Dodaj do ulubionych

Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów

22.05.08, 19:06
wielu takich wydarzen udaloby sie uniknac. Jak pamietam kilka lat temu,
grillowanie bylo czescia juvenaliow, stalo sie przez to swego rodzaju
tradycja. Od conajmniej 2-3 lat zostalo usuniete z oficjalnego programu.
Rozumiem trudnosci organizacyjne, ale gdyby jednak pozostalo w programie,
mozna byloby wystapic o dodatkowe zabespieczenie prze policje takiej imprezy i
do wielu wypadkow by nie doszlo.
Obserwuj wątek
    • Gość: paul faszyzm IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.08, 19:17
      "Na nagraniu widać mężczyznę, który wykonał gest hitlerowskiego
      pozdrowienia. Wrocławska prokuratura zbada teraz, czy podczas
      juwenaliów nie był propagowany faszyzm"

yyy... jacie...!!
      Gazeta i prokuratura nie ma juz glupszych domyslow? A jakby jakas
      laska biegala tam nago to badaliby czy nie bylo jakiejs orgii?? Bez
      przesady. Zwykly, debilny wyglup ow studenta (mezczyzny?) i nic
      wiecej. A tu zaraz faszyzm... wielkie mi halo...
      • Gość: fokus Re: faszyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 19:40
        Dokładnie... kolejna nadinterpretacja gazety.pl
      • Gość: blecharz Re: faszyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 22:41
        To by bylo propagowanie homoseksualizmu wg moherow
      • bleble2000 propaganda! 22.05.08, 23:43
        propaganda wybiorczej w swoim zywiole, zaraz stwierdza, ze studenci na tekach to
        antsyemici i zaczna nawolywac, aby w przyszlym roku PWr zakazala grillowania..

Gość portalu: paul napisał(a):

> "Na nagraniu widać mężczyznę, który wykonał gest hitlerowskiego
        > pozdrowienia. Wrocławska prokuratura zbada teraz, czy podczas
        > juwenaliów nie był propagowany faszyzm"
        >
        > yyy... jacie...!!
        > Gazeta i prokuratura nie ma juz glupszych domyslow? A jakby jakas
        > laska biegala tam nago to badaliby czy nie bylo jakiejs orgii?? Bez
        > przesady. Zwykly, debilny wyglup ow studenta (mezczyzny?) i nic
        > wiecej. A tu zaraz faszyzm... wielkie mi halo...
        • Gość: . Re: propaganda! IP: *.chello.pl 22.05.08, 23:54
          Histeryzuje wybiórcza,to prawda.Np.dla mnie nie ma tematów tabu.Potrafię
          rozmawiać,żartować na każdy temat m.in.o seksie,kobietach,ale zawsze znajdą się
          kretyni,którzy zrobią ze mnie erotomana.
          • bleble2000 Re: propaganda! 23.05.08, 11:14
            kolego, nie probuj zdyskredytowac mojego posta tym tanim porownaniem,
            twierdzenie, ze na tym grillowaniu byl propagowany faszyzm to skrajna propaganda

Gość portalu: . napisał(a):

> Histeryzuje wybiórcza,to prawda.Np.dla mnie nie ma tematów tabu.Potrafię
            > rozmawiać,żartować na każdy temat m.in.o seksie,kobietach,ale zawsze znajdą się
            > kretyni,którzy zrobią ze mnie erotomana.
            • Gość: . Re: propaganda! IP: *.chello.pl 23.05.08, 12:30
              Kolego,koleżanko,nie próbuj dyskredytować mojego posta.Twierdzenie,że żarty o
              seksie są symptomatyczne dla erotomanów to skrajna propaganda.
        • Gość: YaBol Re: propaganda! IP: *.as.kn.pl 24.05.08, 13:20
          Trzeba wyrywać chwasty. Zarówno tych pseudostudenciaków którzy
          demolowali jak i tych którzy przekroczyli akceptowalne normy zachowań
          - patrz hitlerowskie pozdrowienia itp. Nie interesuje mnie, że to
          wygłup pijanego szczyla. Jak porządnie dostanie po dupie to drugi raz
          tego nie zrobi. Pobłażanie spowoduje, że następnym razem zrobi coś
          jeszcze gorszego, bo będzie czuł się bezkarny.
    • Gość: z miasta wieśniaki IP: *.centertel.pl 22.05.08, 19:50
      wydalic z Wroclawia - zwlaszcza tych co heilowali.
    • Gość: uwr Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.ds10.univ.gda.pl 22.05.08, 20:05
      Sam jestem studentem i bardzo sie cieszę, że wywalą tych półmózgich debli. Ale wiadomo Pwr...
      • Gość: studentka PWR Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: 156.17.240.* 22.05.08, 23:51
        co "wiadomo PWR"?a co tylko PWR się tam bawiło??nie rozumiem tych wszystkich
        komentarzy...czemu wszystkich studentów zniżacie do poziomu tych co tak
        narozrabiali??było dużo osób, które spokojnie się bawiły..zawsze znajdzie się
        paru takich co im odwali. Co do zniszczonego samochodu, wcale tego nie
        pochwalam, ale idąc ze znajomymi spotkaliśmy policjantów i im to zgłosiliśmy, a
        oni na to że wiedzą o tym i stali dalej!!!mówicie o "bezstresowym
        wychowaniu"??ja nie miałam w życiu lekko, sama zapracowałam aby dostać się na te
        studia i teraz też nie jest łatwo, ale po prostu nie mogę uwierzyć w poziom
        intelektualny wypowiadających się o juwenaliach. Co niby oni sobą reprezentują
        używając w swych wypowiedziach tylu wulgaryzmów??obrażając tym samym wielu
        studentów, którzy na to nie zasłużyli??
        • Gość: YaBol Jedni dewastowali, a pozostali to tchórze??? IP: *.as.kn.pl 23.05.08, 01:12
          Skoro większość była normalna, to dlaczego ci wspaniali młodzieńcy nie
          doprowadzili do porządku garstki rozrabiających chuliganów? Odpowiem
          sam sobie: bo jak większość społeczeństwa niestety mieli to w d*pie.
          Lepiej się oddalić i wypić z radością kolejne juvenaliowe piwo. Z
          obojętnością trzeba walczyć, bo przez nią górują przestępcy. Gdyby
          normalni ludzie byli w stanie się spontanicznie jednoczyć w walce
          przeciwko tym złym, to mielibyśmy większy spokój na ulicach, nie
          byłoby strachu. A tak każdy sobie rzepkę skrobie i jak jest świadkiem
          rozboju, to odwraca głowę. Jakby jeden z drugim przestępca został
          spacyfikowany i porządnie ukarany, to byłaby szansa na poprawę
          sytuacji. Inaczej sytuacja będzie się pogarszała. Jestem za wywaleniem
          tych co rozrabiali na zbity pysk, wlepieniem duuuużej kary finansowej
          i prac społecznych. Ze śmieciami trzeba walczyć, oczyścić z nich
          piękne wrocławskie ulice.
        • Gość: mentor2 Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.08, 08:44
          Popieram studentkę PWR-absolwent UWR.
    • Gość: wet Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 20:20
      konczylem pwr niecale 4 lata temu. zawsze noc grilli milo wspominam(szczegolnie
      ze tez piwko bardzo lubilem i lubie). ale takiego bydla nigdy nie bylo(choc na
      wittigowie mieszkalem 4 lata). troche smutno ze taka fajna zamienila sie w
      burde. choc mam nadzieje ze te buraki nie byly studentami pwr. pozdro dla calego
      wittigowa(szczegolnie eit). trzymajcie sie i walczcie z buractwem!!!
      • Gość: YaBol Brak reakcji na wandalizm powoduje jego eskalację! IP: *.as.kn.pl 23.05.08, 01:21
        > troche smutno ze taka fajna zamienila sie w
        > burde. choc mam nadzieje ze te buraki nie byly studentami pwr.
        > pozdro dla calego wittigowa(szczegolnie eit). trzymajcie sie i
        > walczcie z buractwem!!!

No właśnie niestety nie walczyli. Między innymi dlatego, że nikt z
        szanownych studenciaków PWR nie zareagował doszło do takich aktów
        wandalizmu. Mówię o tych luzakach którzy tak spontanicznie
        zorganizowali i brali udział w grillowaniu. To oni powinni zadbać o
        porządek i spacyfikować tych którzy robili zadymę. Tchórze! Uważam, że
        też ponoszą winę za to co się stało. Mniejszą, ale bierność wobec
        takich aktów jest zła i należy z nią walczyć.
        • daelek Re: Brak reakcji na wandalizm powoduje jego eskal 23.05.08, 10:02
          i gdzie sie teraz podziali ci ktorzy tak bardzo krzyczeli, ze bali sie po meczu
          w ostatnia sobote przejsc wieczorem przez miasto? jak byla burda urzadzona przez
          studentow to oczywiscie nikt sie nie bal. Dajcie spokoj, wieksze bydlo zrobili
          studenci niz chuliganie z meczu.
        • Gość: mae Re: Brak reakcji na wandalizm powoduje jego eskal IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.08, 10:54
          Ciekawe, czy ty bys podszedl do bandy wandali i kazal im przestac. Zwlaszcza, jesli nie wiesz, czy reszta studentow cie poprze i rowniez stanie przy tobie. Jesli nie, to co wtedy? W najlepszym wypadku grozi ci osmieszenie, w najgorszym - wyobraz sobie sam. Chyba, ze postanowisz najpierw przez 15 min pochodzic od grilla do grilla namawiajac studentow, by odlozyli kielbaski i piwa, by wspolnie przeciwstawic sie wandalom. Pamietaj przy tym, ze kazdy z nich bedzie chcial miec pewnosc, ze inni tez na to pojda. Ocen sam, czy to jest wykonalne.
          • Gość: YaBol Re: Brak reakcji na wandalizm powoduje jego eskal IP: *.as.kn.pl 24.05.08, 11:44
            Oczywiście, że jest. Trzeba tylko zmienić sposób myślenia, a nie
            chować głowę w piasek. Bandyci powinni zacząć się bać, poczuć że są
            mniejszością. Inaczej nadal będą zastraszać normalnych ludzi. Wiem, że
            nie jest to prosta sprawa, ale moim zdaniem to możliwe. A już na pewno
            w takiej sytuacji jak w/w grillowanie. Przecież tam ludzie bawili się
            w grupkach znajomych. Nikt więc nie był osamotniony. Wystarczyłoby,
            żeby 2-3 takie grupki było stać na odwagę i podobnych incydentów
            byłoby mniej. Mam jednak wrażenie, że większość przyglądała się
            demolce samochodów z uśmiechem na ustach, popijając piwko. Przykre,
            ale tak jak już niejeden pisał - studenci to coraz większa dzicz.
            Dlatego muszą poczuć bat nad sobą. Mam nadzieję, że uda się
            zidentyfikować większość chuliganów z tegorocznych juwenaliów, wywalić
            na zbity pysk i wlepić porządne kary finansowe. Jestem pewien, że
            przyniesie to pozytywny skutek w przyszłości.
    • Gość: bu Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.as.kn.pl 22.05.08, 20:25
      W sąsiednim artykule Gazeta porusza temat braku zaangażowania rządu w projekt EIT. Zgadnijcie jaki wizerunek światka studenckiego w Naszym mieście wykreował się w całej Polsce nazywając wprost że tak się tutaj „bawią studenci”. TVP pokazało swojej publiczności obraz tego jak niby ta wrocławska zabawa wygląda.
      Szczęśliwie Gazeta próbuje wybrnąć z bagna którego sama narobiła lekkomyślnym artykułem. Wywołuje temat braku tego poparcia, szuka winnych wśród studentów. Na ironię jednocześnie cały czas przypomina o tych incydentach cały czas dodając coś od siebie. Teraz to już nie studenci, a juwenaliowi chuligani, nie „przyszłość narodu” a propagandziści faszyzmu wywoływali te zdarzenia. Szkoda, że takiej ostrożności w ferrowaniu wyroków nie zachowano na początku. Incydent łódzki z użycie prawdziwych naboi pokazał że na juwenaliach nie tylko studenci sie pojawiają. Szczególnie na otwartej imprezie. Tymczasem poparcie studentów podczas PIWO2 za EIT’em nie odbiło sie takim echem. Poparcie podczas pochodu i w rynku za EIT’em też bez echa. A nie! Przepraszam, była reakcja – uznano to za po pijackie urojenie tłumu.
      Osoby odpowiedzialne za incydent z maskotką – maluchem powinny zostać ukarane. Jeżeli się nie mylę był on jednym z symboli wszystkich wcześniejszych pochodów i winni powinni ponieść konsekwencje.
      • Gość: Leon Amator Studentos jak banditos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:39
        Piszesz BU od rzeczy. Chuliganstwo, prostactwo, chwilami bandytyzm.
        Taki obraz widzialem zarowno na pokazywanych filmach, jak i z
        autopsji. To nie problem jednej podniesionej ręki, a
        zdeprawowanych "studentów", dla ktorych prywatna własność nie ma
        znaczenia..a, o kulturze "słyszeli" z gazet. Jestem za przegonieniem
        tych "kulturowych zboczencow" z uczelni
    • Gość: gość Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.08, 22:25
      Zadziwiające jak to wszystko się pomieszało. Na ekonomiku jazda za konkurs
      pijaństwa, na wittigowie za rozróby... Na uni na szczęście nic (ale pewnie
      znajdą się też tacy, którzy brali udział w tamtych imprezach), no już totalnie
      studenci przeginają.

Do wykładowców - przykręćcie śrubę mocno - jak się chołotę z uczelni wywali to i
      takie incydenty nie będą miały miejsca. Rozumiem - ludzie młodzi lubią zabawę,
      ale inteligentni - bawią się inaczej!.

To co się teraz dzieje nie mogłoby zaistnieć na innych uczelniach...
      z tego co mi wiadomo imprezowy AWF bawił się wyśmienicie, to samo Akademia
      medyczna i muzyczna. Wszelkie imprezy oczywiście z pomniejszymi incydentami
      przebiegały wręcz wzorowo, o dziwo ludzie się bawili...
      • Gość: paul Ale uczelnie chca chuliganów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.08, 22:34
        gość napisał:
        "Do wykładowców - przykręćcie śrubę mocno - jak się chołotę z
        uczelni wywali to i takie incydenty nie będą miały miejsca"

Ale uczelniom z roku na rok brakuje chetnych na studia, wiec cholote
        biora do siebie i ja utrzymuja. Teraz to uczelnie techniczne jeszcze
        chca po 100zl stypedia dawac za wybranie okreslonych kierunkow.
        Pobudowali sobie nowoczesne i wielkie budynki, i teraz ktos to musi
        utrzymac. Co beda staly puste ??
    • Gość: Jonek a czego się spodziewaliście? IP: *.e-wro.net.pl 22.05.08, 23:06
      Oto efekty tzw. bezstresowego wychowywania i pobłażania drobnych
      wyskoków. Tylko zaniechanie karania za drobiazgi powoduje wzrost
      poczucia bezkarności a wtedy nastepuje eskalacja chuligaństwa. Niech
      żyje ulubiuony tekst sędziów: "mała szkodliwość społeczna". Za ten
      teks każdy sędzia sam powinien byc osądzony i usadzony pod zarzutem
      propagowania chuligaństwa.
      • Gość: . Re: a czego się spodziewaliście? IP: *.chello.pl 22.05.08, 23:58
        Mądrze rzeczesz.
      • Gość: anna Re: a czego się spodziewaliście? IP: *.crowley.pl 23.05.08, 08:43
        Zgadzam się - dorosły człowiek żyje na własną odpowiedzialność, a za wszelkie
        wyskoki, nawet te o 'małej szkodliwości', trzeba ponosić konsekwencje.
        Oczywiście, konsekwencje współmierne do winy, z czym w Polsce też różnie bywa.
        Uważam, że częściej powinno się stosować prace społeczne w miejsce umarzania i
        wyroków w zawieszeniu.

Dlatego cieszę się, że Politechnika wzięła sprawę na klatę i postanowiła ukarać
        winnych. Natomiast wstyd, że uniwerek umył ręce. Co to za argument że 'naszych
        studentów tam nie było, bo już byśmy o tym wiedzieli'? Żałosne. Chowanie głowy w
        piasek.

Nie jest wstydem dla uczelni to, że wśród jej uczniów znalazła się grupa
        chuliganów - bo nienormalnych ludzi znajdziemy wszędzie. Wstydem jest pobłazanie
        takiemu zachowaniu, a to właśnie zrobił uniwerek.
    • Gość: lost Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.nat.tvk.wroc.pl 23.05.08, 00:22
      p-przemo napisał:

> wielu takich wydarzen udaloby sie uniknac. Jak pamietam kilka lat temu,
      > grillowanie bylo czescia juvenaliow, stalo sie przez to swego rodzaju
      > tradycja. Od conajmniej 2-3 lat zostalo usuniete z oficjalnego programu.
      > Rozumiem trudnosci organizacyjne, ale gdyby jednak pozostalo w programie,
      > mozna byloby wystapic o dodatkowe zabespieczenie prze policje takiej imprezy i
      > do wielu wypadkow by nie doszlo.

Jasne. Bo studenci to już takie bydło, że trzeba grilla zabezpieczać. Taki
      wniosek z Twojej wypowiedzi. A poza tym, rozumiem, że należy zakłądać rozróby na
      Juwenaliach? I PWr ma brać w tym udział, zatwierdzając grillowe chuligaństwo?
      • Gość: anna Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.crowley.pl 23.05.08, 08:40
        Widzisz, skoro jednak zdarzyło się tak właśnie, to najwyraźniej trzeba to zakładać.

Poza tym, przedmówca miał IMO rację - zawsze, gdy są duże imprezy z wieloma uczestnikami, zabezpieczenie jest potrzebne. Oficjalne imprezy Juwenaliowe tez są zabezpieczane - proponujesz, zeby z tego zrezygnować, bo studenci 'to studenci, grzeczni ludzie'? No najwyraźniej grzeczni nie są.
        Sama jestem studentką. Są studenci normalni na ciele i umyśle, a są też, przepraszam, pały. I jeśli zbiera sie kilkusetosobowa ich grupa, to wśród normalnych pojawią sie też i pały, więc ochrona i zabezpiecenia być powinny.
    • Gość: Mat Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:03
      Do roli wieśniaki a nie na studia - słoma z butów wyłazi. Nikt was
      tutaj nie chce.
      • Gość: Jonasz zlikwidować uczelnie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 09:54
        proponuję zlikwidować wyższe uczelnie, które okazują się stacjami
        ładowania bąbelków do łbów "uczących" się inaczej. Twardzieli
        nachlajowych wysłać do zawodówek, w ktorych uczą liczyć tylko do
        20.
        W miejsce uczelni powołać średnie szkoły myślenia o wódzie i haszu...
        • Gość: mati Re: zlikwidować uczelnie.... IP: *.tvkdiana.pl 23.05.08, 10:26
          Myślisz, żeś śmieszny? :/
    • Gość: maniekj Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.08, 11:08
      Większość z tych kretynków którzy mieszkają w tekach to wsioki. Przyjechali do
      wielkiego miasta bo u nich na wiosce dwa razy w roku jest impreza. Na dożynki i
      na boże ciało.

Jak wszyscy wiemy największe bydło mieszka właśnie tam a 88% pochodzi z
      wielkopolski bo miasto poznań stolica kwitnącego ziemniaka nie ma ani jednej
      sensownej uczelni.
      • Gość: s Miasto Poznan pozdrawia Twoja matke IP: *.eastwest.com.pl 23.05.08, 15:53
        a burakiem to mozesz nazywac starego i ewentualnie tego angliste co
        chodzi w spodnicach. Stworzcie z Dutkiewiczem dzielnice czteresch
        spodnic. Wrocek i wykladowcy w spodnicach.Idzcie pic piwo i
        wmawiajcie sobie dookola ze jestescie wencja polnocy i macie
        srodzmienomorski klimat. A pozniej na sluge do LG z 1250zl.
      • Gość: kb Re: Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.srg.vectranet.pl 08.07.08, 12:44
        żenua żenua żenua i jeszcze raz żenua...
        powiedziałaby że ta wypowiedz zakrawa o wilkomiejskie maniery i
        pewna wyższość... nieładnie
        taki to nie zbiorowisko "wsioków" ogarnij się człowieku
    • Gość: Mick O'why Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.magma-net.pl 23.05.08, 12:23
      Styl w jakim bawią się studenci jest z roku na rok coraz bardziej
      tandetny: grill i discopolo. Szkoda że niewielu jest takich jak ci
      którzy przygotowali happening "PIWO" (wielki wyświetlacz) na teku,
      którym chce się wysilić i którzy mają fantazję.

Przejeżdżałem kilka razy na rowerze obok grillujących studentów
      przy tekach. Tłok, siwy dym, smród palonego tłuszczu, rozlanego
      piwska, potłuczone szkło i "qu.." latające jak skowronki. Miałem
      wrażenie że mijam jakieś hordy saurona w mordorze a nie studentów.

Jako dzieci w podstawówce (ósma klasa) i licealiści lepiej się
      bawiliśmy chociażby podczas dnia wagarowicza. Dzień Wagarowicza
      na początku lat 90tych przypominał klimatem "buskers-bus" a nie
      tą ch..nie z grzybnią, która odstawiają teraz studenci...

• Gość: xxx Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.08, 12:50
      Ja bym zaczął korelować poziom ekscesów chuligańskich z jakością koncertów i programu Juwenaliów. Sam nie byłem, gdyż uznałem, że poziom jest mierny.
    • Gość: ktos;P Na filmach szukają juwenaliowych chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:44
      tak co do malucha:) maluch stał baaardzo długi okres czasu na parkingu
      akademików (kolo bankomatu):P a na terenie akademików były nawet informacje żeby
      nie parkować w tym czasie samochodów:)

Z reszta sie zgadzam;) że osoby które sie nie zachowaly umiaru powinny zostać
      ukarane:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka