Dodaj do ulubionych

Od soboty zamknięta ulica Strachocińska

13.06.08, 19:51
Jak to jest, że w jednym czasie odcinają dojazd do Wrocławia od wschodu ?
Przecież to jest jakaś masakra. Ostatnio czytałem, że urzędnicy idą na wojnę z
kierowcami i będą ograniczać pasy jezdni przy tramwajach albo, że chcą zamknąć
dla aut mosty obok młynu Maria.
Szanowałem ekipę Dudkiewicza ale widzę, że jest coraz gorzej. Najpierw
obwodnica a potem wchodzić do środka miasta i ustawiać zakazy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Włodek Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 20:17
      NARESZCIE! Przecież ta Strachocińska przypomina prawdziwy tor przeszkód.
      • Gość: dupkiewicz Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 22:19
        Tak to jest jak się chce socjalizmu!
      • Gość: z Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: 217.98.20.* 13.06.08, 23:43
        Widać że miasto ma mieszkańców w głębokim poważaniu, bo jeszcze
        dzisiaj wieczorem nie widziałem żadnych tablic informujących o
        planowanych zamknięciach i objazdach. Czy ze swojego osiedla przy
        Mikołowskiej także mam do centrum jeździć przez Wilczyce? Żeby
        jeszcze była jakaś obwodnica, no ale po co to komu, nie? Osiedle
        także przypomina wykopki na kartoflisku.
        Dudkiewicz traci u mnie punkty na potęgę. Zamiast szwendać się po
        świecie (Wrocław ma z tego tyle co kot napłakał) powiniem
        przypilnować tego, co dzieje się pod nosem, w końcu po to większość
        na niego głosowała (chyba naiwnie) :/
        • lukasss2 Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? 14.06.08, 00:15
          Obudź się człowieku. Juz wielokrotnie zmieniają termin zamknięcia Strachocińskiej,. Ulotek nie będą roznosić.
          • Gość: m Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 00:33
            a nie mogli jeszcze tydzień do wakacji poczekać?
            • Gość: ALPIN Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:00
              Ostatnio w gazecie pojawiła sie wypowiedz jednego z urzędasów
              odpowiedzialnych za remonty we Wrocławiu, powiedział że go nie
              interesuje że się zamyka główne trasy wlotowe do miasta i wylotowe,
              jest wykonawca, chce robić ,to zamykamy ulice czy to się komuś
              podoba czy nie opinia społeczenstwa go nie interesuje.
              Szkoda że w sprawie obwodnocy nie są tak konsekwentni.
              To swiadczy o arogancji i braku dobrej woli obecnych władz.
              Brawo DUPKIEWICZ !!!
              • Gość: ja Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.08, 10:01
                a ja wlasnie za to szanuje Dutkiewicza, ze nie boi sie niepopularnych i trudnych decyzji. sa pieniadze, jest wykonawca, trzeba to zrobic. nikt nie mowil ze zmiany w miescie beda latwe i proste. a gdyby tak z kazdym remontem mieli czekac na zakonczenie innych albo na co gorsze skonczenie obwodnic to dopiero by sie dzialo.
                niestety ale zaniedbania i opoznienia w naszym miescie sa tak ogromne (nawet w stosunku do innych polskich miast), ze zeby je nadrobic w jak najkrotszym czasie musi to odbywac w taki sposob
                • Gość: ar Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: *.prw.pl 14.06.08, 15:43
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> a ja wlasnie za to szanuje Dutkiewicza, ze nie boi sie
                  niepopularnych i trudnych
                  No ok. ale dlaczego to tak bez sensu jest skordynowane, dlaczego
                  jednocześnei zamyka sie Strachocinską i Krakowską?
        • Gość: q Re: Tiaaa? A w którym miejscu, bo nie zauważyłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:29
          mieszkancy osiedla moga jezdzic normalnie- tylko, ze ruch bedzie w 3
          miejscach odbywal sie wahadlowo

dobrze, ze wreszcie sie za to wzieli: co nas nie zabije to nas
          wzmocni ;)
    • Gość: bea Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:13
      Czy mieszkańcy osiedla jak wyjadą poza rogatki Wrocławia będą mogli wrócić
      normalnie, czy objazdem?
      • Gość: marek Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:22
        Gość portalu: bea napisał(a):

> Czy mieszkańcy osiedla jak wyjadą poza rogatki Wrocławia będą mogli wrócić
        > normalnie, czy objazdem?

pomysl zanim zapytasz!!
        A jak myslisz czy znak zakaz wjazdu dotyczy tylko obcych czy tez lokalnych? kto
        niby bedzie weryfikowal twoje dane personalne?? wyjezdzasz to wracasz objazdem.
        jestem pewienze o to zapytala kobieta!!
        • Gość: eh Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:11
          > wyjezdzasz to wracasz objazdem. jestem pewienze o to zapytala kobieta!!

Chyab akurat kobieta odpowiadala na ten post, bo strzelil/la jak kula w plot:
          wjazd od strony Wrocławia bedzie bez zmian. Objazd jest na WYJEZDZIE z WOjnowa
          DO Wroclawia. Czytanie ze zrozumieniem jest dosc trudne.....
          • Gość: aa Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:17
            pudło... objazd jest przy WJEŹDZIE do Wrocławia, wyjechać można
            normalnie...
            • Gość: eh Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:26
              I DOKŁADNIE TO napisałem.
            • Gość: marko Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 07:45
              pudło... objazd jest przy WJEŹDZIE do Wrocławia i jest to znak zakazu wjazdu
              aleu już 50m za znakiem z każdej jednej uliczki można wyjecjhać w kierunku
              centrum (brak zakazów i nakazów skrętu) tak więc jak widać mieszkańców nie dotyczy.
        • Gość: bea Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:29
          Panie Marku.
          Pański sarkazm był zbyteczny, a i forma wypowiedzi dość niegrzeczna.
          Parafrazując pomyśl zanim napiszesz.Przy odrobinie szczęścia i za okazaniem
          dowodu można wjechać do Wrocławia od strony Kamieńca.
          Pozdrawiam
    • Gość: raf To jest skandal IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 12:17
      Moim zdaniem to jest skandal, następna droga od wschodu będzie zamknięta. Tylko
      urzędasy we Wrocławiu potrafią tak koordynować remonty. Jak są pieniądze to
      róbcie najpierw obwodnice.

LUDZIE, umówmy się i zorganizujmy protest pod oknami urzędasów !!!
    • Gość: majka Wreszcie remont tej ulicy. IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 15:38
      Wreszcie nastapi remont tej ulicy!To co sie teraz dzialo to istny
      horror.Moj Opel Tigra z obnizonym zawieszeniem co pare dni byl
      odstawiany do warsztatu.Mam nadzieje ze za rok bede dojezdala do
      Kamienca w komfortowych warunkach.
    • Gość: Strumykowa Street Spokój i nadzieja na lepsze jutro nas uratuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 17:27
      Obawiam się, że kierowcy jadący do Wrocławia od strony Kamieńca i Dobrzykowic często bądą łamali zakaz wjazdu, a wtedy sytuacja na ul.Strachocińskiej z ruchem wahadłowym i zbyt dużą ilością samochodów zacznie faktycznie przypominac horror.
      Miejsc na łamanie przepisów można znaleźć kilka również na Wojnowie i Strachocinie. Oj będą nerwy !
      Panowie Policjanci, przecież nie bedą tam stali okrągły rok, a jak wiadomo Polak potrafi.
    • Gość: WrocekP To pikuś, już niedługo zamkną Grabiszyńską IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.08, 17:46
      Będą remontować ją na tym samym odcinku co kilka lat temu.
      Urzędnicy zamiast budować nowe drogi i mosty wolą w kółko robić remonty starych,
      bo tak łatwiej, te same firmy, te same łapówki, po co im jakieś ryzyko i kłopot.
      Trzeba by użerać się z właścicielami na nowych trasach, wypełnić jakiś papier, a
      to trudne nikomu się nie chce i nikt nie potrafi. O wiele łatwiej zamknąć starą
      dobrą Grabiszyńską na rok i spokojnie pisać, że we Wrocławiu cały czas się
      poprawia infrastruktura drogowa. Tymczasem od czasów powodzi, mimo gigantycznych
      pieniędzy wydawanych na drogi, korki wydłużają się każdego roku. No ale
      Zdrojewski jest już ministrem, a Dutkiewicz tylko patrzeć jak zrobi jeszcze
      większą karierę. A tobie, jak się coś nie podoba, możesz jechać tramwajem albo
      rowerem.
      • Gość: Neo[EZN] Re: To pikuś, już niedługo zamkną Grabiszyńską IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.08, 18:14
        > Będą remontować ją na tym samym odcinku co kilka lat temu.

Chciałeś się przyczepić i ci nie wyszło. Ten odcinek Grabiszyńskiej
        nie był remontowany od czasu kiedy go Niemcy przed wojną zbudowali.
        • Gość: Anka Palnąłeś jak łysy o parapet :-)))))) IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.08, 00:50
          Mieszkam przy Grabiszyńskiej od urodzenia i wiem coś niecoś na ten temat....
          • Gość: Neo[EZN] Następny idiota... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.08, 13:24
            Proponuję poczytać o szczegółach tego remontu (dokładnie o
            remontowanym odcinku) a nie pisać teksty niczym imbecyl spod baru
            piwnego.
          • Gość: M tak ci się tylko wydaje IP: *.gprs.plus.pl 15.06.08, 18:38
            Niestety, nic nie wiesz.
      • Gość: pit Re: To pikuś, już niedługo zamkną Grabiszyńską IP: *.181.219.81.magma-net.pl 15.06.08, 00:14
        Jakby ci nastawiali co 5 m nowa droge to bys jeczal ze nie masz
        natury obok.

STOP MARUDOM !!!!!!!!!!!!!!!!

Robią - źle!!
        Nie robią - jeszcze gorzej!!
        Remontują - źle !!
        Nie remontują - jeszcze gorzej !!

Idzcie ludzie w cholere bo tego jęczenia już znieść nie można.
        • Gość: Inter Mediolański Stop klakierom!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.08, 00:55
          Stop klakierom popierającym Dutka i Zdroja!
          Ja też uważam że ci dwaj dbają tylko o własny tyłek, a ludzi mają w d.! Budują
          sobie fontanny i robią lans na cały kraj, jaki to Wrocław świetny dzięki nim, a
          tak naprawdę Wrocław to kompletna wiocha i ulice są tu najgorsze w całej Polsce!
    • Gość: gość Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 19:14
      Taakm teraz wszystkie skurkowańce z kamieńca czy innej oławy będą mi zasuwać
      przed chałupą po włościańskiej żeby sobie skrócik zrobić nie? a takiego wała....
      walne blokade na końcu ulicy i niech sie grzeją...
    • Gość: gość Skrócik przez Mikołowską i Włościańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 19:17
      A takiego wała. Niech tylko zobacze że, jakieś skurkowańce i cwaniaki z kamieńca
      czy innej oławskiej wioski będą mi zasuwać pod chałupą robiąc sobie skrócik, to
      rozsypie gwoździe a jak nie pomoże to zablokuje wylot włościańskiej przy
      restauracji miki i hulaj dusza hulaj !
      • Gość: Beata Re: Skrócik przez Mikołowską i Włościańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 19:43
        Sam, cwaniaczku jedź codziennie z Kamieńca.
        Ja zastanawiam się nad pozwem. żeby normalnie żyć musiałam
        zrezygnować z pracy - półtorej godziny dojazdu w jedną stronę
        dobijało mnie i życie rodzinne.
        Jaki dure wymyśli ten objazd - poustawiali przeszkód na drodze po to
        żeby zatory były jeszcze większe - nie wiem po co. W Dobrzykowicach
        na trasie objazdu są betonowe przeszkody ze znakami żeby ruch był
        wahadłowy i żeby kierowcy z jednej strony mogli postać i odpocząć. W
        godzinach szczytu to masakra. Zastanawiam się dlaczego nikt nie chce
        pociągnąc urzędników do odpowiedzialności. W końcu nasz czas
        kompletnie nic dla nich nie znaczy. Niech najpierw budują obwodnicę
        a potem biorą się za remonty. Ktoś powinien za to odpowiedzieć, za
        zamknięcie jedynekj drogi dojazdowej do miasta.
        Żadna podwrocławska miejscowość nie ma takiej masakry.
        Ja naprawdę zastanawiam się nad pozwem - o straty spowodowane
        koniecznością rezygacji z pracy, koniecznością zmiany przeszkola
        dziecka, rezygnacji z terapii dziecka w mieście.

• Gość: gz Re: Skrócik przez Mikołowską i Włościańską? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 20:49
          Szykany w Dobrzykowicach są po to aby mieszkańcy mogli bezpiecznie przejsc przez
          ulicy, oprócz szykan są rónież skrzyzowania równorzedne!!Wszysto to dlatego ,że
          kierowcy ktorym zawsze sie spieszy nagminie lamią tam przepisy i na waskiej
          drodze jezdza do 100 km/h!Obowodnica nie leży w kompetencji władz miasta.Mozna
          korzystac z autobusow ,ktore nie musza jezdzic objazdami!
        • Gość: rrrrr Re: Skrócik przez Mikołowską i Włościańską? IP: *.biskupin.wroc.pl 15.06.08, 12:43
          Mieszkasz na wsi to pracuj też na wsi , a nie narzekasz na korki drogi dojazd do
          Wrocka , nareszcie będzie dobry dojazd z Biskupina i Sępolna do miasta.
          • Gość: ntx Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 13:56
            Gość portalu: rrrrr napisał(a):

> Mieszkasz na wsi to pracuj też na wsi , a nie narzekasz na korki drogi dojazd
            do Wrocka

a może trochę konsekwencji? - mieszkasz we Wrocku to pracuj we Wrocku!

zamiast pisać głupoty trzeba było (przed objazdem) stanąć z rana na
            Strachocińskiej i zobaczyć, że nie tylko w stronę centrum jest zator
            • Gość: tiktak Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.08, 21:24
              Jak wybraliscie sobie za prezydenta filozofa i matematyka to macie
              za swoje.
              gratuluję
          • Gość: Beata Re: Skrócik przez Mikołowską i Włościańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:09
            Wiesz co, jakbyś był kiedyś w Europie to zauważyłbyś, że tam nie
            mieszka się w mieście tylko pod miastem, miasto jest do biznesów i
            pracy, nauki.
            Ale tak to jest jak hołota ze Wschodu zaanektowała miasta po wojnie -
            niestety jeszcze kilka pokoleń będzie ta komuna w waszych mózgach.
      • Gość: pat_r Re: Skrócik przez Włościańską - uwaga piraci !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 10:09
        Mimo, że nie przebierasz w słowach to jednak masz rację.
        "Kierowcy" (z Bożej łaski) jeżdżący objazdem przez Włościańską są zmorą od
        jakiegoś czasu. Naprawdę nie miałabym nic przeciwko, gdyby zachowywali
        elementarne zasady przyzwoitości i dostosowali się do obowiązujących przepisów.
        Włościańska TO CIĄG PIESZO-JEZDNY. TU się jeździ maksymalnie 20 KM na godzinę i
        oczy dookoła głowy, bo dzieci idą same do szkoły jezdnią a starsi ludzie do
        przychodni. Tu nie ma pobocza,tu nie ma chodników - tu pierwszeństwo ma ktoś
        kto idzie piechotą i jadący na rowerze. A kierowca ma obowiązek zwolnić,
        przepuścić, jechać z zachowanie najwyższej ostrożności. I jeszcze ta kultura
        osobista ....poniżej krytyki. Jedziemy panowie i panie na krechę, co nie??????
        Po zieleni, po szykanach, niszczymy drzewka? A jak ! To jest żenujące. Ale do
        czasu proszę Państwa , do czau. Oto co Was czeka na Włościańskiej:
        - częste kontrole radarowe ( już straż miejska wlepiła kilkanaście mandatów)
        - regularne zgłoszenia na policję, SM oraz do ZDIK o ukarania w kwestiach
        regularnego niszczenia szykan ( to niestety także tyczy się niektórych tubylców
        z sąsiednich uliczek parkujących na naszej zieleni).
        - proponuję mieszkańcom tak stawiać swoje samochody żeby piraci nie mieli szans
        na rozpędzanie, a wtedy objazd nie będzie im się tak czasowo opłacał
        - BLOKADA? Radykalnie dość, ale jeśli nie będzie innego wyjścia niestety trzeba
        będzie pomyśleć o ustawieniu dodatkowych szykan (man nadzieję, że ZDiK i policja
        pomoże).

A wszyscy Ci którzy kwękają, że się robi.... żałość bierze na te narzekania.
        Każdy chce mieć wygodny i szybki dojazd z Kamieńca, Jelcza do Wrocławia, tyle że
        to wymaga wyrzeczeń Panie i Panowie. Trzeba zrobić. Nie za wasze pieniądze
        kamienieckie, tylko za nasza wrocławskie podatki - taka prawda. Więc przemęczcie
        się, bo warto będzie. A że nie ma od Was obwodnicy ? Noooo miała być , ale to
        już proszę do własnej gminy się zwrócić, do tej która nie chciała wspierać
        materialnie Wrocka w jej budowie. Do właścicieli działek na trasie Oleśnica,
        Łany i w stronę węzła B- że nie chcieli sprzedać ziemi pod budowę (choć
        racjonalne ceny były). Co prawda Losiu też zawalił, i tu mu biada....
        Racjonalnie pomyśleć, po ludzku, a nie myśleć, że zło czai się wszędzie. Miasto
        w działaniach trzeba wspierać albo przynajmniej nie przeszkadzać w robocie, a
        nie jadem toczyć że ktokolwiek cokolwiek chce zrobić.

Pozdrawiam z Włościańskiej.
        • Gość: Adam z Wojnowa Re: Skrócik przez Włościańską - uwaga piraci !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 12:38
          Masz panie rację, trzeba się przemęczyć. Mieszkańcom z Jelcza-
          Laskowic proponuję pociągi. A gminie czernica proponuję zorganizować
          parking obok pętli 115 i będzie git.
          • Gość: ntx Re: Skrócik przez Włościańską - uwaga piraci !!! IP: *.srv.volvo.com 16.06.08, 12:58
            Gość portalu: Adam z Wojnowa napisał(a):

> Masz panie rację, trzeba się przemęczyć. Mieszkańcom z Jelcza-
            > Laskowic proponuję pociągi.

problem w tym, że linia kolejowa W-w N/O - Opole Gł. przez Dobrzykowice,
            Nadolice, Jelcz-Laskowice została zamknięta dla ruchu pasażerskiego jakieś 8 lat
            temu
    • Gość: ALPIN Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:09
      Horror zacznie się dopiero zimą przejazd tym wąskim objazdem będzie
      graniczył z cudem, wystarczy mała kolizja i objazd zablokowany,
      co niektórzy nie wiedzą że firmy w Jelczy zatrudniaja większośc
      kadry z Wrocławia więc to nie tylko utrudnienie dla prowincji,
      firmy i hurtownie z Wrocławia też stracą finansowo na objeżdzie bo
      kto będzie chciał wysyłać auta z towarem w tamten rejon jak wrócic
      będzie musiał przez Oławe, a w tamtym rejonie jest dużo inwestycji.
      Dlatego uważam że miasto(DUPKIEWICZ)mają wszystkich głęboko w DUP#E.
      Robią co chcą i jak chcą.
      Następna sprawa, remont 1,5 km odcinka strachocinskiej ma trwać rok
      to tylko w Polsce podpisuje się takie kontrakty.
      • Gość: Beata Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:33
        A kolizji będzie naprawdę dużo bo droga jest niebezpieczna. Np. na
        górce za dobrzykowicami, gdzie po prostu nie widać kto, czy i jak
        jedzie z naprzeciwka. Albo na zakrętach. Przecież auta nie mają
        gdzie zjechać w razie nawert stłuczki, więc cały sznurek aut na
        drodze będzie stać.

Zastanawiam się też co będzie jak na wiosnę drogę w lesie za
        mostkiem zaleje woda z pobliskiego rozlewiska - przecież tam zwykle
        są podtopienia, może nie zawsze zalewa szosę ale może do tego dojść
        i nie jest to bardzo nieprawdopodobne. Czy ktoś o tym pomyślał?
      • Gość: pat_r Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 10:33
        Wszyscy Ci którzy kwękają, że się robi.... żałość bierze na te narzekania. Każdy
        chce mieć wygodny i szybki dojazd z Kamieńca, Jelcza do Wrocławia, tyle że to
        wymaga wyrzeczeń Panie i Panowie. Trzeba zrobić. Nie za wasze pieniądze
        kamienieckie, tylko za nasza wrocławskie podatki - taka prawda. Więc przemęczcie
        się, bo warto będzie. A że nie ma obwodnicy ? Noooo miała być , ale to
        już proszę do własnej gminy się zwrócić, do tej która nie chciała wspierać
        materialnie Wrocka w jej budowie. Do właścicieli działek na trasie Oleśnica,
        Łany i w stronę węzła bielańskiego - że nie chcieli sprzedać ziemi pod budowę
        (choć racjonalne ceny były). Co prawda Losiu też zawalił, i tu mu biada....
        Racjonalnie pomyśleć, po ludzku, a nie myśleć, że zło czai się wszędzie. Miasto
        w działaniach trzeba wspierać albo przynajmniej nie przeszkadzać w robocie, a
        nie jadem toczyć że ktokolwiek cokolwiek chce zrobić.

Poza tym - ja bardzo przepraszam - ale dlaczego Wy wszyscy narzekający z
        sąsiednich miast i gmin nie pójdziecie do waszego wójta czy burmistrza i nie
        zmyjecie mu głowy :
        - za brak współpracy z Wrocławiem nad usprawnieniem komunikacji drogowej,
        - za brak obwodnicy (kolejny brak współpracy i żadnych chęci )
        - za brak przeprawy mostowej na wysokości KOTOWIC czy Łan na drogi w stronę
        Krakowskiej
        - za to że WASZ wójt i burmistrz "dogadał się" w kwestii uciążliwego dojazdu do
        Wrocławia w trakcie odbudowy Strachocińskiej
        - itd itd
        Może tam wylejcie Wasze żale, może to Wasi rajcy wzięliby się do roboty????
        Polak potrafi .... potrafi narzekać na innego - gdy w tym czasie swego ogona nie
        widzi .

pozdr;-)
        • Gość: Beata Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 11:10
          Sugeruję powrót do trzeciej klasy podstawówki - logika i matematyka.

Po pierwsze - gmina czernica czy długołęka nie mają tyle pieniędzy
          co Wrocław, więc śmieszny jest pomysł żeby się dokładali, a po
          drugie nie do nich należy realiacja zadań takich jak obwodnica,
          obwodnica nie jest dla mieszkańców miasta TYLKO ale dla wszystkich
          korzystających z dróg, w końcu wszyscy jesteśmy obywatelami jednego
          państwa, tyle że jedni są gorsi a drudzy lepsi

I co niby miał zrobić wójt czernicy - dorzucić 200 tysięcy na
          obwodnicę buahahahahahaha

czy może powiedzieć dupkiewiczowi - słuchaj koleś, ja nie chcę tego
          remontu, a dupkiewicz już się chowa ze strachu ...

• Gość: pat_r Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 15:49
            Tak Beatko - Dupkiewicz ;-) Oto szacunek dla osoby drugiej ;-) Typowe, anonimowo
            można najechać każdego ile wlezie;-)

Ale nie to jest przedmiotem dyskusji : hmmm. siedzieć z założonymi rękami
            powiadasz ma Dutkiewicz? Tu dopiero wyłazi brak profesjonalizmu w podejściu do
            spraw codziennych banalnych.Dla nas które mogąj mieć wpływ na życie Twoje i
            Twoich dzieci. Może niech każdy z nas ogrodzi się wysokim murem, napisze kartkę
            "moje" i czeka na mannę z nieba? Duch spłynie z zastępem aniołów, którzy
            ochoczo wezmą się do roboty i w trzy dni za friko wybudują Beatce wygodną
            autostradę do jej domostwa ;-)
            Wybacz że parafrazuję, ale .... śmiać mi się chce na takie gadania . Usiądź i
            czekaj na cud. Może gdyby Dutkiewicz i inni mu podobni mieli podobne podejście
            do Twojego to dalej wozy konne i bryki jeździły po gnoju i błocie?
            Ooooooooooooooooooooooo, a wtedy jakie miałabyś Beatko pole do popisu z
            narzekaniem ;-)
            Więcej optymizmu i zrozumienia dla czyjejś pracy życzę.
            pzdr:-)
    • Gość: Beata Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:38
      "Każdy chce mieć wygodny i szybki dojazd z Kamieńca, Jelcza do
      Wrocławia, tyle że
      to wymaga wyrzeczeń Panie i Panowie. Trzeba zrobić. Nie za wasze
      pieniądze
      kamienieckie, tylko za nasza wrocławskie podatki - taka prawda."

Tak się składa ze podatki na wsi płacimy dużo większe.
      Mam dosyć wiecznych wyrzeczeń, w sumie to nic nie dostaję od naszego
      państwa tylko gadanie od wyrzeczeniach. Pieniądze kamienieckie nie
      są na remont miasta. A remont strachocińskiej też nie za miejsckie
      pieniądze. Mam takie samo prawo do drogi dojazdowej do domu jak
      każdy mieszkaniec wrocławia.
      Zgodnie z PRAWEM dostałam pozwolenie na budowę, nasze PAŃSTWO
      potwierdziło że mogę budować dom więc oczekuję że ktoś b ędzie
      szanował moje elementarne prawa, za które przecież uczciwie płacę. I
      nie interesuje mnie gdzie trafiają moje pieniądze. Ja na
      infrastrukturę wydałam z własnej kieszeni 10 tys zł w ciągu
      ostatnich 4 lat - ile koleżanko/kolego par_r wydałeś / wydałaś z
      własnej kieszeni na drogi, wodociągi i kanalizację? Może wtedy
      przestaniesz gadać głupoty, nie licytujmy się kto dał więcej. Ja
      dałam dużo więcej niż ty ale nie mam takich praw jak ty więc mnie
      nie wkurzaj takim gadaniem.
      Moje prawa są gwarantowane przez konstytucję a nie przez jakichś
      palantów którzy akurat mieszkają dwa kilometry bliżej rynku niż ja i
      uważają że są lepsi z tego powodu.
      • Gość: pat_r Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 15:38
        Chętnie podejmuję rękawicę droga Beato. Szanuje Twoje zdanie - chociaż Ty nie
        szanujesz mojego.

Pierwsza zasada dyskusji brzmi : nie obrażaj - rozmawiaj i tego prosze się
        trzymać .

Ale do rzeczy:
        Już uczepię się własnego podwórka skoro Ty mówisz o własnych wydatkach.
        Wam - osobom które niedawno jak mniemam uciekły z centrum Wrocka i wybudowały
        się np.na peryferiach miasta, w Czernicy czy Dobrzykowicach - wydaje się, że
        przeciętny mieszkaniec Wrocławia ma wszystko i wszystko mu się należy. Pewnie
        tak byłoby do dziś, gdyby - na cale dla nas szczęście - komuna nie upadła. Ale
        mamy demokrację i wolny rynek. Wolny rynek jest także do Gmin (Wrocławia czy
        Czernicy - co za różnica. Dlatego moja droga Beatko, osiedla takie jak Wojnów i
        Strachocin - przykryte do lat 80-90' ogonem diabła nie miały nic : ani gazu, ani
        wody z wodociągów, ani telefonu,ani kanalizacji, ani drogi asfaltowej. Zawsze
        patrzyliśmy spod byka na ludzi mieszkających blokach w centrum - bo oni mieli
        wszystko (za friko - bo była komuna) . My musieliśmy wodę wyciągać ze studni,
        szambo sami wylewać, tonąc w błocie po kolana, aby zadzwonić iść do butki, gaz
        przywozili nam w butlach.
        Ale mieszkańcy nie dość że partycypowali w kosztach budowy, to jeszcze gaz i
        wodę budowali własnymi siłami ( bo tak wychodziło taniej). Haracz zapłaciliśmy
        za wodociąg, za gaz, za wybudowanie linii telefonicznych na osiedlu, za
        kanalizację, za burzówkę i wreszcie za oświetlenie i za przyzwoitą drogę. Ile to
        kosztowało? Licząc lekko dwa razy tyle ile podajesz plus zasuwanie w wykopie
        całkiem społecznie. Całkiem społecznie zbieraliśmy także kasę, traciliśmy nerwy
        z projektantami, ze ZdikKami i innymi urzędnikami. I z uśmiechem na twarzy mogę
        teraz dzieciom pokazać, że mamy wszystko - jak w cywilizowanym świecie. Z pracy
        własnych rąk i z wkładem pieniężnym wartości pokaźnej. Poczytaj sobie o
        społecznych komitetach budowy tego czy tamtego we Wrocku jaka to droga przez
        mękę;-) A nie tylko pyknicie 10 tys na konto gminy która wszystko za Ciebie
        załatwi.
        I co ? Mam krzyczeć że mam gwarantowane konstytucją? Otóż nie, wolę popracować,
        trochę nerwów stracić, wydeptać ścieżki w urzędach a w końcu cieszyć się że moje
        dzieci mają te wszystkie wygody których ja nie miałam w latach 70 -tych gdy
        miałam lat 5 czy 10.
        Warto było - zaręczam.
        Więc trochę więcej pokory. Bo skoro w Gminie Czernica płacicie większe jak
        mówisz podatki, a pozwoleń na budowę Gmina natrzaskała bez opamiętania to :
        - trzeba było najpierw się rozeznać w sytuacji czy gmina zapewnia wygodny
        dojazd do wrocka (miejsca pracy) albo nie kupować, bo to nierozsądnie albo
        wybudować się w Kobierzycach ( bo tam jest wygodny dojazd)

- nie rozumiem oburzenia w kwestii partycypacji gminy czernica ??? a to znaczy
        moja droga że niby co? że gmina lepsza, gorsza? a co to za gradacja? komuno
        wróć? bynajmniej niech gmina zadba o SWOICH MIESZKAńCóW,niech stara się
        pozyskiwać takie same środki unijne , niech się układa z wrocławiem i innymi,
        wolna wola i droga
        - czy urzędnicy w czerncy, oławie są inni niż we wrocku, bardziej ograniczeni
        przepisami????????? nie, prawo takie samo dla wszystkich , więc powinni si
        zabrać do ROBOTY!

- nikt wam nie każe partycypować w drogi wrocławskie tylko we własne gminne i
        krajowe które przebiegają przez teraz gminy, a o ile mi wiadomo wszyscy
        będziecie korzystali z obwodnicy łaniewskiej,

- wyrzeczenia???? mam 40 lat i od zawsze ponosiłam jakieś wyrzeczenia, mniej czy
        bardziej mi się to podobało, ale roszczeniowość jakoś mało mi się podoba.

Trzeba trochę cierpliwości, trochę się pomęczyć żeby mieć dobrze, nie wszystko
        przychodzi ot tak : pstryk i mamy (czytaj państwo zrobi). Bo to postawa
        wyjątkowo nie obywatelska jeno tzw. "dosiebna" ;-(

pzdr:-)
        • Gość: max Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.generacja.pl 16.06.08, 17:28
          wiesz współczuję, ale przede wszystkim głupocie. jesteś przykładem
          typowego homo-dupkiewiczus, który uważa, że dla chwały i swiatowej
          sławy słońca sudetów jest znieść wszelkie niedogodności.
          dodatkowo wierzy że zasyfiony wrocławski rynek z paskudnymi ogródkami
          (wszystkimi na jedno kopyto, wystawionymi przez browary) i krzywym
          brukiem jest wyjatkiem i celem pielgrzymek na skalę europejska, albo
          nawet światową.
          • Gość: pat_r Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 22:08
            gratuluję pomysłu na własne credo : siedzieć z założonym rękami, czekać na cud
            i pluć na oślep na tych co chcą cokolwiek zrobić, brawo;-)

o słońcu i chwale słyszałam z mediów - tych jedynych słusznych:-) widać jacy
            ludzie takie media;-)

że syf, że brud, że pielgrzymki ? no cóż - nie pierwszyzna w naszym kraju i też
            mnie to wkurza. Ale założę się że w ostatnich wyborach samorządowych oddałeś
            głos na właściwą osobę? a może zamiast do urny poszedłeś na spacer? że już o
            wkładzie własnym w lokalną społeczność szkoda wspominać;-)
            zdrowia i rozsądku życzę, bez wyzwisk - bo to dość niskie i obraża wyłącznie
            Twoją inteligencję. Aaaaa i pewnie dobrze będzie się jeździło po nowej obwodnicy
            prawda? miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4313777.html
            pewnie to darmowa manna z nieba, a nie kasa wrocławia i okolic;-)

fajne przysłowie mi sie przypomina na takie żale wylewne: krowa która dużo ryczy
            mało mleka daje;-)
            pzdr:)
            • Gość: max Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.generacja.pl 16.06.08, 22:56
              Zakładam, że pracujesz, ja też więc nie ma nic za darmo. Kilka dni
              temu był dzień wolności podatkowej, więc teoretycznie wszystko co
              zarobiłem do tej pory w tym roku oddałem miedzy innymi na
              jajoglowego obiboka, fruwającego po swiecie i lansującego się za
              publiczne pieniadze. 3/4 kasy jakie zostawiamy na stacji benzynowej
              idzie na takich darmozjadów, więc uważam ze nalezy od nich czegos
              wymagać, bo nie mam ochoty tracic paliwa na stanie w korkach i
              niszczyc auta na dziurawych drogach.
              A na wybory nie chodzę, bo i tak wygra namaszczony przez koleżeńsko
              miedialno biznesowy klubik kierowany przez grzesia s.
              • Gość: aga Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:42
                Ja troszke z innej beczki,chociaz zwiazane z tematem. Jak radzicie sobie z
                pelnym szambem? Bo policja nie chce wpuscic szambonurka i ciagle im jakies
                problemy robia :(
              • Gość: ALPIN Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:47
                To że remontować trzeba to nie ma dyskusji ale robic to z głową a nie
                zamykać Strachocinską razem z Krakowską i jeszcze most Szcytnicki
                Najdłuzszy Remont Najkrutszego Mostu W Europie,
                Przypomne obietnice Dupkiewicza że jak wygra wybory to będzie most
                łączący biskupin z Opolską i co jak zwykle kiełbasa wyborcza.
                O obwodnicy nie wspomne bo tyle obiecanek było że ksiązke można
                napisać ale oczywiście on chce ale........
                remont Strachocinskiej 1.5 km w rok i Krakowska tak samo,
                w Czechach buduja 120 km autostrady 4-pasmowej w rok.
                • Gość: fakir Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.171.196.2.crowley.pl 17.06.08, 12:58
                  co od tempa robót to racja, ale ja z innej beczki - najwięksi krytycy są zarazem
                  najbardziej chamscy - jak to jeden z przedmówców wcześniej zauważył - postawa
                  roszczeniowa idzie w parze z prostactwem i buractwem... Ciekawe czy po
                  nazwiskiem tak łatwo by się rzucało inwektywami...
                  • Gość: Beata Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 19:18
                    Trzeba wprowadzić osobistą odpowiedzialność urzędników za decyzje.

Odpowiadając na uwagi Pat_r
                    działkę wybierałam m in ze względu na dojazd
                    Do czernicy był najlepszy - obwodnica miała być gotowa w
                    2008 :)))))))
                    Nie licytujmy się kto dał więcej - oprócz podatków zapłaciłam
                    5500 za kanalizę
                    4500 za wodociąg
                    ok 1000 na drogę (żeby się nie utopić w błocie - dwa razy auto
                    wyciągałam traktorem z błota), nie policzę ile wydałam na naprawę
                    zawieszenia o chodniczkach z kostki nawet nie marzę
                    plus jakieś drobiazgi które były obligatoryjne choć niezgodne z
                    prawem

Mam dosyć znoszenia wyrzeczeń, czy ja jestem święta męczennica?
                    Jak zrobią drogę to i tak się zniszczy od tirów po roku. Było zacząć
                    od obwodnicy i/lub drogi alternatywej do Strachocińskiej. Nie ma w
                    tym mieście architektów którzy myślą, niestety.

A co do kasy - i tak jest to przynajmniej w części z kasy z UE więc
                    nie liczmy zasług.

Dużo tutaj nieżyczliwości i wytykania kto gdzie mieszka.
            • Gość: BB Re: Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.08, 08:18
              > Twoją inteligencję. Aaaaa i pewnie dobrze będzie się jeździło po nowej obwodnic
              > y
              > prawda? miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4313777.html

Wybacz, ale gdzie ( a właściwie - kiedy) Ty mieszkasz? Temat - owszem, w lipcu zeszłego roku był aktualny, ale w październiku już nie: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,4666408.html

Prawda jest taka, że ta obwodnica powstanie na świętego Dygdy, co go nie ma nigdy ;-)
    • Gość: Olga Od soboty zamknięta ulica Strachocińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:58
      Mnie remont nie przeszkadza. Nawet wraz z toczonymi robotami jest po prostu
      luźniej bez wjeżdzających do Wrocławia. I termin też jest dobry, inaczej
      zajeździliby nas mieszkańców kierowcy unikających jazdy Krakowską lub Pułaską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka