Dodaj do ulubionych

gdzie sie bawicie w zimie ?

09.09.03, 12:22
Zbliza sie słotna jesień i zima, mój dwulatek rozpasany całodziennym letnim
brykaniem na dworze nie da się łatwo utrzymać w ryzach.Co wy w zimie robicie
z dziećmi - chodzi mi o popoludnie, jak na dworze ciemno.
A tak przy okazji - czy są gdzieś zajęcia dla dzieci na basenie ale nie w
weekend? Po 17,00 w dzień powszedni? I czy jest sens chodzenia z dzieckiem na
basen bez instruktora?
Ania
Obserwuj wątek
    • anja_mama-kuby Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 10.09.03, 10:02
      anlenki napisała:

> Zbliza sie słotna jesień i zima, mój dwulatek rozpasany całodziennym letnim
      > brykaniem na dworze nie da się łatwo utrzymać w ryzach.Co wy w zimie robicie
      > z dziećmi - chodzi mi o popoludnie, jak na dworze ciemno.
      > A tak przy okazji - czy są gdzieś zajęcia dla dzieci na basenie ale nie w
      > weekend? Po 17,00 w dzień powszedni? I czy jest sens chodzenia z dzieckiem na
      > basen bez instruktora?
      > Ania

Cześć Aniu!
      Też mam rozbrykanego dwulatka!
      Mam samochód na codzień dla siebie, więc odległości mi nie straszne.
      I tak: jeździmy do Brzegu do Aquaparku. Do Ikei (super sprawa). Ostatnio
      zauważyłam salę zabaw na Świdnickiej Hopbęc: www.hopbec.republika.pl. Mam
      zamiar wykorzystać tę wiedzę niedługo.
      Spotykam się z niepracującymi koleżankami i ich dziećmi (rzadko).
      A jak brak kasy, to zakładamy kalosze i nieprzemakalną kurteczkę i do kałuż i
      błota!
      Pozdrawiam
      Ania i Kubuś (27-09-2001)
    • anja_mama-kuby Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 10.09.03, 10:08
      Aha, jeszcze o basenie (na ten temat ja bym mogła długo...)
      Zapisałam Kubę na Ostrowskiego, ale to w sobotę rano.
      Możesz spróbować na Teatralnej, tylko nie na basen nr 3! (syf) Podobno 1 i 2
      wyremontowane. Najlepiej zadzwonić i zapytać, kiedy jest mało ludzi.
      Oczywiście, że ma to sens (moim zdaniem), chyba że mały się boi wody.
      • anlenki Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 10.09.03, 12:08
        Czesc,
        samochod to mi zabiera mąz :-), niestety.
        Co do teatralnej to ja tam chodziłam od lutego (pochwalę się :na 7,00 rano,
        przed pracą) i teoretycznie to ty masz rację, 1 i 2 są odremontowane a 3
        wygląda jak z zeszłej epoki, ale...Wydaje mi się że mimo wyglądu ta trójka jest
        najczystsza, tam mniej ludzi chodzi, a pani lata ze szmatą caly czas.Ale dla
        takiego małego maluszka to tam jest chyba za głęboko, potrzebujemy większy
        brodzik.
        A w Brzegu jest fajnie? Jest np. brodzik dla dwulatka?
        A w IKEI bawisz się z dwulatkiem w tej zagrodzie dla dzieci? Bo w TESCO nie
        chcieli nas wpuścić, dopiero od 3 lat :-(
        • mmgad Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 10.09.03, 21:49
          Cześć,
          ja nie mam dwulatka a już doceniłam kącik w IKEA - nie ma tam ograniczeń
          wiekowych dzieci bo to rodzice pilnują maluchów a nie "jakaś pani".
          Kącik w TESCO nie jest najlepszy, już nie raz widziałam zapłakanych 3 i
          więcej -latków którzy jak glonojady w akwarium byli przylepieni do szyby w
          oczekiwaniu na rodziców (nie wolno im wyjść z tego raju ...).
          HOP-BĘC zwiedziłam już kilka razy i faktycznie jest sporo zabawek (zjeżdżalnie,
          drabinki, itp., samochodziki do jeżdzenia, domek ogrodowy - w wiekszości są to
          zabawki ruchowo-biegowe (takie na wycisnięcie siódmych potów z malucha) brakuje
          mi tam zabawek edukacyjnych - uczących cierpliwości, skupienia (chociaż na 5
          min.) czy precyzji ale na wybrykanie się jest to dobre miejsce. cena 10 zł za 1
          godzinę.
          Testuję ostatnio Klub Krasnoludka - jak cos więcej się dowiem to będę mogła
          pisać.
          Jeżeli chcesz, zajrzyj na ich stronę: www.klubkrasnoludka.strefa.pl
          Pozdrawiam,
          Monika+Marek(25/04/02)+ciąża adopcyjna nr.2 ;)
          • anlenki Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 11.09.03, 09:16
            A do tego klubu krasnoludka mozna chodzic po poludniu? Szukam miejsca gdzie po
            poludniu moj maluszek moglby sie pobawic.
            • mmgad Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 12.09.03, 17:26
              Nie wiem, bo ja chodzę z nim w soboty.
              Podam ci numer telefonu - zorientujesz się najlepiej sama :363-40-35
              Pozdr.
        • anja_mama-kuby Re: gdzie sie bawicie w zimie ? 12.09.03, 08:11
          anlenki napisała:

> Czesc,
          > samochod to mi zabiera mąz :-), niestety.
          > Co do teatralnej to ja tam chodziłam od lutego (pochwalę się :na 7,00 rano,
          > przed pracą) i teoretycznie to ty masz rację, 1 i 2 są odremontowane a 3
          > wygląda jak z zeszłej epoki, ale...Wydaje mi się że mimo wyglądu ta trójka
          jest
          >
          > najczystsza, tam mniej ludzi chodzi, a pani lata ze szmatą caly czas.Ale dla
          > takiego małego maluszka to tam jest chyba za głęboko, potrzebujemy większy
          > brodzik.
          > A w Brzegu jest fajnie? Jest np. brodzik dla dwulatka?
          > A w IKEI bawisz się z dwulatkiem w tej zagrodzie dla dzieci? Bo w TESCO nie
          > chcieli nas wpuścić, dopiero od 3 lat :-(

Podziwiam ten basen na 7-mą! ;-)

W Ikei basen z kulkami, ale nie tylko. Przede wszystkim są tam przecież
          wspaniałe miejsca urządzone specjalnie dla dzieci: pokój zabaw (nowości dla
          dzieci), kuchnia z wyposażeniem, pokoiki (mój Kuba kiedyś wziął sobie jakieś
          garnki, zapakował się do łóżka, przykrył kołderką i nie chciał wyjść! myślałam,
          że popłaczę się ze śmiechu).

W Brzegu jest specjalny brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci, cieplutka woda, więc
          na pewno twojemu maluchowi się spodoba. I nie mogą tam wchodzić starsze dzieci.

Pozdrowienia
        • anma Re: co do Brzegu.... 13.09.03, 11:09
          My jeździmy często do Brzegu, a raczej nie my ale mój mąz z synkiem, bo ja
          wykorzystuję te ich sobotnie wyjazdy na nadrobienie zaległosci domowych:-) Ale
          byłam też parę razy i polecam bardzo!!! Jest brodzik, jacuzzi, sam basen do
          zabaw tez nie za głęboki. Tory do pływania są osobno. Polecam tez Aquapark w
          Kudowie (przetestowaliśmy w tym roku w wakacje) no i Polkowice. Polkowice
          zdecydowanie najatrakcyjniejsze, ale dla malucha basen w Brzegu to też frajda.
          W sumie odległosci nie są straszne, do Kudowy i Polkowic około 1,5 godziny ale
          do Brzegu 45 minut czyli połowa drogi. Nasz synek (4 lata) na hasło "basen"
          jest gotowy do wyjscia natychmiast! A teraz własnie wysłałam ich na Świdnicką
          do HOP-BĘC, jak wrócą to będę wiedziała jak było:-)
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka