Dodaj do ulubionych

więc tak...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:58
dziś wybrałem się ze znajomymi w Wasze strony. kielce były bazą wypadową w góry świętokrzyskie. i powiem tyle, nie wiem kto w Waszym mieście dba o stan chodników ale nie zdziwiłbym się gdyby ten jegomość miał podpisaną umowę z gipsownią. przecież chodniki wokół dworca pks i katedry to jedna ślizgawka. a wszelkie rekordy bije "chodnik" na stanowisko busów - idąc z dworca pkp po przeciwnej(lewej) stronie jakiegoś lider price - po tym nie da się chodzić, nie dość że ślisko to jeszcze swym pofałdowaniem dorównuje fryzowi wodza andrzeja - przy mnie dwie osoby orła wywinęły!. czy władze kielc nie wiedzą o istnieniu czegoś takiego jak szufle do śniegu. przykro mówić ale w pcimiu dolnym lepiej dbają o chodniki aniżeli w stolicy województwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: więc tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 00:18
      Im wieksze miasto, tym wiekszy problem :) to samo w Warszawie i zapewne w wielu
      innych wielkich miastach. Na wsi to ogarniesz za 2 dni wszystko, a tu
      niestety :)
    • Gość: megadeth Re: więc tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:07
      ścignij WELa - to on nie odśnieża
      • Gość: zz Re: więc tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:31
        ale on nawet nie egzekwuje tego od swoich służb - ślużby nie egzekwuja tego np
        od właścieli posesji, domów, zakładów itd - kazdy sypie barykade przed domem,
        zakładem, posesja i wszyscy czekaja na odwiłż - a tu ani ani - własciciele nie
        moga odsnieżac bo nie maja sił ani środków i wszyscy czekaja na odwiłz - od
        czasu do czasu - jak umrze na jeden raz 60 kilku to sie zaczyna akcja - w wyniku
        ktorej opdsnieży sie czesc dachów - przy czym spadnie z trzech wożnych - co
        nalezy dodac do tej 60-tki. I teraz spokój. Czekamy. Bo to juz tak jest że jak
        trzeba na bagnety albo zrobic cos wzniosłego , najlepiej anielskiego to mamy
        zaraz tabuny bohaterów, poetów, wodzów- jak treba życ normalnie i nic specjalnie
        wielkiego nie robic - to sie zaczynaja kłopoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka