Dodaj do ulubionych

Dialog- ceny biletów

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 15:26
Co sądzicie o cenach biletów ulgowych na festiwal Dialog? Czy to nie
śmieszne,przy toczącej sie ostatnio dyskusji o braku zainteresowania
młodzieży sztuką, że różnica między ceną biletu normalnego i ulgowego wynosi
5zł? I nie chodzi tu o 15 i 20 zł. tylko o 50 i 55.
Obserwuj wątek
    • Gość: mgc Re: Dialog- ceny biletów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 15:34
      Gość portalu: muguete napisał(a):

> Co sądzicie o cenach biletów ulgowych na festiwal Dialog? Czy to nie
      > śmieszne,przy toczącej sie ostatnio dyskusji o braku zainteresowania
      > młodzieży sztuką, że różnica między ceną biletu normalnego i ulgowego wynosi
      > 5zł? I nie chodzi tu o 15 i 20 zł. tylko o 50 i 55.

ten spektakl o ktorego cenie mowisz zostaje przywieziony z Brazylii, a toczaca
      sie dyskusja dotyczy raczej np. premier studenckich Teatru Współczesnego, na
      które bilety kosztują 10 zł <tam młdzież ma chodzić>
      Festiwal nie jest dla przypadkowych widzów. Tak było i jest.

pozdrawiam
      • Gość: yanneck Dialog czy Monolog? IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:39
        "Festiwal nie jest dla przypadkowych widzów. Tak było i jest."

Szkoda, że o przypadkowości decyduje nie zamiłowanie do teatru lecz stan
        portfela...

Jakiś czas temu wysłałem do organizatorów maila z zapytaniem, czy w zamian za
        wolny wstęp na spektakle nie potrzebują wolontariuszy do pracy przy festiwalu.
        Do tej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi... Ja dziękuję za taki Dialog

• Gość: magician Re: Dialog czy Monolog? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 17:05
          Gość portalu: yanneck napisał(a):

> Jakiś czas temu wysłałem do organizatorów maila z zapytaniem, czy w zamian za
          > wolny wstęp na spektakle nie potrzebują wolontariuszy do pracy przy
          festiwalu.
          > Do tej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi... Ja dziękuję za taki Dialog

Polecam jak najszybciej wybrac się do Teatru i zgłosić chęć pracy - wysyłanie
          maili w takiej sprawie zazwyczaj kończy się fiaskiem...za poważna sprawa.
          pozdrawiam

• Gość: muguete Re: Dialog- ceny biletów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 16:24
        No, nie watpię, że przypadkowy widz, nie kupi biletu za 50zł. Przykre jest to,
        że nie kupi go także miłośnik teatru, bo go nie bedzie na to stac.
        A tak na marginesie to miałam na myśli dwa polskie spektakle: Dybuka oraz Morze
        i zwierciadło, nie zagraniczne.
        • Gość: magician Re: Dialog- ceny biletów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 17:10

> No, nie watpię, że przypadkowy widz, nie kupi biletu za 50zł. Przykre jest
          to, że nie kupi go także miłośnik teatru, bo go nie bedzie na to stac.

miłośnik jesli chce to wejdzie na spektakl, nie martw się ;)

>A tak na marginesie to miałam na myśli dwa polskie spektakle: Dybuka oraz Morze
          > i zwierciadło, nie zagraniczne.

"Dybuk" będzie w repertuarze - nie musisz koniecznie na Dialogu go oglądać (i
          ceny się zmienią).

a na marginesie: dla mnie te ceny też są kosmiczne, ale jakos trzeba sobie
          radzić... zawsze tak było, że festiwale były duuużo droższe i jest wiele
          przyczyn takiego stanu rzeczy. Mimo wszystko mam nadzieję, że uda wam się
          obejrzeć choć część festiwalu...

• Gość: muguete Re: Dialog- ceny biletów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 22:33
            Gość portalu: magician napisał(a):
            >
            > "Dybuk" będzie w repertuarze - nie musisz koniecznie na Dialogu go oglądać
            (i
            > ceny się zmienią).

Nie wiedziałam, że będzie później w repertuarze. To pewne? To przecież
            produkcja Teatru Rozmaitości.
            • Gość: mgc Re: Dialog- ceny biletów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 15:04

> Nie wiedziałam, że będzie później w repertuarze. To pewne? To przecież
              > produkcja Teatru Rozmaitości.

produkcja Teatru Współczesnego/Teatru Rozmaitości/ Festiwalu Avignon/

będzie
          • Gość: karakan Re: Dialog- ceny biletów IP: 10.40.68.* 08.09.03, 13:33
            W zeszłym roku obejrzałem wszystkie najciekawsze spektakle Dialogu i nie
            zapłaciłem ani złotówki. Ten festiwal znakomicie pogodził teatromanów z kasą i
            teatromanów "na wkręta", którzy stworzyli klimat znany z dawnych lat
            studenckich przeglądów teatralnych. W pierwszym rzędzie wymalowane panie z
            biletami za 50 dych, a przed nimi na podłodze studenci, którzy tak długo stali
            pod drzwiami aż ich wpuścili. To znakomity zwyczaj, mam nadzieję, że w tym roku
            nikt nie zaostrzy kontroli (patrz Piosenka Aktorska) gdzie sztuka znaczy tylko
            kasa i snobistyczne pierwsze miejsca. Czekam na Dialog z utęsknieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka