nachod p 9.35 ( PKS Kłodzko) -------------------------------- Nachod o 10.20 Praga p 13.00 (P-Transport Broumov) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMR Re: Wroclaw - Praga IP: *.md4.pl 16.03.08, 14:24 Hmm wiem ze byl kiedys pociag i chyba jezdzi nadal:P My tam si edo Pragi wybieramy autem prawdopodobnie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMR Re: Wroclaw - Praga IP: *.md4.pl 16.03.08, 14:26 p.s. jakbys wiedzia ze cos jezdzi to zostaw tu wiadomosc :P bo mzoe nie wybieralibysmy sie autem:P jakby byla inna opcja;] JEsli znajdziesz to mam andzieje ze dasz mi znac przed 14. maja:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilchelm Re: Wroclaw - Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:47 Obecnie trwa modernizacja odc. Międzylesie - granica państwa - Lichkov. Zakończenie prac według harmonogramu powinno się zakończyć do września. Jednak Skanska zakończy prace dużo wcześniej. Jednak to już zalezy od PKP czy uruchomią pociągi pasażerskie na tej linii przed wrześniem. Odpowiedz Link Zgłoś
maurer1980 Re: Wroclaw - Praga 26.03.08, 10:13 Jedzie autobus międzynarodowy przez Prage do Luxemburgu kosztuje 85zl, kumpel nim ostatnio z Pragi jechal. Wjakie dni i o jakich godzinach nie wiem, trzeba popytac w budce na PKS tej na peronie międzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś