stadowilqw 17.04.08, 13:30 siusiaka wyciągnie a nie konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.chem.uni.wroc.pl 17.04.08, 13:51 Zona uwierzyła w takie zachęty wadzy i po którymś zgłoszeniu ze juz trzeci autobus z rzędu omija ulicę Norwida dowiedziała się zeby wyhamowała bo takimi skargami to obraża MPK. Ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian 722, a nie 72 17.04.08, 20:17 "(...) linii zastępczych 710 i 72 we Wrocławiu (...)" Mała uwaga. To są autobusy 710 i 722. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iss Re: 722, a nie 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 07:06 To jest autobus 710 i tramwaj 72. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: 722, a nie 72 20.04.08, 22:51 Tramwaj 72? Przecież na linii Bajana - Kwiska zawieszono tramwaje 3, 10, 12, 21 i 22. A żaden 72 zastępczy nie jeździ. Jeździ natomiast zastępczy autobus 722 i 710. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.meteo.uni.wroc.pl 17.04.08, 13:51 glupota mpk przekracza wszelkie granice. ci ludzie sie nadaja, ale do zwolnienia. jak mozna sie tlumaczyc ze o niczym nie slyszeli, nic nie wiedza? ich obowiazkiem jest wiedziec i dopasowac transport do potrzeb ludzi. jesli sobie nie radza, niech szukaja innego zajecia! Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 14:04 Tak samo było za remontu Jedności Narodowej gdy 711 specjalnie sprzed nosa uciekał 11stce. Trzeba tam postawić jakiś kanarów i pilnować. Przynajmniej się do czegoś przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 15:10 no ale zeby wiedzieli musisz im to najpierw zakomunikowac. z kurzych kostek maja wrozyc czy kierowca robi sobie jaja czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PioJac Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:10 Skoro jest wiele skarg na uciekających kierowców żaden problem żeby Nadzór MPK zaczaił się za rogiem i sfilmował całe zajście. A może czekają na amatorskie nagrania? Swoją drogą takie postępowanie jest dość powszechne na pętli na Krzykach. Kierowcy tłumaczą sie rozkładem. Ciekawe dlaczego nie tłumaczą się tak spóźniając się nagminnie z odjazdem z przystanku, gdy jeszcze świeci się zielone światło? I jeszcze jedno - czy tak trudno zatrzymać się na podwójnym przystanku w dwa autobusy (tramwaje) i pozwolić na przesiadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tost Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.um.wroc.pl 17.04.08, 14:12 Gdybyście całe życie jeździli w kółko z pętli na pętlę, też szukalibyście jakiegoś urozmaicenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATeam Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.as.kn.pl 17.04.08, 16:40 Słuchaj urzędasie z UMW. Pracuj bo płacę na Twoją pensję. Czekam tylko kiedy Wasze wynagrodzenie będzie zależało od efektywności, tj. głodowa podstawa + premia od ilości prawidłowo załatwionych spraw. Dlaczego k... jak macie 30 dni na załatwienie sprawy to rozpoczynacie ją 28 dnia, a nie np. 4? Dlatego, że uważacie się za święte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.as.kn.pl 17.04.08, 20:28 Zauważ,że nie tylko urzędnicy zaczynają działać na ostatnią chwilę, to ogólna przypadłość Polaków niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.icpnet.pl 18.04.08, 00:52 A może Ty też byś się do roboty wziął, zamiast okradać swojego pracodawcę? O 16:40 to chyba jeszcze w pracy jesteś, co nie? No to do roboty! Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 17:55 kto pracuje o 1640??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slimak Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.crowley.pl 17.04.08, 14:13 W pierwszych dniach po zmianach na Gliniankach "dyżurował" nadzór ruchu MPK. Na moje uwagi, iż kierowca powinien poczekać, a nie jechać pusty Pan z "Nadzoru " wzruszył ramionami, ja otrzymałem odpowiedz, iz autbus "trzyma" sie rozkładu jazdy .... Następny jechał przepełniony ... Tak więc wszyscy o wszystkim wiedzą i nie daja sobie rady, a my zmuszeni jestesmy do korzystania z coraz drozszych usług MPK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.171.196.2.crowley.pl 17.04.08, 14:21 co niektórzy zapomnieli że rozkład jazdy ma sens na spółę ze zdrowym rozsądkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 14:23 kiedys jako "obywatel" zostalem zlany przez kierowce. od przystanku, na ktorym sie nie zatrzymal jechal b wolno przez sto metrow do najblizszych swiatel (bylo akurat czerowne). ja bieglem obok chodnikiem. widizal mnie i sie glupawo smial. na drugi dizen juz jako wsciekly dziennikarz zadzwonilem do jakiegos tam dyrektora czy kierownika, podalem nr autobusu, godzine przejazdu, opisalem kierowce. po polgodzinnej rozmowie puenta: - i co pan chce, zebym go zwolnil? zostanie pouczony, ze tak nie nalezy robic to jest mniej wiecej taki sam poziom dyskusji jak z dzialaczem pzpn z terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana255 Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 22:47 to chyba standardowa odpowiedz na reklamacje. Kiedyś, wieczorem jechałam ślimaczącym się tramwajem i widziałam jak odjeżdza mój ostatni autobus. Mieszkałam wtedy poza Wrocławiem. Spóźnienie ok. 10 mniut. Odpowiedzna moją skargę: A co ja mam zrobić - zwolnić motorniczego. Zaniemówiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 19:46 zwróc uwage jakich marnych mamy dziennikarzy(gorzej niż dno} a od kierowców wymagasz dobrej pracy.Zacznij od siebie A może zamiast marnym dziennikarzyną zostałbys dobrym kierowca MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:31 A ja tego nie zauważyłem. Nawet jakby tak robili dajmy im troche rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citywroc Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: 217.98.12.* 17.04.08, 14:40 Jestem pewny, iż jest to złośliwość kierowców. Kiedyś jeździłem tramwajem "11" i musiałem przesiadać się na autobus "711". Wiele razy kierowcy nie czekali aż pasażerowie z tramwajów przesiądą się do nich. Oni mieli swój rozkład jazdy... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 17:05 Bo mają. Tobie przeszkadza, że autobus odjeżdża o wyznaczonej godzinie, a na następnym przystanku ludzie się wkurzają, że autobus się spóźnia. Dlaczego Ciebie trzeba zadowolić a innych nie? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:01 pogięło Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:08 Zdecydowanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iss Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 07:13 > Bo mają. Tobie przeszkadza, że autobus odjeżdża o wyznaczonej godzinie, a na > następnym przystanku ludzie się wkurzają, że autobus się spóźnia. Ze względu na korki ten autobus nie jest o czasie na żadnym kolejnym przystanku, więc mógłby jednak zaczekać. Na pewno też się cieszą pasażerowie wsiadający do kolejnego autobusu, który zabiera ludzi z dwóch lub trzech tramwajów, bo poprzedni pojechał pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:09 > Ze względu na korki ten autobus nie jest o czasie na żadnym kolejnym > przystanku, więc mógłby jednak zaczekać. Czy tak trudno zauważyć, że pisałem o autobusie linii 711 i tramwaju linii 11? Jeżeli tak to przepraszam, ale komentowałem wypowiedź na ww. temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty52 Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.adm.uni.wroc.pl 18.04.08, 09:56 real_mr_pope napisał: > Bo mają. Tobie przeszkadza, że autobus odjeżdża o wyznaczonej godzinie, a na > następnym przystanku ludzie się wkurzają, że autobus się spóźnia. Dlaczego > Ciebie trzeba zadowolić a innych nie? Pozdrawiam:) Głupota powinna mieć granice, nawet twoja. Jesteś jak ten robol, co tak szybko ganiał z taczkami, że nie miał czasu załadować. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:08 Moja głupota nie ma granic. Dzięki temu możesz ze mną gadać jak równy z równym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.187.240.15.ip.airbites.pl 17.04.08, 15:21 ich przełożeni także bawia się naszym kosztem, w internecie do tzw. zajezdni pod którą podlega dany absztyfikant składasz skargę "mejlem", obiecuja załatwienie i wyjasnienie sprawy a pózniej cwaniaki mówią jak po piwie: nic nam nie wiadomo, nic nie mamy, czyli ... zacznijcie jeżdzić swoim samochodem albo taksówką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość żaba Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.chello.pl 17.04.08, 15:40 Skoro mowa o zamykaniu drzwi przed nosem,ja mam jeszcze jeden taki przykład:w zeszłym roku W Boże Ciało wybrałam się z moim chłopakiem na miasto. Czekaliśmy na tramwaj przy Kwiskiej,kiedy nadjechał ja wsiadłam pierwszymi drzwiami a chłopak podszedł do drugich i o mało co motorniczy nie przytrzasnął Go drzwiami. Oczywiście chłopak od razu zareagował ale motorniczy wyskoczył do niego z buzią i pretensjami dlaczego idzie do drugich drzwi skoro ja wsiadałam pierwszymi i tłumaczył się też tym że lusterko obejmuje tylko pierwsze drzwi a pozostałych nie widać. To przechodzi po prostu ludzkie pojęcie co ci kierowcy czasami wyprawiają,nie wspomnę już o tym że nie przyjeżdżają o czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
gelu Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 16:05 Składałem kiedyś skargę w MPK na kierowcę. Podałem wszystkie niezbędne numery (z nr rejestracyjnym autobusu włącznie), datę, godzinę, miejsce zdarzenia, itp. Odpowiedź brzmiała mniej więcej tak: "W dniu takim a takim przeprowadzono rozmowę z kierowcą autobusu. Kierowca stwierdził, że nie przypomina sobie takiego zdarzenia." I skarga załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty MPK Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:04 gelu napisał: > Składałem kiedyś skargę w MPK na kierowcę. Podałem wszystkie > niezbędne numery (z nr rejestracyjnym autobusu włącznie), datę, > godzinę, miejsce zdarzenia, itp. Odpowiedź brzmiała mniej więcej > tak: "W dniu takim a takim przeprowadzono rozmowę z kierowcą > autobusu. Kierowca stwierdził, że nie przypomina sobie takiego > zdarzenia." I skarga załatwiona. Sku..ele mają w dupie wszystkich pasażerów. Chamy i prostacy. Ja dostałem taką odpowiedź: W odpowiedzi na skargę uprzejmie informujemy, że w przedmiotowej sprawie przeprowadzono postępowanie wyjaśniające. Z kierowcą przeprowadzono rozmowę służbową w trakcie której oświadczył, iż nie widział pasażera próbującego wejść do pojazdu po zamknięciu drzwi .Prawdopodobnie podchodził Pan do autobusu z boku i nie był w zasięgu widoczności kierowcy. Wzrok kierowcy po zamknięciu drzwi skierowany jest w lewą stronę jezdni w celu wykonania manewru bezpiecznego włączenia się do ruchu. Kierowca został uczulony na konieczność zwrócenia szczególnej uwagi na spóźnionych i dobiegających pasażerów. Wyrażając nadzieję, że podobne zdarzenie nie powtórzy się w przyszłości pozostaję z wyrazami szacunku. To ja się wkuwiłem i odpisałem fagasowi: Spodziewałem się tego, że mója skarga rozejdzie się po kościach. Przecież z miejskim monopolistą jeszcze nikt nie wygrał, prawda? I takich spraw zapewne macie setki, a jeden szablon odpowiedzi obsługuje zapewne połowę z nich. W wyjaśnieniach nie wspomniał Pan nic o niedbalstwie kierowcy autobusu nr 5311, który z tyłu nie wsadził dykty z numerem linii (234). Czy to jest normalne? Czy napisze mi Pan o wandalach kradnących te tablice? I tak jak oczekiwałem, już nie było odpowidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxdriver niestety nic nie zrobicie IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 17:53 Tez podobne pismo otrzymalem. Natomiast bedac przypadkiem w jednej z wrocławskich zajezdni autobusowej z kolega kierowca mpk - szef zmiany krzyknal do niego: - Ty, Tomek! Skarga na Ciebie przyszla od pasazera! - Że co? - że zamknales mu drzwi przed nosem - no i ch..j mu w d..pe - dokładnie Tak oto widzicie jak jest w mpk. A zadnego kierowcy nie zwolnia bo we wroclawiu brakuje kierowcow autobusow. Pensja z weekendami: tylko 4tys zl na reke. Ot cala prawda o MPK we wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyglobalista Tak myślisz, że nikt im nie wper...li? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:03 Bo ja bym się nie zdziwił, gdyby nie wpłynęła, ale wypłynęła i nie skarga, tylko juszka z rozbitej buzi pana kierowcy/motorniczego. Przynajmniej chyba gdzieś już notowano takie przypadki, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak myślisz, że nikt im nie wper...li? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:36 tak ty chlopcze zrobisz najwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul no jakto nie zrobimy...? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 18:10 Bedziemy placic wiecej za bilety miesieczne i jednorazowe. Ot co.. przeciez nalezy sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Ignorują ludzi i pusto odjeżdżają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:14 Wielokrotnie kierowcy widząc idacą z tramwaju grupę ludzi odjeżdża im z przed nosa niemal pustym autobusem, a przecież widzą dobrze, że ludzie wysiedli przed chwilą z tramwaju - jakby chcieli uciec przed nimi!!! Po co zasłaniać się rozkładem jazdy - przecież mają oni jeździć dla nas pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz to może zmienić rozkład jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:22 nie jest dziwadłem, że tramwaj/autobus może lekko spóźnić się na trasie, więc 5-6 minut rezerwy "na przesiadkę" wydaje się proste aż genialne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haunold Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.finemedia.pl 17.04.08, 18:18 Słoma z butów wyłazi i kompleksy naszych wspaniałych wozaków z MPK. Jest na to rada - zwolnić całą ferajnę i zatrudnić kierowców zza wschodu. Ci będą chcieli pracować Odpowiedz Link Zgłoś
palya Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem 17.04.08, 19:18 no i mam wyjasnienie głupiego zachowania kierowcy we wrorkowy wieczor... widze 710 na kwiskiej, stoi..wszystkie drzwi otwarte.. pada deszcz, wiec biegne, moze nie odjedzie... i co widzę? pan (mundry) kierowca zamyka mi przed nosem wszystkie drzwi, poza pierwszymi...wiec wydluzyl trase mojego biegu w deszczu o jakies kilkadziesiąt metrów...i niestety miał z tego ubaw... chyba zaczne nosic tasak w torebce i uzywać w takich sytuacjach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclove zamontować kamery w autobusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:19 i po kłopocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: zamontować kamery w autobusach IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 20:06 ktore "niechcacy" nie beda dzialac... I to dziwnym trafem akurat w tym momencie, ktory bedzie istotny do wyjasnienia sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uprzejmy 811 Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.magma-net.pl 17.04.08, 19:41 Ale z was wszystkich idioci jak czytam te wasze teksty to mnie mdli popracujcie w tej firmie jeden dzień to zobaczycie co !!!! jeżdzi w wagonach ( zdarzają się wyjątki ) Kierowcy i motorniczowie mają swoje wewnetrzne przepisy i ich przestrzegają a nikt nie bedzie robił pasażerowi przysługi żeby potem oberwać po tyłku od przełożonych nic nie wiecie a pieprzycie głupoty i najpierw trochę kultury do przewożników a potem oczekujcie uprzejmości od nich a tak na marginesie to jakieś wybijanie szyb itp nie robi na nikim wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 17.04.08, 20:20 Mnie mdli jak czytam takie komentarze. Nikt mi nie powie, że chamstwo wobec pasażerów jest wpisane w regulamin jak też i to, że kierowca/motorniczy nie jest obowiązany do jakiegoś szacunku wobec pasażerów. Kierowcy potrafią wydłużyć postój na przystanku, gdy czekają na zmienników (normalne), ale też gdy widzą biegnącego kolegę (dla nich potrafią zatrzymać się pomiędzy przystankami). I to jest zgodne z regulaminem?? Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 08:57 szanowny uprzejmy 811! idiotą jesteś niestety Ty. nie powiesz mi chyba że jest taki wewnętrzny przepis o tym zeby nie dojeżdzać do krawężnika i nie opuszczać autobusów które są niskopodłogowe. jestem mama 10 miesięcznych blizniaków, więc moj wozk jest dosc szeroki i ciezki. korzystam z komunikacji miejskiej tzn tylko z autobusów i to nieskopodłogowych.rzadko zadaz sie ze szanowny kierwoca widzac mnie jak stoje na przystanku dojedzie do kraweznika i opusci autobus zebym mogla spokojnie wjechac a nie blagac kogos zeby mi pomogl. ile razy bedac juz w autobusie lecialam do kierowcy prawie ze łzami w oczak czemu nie pomogł, zazwyczaj słysze ze maja to w dupie. tak samo jest przy wysiadaniu, co z tego ze wciskamy przyciski informujacy kierowce ze bedzie wisiadal pasazer z wozkiem, i tak stoji pol metra od zatoczki i sie cieszy.rece mi opadaja.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.08, 05:54 Niestety kierowcom/motorniczym we wroclawiu ciagle sie wydaje, ze sa panami swiata, a w dodatku ich pracodawcy ich nie potrafia uswiadomic, ze tak nie jest. A wystarczy wyjechac za granice naszej kochanej ojczyzny aby zobaczyc, ze mozna inaczej. Polecam Szwecje czy Kanade i komunikacje miejska w takich miastach jak Toronto czy Karlskrona. Da sie obnizyc autobus wyciagnac rampe i powiedziec dziekuje. Inna sprawa, ze i pasazerowie milsi, ale to dziala w obie strony. A do urzednikow takie zachowania tu koncza sie zwolnieniami a przynajmniej karami finansowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 19:48 mam wątpliwą przyjemność widzieć i niestety czynnie uczestniczyć w tym cyrku, do jasnej cholery przepraszam ale to jeżdżą totalne bezmózgi bo inaczej tego nie można nazwać- i niech wcale nie jęczą bo zarabiają całkiem nieźle bo czy 2-3 tysiące netto to jest mało?? ciekawe co na to pracujący w super i hiper marketach pozdrawiam wszystkich nieszczęśliwców z kwiskiej i do zobaczenia jutro rano w walce o dotarcie do pracy szkoły na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocny Jastrząb Żeby to pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:15 A mistrzami akcji są kierowcy nocnych autobusów - robią co chcą. Przypadki, których doświadczyłem: - Niezatrzymanie się na przystanku na żądanie (mimo wyraźnego żądania). Ba, kierowca nawet nie miał najmniejszego zamiaru się zatrzymywać, bo jechał drugim pasem. - Niezatrzymanie się na normalnym przystanku - Jazda zupełnie niezgodna z rozkładami (to pewnie przez te nocne korki) - Mój Król Nocnych Autobusów: ruszając z PKS-u krzyczy: z drogi ku***! i trąbi na przechodniów. Oddając honor: raz byłem świadkiem jak kierowca o godzinie 2.30 zatrzymał się, obudził śpiącego na przystanku jegomościa i zapytał czy przypadkiem nie chce wsiąść, bo następny za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.magma-net.pl 17.04.08, 20:37 To i ja dorzucę coś do ogródka MPK. Dziś byłem świadkiem jak kierowca autobusu pośpiesznego E komentował w słowach powszechnie uznawanych za obelżywe ludzi, którzy ośmielili się wsiadać pierwszymi drzwiami narażając go na przeciąg. Żałuję, że nie miałem dyktafonu bo nagrałbym jego komentarze i udał się do zarządu MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 21:51 Wiecie co jest najgorsze, że nikt (nie chodzi mi już nawet o MPK) nie spotrzeże, iż dzięki ludziom jadącym autobusami/tramwajami są mniejsze korki, jakby każdy przesiadł się o rzęcha za 1000 zł to już Wrocław całkiem byłby nieprzejezdny... A ceny biletów to już nawet nie wspomnę, nie rozumiem ceny biletu na jedną linie (pośpieszny) ok 80 zł miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:11 Nie wierzę. Który kierowca otwiera przednie drzwi bez zwrócenia mu uwagi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad walendrod Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:06 Co za barany. Przeciez nikomu z nas nie chodzi o wyciagniecie sluzbowych konsekwencji, bo co nam to da? Niech te palanty za biurkami wreszcie rusza tymi pustymi lbami i rozsadnie rozwiaza funkcjonowanie tych lini. Niech jeden ciec stanie na kazdej petli tramwaju i autobusu i mowi kiedy ma odjechac tramwaj. Jak stoi pusty to po jakiego wala ma jechac. Niech go wtedy zatrzyma az przyjedzie najblizszy tramwaj lub autobus z ludzmi i wtedy go pusci. Takie banalne a dla tych idiotow az tak trudne do pojecia. Kretyni rozklad jazdy zrobili na korki, w ktorych nie ma bata, zeby jezdzily autobusy wg wskazan tabliczki. Myslalem, ze czasy debilizmu mamy juz za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iss Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 07:19 > Co za barany. Przeciez nikomu z nas nie chodzi o wyciagniecie sluzbowych > konsekwencji, bo co nam to da? Jakby to były konsekwencje finansowe, to bardzo szybko zobaczylibyśmy poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:16 Kierowcy już ponoszą konsekwencje finansowe, ale chyba tylko wtedy, gdy złapie ich mpkowski nadzór ruchu. Pytanie w takim razie co zrobić by ichni nadzór zainteresował się opisanym przypadkiem bez składania formalnej skargi? O ile mogę zrozumieć urzędników, którzy mają inne zadania niż jeżdżenie po mieście i przyglądanie się kursowaniu KM to jak się wytłumaczy nadzór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 08:22 Ale wiesz, że jesteś głupi, prawda? Pomysł że tramwaj ma odjechać z pętli dopiero jak się zapełni jest tak debilny że nawet PiS by na niego nie wpadł. Cała trasa ma czekać aż na pętli zbierze się odpowiednio dużo osób? Odpowiedz Link Zgłoś
baca63 To się chyba strajk włoski nazywa. 17.04.08, 22:37 Proponuję aby ani kierowca, ani motorniczy nie ruszył się z przystanku jak zobaczy dobiegającego pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK w co gra? Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: 193.59.95.* 18.04.08, 08:01 "Przedstawiciele MPK i wydziału transportu urzędu miejskiego zapewniają, że nie słyszeli o tym problemie. Jednak zachęcają, żeby zgłaszać im wszystkie tego typu przypadki." Bardzo dziwne... Mniej wiecej od tygodnia, zmobilizowalem kolezanki i kolegow w pracy i codziennie zglaszamy ten problem do dzialu skarg MPK. Zatem jak mogli o tym nie slyszec? Mily glos uprzedza, ze wszystkie rozmowy sa nagrywane... Zglaszalem do wydzialu transportu w UM ale "my sie tym nie zajmujemy"!!! A pani w MPK powiedziala ze przekaze do dyspozytorow i nadzoru. Osobiscie nie korzystam z tej linii ale widzac to co sie dzieje postanowilem zareagowac... boje sie, ze dojdzie tam do tragedii... Ale dopoki na Kwiskiej nie bedzie ofiar smiertelnych to nic w tej sprawie sie nie zmieni. Wowczas bedzie szukac sie winnych... Autobusy zastepcze powinny byc skomunikowane z tramwajami a nie trzymac sie idiotycznego w tej sytuacji rozkladu. Do kazdego przyjezdzajacego/odjezdzajacego tramwaju powinien byc "przydzielony" kolejny srodek transportu bedacy jego przedluzeniem. Szczegolnie w takim przypadku jak ma to miejsce na Kwiskiej i dalej w kierunku Lesnicy. Na koniec powracam do pytania co trzeba zrobic by MPK uslyszalo, zanotowalo skargi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty MPK Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte IP: 192.28.65.* 18.04.08, 09:52 > > Na koniec powracam do pytania co trzeba zrobic by MPK uslyszalo, zanotowalo > skargi??? > > To jest monopolista z typowo polską mentalnością, nic nie można zrobić i nic na neigo nie zadziała. Ja tylko się cieszę, że z MPK korzystam góra 2 razy w tygodniu, a tak samochodem pocinam. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:14 > Na koniec powracam do pytania co trzeba zrobic by MPK uslyszalo, > zanotowalo skargi??? Trzeba zanieść osobiście pisemną skargę, zażądać potwierdzenia na kopii i cierpliwie czekać na upływ terminu na załatwienie jej. Wtedy na pewno ktoś się ze skargą zapozna. Inna sprawa czy to odniesie skutek, moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty52 Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: *.adm.uni.wroc.pl 18.04.08, 10:07 Wyjaśnienie tej ":niereformowalnej" sytuacji jest proste: niejaki Dutkiewicz (prezydent) tajnym okólnikiem polecił przesunąć do MPK wszystkich idiotów zatrudnianych przez miasto. Więc tak juz będzie do końca świata i jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 20:14 To faktycznie musieli być idioci jeżeli zgodzili się na zmianę umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinn. Kierowcy i motorniczy bawią się naszym kosztem IP: 89.171.198.* 18.04.08, 10:18 Oj nie róbmy sensacji, autobus 710 jeździ nawet i co 6 minut!!!, tak wiec nawet jeśli jeden odjedzie (zgodnie z rozkładem) to pasażerowie spokojnie wsiądą sobie do następnego, który za kilka minut odjedzie także według rozkładu. Nie sądzę, żeby kierowcy robili sobie zabawę z zamykaniem drzwi przed nosem pasażerów (według mnie to teoria sfrustrowanych pasażerów), a nawet jeśli to raczej są to przypadki incydentalne. Autobus ma sie trzymać rozkładu jazdy, przecież na dalszych przystankach tez czekają pasażerowie i chcą punktualnie dojechać. Robienie afery przy tej częstotliwości kursowania jest po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Kierowcy i motorniczy bawią się naszym koszte 18.04.08, 15:58 Nie sądzę, żeby kierowcy robili sobie zabawę z zamykaniem drzwi przed nosem > pasażerów (według mnie to teoria sfrustrowanych pasażerów), a nawet jeśli to > raczej są to przypadki incydentalne. a wyobraź sobie ze sie mylisz...przezylam to na sobie i jesli nie wierzysz relacjom ludzi, kwitując iż są sfrustrowani, to życze Ci też takiego kawału ze strony kierowcy.. aha...a te niby 6 minut w szczycie i korkach to bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
gmp3 I dzięki nim zaczęłam biegać maratony 18.04.08, 11:24 Dziękuję Wam chłopcy, bo mi to dobrze idzie. Namówcie jeszcze starsze babcie, żeby też biegały to będziecie mieli wolne. Odpowiedz Link Zgłoś