rk111 Re: Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia 21.04.08, 21:36 Ten pomysł z protestem to kretynizm i to wielki . Wracając do tematu , powodzenia w wyścigu o EIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.chello.pl 21.04.08, 21:47 ORŁOWSKA nie Ostrowska!!! Panie Redaktorze, wypadałoby sprawdzić nazwisko ministra zanim odda się tekst do druku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.08, 23:37 Dlaczego dopiero teraz nasi dyplomaci wzieli się za lobbowanie. Mam nadzieję, że nie są to ruchy tylko pozorowane. EIT powinien powstać dla Wrocławia, dla Polski. Nie chcemy żeby młodzi zdolni ludzie uciekali do Wiednia, Budapesztu czy do jakiegoś innego państwa. Jeżeli komuś się wydaje, że cały splendor spłynie na Pana Dutkiewicza to dobrze. Ten człowiek jest tego wart. Pomagając Prezydentowi Dutkiewiczowi nasi dyplomaci pomogą tylko nam wszystkim.Każdy chciałby wypinać pierś do orderów, ale to efekt końcowy ciężkiej pracy.Dlatego do roboty Mości Państwo, nie czas na partyjne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 08:06 Zapamietajcie ich nazwiska ośmieszają się tak samo jak w walce o expo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: 91.198.246.* 22.04.08, 09:10 czy nie przeszkadzają ci grudki kału w jamie ustnej? lizanie odbytów tym właśnie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia 22.04.08, 17:38 Gosciu nim napiszesz to pomysl - to dobry naukowy zwyczaj. Piszesz bowiem. "Nie chcemy żeby młodzi zdolni ludzie > uciekali do Wiednia, Budapesztu czy do jakiegoś innego państwa." I teraz odbywa sie debata i wstaje jakis taki Anglik z Oksfordu i pyta - Czy jak ulokujemy EIT we Wroclawiu to bede mogl tam przyjechac na badania? - Alez oczywiscie! - Well yes but, you see I have got no, how you call it? "habilitacja" - A, to co innego, to musicie Sir, habilitacja napisac, to bardzo proste, trwa tylko trzy lata i wymaga pocalowania miedzy plecami i nogami paru "luminarzy" z Warszawy. Potem juz bardzo latwo, jeszcze twoj byly student sprawdzi twoja prace i jeszcze tylko pare komisji sie zbierze i juz. Chyba sami rozumiecie ze nie mozemy nikogo niewykwalifikowago dopuszczac. - Yee, may be, but to write ta wasza habilitacja, ja musiec miec doktorat? - No oczywiscie ale to bardzo proste, zlozycie swoj dokorat napisany dwadziescia osiem lat temu w odpowiedniej formie do naszej komisji nostryfikacyjnej i juz za piec lat bedzie odpowiedz, oczywiscie jak przetlumaczycie go na polski. - So, gentlemen, how we vote? Odpowiedz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapobiegliwy Co po EIT? IP: *.as.kn.pl 22.04.08, 09:54 Już niedługo decyzja, więc po porażce Wrocławia w wyniku działalności układu wiedeńsko-budapesztańskiego trzeba szybko wymyślić jakąś nową imprezę na miarę dynamicznych aspiracji. Myślę że olimpiada letnia Wroclove'2020 będzie pasować jak ulał. Termin dość odległy, tak więc okazji do lobbowania w wielu ciekawych zakątkach globu będzie co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan no to tylko własna stacja kosmiczna IP: *.chello.pl 22.04.08, 19:34 ew. ośrodek lotów kosmicznych taki Bajkonur ale ulokowany nad Odrą coby stad mogły startować w kosmos rakiety. Uzasadnienie się znajdzie, kasa również będzie musiała, bo ja nie... Baza wygeneruje kolejne miejsca pracy a miejsce stanie się sławne w całym wszechświecie. Innego POmysłu nie mam, ale ten oddaję za friko dla dobra ludzkości i Dolnego Śląska coby nikt już mi nie zarzucał "a ty co zrobiłeś dla Dolnego Śląska?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreptak Re: no to tylko własna stacja kosmiczna IP: *.dhcp.uno.edu 23.04.08, 21:12 A ja mam. Nalezy ociosac Sleze tak na ksztalt ostroslupu, bedzie wieksza niz piramida w Giza. Nazwa jest oczywista, bedzie to piramida D.. wpisana na liste cudow swiata, tuz obok Slonca Sudetow ktory jest cudem samoistnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Co po EIT? IP: *.crowley.pl 22.04.08, 21:39 A wcześniej należałoby jeszcze powalczyć o olimpiadę zimową. Co proszę, nie ma gór? Ależ to drobiazg, usypiemy! Nieprawdaż, Panie Prezydencie? No i jeszcze można by pomyśleć o zorganizowaniu regat dookoła Eurazji, ze startem i metą oczywiście we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.emirates.net.ae 22.04.08, 10:22 Zycze duzo zdrowia bo na reszte to juz raczej za pozno, Wroclaw to jest prowincjonalne miasto w porownaniu z innymi metropoliami. Nie za bardzo mozemy sie czyms pochwalic z wyjatkiem wielkich ambicji i nadmuchanych egoistycznych opini . Dellusions of Grandure !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:38 Z lobbowaniem jest ostatnio ciężej. Dochnal wypadł z gry. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylobby STOP dla EIT dla Wrocławia IP: *.kolornet.pl 22.04.08, 14:57 niecierpię tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrkul Nie ma to jak słynny obiektywizm "GW" IP: *.Lompy.korbank.pl 22.04.08, 16:43 Czy jesteś zadowolony z komunizmu w Polsce? 1. Tak, jestem zadowolony 2. Nie mam nic przeciwko, 3. Nie wiem, ale komunizm jest super Z takich najlepszych polskich tradycji "GW" korzystała zamieszczając sondę w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok999 Dyplomaci lobbują za EIT dla Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 21:17 Niektórzy to chyba zgubili temat... Dobrze by sie stało, gdyby wybrano wrocław, ale powiedzmy sobie szczerze, politycy zaczęli działać w tej sprawie zdecydowanie za późno, więc cudów nie oczekujmy..... Odpowiedz Link Zgłoś